Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Çocukken yanlış tuvalet eğitimi, annenin çocuğu dışlaması öfkesini çocuktan çıkarması, sert davranması, annenin çalışması sonucu çocuğun büyük sorumluluklar alması, kendini aşırı sorumlu hissetmesi, ailenin çocuğa dinî ğitim verirken çok katı olması gibi gibi daha bir çok sey hastalığı tetiklemiş olabilir.

Size iyi davranıyorsa iyileşene kadar destek olun. Boşan gitsin demek kolay olur. Bazıları aşırı öfkeli olup çevresine zarar veriyor, şiddet uyguluyor, taciz ediyor. Etraf kendini çok iyi saklayan insanlarla dolu. Herkesin başına gelebilir o yüzden tek taraflı düşünmemek lazım. Bugün konuştuğumuz bir çok insanın ruhsal sıkıntıları var, stresli bi ulkede yasiyoruz, hastalıklı aile yapısına sahip bi ulkeyiz gayet normal

Katıldım

Ben de daha hafif aksettirdiydiniz düşündüm zira ilaç hafif doz imiş

Bir de korona süreci hiç takıntılı olmayan da dışarıdan gelen ürünü yıkadı, kapıdan girince çılgınca yıkandı

O nedenle göze batmayıp düşük doz başlamış hastanın iyi geldi rahatladım söylemine itibar etmiş olabilir

Bir de dışarıda sıkıntısı olmadığı için doktorda ya da terapistte sorun yaşamayıp her yere dokunuyorsa gözlem de sonuç vermeyebilir yani adam zaten işe de yemeğe de gidiyor paraya da dokunuyor vd

Bu yöntemi arkadasım yaptı fakat kök inancı bulamıyprum genelde
Siz eğitim aldınız sanırım.Ben theta healing eğitimi almadım henüz ama almayı çok istiyorum.Şöyle söyleyeyim direksiyon sınavında iki kere kaldım arabaya bindiğim anda kaçasım geldi iki seferde de.Meğerse çocukluğumda kadın sürücü araba kullanırken kediyi ezdiği anda şahit olduğum için bilinçaltımda ''Kadınlar araba kullanamaz.'' benzeri bir kayıt oluşturmuşum.O inanç temizlenince aldım ehliyeti.

Çok yorucu bi evlilik. Çocuk da olursa halinizi psikolojinizi düşünemiyorum. Ama evlenmeden önce bilmiyo muydunuz bu hastalığını ? Sürekli diken üstünde olmak istemez bi insan kendi evinde ya.

Benim annem 10 yıldır bu şekilde yaşıyor ve hiç bir şekilde düzelme olmuyor herşeyi denedik. Eşinizle aynı şeyleri söylüyor zaman verin düzelecek diyor ama 10 yıl geçti hala aynı arada daha fazla atak yapıyor. Allah yardımcınız olsun ben bekarken kafayı yiyecek gibi oluyordum aynı evdeyken.

Bazı yorumları okudum güldüm gerçekten traji komik. Boşanın demek çok zalimce bir söz. Çünkü eşinin elinde olmayan bir durum ve o zaman evlendikten sonra eşlerden birinde temizlik hastalığı çıktı diye boşasın millet eşini. Nerde kaldı iyi günde kötü günde yanında olmak? Boşanın diyen kişilerin başına da gelebilirdi böyle bir şey.

Şimdi sizin sorununuza gelirsek, bu durumu yaşayan tanıdıklarım var ve ilaç tedavisiyle düzeliyor ya da bu tür şikayetleri çok çok azalıyor emin olun. Ama bu kendi kendine zamanla düzelecek bir hastalık değil. Hatta tedavi olmazsa şikayetleri artar. Doktor OKB mi dedi eşinize?
Tedavi ve şu an kullandığı ilaçlardan çözüm alamıyorsa bunu doktora iletin ya da başka bir doktora gidin. Doğru doktor seçimi çok önemli. Psikolog değil bizzat psikiyatriste gitmenizi öneririm.
Ailenize karşı vicdan yapıyorsanız durumu anlatabilirsiniz. Eşinizin temizlik takıntısı olduğunu bilmeleri sizin onları istemediğinizi düşünmelerinden iyidir. Bence durumu anlatırsanız anlayışlı bir anne babaysa anlayışla karşılayacaklardır.
Bir de direkt dışardan gelince kıyafet yıkamak, banyo yapmak bu covid dönemi normal geliyor bana. Salgın dönemi öncesinde de böyle miydi?

