Nenemle hastanede kalmak ...

Allah aşkına hanımefendi sınava çalışan insanın kk’de ne işi Var yarım saat bile kayipsa burada konu açıp insanlarla polemiğe girmesin eğilsin önüne dersini çalışsın 19 yaşında açtığı konuya bakın ninemin parasını yediler de sınavım varda sinav taaa kaç ay sonra zaten okula da gitmiyor mezuna kalmış abartmayın lütfen rica ediyorum yaaa

Yani her gün harıl harıl ders çalışıyormuş gibi yazmış. Bahaneye gerek yok.
Annesi gidemiyorsa hayvanlara bakmak için ya o 15 gün hayvan bakımına destek olurdum ya da anneannemle kalırdım. Kalabalık odada ise dayıya müsaade etmeyebilirler. Yengeye hiç düşmez zaten çalışıyormuş da.
Eli boşta olan bir tek konu sahibi var. Hayvanlara neden bakamıyor onu anlamadım.
Bir de bu kızın annesi max 45 yaşında olsun. 45 yaşında kadının bu devirde okuma yazma öğrenememiş olması ve bu bahaneyle bu işlerden uzak kalması da ayrı bir facia.

Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
Yani genelde böyle olur zaten maddi manevi başkasına destek olur ama o destek olmadığından destek bekler. Aynılarını yaşadık istemeye istemeye destek olduk. A.annem başka bir teyzemin çocuklarını hep el üstünde tuttu. Hediyeler, harçlıklar ama hastanede yatarken yanında biz vardık. Bizim yanımızda öldü o torunları görmeye bile gelmedi.

15 hastanede kalmak için yaşınız küçük. Yaşlı insan zordur tek başına olmaz. Yenge,anne, dayı başka çocuk varsa ortak bakılır.

Hala dayınızın evinde kalıyorsa maaş vermesi gayet normal. Yemek yapmadı normal. Bu kadar büyük bir olay değil. Siz evinize alıp baksaydınız size de verirdi

15 gün hastanede kalmak dizi belki bir ay geride bırakır sınav konusunda. Oturun ders çalışın. 2-3 gün kalırsınız.

Konu yaşlı bakımı olunca kk kadınları birden tırnaklarını çıkarıverdi. Ne kadar çirkin şeyler söylenmiş konuda ağzım açık okudum. Tabi ki yaşlının geliri bakanındır.

Damat zaten rezalet bir insan (konu sahibi kusura bakma baban ama maalesef öyle) anne nasıl laf söyletiyor kendi annesine ve kardeşine çok tuhaf. Kızı da doldurmuş baba belli ki kendi çirkin düşünceleriyle.

Bir aylık bir hastahane macerasıni yeni bitirmiş biri olarak bırak kızımı nenesine dedesine bakmakla görevlendirmesi uzulmesin diye her sorduğunda "rutin kontrolleri var" diyerek oyaladim. Hastaneden çıkıp nekahat dönemi için evime geldiklerinde öğrendi dedesinin ameliyat olduğunu, üstelik ben çalışıyorum, gece hastanede gündüz işyerinde perişan oldum yine de çocuğuma yansitmadim. Ne alakası var çünkü oglu-kızi eli tutarken , torunun ne haddine?
Walla butun bu konu kiymetli erkek Dayi yorulmasin diye. Normalde ne engelli Anne’nin, ne torunun, ne yengenin degil, yaninda kaldigi oglunun bakmasi gerekiyor ama bu mumkun degil cumki o bir erkek

Konu sahibinin sınava çalıştığından kendinden başka kimsenin haberi yoktur muhtemelen. Konularına biraz bakan anlar. Adı sınava çalışıyorum. Bu hastane işi için bahane bulmuş kendine. Hiçbir şey yapmadan öylece duruyor köyde genel olarak. Anneannenin de kendisini hastane için düşünmesi çok abes değil şu durumda. Gider gitmez orası ayrı ama ortada sınava çalışan bir genç yok.

Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....

