Kocamla çocuk sorunsalı

Size bir şey soracağım. Adam şimdi net şekilde çocuk istemiyorum ben derse ayrılır mısınız? Bazen erkekler kadınların bu tavrını bilip ona göre davranıyorlar. Kaybetmemek için sizin zamanınızı çalıyorlar yani. Mesela ben o içi kıpır kıpır etmeyen taraftayım. Bebek sevmiyorum. Beni sevmeye çalıştığı zamanda ilgi gösteremiyorum maalesef. Ruhuma işlemiş resmen. Taa evlenirken net bir şekilde çocuk istemediğimi ve kazara olursa aldıracağımı söylemistim. Hala geçerli bu sözlerim. Eşiniz baştan net olmalı imiş. Bence oturup net şekilde sorun ve davranışlarının sözleri ile paralel olması gerektiğini belirtin.
Inanin bilmiyorum. Ne yaparim hic bilmiyorum. Ama bu soğuk uk tavri devam ederse, sacma sapan davranmakta israrci olursa ona harcayacak daha fazla yılım olmadigini biliyorum..

Kızlar merhaba, kimseye açamadığım bir derdim var. Evlilikte 11.yılımız.akademisyenim eğitim dolayısıyla çok zor yıllarım oldu, evlendiğimizden beri ya benim ya eşimin eğitim hayatı sebebiyle bi rahat yüzü görmedik desem yeridir. 3 yıl önce doktora yeterlik sınavını geçince, ciddi kusma fobisi olan biri olmama rağmen her şeyi göze aldım yasim geçiyor artık çocuk için hazırım dedim. Ki o zamana kadar da 7-8 yilik evli olmamiza ragmen eşim hiç çocuk lafı etmezdi. Hayal bile kurmazdi, cocuk istemiyorum da demezdi ama bu konu yokmuş gibi davranirdi. Cok hasret kaldım bu konuda ilgi görmeye, eşimin benden bir çocuk istediğini duymak istedim hep.
Neyse, ben bu istegimi söyleyince (yasim 31di bunu soylerken) olur ama doktoran bitsin bence dedi. Ona da tamam, bu sure icinde yine bu konu hic yokmus gibi davrandi.
Doktorayi bitirmeme yakin (yasim 34 artik) ben yine mevzuyu actim, doktor kontrollerimi yaptirdim. Rahim ultrasonu goruntulerini alip gittim bak bebisimiz burda buyuyecek filan gibi sirinlikler yaptim ilgi bekledigim için, ha öyle mi dedi geçti. Yine tık yok. Sonra bi gün geldi senle önemli bisi konusmak istiyorum dedi, ben heyecanlandim cocukla ilgili konuscak diye, cunku o da heyecanliydi yerinde duramiyordu. Sonra dedi ki evet maddi durumunuz pek iyi degil amaben borca girip cocukluk hayalimi gerçekleştirmek, motor almak istiyorum dedi.
Ben o kadar șok oldum VE üzüldüm ki.. Ben ne bekliyorum onun derdi ne..
Yine de hayır demek istemedim, tamam al ama durumumuz cok iyi değil, cocuk sahibi olma isini ertelerim o zaman dedim. Biraz itiraz etti ama sonra tamam dedi. Ben cok kırıldım.. Kalbim paramparca oldu, icime agladim hep, gözyaşım bile akamadi.. Ki biliyor polikistik oldugumu, tedavi gerekebilecrgini. Buna ragmen motoru aldi..
Birkac ay cok düşündüm, adamda yine çocuk icin bir israr ve girisim yok.. Cok kirildigim ve artik yaşım geregi riskli gebelik olacagi icin ben cocuk yapmamaya karar verdim dedim ki blöf yapmayacagimi bilir. Neyse bi süre böyle gecti, ara ara cocuk sahibi olmak istedigini soyledi ama yataga yine prezervatifle geldi. Yine ciddi bir israr olmadi.
O surecten sonra beni suclamaya basladi, senin tavrindan dolayı ben senlekonusup seni ikna edemiyorum cok sertsin filan demeye basladi. Suclu ben oldum.
Bu konudan dolayi eşime cok kirgin ve öfkeliyim. Gecmiyor.. Iliskimiz de kötüye gidiyor böyle olunca.
Aslinda anneliği tatmak istiyorum ama onun bu soğuk tavriyla degil..
Ne yapacagimi bilmiyorum, akıl verin ban nolur..
Merhaba, eşiniz motor almak istediğinde neden sustunuz ve çocuk isteğini ertelerim dediniz? Eğer bir şeyi istiyorsanız net olun. Eğer eşimle bu konu geçseydi aramızda kesin bir şekilde geri çevirirdim ve ne istediğimi söylerdim. Eşimiz bile olsa sürekli başkası üzülmesin veya istediği olsun diye yaşarsak böyle içten içe kırılıyoruz.
İçinize attıklarınız size öfke olarak geri döner. En azından bende öyle oluyor. Ve ben de bunun çözümünü böyle buldum.

