Haftada 3 kere ne ya... Baştan mesafeyi koymalıydınız. Kv‘min çok beklentileri vardı, zaten ağlar yakar zorla aynı binada oturmamızı sağladı. Oda aile ortamı istedi, yememiz içmemiz bir olsun, sık görüşüp konuşalım istedi ama bunların hiç birini yerine getirmedim. Mutfağım geç geldi, onlarda yedik ilk hafta, mutfağım geldiği gibi beraber yemeleri ayırdım. Gününde arayıp bekliyoruz diyince hiç taviz vermeden “biz yedik bile, mutfağımız var artık sağol anne” dedim. İlk başta saf rolünü oynardım, laf sokardı anlamamış gibi yapardım, sinir olurdu.
Artık direk söylüyor söyleyeceğini ama onda bile yanıt vermeyip konuyu değiştiriyorum. Hepimizin tabiki takıldığı konular var ama bu hayatta kimseyi memnun edemezsiniz, eğer evliliğiniz için çabalamak istiyorsaniz, kendinizi ve eşinizi (eğer bir şans varsa) memnun edin. Eşimde zamanında çok eleştiri yapardı, kıyaslamalar yapardı, yaptığımı beğenmediği olurdu, şimdi maşaAllah hiç laf etmez. Hep hatayı kendimde arardım. Ve oda çok baskıcıydı. Birşey beğenmeyince (nadir olur) kırıcı söylemez, bende şakaya vururum çoğunlukla. Eşinize güler yüzlü davranın, ne kadar zor gelirsede annesini, ailesini kötülemeyin arkadaşların tavsiye ettiği gibi onları sevdiğinizi söyleyin. Bir müddet sonra kimin ne olduğunu kendisi anlayacak. Beraber bir hobi edinin, beraber yapabileceğiniz ortak yönünüz illa ki vardır. Spor olabilir, beraber bir dizi izlemek veya yemek yapmak olabilir. Sizinle daha güzel verimli vakit geçirdikçe aranız düzelir, evine dahada bağlanır. Arada siz ona babamla annemin hatrını sor onlara gidelim diyin veya anneniz eşinizi arasın normal konuşsun havadan sudan, anneniz haftada 3-4 arayınca nasıl gerilecek görürsünüz. Sizin durumunuzu daha iyi anlar. Yemeğinize laf edince, ah begenmedin mi bu tarifini teyzenden, annenden aldım diyin
taktik uygulayın. 3 kere gitmeyide bırakın, alınan alınsın soguk davranan davransın, siz görmezden gelip, gelip gitmeleri, aramaları azaltınca insanlar bu duruma alışacaklar zaten. Hepimizin kvsi tavır yapmıştır, bunu GÖRMEZDEN geleceksiniz. Sizi yönetmelerine izin vermeyin