Kocamın kıskançlığı

Susuyorsa iyi sizinle inatlaşmıyır mu Senle ben bir değiliz ben erkeğim kimse bana bakmak ama sen dar giyersem sana bakar falan filan diye

Yanımda bir kadına baktığını görmedim tam tersi tövbe der kafasını çevirir bilemiyorum
Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ve genel konuşuyorum ve umarım eşiniz bu kitlenin dışındadır: Kimse kimin ne yaptığına tamamen hakim olamaz. Gerek gerçek dünyada, gerek sosyal mecralarda.

Ya ben şu eşim giydirmez muhabbetini hiç anlamıyorum ne giyinip ne giyinmeyeceğinizim kararını nasıl eşiniz verebilir? Sevgiliyken ses çıkarmadığını göre köprüyü geçene dek rol yapmış size. Evlendiğinizde ilk kıyafetinize müdahale ettiğinde tepkinizi göstermeliydiniz. Tayt şort askılı giymemeyi kabullenmişsiniz sonraki aşama uzun üst giy olmuş. Bir sonraki aşama muhtemelen sizi tamamen kapatmak veya insan içine çıkartmamak olacaktır. Benim için bu saydıklarınız boşanma sebebi mesela ama siz bu zihniyette biriyle evliliğinize devan edip üstüne çocuk yapmışsınız, benim gibi düşünmüyorsunuz demek ki. Ya rest çekecekseniz ya onun istediği gibi giyineceksiniz. Şunu da bilin ama bu müdahale giyimle sınırlı kalmaz

Ama bu sahtekarlık. Bu iki yüzlülük. Hem de kadına onu giyme bunu giyme deme nedeninin neresi masum olabilir
Diyelim ki arkadaşımızın burdaki olumsuz konuşmalara bakarak eşi ile kavga etti, kuşku duymaya başladı. Bu ilişkiye bir fayda sağlamaz ki. İki taraf da daha mutsuz olur. Tabi ki eşine sınır koymalı. Ama sınır koyabilmek için önce sağlıklı bir iletişim kurup birbirleri anlamaları gerekir

Benim sahtekarlık dediğim sizin adam hakkında yazdıklarınız. Böyle adamlara, kadını kandıran adamlara her şey müstehak. Sizce böyle biri güzelce konuşmaktan anlar mı

Böyle bir ilişkisinin kişiye fayda sağlayabileceğini düşünüyor musunuz? Konu sahibin eşi sağlıklı iletişimden anlar mı sizce?

Taviz tavizi dogurur malesef ipin ucunu vermissiniz toparlamaya calisin

Bende öyle düşünüyordum bir ara ama öyle bir şey yok. Kendisine ayrılık korkusunu verdim net insanimdir yakalarsam biter o da biliyor o yüzden yapamaz diye düşünüyorum
Valla yapacak olan her şeye rağmen kılıfına uydurup yapıyor. Bide bana aşırı kısıtlamaya çalışan taraf dışarda o tarz insanlara bakma potansiyeli yüksek biriymis gibi geliyor.

Tepki gösteriyorum ayrıca evlenince insan haliyle biraz duruluyor, onu geçtim abartmalari doğum sonrasi oldu ondan önce beni rahatsız edecek bir şey yoktu ben yine giymek istediklerimi giyiyordum benim sormak istediğim soru doğum sonrası neden bu kadar kıskandi. Herkesin boşanma sebebi farklı olabilir ben küçük şeyler için neden yuvamı yıkayım bana göre boşanma sebebi de psikolojik ve fiziksel şiddet artı aldatmaktir. Çocuğu istediğim için yaptım ayrıca eşim kötü biri değil tanımıyorsunuz

Anlamadım nasıl haliyle biraz duruluyor evlenince? Gösterdiğiniz tepki yeterli değilmiş sonunda eşiniz istediğini elde etmiş giydirmez oldu yazdığınıza göre. Evet eşinizi tanımıyoruz, dolayısıyla hiç tanımadığımız eşinizin neden artık nasıl oluyorsa bir anda evlenince bambaşka bir düşünce yapısına bürünüp kıyafetinize karıştığını da bilemeyiz. Kıyafetinize karışılması da bir psikolojik şiddet aslında. Hayat tarzınıza müdahale edilmesi size küçük şey geliyor olabilir bana gelmiyor. Çocuğu istemişsiniz işte aynı şeyi söylüyoruz, neden diye sormadım ki ben size. Eşinize kötü biri demedik zaten iyi bir insanmış madem cennete gitsin. Burda konuşulan iyilik-kötülük değil. Biraz daha devam etseniz eşiniz mükemmel bir insan çıkacak ortada sorun morun kalmayacak gibi.

Ben tesettürlü olduğum halde evlendikten sonra kısıtlardı eşim ilk aylarımızda tek başına bakkala gitme kapiyi açma komşularla konuşma diye ama sonralari aştık bunlari cok şükür. Şöyle diyim benimkisi aile yapısından kaynaklı tamamen zihniyetleri böyle. Eşimin ailesi de öyle kaynim olsun hepsi kisitliyo eşlerini. Ben şu an tek basima parka çıkıp yürüyüş spor yapabiliyorum komsularimla oturup sohbet edebiliyorum. Ama eltim kafasını cikaramıyo camdan sırf karşı binadan görürler diye balkona bile çıkmıyorlar evinin perdelerini açmıyorlar öyle diyim halimize şükürler olsun

Yalnız bu da çok öznel değil mi ? Kime gore neye göre yerine göre oluyor mesela ? Belki size yerine göre gelen şey bana gelmeyecek ya da bana gelen size gelmeyecek.dolayisla eş kişisi evlendiğinde ne olduğunu biliyorsa tarzını biliyorsa ya saygı duyacak ya da baştan evlenmeyecek

Öznel pek tabi,kadın onun ayarını bilir.
Yoksa ben nasıl giyiniyorsam sen de öyle giyin derdim.
Eşini de bilir,gittiği yerin nizaminida.
Kendince bir düzen oturtur.
Ama kıvamı.mutlaka bilir,bilerek ve isteyerek aşıyorsa o da kendi problemi.

Buda bir psikolojik şiddet

Nasıl hayatlar var ya buna katlanmak zorunda mı

Eşiniz dışarıda açık kadınlara bakıyor çünkü. Siz de evde “namusunuzla” oturun istiyor. Böyle sapık zihniyetler var maalesef. Dışarıdakini namussuz gören. Siz de adam kıskanç sanıyorsunuz,halbuki kıskançlık değil bu,düpedüz sapıklık.

Bu kıskançlık değil ki, psikolojik şiddet, baskı, zorlama, zorbalık, hiçe sayma, insanlık suçu.
Yetişkin bir kadına, hiçkimse ne giymesi gerektiğini söyleyemez.

Nedenini ogrenmek mi tek derdiniz. Musade etmeyin kisitlamasina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…