Kocamın banka macerası..

Canım, o insanı hayatımdan silmek bile bir değer vermeyi içeriyor. Ben yok sayacağım ve buna başladım bile.
2 ayda 1 falan uğrayacağım, çok neşeli davranacağım, onu zaten görmezden geleceğim.
Ona değer vermediğimi ve kendi hayatımda herşeyin yolunda olduğu mesajını enjekte edeceğim o "insan"a..

cok uzuldum ipekcim .
kendi cekirdek ailendeki sorunu cozmeye calisirken, bu kadar kostek olunabilir ,ama daha da kotusu bu kostegin en yakinindan gelmesi.

Esin gercekten seni taniyan ve degerini bilen biri anladigim kadariyla.

Babadan degil ama esinden yuzun gulmus.

Bundan sonrasi icinse, en iyisi aile sorunlarini kimseye belli etmeden, ailenin yine icinde cozmeye calismak olmali sanirim senin icin. anladigim kadariyla senin buyuklerine baktigin gozle ,onlar sana bakmiyor.

hic uzme canini,esine ,cocuklarina saril.

Derinss, öyle özeniyorum ki babasının kolları altındaki kızları gördüğümde.
Ben babamın sevgisini elde etmek için herşeyi yaptım. O çocuk, ben ebeveyn oldum. Ben verdim, o aldı. O nazlandı, şımardı, ben alttan aldım, idare ettim.
O arsızca istedi, ben bulup buluşturup mutlu ettim. O hep küstü, ben gönlünü aldım. Düşünüyorum da, gerçekten neler neler yapmışım ben, küçücük iyi niyetler görmek adına, yok sayılmamak adına. Eve girdiğimde, eve sanki fare girmiş gibi huzursuz yüz ifadeleri takınan, hastalandığımda öksürük sesimden rahatsız olup "lanet olsun" diyen, akşam yemeğine beni beklemeyen, okuldan eve geldiğimde buzdolabını açtığımda oflayıp poflayan insanlara "aile" diyerek 22 sene geçirdim ben aynı çatı altında.
Ne zaman elim ekmek tuttu, onlara maddi kazanımlar sağladım azıcık değerim oldu. Değerim olmadı ama en azından "aa burada bir insan varmış" denildi.
Benim mesela hayatta en çok ama en çok merak ettiğim şey nedir biliyor musun, bir insanın (bir anne-babanın) "çocuğumun canı falanca yemeği çekmiş" diyerek bir yemek hazırlaması ve o yemeği yemek nasıl bir histir acaba? 2 hamilelik yaşadım, birgün canım şunu istedi diyemedim. Ha eşime dedim, ne istersem gidip bir restorandan alacak imkanımda vardı. Ama işte, anladın sen benim en kastettiğimi. Hep sevgi umdum. Sevgiden kastım da minicik birşey ya, sadece varlığımın kabul edilmesi.
Karısı hastalanırdı, gece yarısı hastaneye götürürdük. Tedavi biter, ücret ödeneceği an babam yok olurdu ortadan. Karısını sevmediğinden dğeil tabi, ortada bir enayi varya, onun parası sebil. Böyle böyle dilendim, ama olmadı işte. Kabul ediyorum artık.
Derinss benim babam öyle bir insanki, ona aldığın hediyenin, tatilin, eşyanın değeri ölçüsünde 2-3 gün konuşur insanla, sonra gene başa döner.
Kendi kardeşinin evine haciz geldiğinde, sessizce izleyen bir adam. O derece paraya düşkün. Bir gün olsun kiramı ödedim mi merak etmeyen, ama her maaş günümde telefon açıp "pimapen yaptırdım, 1000 tl yolla" diyen.
Bir ara ticaretle uğraştı, ekstra gelir olsun diye. Köylerden toptan gıda aldı, perakendecilere sattı. Toptan ürün aldığı adamın hesap no'sunu bana verdi,sen buraya 5 bin tl havale yapıver İpek, ben sana 1 hafta içinde vericem dedi. Havale yaptım, o 20 bin TL kazandı, ama benim 5 bin tl'mi vermedi, nasıl ama, baba işte bu Çok aşağılık örnekler, ama paylaşmak beni rahatlatıyor.
Ama oğluna "oğlum okul bitince kendi işini kurmak istersen sermayen hazır" diyen bir adam..
Oğlu üniversiteye başladı diye altına sıfır araba çeken bir adam..
İnşallah haklısındır derinss, inşallah beni seviyordur kocam. Başka bir hata yapmaz inşallah. Ama bir tepki vermem gerekliydi, hiç bişey yokmuş gibi oturup zaman aşımına uğrasın diye bekleyemezdim. Bir tepki şarttı. Babam arkamda durur diye umdum. En azından 2 gün kafa dinlerim dedim. Eşime gözdağı olur, kaybetme korkusu gelir sandım. Babam ne kadar beni itse de, zor bir durumda babalığını yapar diye umdum. Bunu test etmek istedim.

