Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Evet ben düşünüyorum doktor değiştirmesini ona da söylücem prof bir doktor bulmasını 2 3 ay da öyle denemek istiyorum eğer yine düzelme olmazsa bitecek bu iş
Prof olması iyi olduğunu göstermez. Klinik olarak deneyimli olması önemli. Her psikiyatrist her hastalığın tedavisinde deneyimli olmayabilir. OKB tedavisinde deneyimli olmasına dikkat edin.

Geçen gun haberlerde vermisti.Bir adam Antalya da temizlik hastasi diyerek karisina bosanma davasi acmis.Uzucu bir durum kimse oyle olmak istemez insallah tedavisi olur duzelir esiniz

Belki pandemi sürecinde iyiden iyiye artmıştır takıntısı... Biraz sabredin Inşallah tedavi ile bir de salgının azalması ile biraz daha normale döner... umarım öyle olur yoksa hakikaten zor bir hayat...
Yine de sizi çok sevdiğini düşünüyorum düşünsenize o denli mikrop takıntısı olan biri için bir başka insanla fiziksel anlamda yakınlaşmak bile kabus olmalıydı, bunun hatrına biraz daha sabredin inşallah biraz daha azalır bu takıntısı.

Gülseren buğdaycıoğlunun kitabından uyarlnn madumlar apartmanı dizisi geldı aklıma çok zor ya yaşnmaz inşallah tedavil olur yoksa zır

Gülseren buğdaycıoğlunun kitabından uyarlnn madumlar apartmanı dizisi geldı aklıma çok zor ya yaşnmaz inşallah tedavil olur yoksa zır
Ben de bu diziyi çok merak ediyordum fragmanları dönüyordu, bu konu ile ilgili olduğunu bilmiyordum. Bugün izledim, korkunç bir şey, fasulyeleri tek tek sabunla defalarca yıkadı sonra yere döküldü, hepsini attı. Ben temizlik konusunda eğer aşırıya kaçarsam şunu düşünüyorum yendiğimiz şeyler ne ortamlardan üretiliyor, toplanıyor, satılıyor mesela o fasulyeyi toplayan kişi elini yıkadı mı, hangi sepetlerde toplandı, sen almadan önce kaç kişi dokundu, yer pisse önceden toplanırken kullanılan kaplar daha pistir. Bunun sonu yok diyip salıyorum.

Eşinize Allah şifa versin ne kadar zor bir hastalık.temizlik benimeşim programı var Kadir ezildi belki tanıyorsunuzdur onun röportajını izlemiştim okb hastası oda.milletin pis evlerine gidiyor oralarda yemek bile yiyor ama kendi evinde aynı eşiniz gibi takıntıları varmış annesi artık kadın başka eve taşınmak istiyorum diyor işten gelip her gece o ev siliniyormuş misafir istemediğini gelse bile evinin çok kirlendiğini misafir gittikten sonra halılara koltuklara kadar yıkadığını gece 1 de perde yıkadığını anlatmıştı gerçekten yaşayan bilir Allah mükafatınızı sabrınızın karşılığını mutlaka verir ama lütfen ailenize durumu anlatın sizde kendi ailenizi kandırıyorsunuz kimbilir ne kadar üzülüyorlardır

Bir de okb’li tanıdığı olan varsa şunu çok merak ediyorum. Ben titiz bir insan olmadığım halde, temizlik programındaki evleri görünce midem bulanıyor ama o programdakiler iğrenmeden başkasının pis evini temizliyorlar, nasıl oluyor?

Yorumlar gerçekten içler acısı. "Ruh hastası"nı hakaret olarak kullanmak, bastıra bastıra kullanmak, hırsla kullanmak; ne ararsan var. Konu sahibi adamı getirsin de taşlayalım bari.
Sonra da birkaç bipolar, şizofreni hastası falan bulup, karşılarına geçip "sen ruh hastasısın" deriz 3 defa. Çok faydalı olur gerçekten.

