Nenemle hastanede kalmak ...

Ama sizin babanız sözkonusu, sizin evinizin direği. Ninenin çocukları, gelini ve damadı var zaten. Kendi çocukları yetişkinler ve sağlıklılar. Konu sahibinin düzenini bozması abes. Allah rahmet eylesin bu arada.
Yani yenge ve dayı izin alamıyorsa annesi de bu durumdaysa çokta abartılacak bir şey değil bence ya 15 gün babamın vefatından sonra da ananem düşüp kolunu ve kalçasını kirmisti kıyamam aylarca annem rahmetli annaneme bakmıştı bizde kalmıştı tabi gene bende elimden geldiğince yardımcı olmuştum sonradan benim annemin de kolundaki lifler kopup kolunu kullanamaz hale gelince (yıllarca hasta bakmaktan) annanem diğer evlatlarının yanında sırayla durdu bazen kendi evinde bakıldı yani aslında biraz vicdan meselesi bahanelere siiginmayi sevmiyorum bakmak istemezsen bakmazsın bu kadar o onu yedi bunu yaptılar falan işin bahanesi bence

Onlar bakıpta dışardakine para yedirmek sence haksızlık değilmi iyi veya kötü oğlunun yanında zaten bakılıyor senin için birsey diyemem ama annenide o doğurmadı mı hiç mi hakkı geçmedi annene dünya menfaat ustune mi kuruldu bir isin ucundanda siz tutsanız günaha mı girersiniz benim anneannemde dayımda kalırdı ama misafirliğe gelince babam annem aylarca izin vermezdi gitmesine kız evlenince el olmaz tam tersine o aileye damat yeni fert olarak katılır

Ya çok üzgünüm ama ben başka daha iyi bi seçenek varken kendi büyüklerim için hastanede kalamazdım. Fizik tedavi ameliyat değil kendi işini kendi görür gerçi ama ne bileyim kendimi orda hayal edemedim. He mecbur kalsam da en iyisini yapmak için elimden geleni yapardım. Asıl refakatçi dinlensin diye 1-2 gün giderdim ama bu şartlarda sürekli kalmazdım. Bi de çok gençsiniz ya. Böyle hastane işlerinde daha tecrübeli, daha bilinçli birileri olmalı. Siz gitmek isterseniz de bence doğru seçenek siz değildiniz.

Ya şimdi hakaret edeceğim YA ZAYEN EV NENEMİN SİZ NERENİZLE OKUYORSUNUZ. YENGEM EVİ OLMASİNA RAGMEN NENEMIN YANINDA YATIP KALKIYOR . NENEM SABAH YENGEMIN KAHVALTISINI HAZIRLIYOR , EVİ TEMIZLIYOR, CAMASIRLARI YIKIYOR HER SEYI NENEM YAPIYOR . YENGEM HEM CALISIP HEM NENEME HİZMET ETMİYOR .YARABBI CILDIRCAM
Senin niye bu kadar zoruna gidiyor kaynanın (nenenin) bir isin ucundan tutmasını demek isine öyle geliyor oğlunun neyine muhtaçki hem evine alsın hem maaşini yedirsin hem hizmet etsin egerki aklınızda bir şuphe varsa tehditle oluyor alın yanınıza

Dayımın evinde yaşamadı ki dayım nenemin evinde yaşadı.
Dayiniz neneyle yasamayi kendisimi istedi nenemi istedi?

Yani aslinda sonuc olarak pek bise degistirmiyo. Ben olaya soyle baktim sen benim kizimsin nenenin yaninda refakatci kalsammi diyorsun mesela. Bende annen olarak " ya kizim dayin varken ben varken sanami kalir kalmak derim" mesela.

Farzedelimki kardesim annemle yasiyo (ki gercektende oldu bu olay) butun ev masraflari anneme aitti, dolayisiyla kardesimde anneme destek cikti. Paylastilar yani. Ev senindir sen ode herseyi diye piskinlik yapamaz.

