Nenemle hastanede kalmak ...

Allah aşkına hanımefendi sınava çalışan insanın kk’de ne işi Var yarım saat bile kayipsa burada konu açıp insanlarla polemiğe girmesin eğilsin önüne dersini çalışsın 19 yaşında açtığı konuya bakın ninemin parasını yediler de sınavım varda sinav taaa kaç ay sonra zaten okula da gitmiyor mezuna kalmış abartmayın lütfen rica ediyorum yaaa
O yaşlarda insan daha tecrübesiz ve cahil oluyor abartmayın bir abla gibi tavsiye veriyorlar siz de verebilirsiniz.

O zaman paralarını kimlere yedirdiyse onlar baksın. Sana düşmez
Para yedirmek lafı da bana garip geliyor zaten emekli maaşı kaç para ki nesini yesinler benim dedem çok zengindi alzheimer olunca doktor evinden bir yere gitmeyecek dedi bakıcı bile bulamadık evlatları sırayla baktı yaşlıların bakımı merhamet ve vicdanlı yüreklere kalıyor.

Ay bir anne 10 çocuğa nasıl bakıyor acaba? Konu sahibinin annesinin okuma yazması bile yok belli ki hiç okula gönderilmemiş ,muhtemelen sağlık hizmeti de verilmediği için engelli kalmış, küçük yaşta evlendirilmis , koca eline bakan zavallı bi kadın...Evlat olarak ne vermişler de bu kadına şimdi yaşlanınca anası danası hem ondan hem çocuğundan hizmet bekliyor? Yıldım artık yeminle şu her doğuran kutsaldır zırıltısından...
Siz hiç anadoluya gidip insanların içini girdiniz mi sanmıyorum yoksa bu yorumu yapmazdiniz..kızın ananesi sizce bolluk içinde yalilarda hastane okul içinde yaşadıda mi çocuklarını okutmadi hastalandı hastaneye götürmedi komiksiniz 50 yıl önceki koşullarla bu günü bir tutuyorsunuz ne yani anane elinde Starbucks cafe avm geziyordu çocuklarıni eve kitleyip okutmadi dr götürmedi sanki ülkenin şartlarından haberiniz yok...

Yarın birgün ölünce çok üzülüyorsunuz böyle düşündüğünüz için. Sizin bakma zorunluluğunuz yok. Ben anneannemi annem gibi gördüğüm için bakardım zaten evlatlarından bana sıra gelmezdi. Ziyaretine gidin mutlaka

Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti
Anneannen en cok dayina yedirdiyse tabi ki babanin bu dislanma hissi yasadi dogal olarak kendi gonulluyse istegi olmaz önemli olan annenin ne düsündügü? Dayinla yengen yemesini icmesini biliyorlar da bakima muhtac olunca tanimamazliktan geliyorlar. Bende pisman degilim babaannem torunlarin arasinda ayrimciligi yaptigi icin onlar ameliyat olunca gidip ilgilenirdi ben oldugumda ise ilgilenmezdi annem calisan bir kadindi yeni baslamisti izin alamiyordu komsu ilgilenmisti benimle. Babaannemin ayagi mezarina yaklaşınca beni sürekli arar oldu diger torunlaridan hayir göremedikleri icin
.. bilemiyorum suclu hissedecekseniz ziyarete gidersiniz bana laf bile düsemez.

Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
büyüklerin arasındaki tartışma ve gerginlik seni ne ilgilendirir? Neneni seviyosan git görevini yap. Hayır o bize bakmadi bla bla para vermedi bunu yapmadı şunu yapmadı kadın orduyu doyuracak parası olsaydı belki yapardı veya var yapmıyor ne yapacaksınız ? Zorunluluğu mu var yengem baktı diyosun demek ki hak görmüş nenen ozaman annende baksaymış! Ben küçüklerin aile meselerine bulaştırılmasından ve kendi kendilerine büyüklerin tartışmalarına katılmasını hiç uygun bulmuyorum. Ortada yaşlı ve yardıma muhtaç biri var ve sana nazı geçmiş. Birgün vefat ettiğinde gitmediğine pişman olucaksın.

kendi çocukları varken toruna düşmez.
refakatçi olmak zordur. yaşın da küçük, sınava çalışıyorsun.
hastaneye yatınca moral olsun diye ara sıra ziyaretine gidersin olur biter. yanında kalman doğru değil.
benim de anneannem ameliyat oldu, 1 hafta falan hastanede yattı
yanında annem kaldı. ki annem de işi gücü olan bir insan, işi aksadı.
ben de çalışıyorum.
annem yorulmasına rağmen 1 kere bile bu gece de sen kalsan olur mu demedi. çünkü bana gelene kadar bu sorumluluğu paylaşabileceği bir kardeşi vardı.
anlatabildim umarım.

Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
Siz torunsunuz öncelikli olarak bakmak çocuklarına düşer. Arada destek olmak farklı ama genel sorumluluk alıp hastanede bakmanız doğru değil

15 gün bir çocuk için saçma. Bence tüm aile büyüklerimize bakılmalı. Ama el birliği ile. Birkaç gün sen birkaç gün diğer aile bireyleri derken geçer gider 15 gün. Hesap kitap işine girmiyorum.

Siz değil kim olursa olsun 15 gün hastanede refakatçi olmak çok çok zor,bu işler dönüşümlü olur.Hic kimseye bu kadar büyük sorumluluk verilmez.Kim yedi kim baktı muhabbeti bir yere kadar doğru olsada ,bu durum ortak hareket edilmesi gereken bir mevzu

X