Bir arkadaşım var, oğlu Down sendromlu.
Hastaneden çıkmadan terk etti kocası, bebek yaşına girmeden de boşadı, yok oldu.
Arkadaşım babası-annesi ile yaşıyor.Travmayı çok rahat atlattı, babası nasıl sahip çıktı kızına. Günahıyla sevabıyla kabullendi kızını, hesap sormadı, yargılamadı, kızının başına gelenlerden ötürü ne kendi başını ne kızının başını eğmedi hiçbir gün.
Ona mı özendim biliçaltımda, mümkün..

Bu adamla artık oturup konuşmaya, onu düzeltmeye çalışmayacağım. Ama küfürlerini de yemeyecek kadar uzak duracağım. Küfürleri, hakaretleri, dolandırıcılığı, bunların hepsi ona ait çirkinlikler. Bana ait değiller. Kendime bulaştırmayacağım. Evine hiç gitmezsem tepki gibi olur, malzeme vermiş olurum, gene başım ağrır. Zaten tepki verceek kadar bile değeri yok. Evine 2 ayda 1 gidip, çok kısa kendimi göstereceğim. Çok neşeli mutlu olacağım. Görsün ki aklımın bir köşesinde bile yer yok ona. Kendi pisliğinde yaşasın.

eşinle birbirinizi gercekten cok seviyorsunuz
ben bunu cıkardım ve senin adına cok mutlu oldum
o baba müsvettesini düşünmeyi bırak eşine ve cocuklarına bak..

Canım, sen beni en iyi anlayabilecek kişilerden birisin..
Nasıl birşey yüklemiş bu adam meğer bana,şimdi daha iyi görüyorum.
Yanımda oğluyla şen şakrak,sevecen,aman benim canım oğlum modunda.
Benimse yüzüme bakmamayı bırak, benden nerdeyse 20 yaş küçük oğlunun duyacağı şekilde küfrediyor bana.
Bense herşeye katlanmak zorunda hissediyorum kendimi. Yüke bak..
O evde benim annem yok zaten. Babamda konuşmuyorsa madem neden gidiyorum ki.

Teşekkür ederim canım, en azından bundan sonrası için yazdığın şekilde davranabilirim umarım.

ipek farkındamısın sen babana görtermediğin tepkiyi eşine fazlasıyla gösteriyorsun,sen ne kadar eşim çok yanlış yaptı desende bazen istemeden yapılanlar vardır.eşininde öyle olmuş.

benim babam herkese kefil olurdu iyi niyetinden ama okadar zarar gördüki anlatamam.eşimse tam tersi.hep evini ve ailemizi düşünür kimseye ne kefil olmazdı.bu konuda çok katıydı.bir gün eşim para derdine düştü.hayırdır dedim.nasıl olduysa birine kefil olmuş ve o kişi parayı ödememiş,ben şok oldum.hani sen yapmazdın dedim.çok zor durumdaydı kıyamadım dedi.mecburen eşim ödedi.para zamanla geldi amaçerez parası şeklinde.

neyse zaman geçti.bu defe kaynımlar bir biri istiyor abi sıkışığım,bir biri istiyor.hadi ufak tefek bize epey boçlandılar ama geri dönüş hala yok.eşimde kızıyor tabii.yine birgün kaynımın biri aramış.abi nolur yardım et çok sıkışığım diye.eşim hem kızgın hemde bizimde yüklü ödemelerimiz olduğu için hayır diyor.tabii içiiçini yiyor.kaynım tekrar arıyor abi söz 10 güne ödeyeceğim diye.dayanamıyorve 15 gün sonra ödememiz için ayırdığı parayı veriyor.aradan 10 geçti yok.15 gün geçti ses soluk yok.eşim arayıp ağzına geleni söylüyor ama yok.biz ordan burdan toplayıp bankadan kredi çekiip ödememizi yaptık.eşimin birkaç aramasından sonra cüz i bir miktarını ödedi kalanını sonradan vereyim dedi.tabii gene ses yok.duydukki kendine araba almş.eşim kızdı hani benim para diye.abi arabanın ödemesi bitsin vereceğimdedi bu defa.bekliyoruz bakalım......niye bunları anlattım dersen,eşim okadar karşıyken yaptı,olabiliyor