S simkes19 , evlenmeden önce hiç mi anlamadınız o kısmı anlamadım. Okb "hadi şu mekanda okb olayım, bunun yanında olmayayım" denilecek bir şey değil sonuçta. İlla ki anlamanız gerekirdi, o kısım ilginç.

Eşiniz hastalığından bahsetmeyerek sizi kandırmış. Bu bile tek başına boşanma sebebi.
Baştan bilseydiniz bile şu an vazgeçmek istiyor olabilirdiniz. Bu da hakkınız. Böyle bir hayat yaşamak zorunda değilsiniz. Yapacağınız seçimler için kendinizi suçlu hissetmeyin.

Eşinizin durumu çok ileri görünüyor ve bu durumuna göre 7 ay kısa bir süre bence.
Ben bunun 10'da 1'i kadar değildim ama ben bile 1,5 seneden fazla tedavi gördüm. Ve "normal"e dönse bile en ufak bocalamada, hayatının kontrolünü kaybettiğini düşündüğü bir anda veya bir travma sonrası tekrarlayabilir maalesef. Ben 2 ayrı zamanda tedavi gördüm mesela. Ve iyileşmeye çok istekliydim. Buna rağmen olunca oluyor işte.

Burada "üzerine git, eve pis gir, şunu yap bunu yap" diyenler olmuş. Hangi mantıkla bunu söylüyorlar bilmiyorum ama böyle hamleleri doktorunuza danışmadan yapmayın sakın. Alacağınız tepki çok çok çok büyük olabilir ki öyle olacağına eminim.

Ben 2 farklı zamanda 2 farklı doktorla tedavi gördüm. İkisi de aileme böyle bir şey önermedi. Sadece "üzerine gitmeyin, kendi haline bırakın" demişti ikisi de.
Önerileri bana yapıyorlardı. Mesela "elini kaç defa yıkayınca iyi hissedeceksen o kadar yıka ve say. Atıyorum o sayı 20 ise 15'e indir ve şu kadar gün/hafta o kadar yıka" diyordu.
Tabii ki her doktorun yöntemi farklıdır. Demek istediğim, önemli olan eşinizin zihninde neyin ne kadar makul olduğu, onun kafa rahatlığı. Yani siz evin ortasına pislik yığınca "aa evet ölmedim, artık hayatıma normal devam edebilirim. Tşk hayatım" demeyecek.
O yüzden doktorunuz önermediği sürece maruz bırakma gibi bir yöntem denemeyin.

Ama dediğim gibi, siz bunların hiçbirini çekmek zorunda değilsiniz. Kim bilir ne kadar sürecek bu durum ve tekrarlayıp tekrarlamayacağını bilemezsiniz. Çocuğunuz olsa ona da yazık.
O yüzden eşinizi bir kenara koyun ve kendinizi düşünerek karar verin. Ve bu süreçte mutlaka psikolojik destek alın. 2 yıldır maruz kaldığınız şey çok yıpratıcı. Destek almadan sağlıklı karar veremeyebilirsiniz.

Çok zor bir durum Allah kolaylık versin.

İyi bir psikoterapi ve ilaç tedavisi ile düzeleceğini ümit ediyorum. 7 ay ilaç tesiri için uzun bir müddet oldukça rahatlaması gerekiyordu. Sadece ilaçla da olmaz terapi alsa daha hızlı ilerlersiniz. En önemlisi şuan ilacın dozu sanırım düşük ki çok fazla bir ilerleme kaydedilmemiş hemen boşan demek kolay elbette ki ama sanırım sevdiğiniz özellikleri de var. En önemlisi ki tedaviyi kabul etmiş olması OKB nin ilerlemiş versiyonu ve bunun için bildiğim kadarıyla yüksek doz ilaç kullanılıyor. Yeniden doktora başvurmanızı öneririm. Bu şekilde hayat ciddi anlamda çok zor 2 yıldır bunca zahmeti çekiyorsanız baş tacı edilesi bir eşsiniz okurken gerçekten çok zor bir durumda olduğunuzu anlamamak mümkün değil.