Başka bir doktoru denediniz mi?

Bende bu tarz soylemlerden nefret ediyorum. Hastalıklı aile yapısına sahip ülkeyiz ne demek. Dünyanın her yerinde her ırkından sıkıntılı kesimler var. Ama malum burası Türkiye dolaşan devlet düşmanı insanları kınıyorum. Ülkemizle bı ilgisi yok. Kötü insan kötülük doğurur. Kötülüğü yapan kimlikte TC vatandaşı yazdığı için mi yapıyor. Hayır kalbi kötü olduğu için yapıyor. Lütfen güzel vatanımız için kötü genelleme yapmayın

Yalnız kötü dememiş, stresli bir ülkede yaşadığımız için ruh sağlığı toplumun pek iyi değil demek istemiş arkadaş.Haksız da sayılmaz.

Evet üzerine gidiliyor. Anormali normallestirmemek için. Sizin adınıza da çok sevindim tebrikler

Sizin durum farklı, siz tedavi olmayı istemişsiniz.

Bu haberin detaylı halini Web den okudum. Adamcağız da çok uğraşmış. Artık dayanamamış, kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum diyor. Söylediği 2 şey çok dikkatimi çekti. 'kendimi evde sığıntı gibi hissediyordum' 'çocuğun gelişimi ile ilgili aktiviteler yapmak yerine temizlik yaptığında evi kirletmesin diye çocuğu odaya kilitliyordu' bu çocuk ne kadar sağlıklı olur ki? Bir kişi kendi dışında 2 kişinin daha hayatını mahvetmiş. Yazık.

Benim arkadasım aldı eğitim o uyguladı bana ama bende sorun, ben kök inancı bulamıyorum..

Ben uçakda nasıl atlatacagım o kapılar kapandımı asansör gibi 2 saniyede inilmiyor ki en az 50 dk indin bindin....
Ya duramazsam o kadar içinde çıkmak istersem
Bu arada eskiden çok bindim 3 4 saatlik yollarada gitmişliğim var gene korkardım ama binerdim büyük bir trubulans geçirince böyle oldum..

Anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. Ben ülkemi sizden çok seviyorum, iki gün önce kaç torba çöp topladım deniz kenarından. Ülkeyi sevmek farklı bir şey ben psikolojik boyutunun nedenlerini söylüyorum size gerçek bunlar. Polemik yaratmaya mı geldiniz destek olmaya mı? Ülke düşmanlığı ne demek? Yorumları farklı yerlere çekmeyin...

evlenmeden bilmiyor muydun bu durumu? hafif ilaçla geçecek şey değil ömür törpüsü

ben aslında sizin bu kadar kolay nasıl uyum sağladığınıza anlam veremiyorum

yani eşinizin olağan dışındaki isteklerine ilk zamanlar nasıl hemen uyum sağladınız

tamam adamın rahatsızlığı var ama siz hemen bu yeni yaşama nasıl uyum gösterdiniz ki

ne bileyim başım ağrıyor gidip yatacağım ama eşimin işi bitmeden eve giremem

ya da ne bileyim birisi bir şey istedi ama çantamı açıp içinden çıkarıp bakamam

kapıdan içeri elimdeki poşetle giremem vs vs

bunlar bir süre yaşanınca öğrenilir de ilk anda nasıl uyum sağladınız

hiç mi "hata" yapmadınız

eşiniz nasıl tepki gösterdi bence önemli olan burası

ne bileyim balkona yanlışlıkla çıkmadınız mı

çantanızı vestiyerden alıp elinizi sürüp oturmadınız mı

ilk günlerde reflesk olarak yapılacak olağan hareketleri yaptığınızda eşinizin tepkisi ne oldu

evet çevremde de var X biraz titiz denilen kişiler

poşetleri eve sokmayan paketli ürünleri yıkayan

hatta eşi ile tartışınca tüm çamaşırları tekrar yıkayan vs

ama eşleri hemen uyum sağlayamıyor ve tartışma doğuyor

siz o ilk ayları nasıl geçirdiniz

adamın tedaviye başlaması 1,5 yıl sürmüş nerede ise bu süreçte nasıl hata yapmadan adamın kurallarına uydunuz ben en çok onu merak ettim

Benim arkadasım aldı eğitim o uyguladı bana ama bende sorun, ben kök inancı bulamıyorum..
4 aşaması var bildiğim kadarıyla theta healing eğitimlerinin.Tahminim arkadaşınız Derin Kazma eğitimini henüz almadığı için yardımcı olamamıştır size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…