- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
VarUmarım sizde bir okbli ile yaşamak, kendi evinde diken üstünde oturmak üstelik sürekli gözetim altında tutulmak gibi duyguları yaşamazsınız ne diyeyim
Adamın suçu tedaviye zoraki başlaması ve hala ilerlemediği hastalık için ben rahatladım demesi
Sürekli empatiden araştırmadan dem vuruyorsunuz oysa karşınızdakilerden bu hastalığı yaşamış olan var mıdır?
Belki çevresinde bu durumda olan insanlarla yaşamış olanlar vardır diye düşünmüyorsunuz.
Neyse her ne söylersek ortada buluşmayacağımız bir konu
Daha fazla yorumlaşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
İyi forumlar
Farkettim ama çok küçük şeylerdi sorduğumda çoğu şeye normal cevap veriyordu. Evlenince anladım büyük boyutta olduğunu.
Neden anlamamakta israr ettiklerini asla anlamıyorum. Sanki adam zevk aliyor saniyorlar sanırm bunlari yaparken.Benim yakınım 25 yıldır bu hastalığın pençesinde. Daha ailelerinden 1 kişi evlerine girmedi. Kendisi de çok üzülüyor eşine ve oğluna yaşattıkları için ama elinden birşey gelmiyor.
Fark etmemis olabilir. Ayni ev halki icnden seçtiyse takinti yaptiklarini evlnene kadar ona bu yuzunu utandigi icin gostermemesi olasi. Evlendikten sonra karsisinda takintisini tamamlayacak tek kisi oldugundan oklar simdi konu sahibini gosteriyor olabilir.Evlerine girmediniz mi hiç? Nasıl küçük boyutta diye düşündünüz? Eve soyunup duş alıp giriyormuş ya sizi hiç davet etmedi ya da gizledi yine? Ki evlenince fark ettiğinize göre aldatılmışsınız resmen. Niye hesabını sormadınız? Bunu evlenince öğrenmek bile tek başına boşanma sebebi. Ne biliyim şu yeni diziden esinlendiğinizi yazanlar haklı sanki. Olay saçma.
Anlamak kolay mı arkadaşım? Herkes eşiyle cıvıl cıvıl misafirini ağırlarken, yerken içerken, gezşp tozarken 25 yıldır dışarda korona varmış gibi hayatları. Yaşayan çekiyor ama yanındakinin çilesi çok fazla bence maalesefNeden anlamamakta israr ettiklerini asla anlamıyorum. Sanki adam zevk aliyor saniyorlar sanırm bunlari yaparken.
Fark etmemis olabilir. Ayni ev halki icnden seçtiyse takinti yaptiklarini evlnene kadar ona bu yuzunu utandigi icin gostermemesi olasi. Evlendikten sonra karsisinda takintisini tamamlayacak tek kisi oldugundan oklar simdi konu sahibini gosteriyor olabilir.
Kesinlikle cok cok fazla yanindakiler icin cok agir bir yük.Anlamak kolay mı arkadaşım? Herkes eşiyle cıvıl cıvıl misafirini ağırlarken, yerken içerken, gezşp tozarken 25 yıldır dışarda korona varmış gibi hayatları. Yaşayan çekiyor ama yanındakinin çilesi çok fazla bence maalesef
Hamile kalin bence ertelemeyin baktın düzelek için cabalamiyor yoluna bakarsın ...anne olma hissini asla kaçırma ... bazıları bencilce bilmem ne der ..bencilim o haldE bu hayata bir kere geliyoruz ya son çocuk yapma hakkınız bu adamdansa ..zaten toprak olup gidecek bedenlerimiz, ruhlarımız bulussun :) böyle bir aşk yaşama imkanın varken yaşa
Haklısın depresyon ve panik atak da indanlar böyle yaklaşabilir ama okb nin ben çok yakın şahidiyim. Kor kunççççççççKesinlikle cok cok fazla yanindakiler icin cok agir bir yük.
Ama toplum geneli psikolojik hastaliklari hastalk olarak kabul etmiyor. Fiziksel olarak hastalik desen bir duru anlamlandirmaya çalışır ama psikolojik deyince yok yani.
Evet, basta karisi olmadigi icin utanmasi cok büyük olasi. Tahminen esine karsi yapmayacagina bile kendini inandirmis olabilir cok büyük ihtimal.Utanmak mı bu ya :/ bence daha farklı anlamları var ama yazarsam banlanırım
Olur bir daha beni tedavi eden psikoloğu size yönlendireceğim.Var
1 den çok.
Yasamis oldugum yada yasiyor oldugum icin bu kadar empati yapabiliyor oldugum gercegi akliniza gelmedi mi hic
Kac tane okbli tedaviye gule oynaya basliyor bir arastirin.
Adamin sucu bastan sakladiysa eğer bu ve buyuk bir suc. Ama sucu sadece bu.
Kanser hastasına tedaviye gec cvp verdi diye ya da vermesi dye kizilmayacagi gibi bu hastaliktada kizilamaz asla. Hastalik çünkü.
Insanlarin bu konuyu cok küçük vesvese konusu gibi ele alması. Her hastayi bir tutmasi. Her krizi bir değerlendirmesi . Normal bir kisiymis gibi inat etsin denmesi.
Siz düşünmüyorsunuz bence yazdiklarimi ,dusunseniz çok zor degildi anlamak. Gercekten bu konuda oyle sadece uzaktan bilgim olmadigini anlardiniz.
Bas etmek hem kendi hem karsisindaki kisi icin cok zor bir durum ama sizin bahsettgniz gibi yabana atilacak bir yanı yok.
Bu sebeple aslinda daha bir böyle dusunmek gerekmez mi?Haklısın depresyon ve panik atak da indanlar böyle yaklaşabilir ama okb nin ben çok yakın şahidiyim. Kor kunçççççççç
Daha öncede yazdığım gibi farkediyordum ama bana sadece yüzeysel cevaplar veriyordu ya da öne li bişey değilmiş gibi anlatıyordu. Mesela eve gittiğinde duş aldığını söylerdi. Ben nereden bileyim kolidor da soyunup bir yere dokunmadan hastalık derecesinde duş aldığını. Her normal insanın yaptığı gibi eve gelince duş alıyor sandım. Bunun gibi şeyler. Basit ve yüzeysel olarak geçiştirdi. Hiçbir zaman aileni evime almam demedi.Nasıl yani, evlenmeden önce bunu sizden sakladılar mı eşiniz ve ailesi?
Eğer öyleyse burada en büyük sorunlardan biri bu. Eğer öyleyse büyük kandırılmışsınız ve buna tepkinizi koymadınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?