Evet okb diye bir şey var.Okb diye bir sey var arastirin bunu inatla cozemezsiniz hatta daha cok vahim hale gelir
Anlamniz icin masumlar aptmani izleyin.
Lütfen bu tarz hastalik konularinda böyle konusurken iki kez düşünün. Has-ta-lık çünkü sacma sapan demek falan hoş olmuyor hepimizin ilerde cocugu olacak ne onlarin ne bizim ilerde okbli olmayacagimiz belli değil
Kimse suanki haline 100% guvenmemeli. Hastanın halinden az da olsa anlamali. Hepimiz birer psikolojik ya da fiziksel hasta adayiyiz
Evet ,var.Evet okb diye bir şey var.
Araştırmama gerek yok kendim bir dönem yaşadım telkin +psikolog tedavisi ile bazı şeyleri atlattım.
Yalnız benim durumumda zararım kendimeydi, hastalık konu sahibinin eşinin ki kadar ileri değildi ve bunun normal olmadığını düşünüyordum zaten
Herkese hiç bir şey bilmiyor şeklinde yaklaşmak zor olmalı
Kendim bu hastalıkla mücadele etmiş biri olarak konuyu hala saçma sapan buluyorum.
Var mı bir diyeceğiniz?
Karşıda hastalıkla mücadele eden bir insan yok durumdan memnun, 7 aydır tedavi olmasına rağmen ilerleme göstermemiş bu sebeple çocuk sahibi bile olmak istemeyen bir adam var karşıda
Asla öyle bir harekette bulunmaz, öyle bir insan değil öyle bişey yaptığı anda biter bu işNe yapar döver mi? Eğer öyle bir şey yaparsa bu adama bir saniye bile harcamak gereksiz olur onu görürsünüz
onun bu saçma sapan kurallarına uymaya devam ederseniz hayat size cehennem olacak.
Öncelikle onunla beraber eve girmemekle istediğiniz saatte eve girip çıkmakla başlayın.
Ömrümde böyle saçma şey okumadım.
Annesi haybeye oglunu uyaracagına siz sozlu veya sevgiliyken keske senı uyarsaydı oglum ruh hastası bize hayatı zehir etti hayatın zehir olacak yakma kızım kendını dıye.Hayır annesi gayet normal o da biliyor oğlunun durumunu. Uyarıyor da ama nafile. Terapi alıyor
Evet siz çok daha fazla biliyorsunuz.Evet ,var.
Bunun ilerlemesi kişinin elinde değil
Bazi okbler hastanin kendine zararken bazi ilerlemis ya da sayi sayma , telrarlama gibi diş etken kisilere bagli okbler var. Ilerlemis ya da belirli kisilere bagli olanda.
Siz kendinize zarari olani yasadiniz diye benim bu kadar ileri degildi yeaa bu adaminki sacma sapan derseniz empati nerde derim.
Okbnin hepsi öyle ilac ictim gecti , telkin aldim gecti diye gecmiyor siz sansliymisisniz. Bu bir süreç kimi ömür boyu sürüyor. Kimi yillarca
Bir kez sinir krizi gecirmis birinin sinir hastalarini anlamasi gibi bende okbliydim gecti demissinz. Herkesin ayni gibi...
Evet bilmiyorsunuz ki böyle konusuyorsunuz.
Umarım yerdiginiz yerden sinanmazsiniz.
Siz iyi forumlar.
Evet biliyorum çünkü bende yillardir araştırıyorum. Doktorlar ve baska hastalarla gorusuyorum. Ben size benim soylediklerimi ispatlarim. O sorulari sorar diyorsunuz neden sorar acaba diye dusunmuyor musunuz?Evet siz çok daha fazla biliyorsunuz.
Hastalığı yaşayandan daha fazla empatiksiniz.
Üstelik beni tedavi eden psikologlardan daha fazla biliyorsunuz hastalığımın ne olduğunu
Okbde bir eşik vardır.
Takıntıların çevrendekilere zarar vermeye başladı mı?
Onlar senin aşırı titiz olduğunu düşünüyor mu durumdan rahatsızlar mı gibi sorular sorarlar.
Kendi evine giremeyen, isteği doğrultusunda çocuk dahi yapamayan konu sahibi varken adamla empati kuramadım kusura bakmayın.
Onun suçu evleneceği kişiden bunu saklaması.Bir ileri okb li ile ayni ortamda durmanin kolay olduğunu kimse soyleyemez ama onunda suçu degil.
Peki dışarıda nasıl?Asla öyle bir harekette bulunmaz, öyle bir insan değil öyle bişey yaptığı anda biter bu iş
Tabii eger ki evlenmeden oncesinde böyle bor durum varsa kesinlikle evlenecegi kisiye bilgi vermesj ve tercih sunmasi gerekirdi ama konu sahibi bunun hakkinda bilgi yazmamisti o yuzden o konuya yorum yapmadim. Eger sakladiysa büyük hata.Onun suçu evleneceği kişiden bunu saklaması.
Böyle yanındaki kişinin hayatını etkileyen bir hastalığı olan kişi evlenme kararı almışsa (ki onun durumunda bu karar da çok zor alınır), her şeyi ayrıntılarıyla açıklamak zorunda.
Bilseydi bu hanım da belki evlenmezdi, bir tercih hakkı olurdu. Kim kolay kolay kendi evine giremeyeceği bir hayatı kabul eder? Adam ona tercih hakkı bile tanımamış. Resmen kandırılmış konu sahibi.
