• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu deyip geçmemeli

Nasıl yani ben hiç bir şey anlamadım açıkcası? apartmanın dış kapısı gece kilitleniyor apartmandakiler dışarı cıkamıyor mu?
Kime ne? Belki gece 3 de cıkarım dısarı belki 4 de cıkarım.
Bu hakkı kim kendinde buluyor? bu ne biçim apartman?

İşte benim de anlamadığım nokta bu, kim bu hakkı kendinde bu kadar rahat bulabiliyor yani kendi kapısı olmalı bunu yapabilmesi için... Ben kapıdan her seferinde çıkarken anahtar almak zorunda değilim ki kapıyı açmak için... :(

Nasıl yani ben hiç bir şey anlamadım açıkcası? apartmanın dış kapısı gece kilitleniyor apartmandakiler dışarı cıkamıyor mu?
Kime ne? Belki gece 3 de cıkarım dısarı belki 4 de cıkarım.
Bu hakkı kim kendinde buluyor? bu ne biçim apartman?

İşte benim de anlamadığım nokta bu, kim bu hakkı kendinde bu kadar rahat bulabiliyor yani kendi kapısı olmalı bunu yapabilmesi için... Ben kapıdan her seferinde çıkarken anahtar almak zorunda değilim ki kapıyı açmak için... :KK43:

sizin ayni kapi için anahtariniz yokmu, açamiyormusunuz ?

Tabiki de var , zaten benim sıkıntım kapıyı açamamak değil, önemli bir durumda doğum olur , yangın deprem vs gibi durumda binadan o anda nasıl çıkacağımız... Yangında yada depremde aklıma anahtar gelmez benim... Ben o tip durumlarda çok fazla strese giriyorum panikliyorum titriyorum falan kapıyı açamasam kafayı yerim herhalde o anda..

merak etme doğum olsa bile sancı geldiğinde öyle hemen doğurmazsın

İşte benim de anlamadığım nokta bu, kim bu hakkı kendinde bu kadar rahat bulabiliyor yani kendi kapısı olmalı bunu yapabilmesi için... Ben kapıdan her seferinde çıkarken anahtar almak zorunda değilim ki kapıyı açmak için... :KK43:
Önce kim oldugunu ögrenir kişisel hakka aykırı oldugundan dava acardım.
Bu ne demek ya üstelik dıs kapının anahtarı kımde bellı bıle degıl apartmanda anahtar mı arayacaksınız

Bundan bi 6 ay önce ayni dert bendede vardi cati katta kaliyorduk giris katta gicik bir yasli alman bayan kaliyordu neyse bir zaman sonra kapi kitlemeye basladi alis veristen geliyorum kapi kitli gunduz vakti bide uyardim bak gece kitle istersen ama gunduz yapamassin bu ters cvb verdi devam etti yine uyardim 3 kez yaptiginda bahcede oturuyor bikac yasli arkadaslariyla gittim kapiyi kitledim geldi acti gittim bidaha kitledim ama nasil kuplere biniyor dedimki sen kitle bende aynisini sana yapicam o esnada bu terbiyesizlesiyor isaret parmagimi onun alnina vurarak dedimki bak yaslisin sana zarar vermek istemem ama illa problem cikarcaksan seni inan gebertirim.bunun uzerine asla o kapiyi gunduz kitleyemedi herkezi biktirmis bizede aynisini yapacaktiki yapamadi!

merak etme doğum olsa bile sancı geldiğinde öyle hemen doğurmazsın

Haklısın ama benim olayım şuanda o konuda stres yaşıyor olmam , zaten bazı konularda panik bir insanım bide o konuyu dert etmek istemiyorum açıkçası yoksa bende farkındayım sancı gelmeye başladıktan sonra saatler geçebileceğini ama bunu kendime anlatamıyorum.. Yani herşey tam olarak hazır olmalı ki kafam rahat olsun öyle bir durumda :KK22:

aslında dış kapıyı kitlemek 3 4 gibi garip bi durum değil. yangın,doğum vs mantığıyla bakarsanız ev kapısını da kitlememeniz gerekir.dış kapı anahtarınız var. anlıyorum tabi şu an hamile olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.
bence sorun bu kararın tek başına alınması. bizim de kitlenir ama apartman toplantısında alınmış bir karar. tek tek konuşun belirtin.anlayışla karşılarlar sanırım.

Önce kim oldugunu ögrenir kişisel hakka aykırı oldugundan dava acardım.
Bu ne demek ya üstelik dıs kapının anahtarı kımde bellı bıle degıl apartmanda anahtar mı arayacaksınız

Dış kapının anahtarı binada oturan herkezde var hatta ev sahibimizde onun eşinde vs de falanda var ama ben kötü olmadan birşeyler yapmak istiyorum yani öncelikle amacım tatlı dil sonrasında tekrarlanırsa dava olayını düşünebilirim ancak..