fakat siz kadınsınız

şimdi kadın çocuk istemiyorum diye net bir tavırda ise, -tabii bunu da net belirtiyorsa- durum biraz farklı bence

neden çünkü çocuğun yükü kadında, hamile kalacak doğuracak işinden belki 2 sene izin alacak, ya da koştura koştura işe de yetişmeye çalışacak, en az 5 sene ona bağımlı bir küçük canlı olacak, okula başlasa ödevi bile anneler takip ediypr tr'de. böyle bu ülkede çocuk yapmak...kadın çocuk yapınca benim hayatım biter diyorsa, bir bakıma da haklı.

ha ben demiyorum ki sadece anne isterse çocuk yapılsın elbette ki baba da istemeli, ben heyecanla çocuk bekleyen baba görmesem soğurum yani -evli olsam. benim için böyle. o bakımdan sizi anlıyor ve çocuksuz kadın olarak objektif olarak katılıyorum da çoğu açıdan. ama erkeklerin bir kısmı öyle heycanla çocuk filan beklemiyor, hiç beklemeyecek.

bir de sizin maddi durumunuz konudaki kadar sıkıntılı değil sanıyorum -ha diyeceksiniz konuda biri hukukçu biri akademisyen 2 insan var nasıl paraları yok. vardır da işte anca kendilerine göre ve şimdiye kadar hiç de bol bol harcamamışlar...
anladığım kadarıyla özellikle erkek ailesinden hiç destek olmamış, erkenden de evlenmişler, ne yaptılarsa kendileri. benim senaryoma göre şu: adam düşünüyor ki iyi bir okul okumuş, iyi bir işi var, kendisinin çok daha fazla maddi imkanı olması gerektiğini düşünüyor ama yok. tr'de büyük bir beyaz yakalı kesimin içinde sıkıştığı o cenderede yani. erkeklerin bu cendereye daha fazla girdiğini daha çok maddi olarak sorumlu hissettiğini de tr şartlarında unutmamak lazım.

benim çevremde çok kişi çocuk yapsam nasıl bakcam ki diye de istemiyor, çünkü istediği gibi asla yetiştiremez. ama benim bu çevrem kadın işte...erkekler daha çok kadınlara uyuyor dersek yeridir. sonra bir noktada kadın kendini hazır hissediyor ve çocuk yapılıyor, mesela olan bu genel olarak...

-genelde- erkekler pek çocuk istemem fikrinde net olmuyorlar. benim gördüğüm bu. hatta istiyorlar bile. fakat bu konuda yük kadında diye, bu eğitimli, ayrıntıcı erkek profili daha çok kadının kararı hazır olması durumuna göre bekliyor. kadın tamam dediğinde yardımcı oluyor, destek oluyor vs.

ha kadın çocuk istemiyorum dediyse, -var öyle çiftler bildiğim- çocuk yapmadılar zaten.

erkeğin net olarak ben asla çocuk istemiyorum dediği bildiğim çift yok benim çevremde. burada da aslında istemiyorum demeyen bir erkek var.
Siz kesinlikle psikolog olmaliymissiniz 😊

Aynı evin içinde yıllarca hiç çocuk muhabbeti yapmadan nasıl durulur,ben anlayamadım.
Güzel bir çocuk görünce ahh bizim de olsa demez mi gayri ihtiyari insan?
Çok zor görünüyor sizin durum,gönlünüze göre olsun her şey.
İnanın hiç mi hiç denmiyor. Ben hayatım boyunca hiçbir çocuğa iç geçirmedim, sahip olmak istemedim ve bu sebeple kendimi kusurlu hissetmiyorum bu çok ilginç bir şey değil.

