- 24 Ağustos 2020
- 2.814
- 6.888
-
- Konu Sahibi Birrbulutolsam
Yıllardır her aradığında çocuk olayını soruyor her seferinde yapmıcam şuan istemiyorum hazır olduğumuzda yaparız istediğimizde yaparız tarzında şeyler söyledim en son doktordan geldiğimdede aradı zaten üzgündüm. Doktor çift rahimlisin ameliyat yapmamız lazım dedi bende o an onun üzüntüsüyle ona söyleyemedim doktordan geldim böyle dedi diye bakacak durumumuz yok dedim oda bana bez parasını bi yollarız diyince sinirlenip kapadım telefonu. Evet herkes emekli parasına göz diktiğimi düşünüyor ama bir çok şey birikince herşey gözüme batmaya başladı.Kesinlikle politik olun biraz ve emin olun kendinize yatırım yaparsınız su onlara mudahale ederseniz onlar sizin yatak odasına kadar müdahale eder fırsat vermeyin
Erkek arkadaşımla belli bir miktarda para biriktirmeden evlenmeyeceğiz mesela. Şu an tek amacımız para biriktirmek. Ailelerimizden tek bir kuruş dahi istemeyeceğiz. Onlar gönüllerinden ne geçiyorsa verirler kimseden bir beklentimiz yok. Keşke başkalarının eline bakmak yerine işe girip çalışsanızAynen hepiniz zaten beş kuruş para almadan evlendiniz ailenizden. Eminim burada bana yorum yapanların çoğu sütten çıkmış ak kaşık. Evlenirken iç çamaşırına kadar ailelere aldırmış insanlar gelmişler bana ilk defa 7 binlira istedim diye aç gözlü diyor.
Senin yaşın kadar benim çalışma hayatım var konuyu tam o kumadan yorum yapmışsın son 1 yıldır pandemi yüzünden işsizim başkalarının eline bakmıyorum yani. Umarım başarabilirsin bunu başkasının eline bakmadan bir hayat kurabilirsin.Erkek arkadaşımla belli bir miktarda para biriktirmeden evlenmeyeceğiz mesela. Şu an tek amacımız para biriktirmek. Ailelerimizden tek bir kuruş dahi istemeyeceğiz. Onlar gönüllerinden ne geçiyorsa verirler kimseden bir beklentimiz yok. Keşke başkalarının eline bakmak yerine işe girip çalışsanız
Helal olsun anneme de fitneci dediniz ya bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz ya siz kimsinizde anneme bu şekilde diyorsunuz sizi ciddiye alıp açıklama dahi yapmayacağım. Sanane benim oluduğum okuldan okul okuyorum diye açmı kaldık haddini bil yorum yaparken saçma sapan sırf laf sokucam diye yorum yapma hadisiz.Açıklama da yapmışsınız fincan bile alsa yeter demişsiniz ama ben yine de emeklilik hediyesi uydurmanizi haklı bulmuyorum. Anneniz de bana fitneci gibi geldi kayınvalide güldü diye size niye anlatiyo amaci ne sizi uzerek? Gecinemiyoruz diyip duruyosun kim dedi size ikinci üniversiteyi okuyun diye. Açıktan okusaydiniz? Aile evet cahil bebek konusunda baskı yapmamalilar ve haram helal konusunda size ikiyüzlülük yapmamaliydilar. Ama olan olmuş onların malından mulkunden size ne? Misafir geliyoruz diye aradığında biz bu ay müsait değiliz diyin çat diye kapatın telefonu. Hiç sevmem böyle kabaliklari.
Haklısınız teşekkür ederim ben biraz kafama taktım ondan böyle oldu.Ne kadar az beklenti o kadar cok hayal kirikligi emrivaki konusunda haklisiniz sizin adiniza hediye almalari da cok hos olmamis. Ayrica kimin kac cocuk yapacagina katisilmasi hic hos degil ama size maddi anlamda yardim etmek zorunda degiller . böyle bir beklentiye girmek sizi hayal kirikligina ugratir emekli parasini da istedikleri yere harcamakta ozgurler.. Ama onlarda sehirden ev alirken sizden beklenti icine girmemeliler bence son zamanda bunalmissiniz yoksa sizin sahsiniza ait bir kotulukler i yada art niyetleri olmamis
Aynen bütün dersim bu kahrımdan ölmesem bariKayın pederiniz onca yıl çalışmış emekli ikramiyesi almış, ama size sormadan harcamış,nasıl katlanıyorsunuz buna, çok üzüldüm size
helal be bu devirde kim kime SALLANAN SANDALYE alir cidden umarim bu fedakarligin hakkini verirlerEmekli oldu diye zaten köye ev yaptığı için bahçede rahat rahat otursum diye sallanan sandalye aldık ona
İnsan gibi yorum işteKonu sahibi. BElki kızıyorsunuz ama. Açık olacağım şimdi. Borç istenir bunda birşey yok.. Verirler vermezler orası onlara kalmış birşey.. Ben sizin borç istemenize veya para istemenize kızmadm. Benim kızma nedenim daha aileye birşey söylemeden. Gelip burda kayınpderinizin emekli maaşıyla yaptıkları, eltiye alınanları anlatıp kendinizi başta haksız durumü düşürmeniz.. Paylaşımınızdan derdiniz para gibi görünüyor çünkü.. İnsanların kendi maaşlarıyla yaptıkları hiç kimsenin diline, gözüne gelemez gelmemeli çok yanlış.. Çalışıp didinip yapmışlar.. bakış acınız yanlış. Diğer türlü ihtiyaç varsa verebileceklerse istenir..
Haklısınız işsizlik çok zor.. Hele bu zamanda. Hele de böyle bir ortamda.. 1.seneniz kalmış birazıcık daha sabır. Diıer türlü üzmeyin kendinizi. Hele bir isteyin bakın ne diyecekler. Belki verirler belli olmaz ki.. Eğer vermezlerse kızarsınız ona birşey diyemem.. Hakkınzda hayırlısı neyse o olsunİnsan gibi yorum işteBunu bu şekilde anlatmak nedense bıradaki kadınlarımız için çok zor bişey tanımadan bilmeden herkes ağzına geleni hakareti ediyor ben buna sinirlendim burada. Evet haklısın banane ne yapıolarsa yapsınlar allah biliyor burada herkes gözün var desede gözüm yok kimsenin parasında pulunda. Bu işsizlik te kafamı neye yoracağımı şaşırdım büyük ihtimalle durduk yere kafama taktım bunu.
Fitneci buldum bu benim görüşüm. Sadece dunurler hakkında kötü konusmam hoşunuza giderdi ama degil mi:)Helal olsun anneme de fitneci dediniz ya bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz ya siz kimsinizde anneme bu şekilde diyorsunuz sizi ciddiye alıp açıklama dahi yapmayacağım. Sanane benim oluduğum okuldan okul okuyorum diye açmı kaldık haddini bil yorum yaparken saçma sapan sırf laf sokucam diye yorum yapma hadisiz.
Bende sizi birşey buldum ama kısıra bakmayın söyleyemem burada. Onlar içinde hoşuma gitmezdi tanımadığınız insanlar halkında bilmişcesine yorum yapmanızda komik.Fitneci buldum bu benim görüşüm. Sadece dunurler hakkında kötü konusmam hoşunuza giderdi ama degil mi:)
Eşinizin ailesini tanıyor muyuz da yorum istiyosunuz? :)Bende sizi birşey buldum ama kısıra bakmayın söyleyemem burada. Onlar içinde hoşuma gitmezdi tanımadığınız insanlar halkında bilmişcesine yorum yapmanızda komik.