Ayrıca bu hanım eşinin her dediğini yaparak onun hastalığını artırmış. Ona iyi gelmesi için hastalığından dolayı istediği şeyleri reddetmesi, kendi hayatını bu kadar teslim almasına müsade etmemesi gerekiyordu, bu hiçbir ruhsal hastalıkta iyi gelmez çünkü hastayı normale yaklaştırmaya çalışırız ona uyarak hastalığın dozunu artırmayı değil. Öyle yapsaydı bunun adı inat falan olmazdı sadece konu sahibi kendi ruh sağlığını korumuş olurdu. Belli ki konu sahibi de iyi değil.
Ama eşinin hastalığını saklayarak yaptığı sadece bencillik.
Evet o konuyu tam belirtmemiş, evlenmeden önce kayınvalideme birkaç kez gittim geldim böyle bir hastalığı olduğu hiç anlaşılmıyordu gibi bir şey yazmış, oradan çıkarım yaptım demek ki söylememişler diye. Bununla ilgili konu sahibinden cevap bekliyorum ve eğer kandırmışlarsa konu sahibinin buna tepki verip vermediğini gerçekten merak ediyorum. Yoksa sessiz mi kaldı?Tabii eger ki evlenmeden oncesinde böyle bor durum varsa kesinlikle evlenecegi kisiye bilgi vermesj ve tercih sunmasi gerekirdi ama konu sahibi bunun hakkinda bilgi yazmamisti o yuzden o konuya yorum yapmadim. Eger sakladiysa büyük hata.
Evet, hasta olmasi ayrilmak yasak anlamina gelmiyor isteyen ayrilir.
Okb de siz istedğiniz kadar istedgini yapmayın takintisi devam edecektir. Çünkü şüphesi durmadan o takintiyi gerceklestirne kadar devam edecektir.
Tek yontem uzmanla birlikte hareket etmek. Hastanin bunu kabullenmesi ve yenmek icin caba sarf ederken cevresindeki kisilerin uzman gorusu altinda hareketlerini sekillendirmesi.
Yoksa istedginiz kadar yapmazdan gelin, yapmayin bir sey ifade etmeyecek isler sarpa saracaktir kendi kendine atlatilacak seviyede degil konu sahibinin esi.
Okb atagi gelmis biri icin ise bu durum kaos yaratir. Daha buyuk kriz ortami olusur dediginiz daha az okb atagi yasayip daha az etkisi altina giren icin gecerli.
Umarım sizde bir okbli ile yaşamak, kendi evinde diken üstünde oturmak üstelik sürekli gözetim altında tutulmak gibi duyguları yaşamazsınız ne diyeyimEvet biliyorum çünkü bende yillardir araştırıyorum. Doktorlar ve baska hastalarla gorusuyorum. Ben size benim soylediklerimi ispatlarim. O sorulari sorar diyorsunuz neden sorar acaba diye dusunmuyor musunuz?
Her hastalığı yasayan her ayni durumda olan empati yapabiliyor diye bir durum yok. Sizde hastalanmis bu durumdan gecmis olabilirsiiz ama bilginiz yeterli değil.
Bir ileri okb li ile ayni ortamda durmanin kolay olduğunu kimse soyleyemez ama onunda suçu degil.
Tekrar söylüyorum evet , biliyorum malesef Allah kmseye yasatmasin yaşayanın yardımcısi olsun
Erken evlenip coluk çocuk sahibi olanların hepsi de mutluluktan ucmuyorMalesef geç evleniyorsunuz sonra bunu boşasanız yenisini bulayım evleneyim çocuk yapayim derken kocaman zaman geciyor
Sakladiysa evet bu duruma katlanmak zorunda hic degil biliyorsa da degil ama hastalikta saglikta diyoruz ya onun icin biraz sabir lazim.Evet o konuyu tam belirtmemiş, evlenmeden önce kayınvalideme birkaç kez gittim geldim böyle bir hastalığı olduğu hiç anlaşılmıyordu gibi bir şey yazmış, oradan çıkarım yaptım demek ki söylememişler diye. Bununla ilgili konu sahibinden cevap bekliyorum ve eğer kandırmışlarsa konu sahibinin buna tepki verip vermediğini gerçekten merak ediyorum. Yoksa sessiz mi kaldı?
Yanlış anlaşılmasın okb hakkında bilgim yok benim, ben ruh hastalıkları ile ilgili böyle bir bilgi hatırladım o yüzden yazdım. Doğrudur senin yazdığın. Yine de hala birinin eşi hasta diye evine girmemeyi kabul etmesi ve her Allah’ın günü misafir gibi beklemesi hiç normal ve sağlıklı gelmiyor. Kendi evi ya kendi evi.
Doktor benim yanımda söylediği için bilerek yapıyorum diyordu o an öyle diyince sana inat yapmadığını iyileşmen için olduğunu biliyorsun. Ama doktor bana hep dedi ona da yapacaksın yapacaksın kafasına tabiri caizse vura vura yapacaksın. Sen onaylarsa normallestirir dedi eşime. Bilerek yaptığını söyle veya doktorda aynı gorusteyse ona soylettirinBunları denemek istiyorum ama sonuçlarından korkuyorum cesaret edemiyorum az çok tahmin edebiliyorum çünkü nasıl tepkiler verebileceğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?