Çocuklarının vazifesidir kalmak, senin de öyle
Sağlığında göremedikleri hesapları yaşlılıkta ve hastalıkta görmeye çalışan insanlardan haz etmiyorum, konu anne ile anneanne arasında babana hesap görme hakkı hele hiç düşmez

Devlet hastanesinde paylaşımlı oda ise erkek refakatçı izin verilmez..
Yok tatlım veriliyor, hiç bakmıyorlar refakatçi dişi mi erkek mi hatta,kim olursa olsun... Normalde hemşire ve hastabakicinin yapması gereken tüm işleri yapacak biri olsun yeter...Bir de şaka gibi refakatçi şart koşuluyor maalesef, bizim ulkemizde böyle...

Yok tatlım veriliyor, hiç bakmıyorlar refakatçi dişi mi erkek mi hatta,kim olursa olsun... Normalde hemşire ve hastabakicinin yapması gereken tüm işleri yapacak biri olsun yeter...Bir de şaka gibi refakatçi şart koşuluyor maalesef, bizim ulkemizde böyle...

Anneannem yatarken dayım kalacaktı izin verilmemişti İstanbul hasekide. Bilmiyorum belki değişiyordur. Annemler de 2 kardeş. Dayım destek olmak istedi. Olmadı. Sonra başka bir akrabamız anneannemin kendi yeğeni destek oldu. Ben ve yengem hiç ihtimaller dahilinde olmadık….
Evet refakatçı şart saçmalık.

Bir anne 10 çocuğuna bakarmış 10 cocuk bir anneye bakmazmis a dönmüş olay..yazık hasta kadin 15 gün yanında kalacak birini bulamıyor..böyle kizimida oğlumuda redderdim ne kadar mal mülk var bağışladım hepsini hayır kurumlarına..benim annem sezaryen doğum yaptıktan 3 gün sonra bacağına platin takılan babaanneme baktı evinde o haliyle 5 kuruş parasınida yemedi..

Konu sahibinin sınava çalıştığından kendinden başka kimsenin haberi yoktur muhtemelen. Konularına biraz bakan anlar. Adı sınava çalışıyorum. Bu hastane işi için bahane bulmuş kendine. Hiçbir şey yapmadan öylece duruyor köyde genel olarak. Anneannenin de kendisini hastane için düşünmesi çok abes değil şu durumda. Gider gitmez orası ayrı ama ortada sınava çalışan bir genç yok.

Yenge ve dayı çalışıyor
E anne de çalışıyor hayvanlar var
Konu sahibi de bir ucundan tutmalı tabi ki. Ya hayvanlara bakacak ya anneanneye

Parayı kim yediyse o baksın demişsiniz de , para kaç para ya ? 10bin tl nin nesini yiyecekler ? Bakım, gıda ,faturalar vs.. hangisine yetsin 10bin tl emeklilik parası

Öyle demeyin. O parayla 2 ev yapmış yenge shshhs
On bin lira ile nasıl ev yapılıyorsa bize de anlatsınlar da site dikelim.

Benim anneannem bizle kalıyordu ve o olsaydı ben kesinlikle kalırdım ama sizin durumunuz başka. Kalmak zorunda değilsiniz bence anneniz neden kalmıyor, dayınızın çocuğu var mı varsa neden kalmıyorlar? İlk seçenek sizsiniz gibi gelmedi bana hele sınava hazırlanıyorsanız bu derslerinizi kötü etkiler orada ders çalışmak mümkün değil. Fizyoterapistim ve anneannenizle orada hep siz ilgileneceksiniz birincil bakım vereni siz olacaksınız. Bir sorun olduğunda sizi isteyecekler, sizi muhatap alacaklar 18 yaş altındaysanız zaten kalmanız kabul edilmez. Üstü için de biraz fazla sorumluluk bence anne yenge daha doğru.

