Bu nene hayvan bakan kızının yanında olsaydı kızı evine çıkınca bir tencere yemeği yapılı olurdu genelde yaşlı neneler yardımcı olmayı severler ama gelinlerine genellikle
amaan küçücük evde ne huzurlari kalırdı ne onca is bitirip gelince kumanda ellerinde uzanabilirlerdi
+1 kim olursa olsun yüktür evde cekirdek aileden degilse.
ben ananemi cok severim. hatta bazen gelmek istemez kisin (kisin koyde hayat zor) ben alirim berbaer ucakla doneriz. kendimiz israrla cagiririz. hic de hirgur bir kadin degildir. ona ragmen yine de evde bir yabanci yani. en basiti bizim evde kimse tv izlemez ananem varken son ses tüm kadin programlarini acar izler. yetmez ayni odada kaliyoruz facebooktan acikli kaynana zulumlu dizileri izler son ses. bacak bacak ustune atarim zararli der, dizimi altima alir otururum zararlı der, ayaklarımı uzatirim kibleye uzatma der
anneme istisnasiz bes vakit "kizim geciktirme namazi, namaz geciktiririlmez, ben bir gün olsun geciktirmedim vah vah" der (kadin vaktini kaçırmaz. sadece ananem gibi hoca allah der demez secdeye kosmaz) evde devamli bir uyari halinde gezer, rahat rahat ailecek ses bile yükseltemezsin..normalde üşenirsen iki gun hic yemek yapmazsin isteyen yumurta kirar kahvalti yapar ama evde yasli varken oglen aksam yemek yapilir. cabuk hasta olurlar, kendin hasta olsan "gecer" dersin uc gun yatarsin yasli hasta olsa korkar doktorlarda sabahlarsin. morali bozulur hastalanır, nazlanir, alinir, gönül koyar...
kolay değil yasliyla yasamak
konu sahibi zannediyor ki babaanneyi hizmetci olarak tutmuşlar keyifle onun evinde kira vermeden yasayip para biriktiriyorlar. kadinin 10bin lira emekli parasiyla ev alip duruyorlar
oysa o para zaten kadinin ignesine, vitaminine gidiyordur. arkadasim sgk anlasmali fizik tedaviye gidiyor seansi 2,5 bin. haftada 3 gun çağırmış doktor. kolay mi yasli bakmak