Son düzenleme:

konunu hatırlıyorum canım, erkekler çok tuhaf davranıyor kimi zamsn.
Ama dediğin gibi yalan çok büyük iz bırakıyor,umarım atlatabiliriz..
Eşine çok geçmiş olsun, kötü bir kaza, ama insanı gülümsetiyor ister istemez.

ipekçiiim, olayın sonucunu şimdi okuyabildim ancak. 2 gündür istanbulda ev bakıyoduk. eşimin işiyle alakalı bi durum vardı hatırlarsan. sonuçlandı, kısmetse taşınıcaz.

bundan sonra inşallah olmaz da acil bi durum olursa, o baba müsveddesine gitmeyi aklının ucundan bile geçirme. direk bana gel. kapım her zaman açık olur.

şunu söylemek isterim ki bana eşin krizi iyi yönetmiş gibi geldi. umarım sen de tatmin olmuşsundur.

baban konusunda da lütfen neden bana böyle davranıyo, beni sevmiyo diye kendini üzme. çünkü onun ruh sağlığı pek yerinde gibi gelmedi bana. tabir-i caizse delidir ne yapsa yeridir.

umarım bi daha böyle sıkıntılar yaşamazsın arkadaşım. Allah güzel ailenle birlikte mutlu huzurlu günler göstersin inşallah.

Ipekciğim babana çok sinir oluyorum. Hayatından tamamen çıkar o insanları. Değil 2 ayda bir 2 yılda bir bile görmeye gitme..

Valla İpekçim işten çıkmayı düşünüyorum diye konu açtığında neden aman İpek sakın ha diye yorum yaptığımı anlamışsındır herhalde.

Eşinizin sizi orada beklemesi, krediyi kapatması ve bu konu hakkında söz vermesi; çok güzel sonuçlanmış konunuz maşaallah.

Ailenizi, yuvanızı, yaşadıklarınızı bilmiyorum ama sizi okuduklarımla yorumlarsam eğer eşinize karşı biraz katısınız sanırım, buda yaşadıklarınızdan kaynaklanıyor doğal olarak.

İnşaallah huzurunuz ve aşkınız artarak devam eder, çok mutlu olursunuz.

Ipek söylenecek herşeyi söylemişsin zaten
eşini takdir etmemek elde değil sen de biliyorsun
ailenin tavrından faydalanıp daha beter şeyler de yapabilirdi
en güzeli de seni senin derdini anlaması ,adam senin derdini sana anlatmış resmen ,derdini anlatıp da hala anlaşılamayanlarla dolu bu forum
biraz dinlenmeye ihtiyacın var sadece bunu kendin eşin ve çocukların için yap
1 yıl izinliyim demiştin galiba 6 ay oldu heralde belki de geçti oğlun doğalı zaten 2 çocuk var şimdiden sürekli olmasa da arada gelecek bi bakıcı bulsan sana yardımcı olacak bu arada sen kendinle ilgilensen kafanı dağıtsan
yoksa ortalığı dağıtıyorsun bak =))

Herşey iyi olur inşallah, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Birsen'ciğim.
Herşeye ve herkese karşı katıyım, en başta kendime karşı..
Hoş bir tutum değil, ama o derece yıpratıldım ki, anlamışsınız beni zaten.

İpek
Çok Sevindim Gelişmelere..
Allah Ağzınızın Tadını Bozmasın..

Canım, gerçekten takdiri hak edip etmediğini zaman gösterecek.
Ailemin tavrından o an yararlanmadı evet, ama gün gelir bunu kullanır mı bilemiyorum.
Eşimi karşısına alıp bir baba gibi tatlı sert üslupla, evlilikte gizli kararlar vermemek gerektiğini hatırlatan, kızımı üzme mesajını veren bir babam olsaydı çok daha olumlu sonuçlanmış olurdu.
Bu arada RAM'in bizden istediği belgenin ne olduğunu okul anlayamadı ve hala testi yaptıramadık. Araya da tatil girdi..:44:

sen tek başına hepsine yetersin boşver kimsenin seni korumasına kollamasına ihtiyacın yok,eşin de tanımıştır heralde seni artık bunca yıldan sonra
düşeceğin durumu tahmin edip kös kös eve dönmeni seyretmek yerine orda beklemsi bile takdirlik inan canım
tanımasa nolur ki ,işin var evin var 2 çocuğun var ,olmadı kendine yeni bir yol çizersin ,alllah göstermesin de en kötü ihtimal bu olur
şimdi ben de hatırlamadım bir arkadaş yazmıştı diğer konuda bi bak oraya