Kalma konusunda dedigim gibi 15gun az bi surec degil mumkunse anneniz kalsin. Cunku nine zaten dayi ve yengeyle yasadigi icin onlarin desteginin cok oldugunu dusunuyodur. Size gore nine cok destek oldu onlara. Yemek yaparak falan. E ayni seyi yasadik geline annem ozellikle kalkip yemek yapardi ne seviyosa... e bu gelinin sucumu, ben ne diyebilirim istemiyosa yapmasaydi koskoca kadin. Sonucta gelin zorla yaptirtmiyodur.
Ninede kendince destek olmus onlara.

Ne kadar vijdansiz insanlarsınız illa bakmak için parasını mı yemeniz gerekiyordu? İnsan Allah rızası için kanın canın olduğu için bakar. Benim babaannemde bütün malını tarlaları satıp amcama yedirdi bizim babamız öldu çocukken bize hiç sahip çıkmadı beş kuruş parasını yemedik ona rağmen hastanede yattı 2 hafta biz ablamla ikimiz 20 li yaşlarında genç kızlar dönüşümlü olarak biz kaldık refakatçi birimiz gececi birimiz gündüzcü.

Bu nene hayvan bakan kızının yanında olsaydı kızı evine çıkınca bir tencere yemeği yapılı olurdu genelde yaşlı neneler yardımcı olmayı severler ama gelinlerine genellikle
amaan küçücük evde ne huzurlari kalırdı ne onca is bitirip gelince kumanda ellerinde uzanabilirlerdi
+1 kim olursa olsun yüktür evde cekirdek aileden degilse.
ben ananemi cok severim. hatta bazen gelmek istemez kisin (kisin koyde hayat zor) ben alirim berbaer ucakla doneriz. kendimiz israrla cagiririz. hic de hirgur bir kadin degildir. ona ragmen yine de evde bir yabanci yani. en basiti bizim evde kimse tv izlemez ananem varken son ses tüm kadin programlarini acar izler. yetmez ayni odada kaliyoruz facebooktan acikli kaynana zulumlu dizileri izler son ses. bacak bacak ustune atarim zararli der, dizimi altima alir otururum zararlı der, ayaklarımı uzatirim kibleye uzatma der😅 anneme istisnasiz bes vakit "kizim geciktirme namazi, namaz geciktiririlmez, ben bir gün olsun geciktirmedim vah vah" der (kadin vaktini kaçırmaz. sadece ananem gibi hoca allah der demez secdeye kosmaz) evde devamli bir uyari halinde gezer, rahat rahat ailecek ses bile yükseltemezsin..normalde üşenirsen iki gun hic yemek yapmazsin isteyen yumurta kirar kahvalti yapar ama evde yasli varken oglen aksam yemek yapilir. cabuk hasta olurlar, kendin hasta olsan "gecer" dersin uc gun yatarsin yasli hasta olsa korkar doktorlarda sabahlarsin. morali bozulur hastalanır, nazlanir, alinir, gönül koyar...
kolay değil yasliyla yasamak
konu sahibi zannediyor ki babaanneyi hizmetci olarak tutmuşlar keyifle onun evinde kira vermeden yasayip para biriktiriyorlar. kadinin 10bin lira emekli parasiyla ev alip duruyorlar😅😅 oysa o para zaten kadinin ignesine, vitaminine gidiyordur. arkadasim sgk anlasmali fizik tedaviye gidiyor seansi 2,5 bin. haftada 3 gun çağırmış doktor. kolay mi yasli bakmak

