Kocamın ailesi 👌

bence gereksiz bileniyorsunuz.

Ben yardim istemenizde de cok buyuk sorun gormedim sahsen. Aileden borc olarak yardim istenir, zaten isteyenin bir yuzu vermeyenin iki yuzu kara diye bosuna dememisler. Ondan sonra eger ki yok derlerse de ayagi yorgana gore uzatmak gerekir, gerekirse 15 binlik borc 25 bin olarak da odenir, sonucta bugun elimde para yoksa yarin calisip kazanacaksam neden olmasin. Para icin huzurumdan olacagima paramdan olayim.

diger anlattiklarinizda da buyuk sorunlar gormedim.
Cocuk yap diyene, henuz dusunmuyorum denir, maddi durumu duzeltelim / okul bitsin ise baslayayim... vs vs sonra dusunucem denir, veya hemen yapiyorum bir tane diye tiye alinir. Cok da ciddiye alip kafaniza takmayin.
Hediye meselesini anlamadim cok, bana gore 350 tl lik bir hediye bir cocuk icin fazla, ben esiniz yerinde olsam kardesime babam almis neden almis anlamadim bile, ben kendim ayrica yegenime hediye alicam veya gorustugumuzde vericem derim, onlar istedi diye butcemi asan bir hediye almam.

Yoo bana kimsenin 1 tl si geçmedi emin olabilirsin. :)

Bir oğlum bir kızım var ve ileride gelinim bana neden o parayla bize emeklilik hediyesi almadın, neden köye ev yaptın, neden hiç ihtiyacınız var mı diye sormuyorsunuz dese vereceğim cevap şu olur: Sanane

Ayrıca 2. üniversite deyip durmuşsunuz da açık öğretimdir kesin o da yani çalışmana engel olacak durum değil,
Ha dersen örgün eğitim o zaman evleneli 3 yıl olmuş yazın 3 ay tatil oluyor okullar, rastgele bir işe girsen 3 asgari ücret zaten borcunu kapatıyor ama işte hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz nasıl olsa orada bir hazır para var neden yorulasın dimi ( Sırf eşim kyk borcumu ödemesiyle ilgili bana küçük imada bulundu diye 2 sene sigortasız part-time 1000 tl maaşa hiç sevmediğim mobbing gördüğüm yerde çalıştım, borcumu kapattım )

Bu arada takmışsın kyk borcunu toplu ödemeye
Ya kardeşim kendi cebinde paran yoksa taksit taksit ödeyeceksin bitti nokta, eşinin ailesi isterse evdeki parayı tuvalet kağıdı niyetine kullanır ama sen karışamazsın buna.
Eş ailesinin parasını nereye yatırım yapması gerektiğine, kime ne yardım yapılmasını gerektiğine, kime ne hediye almasına gerektiğine karış ama kaynana sana çocuk yap deyince vay efendim özelime karıştı. İlk defa eş ailesini savunduğum bir konu oldu bu da oradan anla ne kadar haksızsın.

Kv zevkli kadındır alabilir iç çamaşırımı sıkıntı yok

Allah aşkına boş boş yorum yapmayın ya çıkın gidin konudan sanki zorla yalvardım sana gel yorum yap diye.

Biz burada sen mutlu ol diye yorum yapıyoruz.
Böyle boş şeylerle kafanı yorma diye.
Asıl boş yapan sensin şu yazdıklarına bak bir tane akıllı cümle yok.
Sana kendin gibi bom boş olan hayatınla mutluluklar diliyorum.
Selam ve dua ile

Örgün okuyorum 4 yıllık ve 1 senem kaldı bitmesine 1 yıldır işsizim şuan korona zamanında iş bulda bana valla gider çalışırım ben her işi yaptım günlüğü 40liraya bile çalıştım tatlım ben. Sırf şaf sokmak için yorum yazmayın

Teşekkür ediyorum şimdi sessizce çık git bu konudan

Eşimin ailesi bir şey yapmadı. Üstelik düğünden kısa bir süre sonra bekar kaynima kredi çekti kp. Krediyi kaynım olan şeref yoksunu ödemeyince en az yarısını biz ödedik. Bir sürü borc vardı. Ev kiraydi.Siz gene kpden para istiyorsunuz ya o sizden isteseydi.
Bence şanslısınız.

Neden bulayım TATLIM ben sana iş, kayınbabanın parası varken onu yemek daha kolay:)
İş bulsam da bu sefer eşin vermez, eşin izin verse sınavın olur vs vs 3 senedir evlisin 3 senedir korona yok sonuçta

dikkatimi çeken yerlere yorum yazayım

halaların habersiz gelmesi dışında bir sorun yok ortada.

evlenirken yardım etmediler demişsiniz aileler çocuklarını büyütüyor, okutuyor daha ne yapsınlar? bir zahmet evlenmek isteyen iki yetişkin kendi emeğini, birikimini koysun ortaya evlensin..

beklemiyorum gözüm yok diyorsunuz ama burdan hiç öyle görünmüyor.

kayınpederinizin emekli parasıyla kime ne aldığı, nereye ev yaptığı sizi ilgilendirmez bir kahve fincanı diyorsunuz bende bir çay kaşığı diyeyim almak zorunda değil adam sizin için mi çalıştı? bal gibi bekliyorsunuz işte diğer oğluna aldı diye. para kayınpederin keyif kayınpederin kime isterse ona harcar kendinizi doldurmayın bunlarla.

Kv kp evine kazancına değil, kendi eviniz ve kazancınıza kafa yorarsanız derdiniz kalmaz.
Senelerce tabiri caizse eşek gibi çalışıp emeklilik parasını hak eden adam ne yapacağını size mi soracaktı?
Ne ayıp şeyler bunlar, ben daha öz anne babamın kazancını, harcadığını bilmem. Paraları ile ilgili tek merakım bir ihtiyaçları olup olmadığıyla ilgilidir.
Milletin kazancına göz dikip çalışmıyorum demişsiniz birde. Eee çalışın o zaman...
Birde derdim diye anlatmışsınız. Pesss!

Kesinlikle ya siz talep etmeden sizin adına hediye alıyorlarsa adı üstüne hediyedir gönülden kopan biseydir teşekkür edip gecmeliydiniz parasını talep ettiklerini sanmiyorum

Kesinlikle ya siz talep etmeden sizin adına hediye alıyorlarsa adı üstüne hediyedir gönülden kopan biseydir teşekkür edip gecmeliydiniz parasını talep ettiklerini sanmiyorum
Biz sizin adınıza salıncak aldık doğum günü hediyesi diye 350 lira dediler direk. Ama keşke iyi yapmışsınız anne diyip hiç para yollamasaydık haklısnız

Biz sizin adınıza salıncak aldık doğum günü hediyesi diye 350 lira dediler direk. Ama keşke iyi yapmışsınız anne diyip hiç para yollamasaydık haklısnız
Kesinlikle politik olun biraz ve emin olun kendinize yatırım yaparsınız su onlara mudahale ederseniz onlar sizin yatak odasına kadar müdahale eder fırsat vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…