Bir anne 10 çocuğuna bakarmış 10 cocuk bir anneye bakmazmis a dönmüş olay..yazık hasta kadin 15 gün yanında kalacak birini bulamıyor..böyle kizimida oğlumuda redderdim ne kadar mal mülk var bağışladım hepsini hayır kurumlarına..benim annem sezaryen doğum yaptıktan 3 gün sonra bacağına platin takılan babaanneme baktı evinde o haliyle 5 kuruş parasınida yemedi..
Ay bir anne 10 çocuğa nasıl bakıyor acaba? Konu sahibinin annesinin okuma yazması bile yok belli ki hiç okula gönderilmemiş ,muhtemelen sağlık hizmeti de verilmediği için engelli kalmış, küçük yaşta evlendirilmis , koca eline bakan zavallı bi kadın...Evlat olarak ne vermişler de bu kadına şimdi yaşlanınca anası danası hem ondan hem çocuğundan hizmet bekliyor? Yıldım artık yeminle şu her doğuran kutsaldır zırıltısından...

Öyle demeyin. O parayla 2 ev yapmış yenge shshhs
On bin lira ile nasıl ev yapılıyorsa bize de anlatsınlar da site dikelim.
Konu para değil bence de ama babaanne çocuk bakımına ev işine destek olmasaydı o yenge biraz zor çalışırdı ya da çalıştığını bakıcılara kreslere verip zor yapardi 2-3 evi... Birkaç gün değil yıllarca süren bir destekten bahsediyoruz ki doğal olarak yenge de gayet memnunmus zaten aldığı bakıcı ve ev işi hizmetinden ki birkaç evi olmasına rağmen daha tasinmamis KV evinden...

Ay bir anne 10 çocuğa nasıl bakıyor acaba? Konu sahibinin annesinin okuma yazması bile yok belli ki hiç okula gönderilmemiş ,muhtemelen sağlık hizmeti de verilmediği için engelli kalmış, küçük yaşta evlendirilmis , koca eline bakan zavallı bi kadın...Evlat olarak ne vermişler de bu kadına şimdi yaşlanınca anası danası hem ondan hem çocuğundan hizmet bekliyor? Yıldım artık yeminle şu her doğuran kutsaldır zırıltısından...
Hiç bu açıdan düşünmemiştimm işin birde bu boyutu var ama olayların nedeni niçinini bilmiyoruz gerçi hiçbir sebebi olamaz bunun da hayır çokta çocuğu yokmuş 2 tane gayette okutulabilirmiş aslında benim annemler 8 kardeş ve bu konu sahibinin annesinden büyük yaş olarak ama kardeşlerinin hepsi annemde dahil okumuşlar bilemedim 🤦🏻‍♀️

ben yengesinden çok neden annesine düşeceğini anlayamadım, yengesinde kalıyor, emekli maaşını beraber çekip yiyyolar, yengesi çalışıyor, evin işinide nine yapıyor, dayısı kalamıyosa erkektir kadına bakmakta zorlanır derseniz, tabiki yengesi kalmalı, iyi günde kaynanasını kullanıyo iyi ya! yenge iş durumu vb. sıkıntılıysa annesine düşer, onunda geçerli mazereti varsa konu sahibine düşer. ama konu sahibini şöyle rahatlatayım; fizik tedavi aman aman bişe değil, günde 1 saat uygulanıyor, sonrasında laylaylom odada oturuyolar ağır bi hastalık değil, sonuçta evde çamaşır bulaşık yıkayan bi kadın, bakımıda zor olmasa gerek, o zaman dayıda bakabilir. başka çocuğu yokmu bilmemekle beraber yazıyorum bunu, varsa dönüşümlü kalsınlar, hem refakatçide bu süre evine gider, duşunu alır, dinlenir, hastane havasından kurtulur.

annemin de gonlu yok zaten kalmamda
o zaman olay bitmiştir
dayın ve yengene destek çıkmış onlar baksın
gerçekten söyledin mi anneannene?
dayın da sitem ederse sınava hazırlanıyorum dayı 6 ayım var de

geçen sene de benim kızım girdi YKS' ye sınavında başarılar Allah zihin açıklığı versin

X