konuştum canım bir sorun olmadığını söyledi ama pazartesi kontole gittiğimde yine baktıracağım değerlerime..Cevapların hepsini okumadım o yüzden kaçırmış olabilirim. Sen hamilesin dr unla konuştun mu sakıncalı olmasın oruç tutman?
Sen garipsen bende sendenimYani belki onlarla yaşıyor olsaydım ya da çok yakın yerde kalıyor olsaydık bana da garip gelirdi. Ama orada kaldığım 2 gün, anne-babamızın evinde de dişimizi sıkamayıp bir şey yapacak değilizHerhalde onların iyi niyetli olduğunu ve kendimizi de bildiğimden hiç kötü hissetmedim. Aklımın ucundan bile geçmemişti, bak odamıza girdiler falan diye
konu basligini okudugumda benim eski kvnin gece vakti eltimlerin yatak odasina girip, oglunun yanina yatmasi geldi
arkadaslarda önermis zaten o gelmeden bi kac dakika öncesinden kalk.
simdi uyarirsan ters felan teper, huzurunuz kacmasin.
Allah muhabbetinizi artirsin
yok karşı bina değilde karşı dairede. ben erken kalkmaya karar vermiştim ama bakalım bu akşam belki güzelce konuşmayı başarabilirim :)Canim bence madem karsi binadaymis.... esin annecim her gece gelmene gerek yok ordan buraya sen hazirlamaya baslayinca bizi telefonla ara hemen uyaniriz desin.... bizde seni yoruyoruz diye huzursuz oluyoruz alarmlarimizda kurulu zaten falan gibisinden soyleyinde kirilmaz ozman diye dusunuyorum
canım zaten amacım kırmadan çekindiğimi anlatabilmek . kırmak değilne yatak odasıymış yahu.. sahura uyandırmak için girse ne olacak ne kadar abartmışsınız.. size o kadar emeği geçen insanı kırdığınıza değer mi allah aşkına?
anne babanın evinde neden sevişilmesin ki ya da tamam sen böyle düşünüyosun ama bunu kayınpederin bilmiyo değil miYani belki onlarla yaşıyor olsaydım ya da çok yakın yerde kalıyor olsaydık bana da garip gelirdi. Ama orada kaldığım 2 gün, anne-babamızın evinde de dişimizi sıkamayıp bir şey yapacak değilizHerhalde onların iyi niyetli olduğunu ve kendimizi de bildiğimden hiç kötü hissetmedim. Aklımın ucundan bile geçmemişti, bak odamıza girdiler falan diye
mesele bence hiç emek falan değil. Bazı insanlar mahremiyetine düşkün olur, bazı insanlar olmaz. Bu kadar net yani. Mahremiyetine düşkün insanlar emekti sahurdu kayınvalideydi kendi annendi dinlemez. Mahremiyetine düşkün olmayanda kayınpederde girse kaynıda girse sorun etmez. Her iki duyguyu yaşayan insanlar normaldir.ne yatak odasıymış yahu.. sahura uyandırmak için girse ne olacak ne kadar abartmışsınız.. size o kadar emeği geçen insanı kırdığınıza değer mi allah aşkına?
mesele bence hiç emek falan değil. Bazı insanlar mahremiyetine düşkün olur, bazı insanlar olmaz. Bu kadar net yani. Mahremiyetine düşkün insanlar emekti sahurdu kayınvalideydi kendi annendi dinlemez. Mahremiyetine düşkün olmayanda kayınpederde girse kaynıda girse sorun etmez. Her iki duyguyu yaşayan insanlar normaldir.Saygı duyulmalıdır.
Konuyu açan arkadaşımız durumdan rahatsız ve mahremiyetini düşünüyor olmalı ki tereddütte kalmış danışmak istemiş.
Onca emek ve iyi niyetle davranıyor olmasına karşılık, en özel alan olan yatakodasına dalması bazı insanların sınırına ve çizgisine ihlal gibidir. Şahsi düşüncem bu yani.
Al benden de o kadar! Hatta kırarım bile yani. Sinirlenmeyenlerin tepkilerine bakıyorumda Allahım ben delleniyorum burda oturduğum yerdekonuyu ilgiyle takip ediyorum.
Gerçekten bu koşullarda sinirlenmeyecek arkadaşlara da ayrıca hayranım. Bence güzel bir huy.
Ama şahsen benim hiç tahammül gösteremeyeceğim bir durum olur. Eşim benden önce tepki gösterir. Ayrıca böyle bir ihtimal oluşması durumunda hemen kapımızı kilitleriz ve bu durumu da saygısızlık olarak düşünmeyiz. Gelen de kırılmaz yani sanmıyorum, hem kırılsa neye kırılacak?
Oda doğru. Taviz tavizi doğurur. yatak odasına varasıya temizletme tavizini verince kayınvalide gecenin bir vakti içeriye girmekte sakınca duymama hissine kapılması kuvvetle muhtemel yaniyatak odasını temizletirken "mahrem" olmuyorsa gece uyandırırken de "ne olacak" diye düşünmüş olabilir değil mi? bunun mahremiyete önem vermekle değil sınırları korumakla ilgisi var..
bende şimdilik öyle yapmaya karar verdim. en azından o gelmeden kalkmış olmayı istiyorum inşaAllah bakalım .)Ben kayinvlidenizin kotu niyetle odaniza girdigini dusunmuyorum..sanirim fazla rahat bu konularda o yuzden onemsemiyor ben sizin yerinizde olsam biraz alarmimi erken kurup o gelmeden cikardim ..
ya ben ondan önce uyanacağım eğer kapıyı açarsada annecim ben uyanıyorum gerek yok senin gelmene falan derim artık birşeyler o an ne gelirse :)Benimkide iyidir ama bu aralar böyle bi kayınvalideye ihtiyacım var,resmen melekOdaya girme konusu ramazana özel düşünülmemeli bence.Bu rahatlık başka zamanlarda devam edebilir.Bu yüzden sen yorulma zahmet etme tavırlarıyla önlenmeli bence en uygunu bu gibi
ya emin ol benim kv de öyle genel olarak rahatsız bi tip olsa çoktan söylemiştim rahatsızlığımı. ama durum biraz farklı benim kv hep bi bana iyilik yapmaya yardım etmeye çalışıyor tabi bende ne saygıda ne sevgide eksiklik göstermem durum böyle oluncada uyarmak zor geldi kırmadan nasıl söylerim o konuda fikir almak istedim çünkü cidden çekiniyorum rahatsız oluyorum odaya girmesinden.Evet ,ALLAH bilir tabı ama,benced ekötü bir niyeti yok. Güleryüzü,şefkatlı olması,düşünceli olması.. Mesela bız kvalıdeme ayda bı kere gittiğimizde onun evine. Bızı uyandırmak ıcın kaldırırdı. Tabı dhaa ortada kahvaltı yok bır sey yok. Sızın kı hazırlıyormuuş,haydı kızım hep beraber yıyelım dıyormus. Benımkı de 'haydı kalk artıkk saat 9 oldu,bak kahvaltıyı hazırlamadım sen gelınsın sen hazırla' dercesıne hunharca,futursuzca bızım odaya gırer eşimin ismiyle seslenirdi süreklı. Amaa gözler bende olurdu.. Tabı en sonunda söyledm. Odaya gelıp uyandırmana gerek yok anne,ben saati kurarım eşimi de kaldırırım kendımde kalkarım demiştim. Bı dahada yapmadı Şükürr..