Komşu deyip geçmemeli

svdd

Herşey senden sonra daha da anlam kazandı...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
337
68
323
35
Selam kızlar artık dayanamıyorum fikir almak istedim sizlerden belki farklı bir fikir verirsiniz bana...

Ben bi binanın giriş katında oturuyorum... Evimden yana yada evsahibimden yana sıkıntım yok , kiracıyım zaten ama evlendiğimden beri bu üçüncü evim, iki yıllık evliyim bu arada... Son iki evim aynı binadaydı üst kattan giriş kata indik sorun yok buraya kadar zaten... :)
Son aylarda geceleri biri apartmanın kapısını kitliyor ve ben buna çok fazla sinir oluyorum çünkü gece ne olur ne olmaz doğumum yaklaştı her an olabilir yada daha farklı bişey olabilir. Deprem olabilir , yangın çıkabilir ve ben kapıdan çıkamam hatta apartmandaki kimse çıkamaz o tip bir durumda ve bu beni çok fazla strese sokuyo ne yapacağımı bilmiyorum...

Diğer konuya gelince gecenin ikisinde üçünde Allah ne verdiyse diyerek merdivenlerden zıplayarak yada atlayarak inip çıkmaları acayip sinirimi bozuyo bu durum , zaten uyuyamıyorum bebekten ötürü bide apartman sakinleri sağolsun yeterince çıldırtıyorlar uykuyu unuttum resmen, tam rahat ediyorum diyorum patır kütür koşturma başlıyor.. ne uyku ne başka birşey hiç biri kalmıyo geriye tabi...

şimdi bu durumda ben ne yapmalıyım?.. aklıma gelen sadece yazı yazıp apartmanın duvarına asmak...
Eşimin aklına gelen ise evden ne zaman çıkarsam çıkayım dış kapıyı kilitlemeye başladım diyo onlar öyle yapıyorlarsa bende böyle yaparım diyo bakalım hangimiz yılacak diyo, ama sorun ortadan kalkmıyo sonuçta bu şekilde de...

Ayrıca apartmanda beş daire var şuanda bir tanesinde oturan yok dört daire dolu sadece bir tanesi ev sahibi diğerleri kiracı ve hepimizin ev sahibi aynı kişi ama yaşlı ve sağlık sorunları var zaten aynı binada oturmadığımız için son çare olarak ona söylemeyi planlıyorum.. Ve aynı zamanda akrabam olur kendisi...

Belki sizlerin farklı fikirleri olur diye danışmak istedim... Şimdiden teşekkür ederim bayanlar...

Yonetici vs.yok mu ilgilenen bi soyleseniz apartman kapisini kilitleyeni de ilk defa duyuyorum

Aynen bende canım ki aile binasında oturuyordum evlenmeden ama orda bile yoktu , neyin kafasında kitleyenler çözemedim... Yönetici gibi bir konu söz konusu değil maalesef..

Yonetici vs.yok mu ilgilenen bi soyleseniz apartman kapisini kilitleyeni de ilk defa duyuyorum

Gece gürültü yapmaları sinir bozucu ama kilit noktasında sizinle aynı düşünmüyorum. Güvenlikli bir sitede oturuyorum ona rağmen akşam kapılarımız kilitlenir. Yangın çıkma ihtimali eve hırsız girme ihtimalinden çok daha düşük. Şunu da unutmayın eve hırsız girdiğinde çoğu zaman sadece mal çalıp gitmiyor ev sahibine zarar da veriyor.

Yanlış yere yazdınız sanırım hanımlar :)

Aynen bende canım ki aile binasında oturuyordum evlenmeden ama orda bile yoktu , neyin kafasında kitleyenler çözemedim... Yönetici gibi bir konu söz konusu değil maalesef..
Hirsiz girmesin diye evde doguracak insanlar iyi valla

ev sahibine soyleyin
onlar kitledikçe siz gidin açin kapiyi : )
bide neden kitliyolar acaba, mahallede hirsizlik olayi falan SIK mi goruluyor acaba

Öncelikle o kapıyı kitleyen kimse gidip bunu yapmaması gerektiğini gerekçeleri ile bildirmen gerekiyor. Kim bilmiyorsan da her daireyi tek tek gezip sor kapıyı siz mi kitliyorsunuz diye medeni bir şekilde durumunu söyledikten sonraa anlayışla karşılamayacak insan zaten normal insan değildir. Merdivenden inme sesleri vs. zamanlardada çıkıp bizzat kiişisini yakalayıp uyarın yapmaması gerektiğini, rahatsız olduğunuzu söyleyin. Devam ediyorlarsa polisle muhattap etmek istemiyorum sizi diye tekrar uyarın, tekrar devam ediyorlarsa, polisi arayın, kimsenin huzurunuzu bozmaya hakkı yok. Yani demem o ki dış kapıyı kitlemekle, ev sahibine söylemekle olmaz bu iş. İşin sorumlularını bizzat uyarmanız gerek..

Tabi sizin dediğinizde mantıklı ama ben bu konuda kendi kapılarını kilitlemenin yeterli olduğu görüşündeyim.. Sonuçta hırsıza kilit dayanmaz yani bir sürü Çelik kapıyı açabilirken binanın eskiden kullanılan Demir kapısını açamama ihtimalini düşünmüyorum çünkü anahtarı bile eski tip anahtar öyle koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum... Yani iş bi maymuncuğa bakar gibi...

ev sahibine soyleyin
onlar kitledikçe siz gidin açin kapiyi : )
bide neden kitliyolar acaba, mahallede hirsizlik olayi falan SIK mi goruluyor acaba

Hayır aksine hiç duymadım mahallede hırsızlık gibi durum... Başka binalardan konuştuğum teyzelerde var olsa mutlaka söylerlerdi banada :)

Nasıl yani ben hiç bir şey anlamadım açıkcası? apartmanın dış kapısı gece kilitleniyor apartmandakiler dışarı cıkamıyor mu?
Kime ne? Belki gece 3 de cıkarım dısarı belki 4 de cıkarım.
Bu hakkı kim kendinde buluyor? bu ne biçim apartman?

Hırsız girmesin diye dış kapı kitlemek:)
Adamlar hertürlü kilidi açıyo kitlese ne kitlemese

sizin ayni kapi için anahtariniz yokmu, açamiyormusunuz ?

Kapı kitleyince niye dışarı çıkamıycaksınız ki ?
Girmek için kullandığınız anahtarı çıkarkende kullanacaksın
Arkadaş doğum paniği yangın deprem olursa diye endişeleniyo

Dediğiniz mantıklı aslında en iyisi herkesle tek tek konuşmak.. Ki gürültü olayınıda belirtebilirim o sırada sonuçta gürültü yapanlar yine o dairelerden biri.. Tavsiye için teşekkür ederim canım :)

Rica ederim, evett en doğrusu bu.. Derdini söylemeyen derman bulamazmış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…