Ya şimdi hakaret edeceğim YA ZAYEN EV NENEMİN SİZ NERENİZLE OKUYORSUNUZ. YENGEM EVİ OLMASİNA RAGMEN NENEMIN YANINDA YATIP KALKIYOR . NENEM SABAH YENGEMIN KAHVALTISINI HAZIRLIYOR , EVİ TEMIZLIYOR, CAMASIRLARI YIKIYOR HER SEYI NENEM YAPIYOR . YENGEM HEM CALISIP HEM NENEME HİZMET ETMİYOR .YARABBI CILDIRCAM
O kadar çok kendinizle çelişiyorsunuz ki. Kadının hasta yaşlı ve neredeyse yürümekten aciz olduğunu söylediniz şimdi de bunları yazıyorsunuz. Daha gençken yapmış olabilir ve bir evde birlikte yaşanıyorsa yapılacak tabii ki. Bu kadar mükemmel hizmetkar bir insanla neden siz kalmayı tercih etmediniz mesela? Ne olursa olsun insan yükü zordur. Aynı evde bir arada kalmak her baba yiğidin harcı değildir. Bir yorumunuzda küçükken size de emeğinin geçtiğini yazmışsınız eminim siz onunla kalsaydınız çok daha fazlasını yapardı. Şu an dayınızla birlikte oturuyor ve hem maddi desteği hem de iş yardımını onlara sunacak mecburen. Bu durumda dayımlar parasını yiyor diyemezsiniz. Benim dedem ve babaanneme de annem baktı o kadar çocuğu olmasına rağmen. Sadece dedemin emekliliği vardı babaannem de bi kısmını eve harcar bir kısmıyla canının istediğini yapardı. Yalnız bir de arsa yerleri vardı zamanından kalma.12 küsür yıl annem baktı haliyle babamın hiçbir kardeşi o yerden hak talep etmedi ve hepsi imza vererek arsayı babama verdiler. Bunu annem ya da babam talep etmedi çünkü annem hep vicdanen baktım hiç zoruma gitmedi sadece yılda 1 ay başkası da baksaydı belki biraz nefeslenirdim hasta bakmak zor der. Ancak mantıken de bu kararın alınması gerekiyordu. Dedemin vefatından sonra babaannem rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı dönemler oldu ve o zamanlar kalan babamın kardeşleri oldu hastanede. Kimse arsayı sizin üzerinize yaptık burada da siz kalacaksınız demedi. Çünkü o zaten yıllardır aynı evde bakılmalarının karşılığıydı onlar için. Sapla samanı karıştırmamak gerek.

Sınava hazırlanıyorsun. Bak ben çeşitli nedenlerle sınava doğru dürüst çalışmadım. Yıl kaybettim ve o kadar pişmanım ki. Diğer kadınlar ilişkiler bazında bakmış. Bak bir arkadaşım yarım saat yemek yemek vakit kaybettiriyor diyordu. Öyle bir çalışmak, anlıyor musun? Ne iki haftası, senin kaybedecek 2 günün bile yok.

O kadar çok kendinizle çelişiyorsunuz ki. Kadının hasta yaşlı ve neredeyse yürümekten aciz olduğunu söylediniz şimdi de bunları yazıyorsunuz. Daha gençken yapmış olabilir ve bir evde birlikte yaşanıyorsa yapılacak tabii ki. Bu kadar mükemmel hizmetkar bir insanla neden siz kalmayı tercih etmediniz mesela? Ne olursa olsun insan yükü zordur. Aynı evde bir arada kalmak her baba yiğidin harcı değildir. Bir yorumunuzda küçükken size de emeğinin geçtiğini yazmışsınız eminim siz onunla kalsaydınız çok daha fazlasını yapardı. Şu an dayınızla birlikte oturuyor ve hem maddi desteği hem de iş yardımını onlara sunacak mecburen. Bu durumda dayımlar parasını yiyor diyemezsiniz. Benim dedem ve babaanneme de annem baktı o kadar çocuğu olmasına rağmen. Sadece dedemin emekliliği vardı babaannem de bi kısmını eve harcar bir kısmıyla canının istediğini yapardı. Yalnız bir de arsa yerleri vardı zamanından kalma.12 küsür yıl annem baktı haliyle babamın hiçbir kardeşi o yerden hak talep etmedi ve hepsi imza vererek arsayı babama verdiler. Bunu annem ya da babam talep etmedi çünkü annem hep vicdanen baktım hiç zoruma gitmedi sadece yılda 1 ay başkası da baksaydı belki biraz nefeslenirdim hasta bakmak zor der. Ancak mantıken de bu kararın alınması gerekiyordu. Dedemin vefatından sonra babaannem rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı dönemler oldu ve o zamanlar kalan babamın kardeşleri oldu hastanede. Kimse arsayı sizin üzerinize yaptık burada da siz kalacaksınız demedi. Çünkü o zaten yıllardır aynı evde bakılmalarının karşılığıydı onlar için. Sapla samanı karıştırmamak gerek.
Doğru valla benim kvm de bu konularda iyidir bize geldiğinde kalkar yemek de yapar temizlik de yapar, kalktığımızda kahvaltı hazır olur bazen yük olmaz asla ama 3 günden fazla beraber kalsak benim ruhum daralıyor 😅 insan kendi annesiyle bile aman aman anlaşamıyor. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin emanetini ayaktan alsın inşallah