Bundan bi 6 ay önce ayni dert bendede vardi cati katta kaliyorduk giris katta gicik bir yasli alman bayan kaliyordu neyse bir zaman sonra kapi kitlemeye basladi alis veristen geliyorum kapi kitli gunduz vakti bide uyardim bak gece kitle istersen ama gunduz yapamassin bu ters cvb verdi devam etti yine uyardim 3 kez yaptiginda bahcede oturuyor bikac yasli arkadaslariyla gittim kapiyi kitledim geldi acti gittim bidaha kitledim ama nasil kuplere biniyor dedimki sen kitle bende aynisini sana yapicam o esnada bu terbiyesizlesiyor isaret parmagimi onun alnina vurarak dedimki bak yaslisin sana zarar vermek istemem ama illa problem cikarcaksan seni inan gebertirim.bunun uzerine asla o kapiyi gunduz kitleyemedi herkezi biktirmis bizede aynisini yapacaktiki yapamadi!

Eşimde aynen sizin yaptığınız gibi yapacakmış binanın kapısını ne zaman kilitsiz görse kitleyecekmiş,yıldırma politikası uygulayacakmış.. Sizin alman teyze fenaymış ama inşallah bizimki böyle değildir..

aslında dış kapıyı kitlemek 3 4 gibi garip bi durum değil. yangın,doğum vs mantığıyla bakarsanız ev kapısını da kitlememeniz gerekir.dış kapı anahtarınız var. anlıyorum tabi şu an hamile olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.
bence sorun bu kararın tek başına alınması. bizim de kitlenir ama apartman toplantısında alınmış bir karar. tek tek konuşun belirtin.anlayışla karşılarlar sanırım.

Toplu karar verilmiş olsa evet dediğiniz gibi düşünebilirdim , yada benim bu kadar takılmam hamile olduğumdan dolayıda olabilir, hamile olmasam belki bu şekilde takılmazdın.. Ev kapımıda sadece arkasındaki küçük kilitten kitliyoruz ki onu bile yapmam ben normalde ama eşim kendi kontrol edip kapatıyo yani anahtarla kitlemiyoruz:) ki apartmanda hiç bir konuda anlaşma olayı yok maalesef apartman temizliği konusunda bile anlaşmıyor hiç biri, ben ne derseniz kabülümdür dediğim halde aylardır bu konu bile çözülemedi... Biraz başıboş sanırım binamızın..

:KK57:Apartman kapısını kitlemek ne ya...

Aile apartmanımı yaşadığınız yer genellikle aile apartmanlarında dış kapıyı kilitliyorlar,bende sitede oturuyorum güvenlik görevlisi her gece blokların kapısı örter açık olan varsa ne olur olmaz diye ama kitlemez tabi,ama gece yatarken Çelik kapıyı kilitliyorum her gece bütün kilitleri tek tek Çelik kapıyı açmak çok kolay oluyor özellikle kilitli değilse kola şişesiyle bile açılıyor.

:KK57:Apartman kapısını kitlemek ne ya...

Valla bizim binada kitliyorlar ama nedenini bilmiyorum tabi inşallah konuşacağım en kısa zamanda nedenini de öğreneceğim :)

Aile apartmanımı yaşadığınız yer genellikle aile apartmanlarında dış kapıyı kilitliyorlar,bende sitede oturuyorum güvenlik görevlisi her gece blokların kapısı örter açık olan varsa ne olur olmaz diye ama kitlemez tabi,ama gece yatarken Çelik kapıyı kilitliyorum her gece bütün kilitleri tek tek Çelik kapıyı açmak çok kolay oluyor özellikle kilitli değilse kola şişesiyle bile açılıyor.

Hayır değil , sadece ben ve diğer ev sahibi olan kişi akrabam onun dışında kimsenin kimseyle alakası yok... Akrabamla bile doğru düzgün görüşmeyiz biNada karşılaşırsak kısa bir hoşbeş o kadar... :) bina kapısı kapalı tutulmalı zaten bende bazen bakıyorum kapalı mı diye açıksa kapatıyorum ama kilitlemiyorum tabi..

apartmanda kaç kişi var? kimler kitliyor kapıyı? üç beş benzer aklı evvel bir apartmana nasıl denk gelmiş şaştım kaldım :O

Hayır değil , sadece ben ve diğer ev sahibi olan kişi akrabam onun dışında kimsenin kimseyle alakası yok... Akrabamla bile doğru düzgün görüşmeyiz biNada karşılaşırsak kısa bir hoşbeş o kadar... :) bina kapısı kapalı tutulmalı zaten bende bazen bakıyorum kapalı mı diye açıksa kapatıyorum ama kilitlemiyorum tabi..
Binanız kaç katlı,sokak kapısını kimin kitlediğini bilseniz gidip konuşursunuz,bence sadece komşulardan bir kişi kitliyordur,yoksa herkes ilgilenmez sokak kapısıyla.Kamera var mı binada varsa oradan bakabilirsiniz.

apartmanda kaç kişi var? kimler kitliyor kapıyı? üç beş benzer aklı evvel bir apartmana nasıl denk gelmiş şaştım kaldım :O

Bn tek bir kişinin yaptığı düşüncesindeyim.. Ama kim bilmiyorum henüz o kişiyi göremedim , bi arkadaş fikir verdi herkesle gidip konuşun diye öyle yapıcam en kısa zamanda benim oturduğum daire dışında 3 aile daha var oturan bi daire de boş... Toplam beş dairesi olan bir apartman..

Back