Belkide hata sevgi dilenmek.Ben bıraktım artık sevgi dilenmeyi.Eşten dosttan ,arkadaştan , oğlumdan herkim varsa ... Biliyorumki çabalasalar bile anne yada babanın boş bıraktığı yeri hiç kimse dolduramaz.

anne ve baba hakkı Allahtan sonra gelir hep bu anlatılır.Öyle içim burkulurdu ki benim hiç hakkım yok mu diye.Geçen bir hadis öğrendim.En büyük kul hakkı çocuk hakkıymış.Korumasız omuzları elleri küçücük , muhtaç çocukların hakkı en büyük kul hakkıymış ama bunu kimse dile getirmiyor.

Şunu da öğrendim.Kadın aile geçimi için çalışmak zorunda değil.eşi babası abisi bakmakla sorumlu.Kaldıki ne babaya ne eşe ne başkasına çalışıp para yetiştirmek zorunda değil kadın.Gönlüyle evine anne babasına harcarsa sadaka yerine geçiyor.Ama rızası yoksa anne baba çalışan kız çocuğunun parasını alamaz.

Şunu da yeni öğrendim:Allah ihmal etmez ertelermiş.o kadar kötülük eden insan varki Allah ım mutlu mesut yaşıyorlar benim de göz yaşım durmuyor.Niye böyle diye düşünürdüm.Allah sonsuz sabır sahibi herşeyin cezasını anında vermiyor ki yapabildikleri kadar kötülük yapsınlar.

Emin ol o her duyduğun kötü kelimenin hakkını alıcaksın.

O canının istediği yemekleri sen kendin yap çocuklarınla ye emin ol o bile yeter sana.Ben her çocuğuma yemek yapıp karnımı doyurduğumda içim huzur buluyor.Annemin zıkkım ye yavaş ye dediği günleri senin yazdıklarını okuyunca hatırladım.

Bazen anneleriyle babalarıyla mutlu mesut düğün dernek hazırlığı yapan , bir sürü insanın yardımına koştuğu kızları görünce , mutlu sürdürdükleri hayatları görünce hep içim burkulurdu.Her işimi kendim yapmak zorundaydım .Hep öyleydi durum .Ama şimdi diyorum belki benim tek başıma yaptıklarımın mükafatı daha fazla olacak.

akşam akşam ağlattın beni de ya.

ama hepsi geçicek İpek.

Eğer bu dünyanın bukadar yalan olduğunu göremeseydik emin ol içizde vicdan kalmaz onlar gibi kötü olurduk.

Şu an bana kötü söz söyleyen birine acıyorum.birincisi nekadar kötü ki kötü cümleleri düşünebiliyor.Ben düşenemiyorum öyle cümleler ne mutlu bana.Bir de üstüne söylüyor.Dahası kötülüğünün sonucunda karşısına çıkacakların farkında değil.

Biraz düşünsen vicdanları olmayan o insanlara acıyacaksın.Ne halde olacaklar....

Bu dünya da elimizden geleni yapıp karşılığını Allah tan beklemek durumundayız.

Eşin senin ve çocuklarınızın her türlü ihtiyacını kazanmakla dinen yükümlü.Herşeyi çok dikkatli yapmak zorunda.Sen ister çocuğuna harcarsın ister somalideki çocuklara sana ne hesap sorabilir ne çalışmaya zorunlu bırakabılir.Çalışsan da çalışmasanda aile reisi o.Bu reislik de asmak kesmek değil sorumlu olmayı getiriyor.Bu bilinçle hareket etmesi için senin hamilelik , çocukların bakımı eğitimi gibi konularda yorulabileceğini , çalışmayabileceğini , hesap kitap yaparken ona göre düşünmesi gerektiğini evin reisi olduğunu söylemen lazım.Sana çok kıymet vermese o gece beklemezdi.

Bir de işsiz kalırsam ne olur , patronuma destek olmalıyım diye baskı altında hissetmiş de olabilir.

Bence tüm yaralarını çocukların için çalışırken saracaksın.Emin ol onlardan da hak ettiğin sevgi gelmeyecek .Ahireti kazanma amacıyla yaşarsak kimsenin vermediğine , aldığına , kırdığına üzülmeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…