Linçleneceğim ama ablacım başka konularda kaynana görümce konuşan ve senin yaşında çocuğu olmayan rahat kadınlarla saçma sapan bir ağız dalaşına girmişsin. Onlar rahat, boşver onları. Bak Cherry iyi bir mühendis, kariyerinde başarılı olan çevresinde başarılı insanlar olan, gerçekten üniversite sınavı koşullarını bilen insanları dinle. 40'ına gelince sen de konuşursun gelin görümce.

Linçleneceğim ama ablacım başka konularda kaynana görümce konuşan ve senin yaşında çocuğu olmayan rahat kadınlarla saçma sapan bir ağız dalaşına girmişsin. Onlar rahat, boşver onları. Bak Cherry iyi bir mühendis, kariyerinde başarılı olan çevresinde başarılı insanlar olan, gerçekten üniversite sınavı koşullarını bilen insanları dinle. 40'ına gelince sen de konuşursun gelin görümce.

Valla ben biliyorum eldeki malı ona göre yorum yapıyorum evliya gibiyim arkadaş. Buyrun konusu , tembelim çalışmak istemiyorum 2.mezuna kaldım:

Emily bu kafayla gidersen 4. 5. kez de mezuna kalırsın kızım tüm konuların çöp , rüzgar uçtu çalışamadaım ot bitti çalışamadım tembelim oyum buyum ... anan baban milyoner değil, ailende de engelli biri var sen aklını başıan alıp çalışacağın yerde hala saçmalık peşindesin. Kır dizini çalış. Anneannenin 2 çocuğu var anlaşır yaparlar sana ne , sana ne sana ne yani sen sıradaki son kişisin ama gezmek için bahane aranıyorsun hastane bile olsa gönlün var gitmeye. KIR DİZİNİ ÇALIŞ

Dayımın evinde yaşamadı ki dayım nenemin evinde yaşadı.

Yengen 2 tane ev almış neden anneannenle yaşadılar peki?
Parasını yedi dediğiniz emekli maaşı mı?
Bunlar babanızın cümleleri mi?
Siz bu yaşta o onun parasını yedi muhabbetini neden biliyorsunuz yahu. Sanki nene de milyoner…

Yengen 2 tane ev almış neden anneannenle yaşadılar peki?
Parasını yedi dediğiniz emekli maaşı mı?
Bunlar babanızın cümleleri mi?
Siz bu yaşta o onun parasını yedi muhabbetini neden biliyorsunuz yahu. Sanki nene de milyoner…
Kadının belki emeklisi bile yoktur hadi diyelim var max getirisi 12 falandır hayır dert buysa kendileri baksalarmış ninelerine çokta zor değil ya 🥲 gene diyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin sen doğur doğurduğunun çocuğuna bile bak ama dara düşünce bahaneler ile çekilsinler kenariya

Sınava hazırlanıyorsun. Bak ben çeşitli nedenlerle sınava doğru dürüst çalışmadım. Yıl kaybettim ve o kadar pişmanım ki. Diğer kadınlar ilişkiler bazında bakmış. Bak bir arkadaşım yarım saat yemek yemek vakit kaybettiriyor diyordu. Öyle bir çalışmak, anlıyor musun? Ne iki haftası, senin kaybedecek 2 günün bile yok.
Allah aşkına hanımefendi sınava çalışan insanın kk’de ne işi Var yarım saat bile kayipsa burada konu açıp insanlarla polemiğe girmesin eğilsin önüne dersini çalışsın 19 yaşında açtığı konuya bakın ninemin parasını yediler de sınavım varda sinav taaa kaç ay sonra zaten okula da gitmiyor mezuna kalmış abartmayın lütfen rica ediyorum yaaa

X