Kesinlikle. Kadın resmen evliliği tek başına götürüyor bu tahammül niye anlayamadım mesleği olan kadınsın kimseye eyvallahın olmaması lazım senin :işsiz:
Ya kizlar iyi yönü de gercekten fazla, fikir almak icin yasanan kotu seyleri anlattim hep size ama bir dediğimi iki etmemeye calisir, sevdigim seyleri bilir takip eder, hangi yemegi neli seviyorsam ondan yapar. Yumusak huyludur caliskan ve durusttur. Liseden tanisiyoruz. Bu devirde bu ozelliklerde erkek de zor valla. Bu huylari olmasa cekmezdim zaten. Bir başak burcu olarak körkütük aşık olmadim zaten hicbir zaman, ama sevdim

İnanın hiç mi hiç denmiyor. Ben hayatım boyunca hiçbir çocuğa iç geçirmedim, sahip olmak istemedim ve bu sebeple kendimi kusurlu hissetmiyorum bu çok ilginç bir şey değil.
Bu bakış acisini da gormek guzel oldu benim icin 🙏 ben de anne olmak icin ölüp bitmiyorum ama icten ice de o duyguyu yasamak iyi bir insan yetistirmek istiyorum

Merhaba, eşiniz motor almak istediğinde neden sustunuz ve çocuk isteğini ertelerim dediniz? Eğer bir şeyi istiyorsanız net olun. Eğer eşimle bu konu geçseydi aramızda kesin bir şekilde geri çevirirdim ve ne istediğimi söylerdim. Eşimiz bile olsa sürekli başkası üzülmesin veya istediği olsun diye yaşarsak böyle içten içe kırılıyoruz.
İçinize attıklarınız size öfke olarak geri döner. En azından bende öyle oluyor. Ve ben de bunun çözümünü böyle buldum.
Onu engellesem hep sinirladigimi dusunecekti, daha onceki tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Kendi hür iradesiyle seçim yapsin istedim ama sonucu benim icin agir oldu. Bu duruma cok kırıldığımı da anlattim yine beni sucladi. Motor almakla cocuk yapmayi karsilastiran sensin bence ikisi de olurdu dedi. Ama durup dururken olmasini bekliyordu heralde, Hz Meryem miyim ben 🙄 simdi de borcu odemek icin it gibi çalışıyor yuzunu bile göremiyorum, hamileligi böyle borc ve stres altinda gecirmek istemedim iste

Ya kizlar iyi yönü de gercekten fazla, fikir almak icin yasanan kotu seyleri anlattim hep size ama bir dediğimi iki etmemeye calisir, sevdigim seyleri bilir takip eder, hangi yemegi neli seviyorsam ondan yapar. Yumusak huyludur caliskan ve durusttur. Liseden tanisiyoruz. Bu devirde bu ozelliklerde erkek de zor valla. Bu huylari olmasa cekmezdim zaten. Bir başak burcu olarak körkütük aşık olmadim zaten hicbir zaman, ama sevdim
Ya iyide bu saydıklarını seni seven her yakın arkadaşın yapar eşlerin arkadaşlardan bir farkı olmalı, kocalık görevi gibi. Bir erkekle sosyal hayatta uyum bir kenara yatakta mutlu olamayacaksak neden evlenelim?