Adam ruh hastası bence
Yaşınız gençken kaçın sakın çocuk mocuk yapmayın. Çocuğun kusmuğu var kakası var bu adam onu da istemiyordur zaten
Tabirinizin yanlış olduğunu düşünüyorum ruh hastası demek çok yanlış bir tabir psikolojik bir rahatsızlık ve adı da OKB ilerlemiş versiyonu lütfen ruh hastası diyerek insanları soyutlamayalım bu şekilde soyutladığımızda toplumumuzda asıl doktora gitmesi gereken insanların bu psikiyatriye karşı önyargıları yüzünden birçok hasta insan sağlıklı bireylere olumsuz davranışlar sergiliyor.

Temizlemeden o eve giremez galiba. Ben de sizin gibi kendisine söylüyorum. Çabalaman lazım diye hatta Doktoruna dedim uzun süre oldu diye zamanla olacakmış
Kullandığı ilacı nedir merak ettim yazar mısınız 7 ay ciddi bir süre biraz yol kadetmesi gerekiyordu üstelik psikoloğa da gidiyor ilerleme hızına faydası da çok OKB de yüksek dozlu ilaç kullanılıyor diye biliyorum ilaçların etki etmeye başlaması da 6 haftadan başlıyor hadi 6 ay diyelim biz bu süreye 7 ay olmuş sizin peki ailesi bekarken tedaviye teşvik etmemiş mi?

Onların hepsi okb'li degil zaten de şöyle ki bazi hastalar ataklarina yön verme gücüne sahip bazisi degil.
Bazi hastalar pis yere dokunamaz bazilari pis yer gordum mu temizlemeden duramaz bu sekilde o programa katiliyorlar. Zaten okb de sadece temizlik takintisi degil ama en revacta olani o sadece. Yoksa sayi takintisi, tekrar takintisi elleme takintisi bir suru takinti var

Iste bunu okusun herkes. Cunku yorumlarda bir ton hakaret görüyorum. Yarinimiz belli degilken ne yanlış. Belki 3 gun sonra burda ona hakaret edenler travmatik bir sekilde okb li olacak belli mi

Iste bunu okusun herkes. Cunku yorumlarda bir ton hakaret görüyorum. Yarinimiz belli degilken ne yanlış. Belki 3 gun sonra burda ona hakaret edenler travmatik bir sekilde okb li olacak belli mi
Hastalıkta sağlıkta deniyor değil mi? Benim de hastalık hastalığı takıntım var bir çeşit OKB ilaçla ve terapi ile kontrol altına aldık çok şükür eşim boşayabilirdi zor bir süreçti ama benim yanımda oldu terapiye benle birlikte geldi insan bunları unutmuyor ama boşanıp başkasıyla da evlenebilirdi ki hatta ben boşanmasını teklif bile ettim. Bugün bel fıtığım var dedim doktora gidip emar çektirip rahatladım bikaç gün sonra bacağımda tümör var galiba dedim yine doktora koş hem maddi hem manevi yıprandık

10 yıl önce oldu demişsiniz farkında olmadan gördüğü bir şey ya da yaşadığı bir olay bu hale getirmiştir bilinçaltında yerleşmiş ona göre kötü pis bşy. . Regresyon EFT hipnoz gibi yöntemlerle Bilinçaltı temizliği yapılabilir.Böylece bilinçaltı yaşadığı olaydan değil ama olayın etkisinden ve ruhunda bıraktığı izlerden arınabilir.

Son düzenleme:
Aynen öyle konu başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum bende.
Nedense öyle bir kitle var. Gozumun ustunde kaş var -bosan diyecek gibi. Saklamasi hic hic hos degil ama buna da hakaret etmezsin ya ne bileyim. Kanser hastasina hakaret ediyor musun misal ?hayir . Eee
Bence bir cok kisi kadın okb hastasiyim esim beni bu sebeple bosadi dese adama giydirecekti.
Neyse ne bir yandan da insan unutmayacak bu can ve saglik emanet
Gecmis olsun bu arada

Teşekkür ederim evet gelecekte sağlığımızın garantisi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…