- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- Konu Sahibi Yokuspokus
Hepsını okudum :) benım annemin tam tersıymiş ben cocukken ogrettı tek sey sus konusma sen kucuk sun du buyuklere saygılı ol cevap verme oldu bunun dısında hıc bısey ogretmedı ozguvensız ezik bır sekilde buyudum halende oyleyım kendimi ıfade edemiyorum cunku ne zaman konusmaya kalksam sen sus derlerdi mal gıbı buyudum herkesten de korkarım bide boyle durum var hangisi ıyı sence
Hiçbiri iyi değil, hayatlarımızı değişsek, belki anneniz annem olsa ve bana "Sus, konuşma!" diye sert tepkiler verse, bende ayrı bir hırs oluşur, ona karşı kendimi sorumlu ve suçlu hissetmez, gereksiz vicdan yapmazdım. Siz de benim yerimde olsaydınız, belki anne-kız olarak mükemmel anlaşır, tam hissederdiniz.
Bilinmiyor ki, herkes kendi hayatı içinde şekilleniyor...
Konuyla ilgili degil ama Türkçenize hayran kaldım. Kadınlar kulübünde rastlanmayacak kusursuzlukta bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.
Çoğu insanın aksine düzgün bir Türkçeyle yazılmışsa uzun yazı okumaya bayılırım. Sizin yazınıza da bayıldım.
Teşekkür ederim.
kuyruk acılı tiplerin gelip yerli yersiz yorum yapmalarına hiç şaşırmadım
burada bir insan kimseye açamadığı yarasını açıyor şifa bulmak için
bu tipler de geliyor "aa açığını yakaladık" diye sinekler gibi üşüşüyor
yiyin efendiler yiyin, bu hanı yağma sizin. anca sineklerin yediğinden işte
güçlü duran kadınlara içten içe uyuz olanlar işte
kıskanın, zayıf noktaları olsa da hep güçlü duracak bu kadınlar
sizin alamadığınız riskleri aldıkları için çatlayın tamammı.
hah.
gangsta, benim annem sizinki gibi değildi ama olsa katil olabilirdim
affetmezdim çok net
annelik iyilik kutsallık bikbik diye ötmesin kimse
kimse doğurdu diye çocuğuna iyilik adı altında duygusal şiddet işkencesi çektirme hakkına sahip değil
anne ya hani
çocuğuna kıymık batsa canı acır derler
e bu anne konuştukça çocuğunun acı çektiğini görmüyor mu karşısında?
işkence yahu!
psikiyatrlerin genelde dediği söylenen bir laf vardır hani
"bize hastalar değil hastaların hasta ettikleri geliyor" diye
asıl sizin annenizi psikiyatre götürmeniz lazım
ağır oldu üzgünüm anneniz hakkında böyle konuştuğum için
ama annesi yüzünden bütün hayatı mahvolan çok insan var
o bir şeyler hep eksik kalıyor ve o insan ömrü boyunca onu tamamlamaya çalışıyor
hep bi çaba içinde
demek istediğim, hatayı kendinizde aramaktan vazgeçin
1 senedir tanıdığım bir arkadaşım var, sizin konunuzu okuyunca o geldi aklıma
o kızın gözündeki fersizlik, ben kimsede görmedim
yüzü gülerken gözünün içindeki boşluk... anlatamam ya
ben hayatımda öyle göz görmedim ya. mutsuzluğun dibi
ve bunu yapan, sürekli yeren bir anne! otuz küsür sene!
acımamış, çenemi tutayım dememiş, yermiş de yermiş!
kanadığını görmüş kızının, gene durmamış! nasıl bir vicdan!
vuran içerden olunca duvar da öremez ki insan! resmen belaltı!
düşündükçe çıldırcak gibi oluyorum
siz yine içinde bulunduğunuz durumun farkındasınız, inanın çok büyük şans
ama nolur nolur nolur kendinizde aramayın meseleyi
onaylanma ihtiyacı falan...
ya ne bileyim, bu tür şeyler sanki insanlar "aa hastalığım şuymuş" diyip kaderine razı olsun diye uydurulmuş bir şey gibi geliyor bana
çok yazdım ama bir şey anlatmadım sanki
tek ricam kendi içinizde kaybolmayın nolur o arkadaşım gibi
kimse öyle bir karanlıkta kalsın istemem
ve annenize yeri gelirse söyleyin -umarım hiç gelmez ama - , onun gibi annesi olsa öldürebilecek insanlar olduğunu.
Konu açmamayı düşündüm, hassas olduğu için, ters bir yorum alırsın bak içinin bir daha acıdığıyla kalırsın dedim. Ama açtım, çözüm istedim, birileri okusun birileri işitsin istedim... Sonra da iyi ki açmışım dedim; bu konu benim, tüm ama tüm dert olarak sayılabilecek şeylerimin içinde tek savunmasız kaldığım, tek gardımı düşürdüğüm konu idi. Ve sanırım, bunu aşmak üzereyim; şu 4-5 gün içinde ayrı bir yönümün güçlendiğini hissettim. Şu saatten sonra bu konu üzerinden herhangi bir saldırı dahi alsam, umurumda olmayacak. Bana benden daha öte saldırıp yaralayabilecek kimse kalmadı. "Annem"i kendi içimde yeniyorum.
Annem karşımda değil, yanımdaymış gibi benle savaştığı için senelerce, diyorum ya işte "Beni dövse, bana sövse daha iyi olurdu belki" ... Katil olma kısmı için ise sadece şunu söyleyebilirim, bazen "Ölsem de kurtulsam" dediğim olurdu. Yani en fazla kendimin katili olabilirdim herhalde.
Yorum ve desteğin için teşekkür ederim; anneme son dediğiniz cümleyi kuramam, ağlatırım onu. Çok kırılır.
Kırmak, yeni yaralar açmak niyetinde değilim, toplamaya çalışıyorum. Umarım konuşup toparlayacağız, ya da (büyük ihtimalle) ben artık feragat edeceğim ondan, ediyorum, kendimi hazırlıyorum da sanki.