Onu engellesem hep sinirladigimi dusunecekti, daha onceki tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Kendi hür iradesiyle seçim yapsin istedim ama sonucu benim icin agir oldu. Bu duruma cok kırıldığımı da anlattim yine beni sucladi. Motor almakla cocuk yapmayi karsilastiran sensin bence ikisi de olurdu dedi. Ama durup dururken olmasini bekliyordu heralde, Hz Meryem miyim ben 🙄 simdi de borcu odemek icin it gibi çalışıyor yuzunu bile göremiyorum, hamileligi böyle borc ve stres altinda gecirmek istemedim iste
Erkekler maalesef bizim gibi değil. Bizim çok üzüldüğümüz bir şey onlar için çok basit olabiliyor ve abartıyor oluyoruz.
Bence ondan beklentilerinizi siz netleştirin.
Bu arada çoğu kişi borçsuz çocuk büyütmüyor ya da hamilelik geçirmiyor.
Çocuk istediğiniz zaman da hemen olmayabiliyor da bunu da göz önünde bulundurarak karar verin.

yanlış anlamayın ama onun tuzu kuru tabi
erkek (herhangi bir sorunu yoksa) istediği yaşta çocuk sahibi olabilir ama biz kadınlar için bu geçerli değil
net olmamışsınız net olun bundan sonra

ben hayatımı eğer olma imkanım varsa evlatsız geçirmek istemiyorum sen önüme taş koyup duruyorsun
istemiyorsan net bir şekilde söyle diyeceksiniz
Yorumunuza katılıyorum. Erkeklerin tuzu kuru yaşla ilgili sorunları olmuyor tabi.
Doğal yolla olmasa bile tedavi kısmının eziyetini bile kadın çekiyor.

Bu arada erteleyecekseniz bile eşiniz de bütün testlerini yaptırsın öyle erteleyin çocuk yapma fikrini C Corpus callosum

Ileriye yonelik önemli bir korkumu tespit etmissiniz. Istiyorum diyor lafta ama o kadar soguk ve sadece lafta ki.. Ilerde bu ruh haline girmesinden korkuyorum, parcalarim onu o zaman
İşte oldu ki hamile kaldınız doğurdunuz
En ufak bir serzenişte çocukla alakalı (ki çocuk büyütmek çok zor ilk seneler kabus gibi, sadece onun için yaşayacaksınız)
Ben zaten istemedim sen ısrarla çocuk istedin diyecek
En yakın çocukluk arkadaşım o hatayı yaptı şu an boşanma eşiğindeler
İleriyi görmek çokta zor değil

Kızlar merhaba, kimseye açamadığım bir derdim var. Evlilikte 11.yılımız.akademisyenim eğitim dolayısıyla çok zor yıllarım oldu, evlendiğimizden beri ya benim ya eşimin eğitim hayatı sebebiyle bi rahat yüzü görmedik desem yeridir. 3 yıl önce doktora yeterlik sınavını geçince, ciddi kusma fobisi olan biri olmama rağmen her şeyi göze aldım yasim geçiyor artık çocuk için hazırım dedim. Ki o zamana kadar da 7-8 yilik evli olmamiza ragmen eşim hiç çocuk lafı etmezdi. Hayal bile kurmazdi, cocuk istemiyorum da demezdi ama bu konu yokmuş gibi davranirdi. Cok hasret kaldım bu konuda ilgi görmeye, eşimin benden bir çocuk istediğini duymak istedim hep.
Neyse, ben bu istegimi söyleyince (yasim 31di bunu soylerken) olur ama doktoran bitsin bence dedi. Ona da tamam, bu sure icinde yine bu konu hic yokmus gibi davrandi.
Doktorayi bitirmeme yakin (yasim 34 artik) ben yine mevzuyu actim, doktor kontrollerimi yaptirdim. Rahim ultrasonu goruntulerini alip gittim bak bebisimiz burda buyuyecek filan gibi sirinlikler yaptim ilgi bekledigim için, ha öyle mi dedi geçti. Yine tık yok. Sonra bi gün geldi senle önemli bisi konusmak istiyorum dedi, ben heyecanlandim cocukla ilgili konuscak diye, cunku o da heyecanliydi yerinde duramiyordu. Sonra dedi ki evet maddi durumunuz pek iyi degil amaben borca girip cocukluk hayalimi gerçekleştirmek, motor almak istiyorum dedi.
Ben o kadar șok oldum VE üzüldüm ki.. Ben ne bekliyorum onun derdi ne..
Yine de hayır demek istemedim, tamam al ama durumumuz cok iyi değil, cocuk sahibi olma isini ertelerim o zaman dedim. Biraz itiraz etti ama sonra tamam dedi. Ben cok kırıldım.. Kalbim paramparca oldu, icime agladim hep, gözyaşım bile akamadi.. Ki biliyor polikistik oldugumu, tedavi gerekebilecrgini. Buna ragmen motoru aldi..
Birkac ay cok düşündüm, adamda yine çocuk icin bir israr ve girisim yok.. Cok kirildigim ve artik yaşım geregi riskli gebelik olacagi icin ben cocuk yapmamaya karar verdim dedim ki blöf yapmayacagimi bilir. Neyse bi süre böyle gecti, ara ara cocuk sahibi olmak istedigini soyledi ama yataga yine prezervatifle geldi. Yine ciddi bir israr olmadi.
O surecten sonra beni suclamaya basladi, senin tavrindan dolayı ben senlekonusup seni ikna edemiyorum cok sertsin filan demeye basladi. Suclu ben oldum.
Bu konudan dolayi eşime cok kirgin ve öfkeliyim. Gecmiyor.. Iliskimiz de kötüye gidiyor böyle olunca.
Aslinda anneliği tatmak istiyorum ama onun bu soğuk tavriyla degil..
Ne yapacagimi bilmiyorum, akıl verin ban nolur..
İyi de eşiniz sizin bu kadar çocuk istediğinizin farkında değilki. Laf olsun diye arada istiyorum demişsiniz gibi olmuş. Ciddi ciddi benim fikrim bu deyin o da evet ya da hayır desin metleşsin. İçinizden ağlayana kadar deseydiniz
Bir iletişim sorunu gördüm ben. Tavşan dağa küsmüş

