Oldu tatlım, ama ben toparlamak yerine salmayı seçtim. Sonra onlar toparlamaya uğraştılar.
Ah canım ya, sırf şu naifliğin yüzünden bunları yaşadığını farkedebilsen tırnaklarını çıkarmaya başlar, seni eleştirene "ben bu kadarım, isteyen sever" tepkisini koyardın ortaya.
Üzerinde ki o psikolojik baskıyı, her hareketinde onların taleplerini dikkate almayı, memnun etme çabanı, kırgınlıklarını o kadar iyi aldım ki yazından.
Aynılarını hatta fazlasını yaşamış evliliğinde 20 yılı devirmiş biri olarak sana tek söyleyeceğim ruh sağlığın için hepsini kulak ardı etmen. Ben buyum beğenmeyen karşı kaldırımdan yürüsün tavrını koymadığın sürece talepler hep olacak. Bak bu tavrınla hiç bir şey beklediğin gibi olmayacak lütfen bundan emin ol önce, sana hayattan bir sürü örnekler verebilirim. Deli deliyi görünce saklar sopasını. Bir kaba alabildiği ölçüde su koyabilirsin, onlarda ona göre dolduruyorlar seni. Bu tavrı almışlar senden, geniş geniş talep edebiliyorlar.
Bak bir yak gemileri, dök içindekini herkes nasıl geri adım atıyor.
Kv "şunun gelini evlerinden çıkmıyormuş, birlikte yer içerlermiş" gibi bir yakıştırmasına "ne güzel değer görüyor kız demek, insan memnun olduğu ortama isteyerek girer. Maşallah eşinin ailesine" deyip kapatıyorum ağzını. Ama eski ben sokulan lafa karşılık vermeyip, ne yapsam da memnun etsem çabasına girerdim. Ne eziyet etmişim kendime.
Ufacık yaşımda koca koca insanları idare etmeye çalıştım. Kimse de gözümün yaşına bakmadı. Kötü olan insan için senin pasifliğin onun güç gösterisi, böbürlenme sebepleri aslında.
50 yaşında ki teyzeyle senin aile toplantısı dışında baş başa ne işin olur?
Hafta da 2-3 gün gittiğin kv nin hala daha seni bu konuda eleştirmesi ne münasebet.
Kaynın soğuk davranmış, hakkında yanlış mı düşünmüş banane, kırk yıl yüzünü görmesen ne kaybedersin?
Annesinin gazıyla seni eleştiren kocaya neden "beğenmiyorsan kapı orda" demiyorsun. O senin ailen için ne yapıyor ki?
Bak bir gün gemileri yakacaksın, tahammül sınırın dönüp arkana baktırmayacak seviyeye gelecek, herkese ederini vereceksin. Peki ya senden giden?
Onlar yüzünden 1 dakikalık üzüntüme, bir damla yaşa, bir geceyi bırak bir saat uykusuz kaldığım için bile çok kızıyorum kendime. En büyük kötülüğü kendim kendime etmişim. Aç lütfen gözünü, naifliğini, iyi niyetini kullanmaların izin verme.