Evet o konuyu tam belirtmemiş, evlenmeden önce kayınvalideme birkaç kez gittim geldim böyle bir hastalığı olduğu hiç anlaşılmıyordu gibi bir şey yazmış, oradan çıkarım yaptım demek ki söylememişler diye. Bununla ilgili konu sahibinden cevap bekliyorum ve eğer kandırmışlarsa konu sahibinin buna tepki verip vermediğini gerçekten merak ediyorum. Yoksa sessiz mi kaldı?
Yanlış anlaşılmasın okb hakkında bilgim yok benim, ben ruh hastalıkları ile ilgili böyle bir bilgi hatırladım o yüzden yazdım. Doğrudur senin yazdığın. Yine de hala birinin eşi hasta diye evine girmemeyi kabul etmesi ve her Allah’ın günü misafir gibi beklemesi hiç normal ve sağlıklı gelmiyor. Kendi evi ya kendi evi.
Sakladiysa evet bu duruma katlanmak zorunda hic degil biliyorsa da degil ama hastalikta saglikta diyoruz ya onun icin biraz sabir lazim.
Ama saklandiysa su dakika bile dava acabilir ya da tahammul edemeyecekse artik.
Şöyle ki çoğu okb hastasi asla hasta oldugunu kabul etmez ve tedaviye bir adım atmaz ya da atar sonra hemen geri ceker kendini. Yani tedaviye baslamak okb li icin buyuk adimdir aslinda.
Ilk basta uygulanacak sey hastalik yeniyken bastirma amacli yapmamak olabilirken tadavi almadan iyilesemeyen birine bunu yapmaniz Allah korusun hayatina mâl olabilir.
Çünkü yapmazsa genel olarak icinde kuşku olur ve bu kusku onu yer bitirir.. ileri okbli ritueli tamamlamadan duramaz.
Bunlar tamamlamasi gereken rituellerdir. Ilacla bastirip üstüne cevre ile bazende arti terapi ile desteklemek gerekir.
Inan ki yasayan içinde hayati aşırı zorlastirir zaten yasayan kisi bunu bilir hatta hayattan normal bir insan kadar zevk alamaz cogu zaman pisman olur yaptiklarina ama durtusune engel olamaz.
Bazilari cok ufaktir bir kac el yikama , utu fisi icin eve donme, kapiyi iki kez kapatma vs vs. Bazisi ise hem kendi hayatini hem cevresindekini zindan eder.
Cogu bunu bilmeyen kisi anlam veremez. Aman sene yapma canim der karsisindakine ya da okbli kisiye ama bu vesvese kadar kucuk bir durum değil malesef.
Bizim ulkemizde psikolojik rahatsizlikla yasayanlari tarafindan bile onemsiz görülüyor. Psikoloğa deli doktoru deniyorken zaten cok bir sey beklemiyorum , beklememeliyiz ama bizim nesil bunu belki düzeltebilir.
Okb li biri ile yasam normal ve saglikli olamaz zaten. Bu sebeple dediginiz gibi kesinlikle aciklanip tercihe sunulmasi zorunlu olan bir konu.
Bu arada illa ki kucuklukten gelmesi gerekmiyor bu durumun genelde kucukluk travmalari ile olurken bir anda bir travmatik olay ile okbli olabilrz. O yüzden size demiyorum siz anlamak istiyorsunuz ama basi arkadaslarin yorumlarini hayretle okuyorum.
Çünkü suan onu dışlayıp ruh hastasi muammelesi yapmak ileriye zar atmak demek. Kimsenin ne olacagi belli değil.
Tesekkur ederim bu arada gercekten durumu gecistirmediginiz bilmediginiz halde merak edip, bu konuda kati olmaYip empati yaptiginiz icin.