İyi de eşiniz sizin bu kadar çocuk istediğinizin farkında değilki. Laf olsun diye arada istiyorum demişsiniz gibi olmuş. Ciddi ciddi benim fikrim bu deyin o da evet ya da hayır desin metleşsin. İçinizden ağlayana kadar deseydiniz
Bir iletişim sorunu gördüm ben. Tavşan dağa küsmüş
Cok uzun oluyor diye burda hepsini anlatamiyorun. Açıkça dedim zaten, o da istiyorum ben de dedi ama sonrasinda tık yok, hicbir adım atmak yok lafını acmak yok

Sizinkine çok benzer bir durum yaşıyorum. 6 yıl olacak evleneli ama eşim çocuk istemiyor. Biz başka bir ülkeye göç ettik ve entegrasyon sürecindeyiz. Onun stresini yaşıyoruz. Her şeye rağmen ben istiyorum yaşım da 30u geçti doktor kontrollerinden sağlıkla geçtim şükür başka bir engel yok ama eşim istemediği için çok üzülüyorum. Hayatım boyunca böyle bir isteğim olmaz sen istiyorsun diye düşünüyorum diyor, evlenmeden önce bunla ilgili hiç konuşmamıştık. Ömür boyu çocuk istemeyenler bence kesinlikle evlenmeden önce bunu söylemeli. Eşimi de çok seviyorum, çok güzel bir ilişkimiz var. Ama bu çocuk mevzusu beni duygusal olarak çok yoruyor. Bilsem ki çocuğumuz olmayacak sağlık sebebiyle ona razı olurdum ama bu başka bir durum maalesef. Tam ikna oldu diyorum dediğiniz gibi ya bir kavga çıkıyor ya korunmaya devam ediyoruz. Çocuğu iki tarafın da istemesi kesinlikle çok önemli. Her ne kadar bakım veren genellikle anne olsa da ebeveynlerin ikisinin de hayatı kökten değişiyor. O yüzden istemediği bir şeye zorlamak da istemiyorum. Ben de kendime hiç çocuğumuz olmasa ne olur sanki diyorum ama içimden gelen isteği bastıramıyorum. İyi bir baba olacağını biliyorum ama rahatından vazgeçmek de kesinlikle çok zor gelecek ve sıkılınca sen istedin ben istemedim derse o beni çok korkutuyor. Bilmiyorum ne yapacağımı. İki senedir erteliyorum aslında ama bu sene başında çok heveslenmiştim. Yine değişen bir şey olmadı. Ertelemek mi lazım üstüne gitmek mi bilmiyorum.

X