Kocamın ailesi 👌

Haklısın damdan
Şimdi bu kafayla bir daha evlensem evdeki eşyanın yarısını almaz/aldırmazdım.
Annem yüzünden her takım 12 kişilik.
Bizim kullandığımız bir haftalık tabak sayısı 14 tek set bile yetermiş.
Ama şuan evde dolaplarım üst üste yarısını koliledim bende.
Şunu yeni evlenecekler çerçeveletip duvara assınlar :KK200:

ben her konuya yazıyorum da ama heves diyorlar

benim evimi görseler ağlayacaklar galiba

Selam kızlar

son zamanlarda nedense içimde bir gıcıklık var kocamon ailesine karşı hergğn düşünüyorum kendi kendime sinir oluyorum onlara. 8yıllık bir ilişkimiz var bunun 3 yılındada evliyiz şimdi kısa kısa anlatayım size. Bizden farklı şehirde hepsi biz başka şehirdeyiz benim ailemin olduğu şehirde. Çok kalabalık bir ailesi var annesi 6 babası 7 kardeş hepsi ilk başlarda beni çok severdi bende çok severdim çok iyidi aramız hala da iyi sanıyor onlar ama ben hiç birine karşı iyi düşününemiyorum her yıl halaları 5-6 kişi haber vermeden bize gelir 1 haftaya yakın kalırlar defalarca dedim eşime istemiyorum haber vermeden gelmesinler bir daha dedim bu sene corona yüzünden gelmediler allahtan. Eşimin annesinede dedim bak anne evden çıkarken haber veriolar 5saat sonra bize geliyorlar ayın 15inde maaş alıyoruz 12si 13ü gibi dolapta birşey kalmıyor ay sonu oluyor kaç kere yok yere gidip market alışverişi yaptık son paramızla onlar için dedim tamam ben konuşurum dedi ama sonra ne oldu bilmiyorum. Bu birinci derdim ikinci derdimse geçen sene eşimin babası emekli oldu asla paralarında gözüm yok evlenirken bile sadece bilezik taktılar onuda ben istemedim kendinizi zorlamayacak kadar takın dedim eşyaları düğünü herşeyi eşimle beraber yaptık neyse emekli oldu insan bi düşünüp küçükte olsa bi hediye alır diye düşündüm ben böyle şeylere çok önem veririm anı olur hatıra kalır diye bi hediye bekledim ama 1sene geçti yok. Şehirde kendi evleri yok eşimin dedesinin evinde kalıyorlar yarın öbür gün ölse dedesi ev mirasa girecek ve evden çıkmak zorunda kalacaklar bunu kendileride biliyorlar kaç kere konuştuk. Buna ramen emekli parasıyla gittiler 150bine köye ev yaptılar ve asla işçi parası vermediler eşimin babası kendi kendine yaptı evin herşeyini yol yere havaya attılar parayı anlayacağınız. Şehirde evleri yok ama köyde harika evleri var köyde tam köy yani incin top oynuyor 10tane hane yoktur bile neyse. Sonradan öğrendimki emekli olunca parayı dolara yatırmışlar ve onun faizi ile evi yapmışlar evet bunda ne var diceksiniz. Kv bana sürekli faiz haram diyen bir insan kredi çekmiştik düğğn masraflarını ödemek için bize kırk tane laf etti faiz haram nasıl çekersiniz diye bende sustum uzatmak istemedim o zaman çünkü anlamayacaklardı. Ama emekli parasını dolara yatırıp faiziyle ev yaptırmışlar ve ağzından kaçırdı bana bunu bende dedim hanii haramdııı??? Bize gelince haram size gelince haram değilmi dedim güldü konuyu falan değiştirdi. Neyse dedim sustum yine uzatmak istemiyorum çünkü aramız bozulsun istemem. Şimdi bu pkurken çekilen kredilere yapılandırma geldi eşimin borcu var o ödenecek 15 binlira bende eşime dedimki ilk defa annenden iste onlarda para vardır yıllardır bi iğne almadılar evlenirkende yardım etmediler tamam ama onlarda carmı bilmiyorum dedi. İnanın istemicem paramız olsa ama şuan 2tane kredi ödüyoruz kış geldi doğalgaz en az 450 geliyor neyse böyle işte sinir oluyorum hiç sormuyorlar nasılsınız bir ihtiyacınız varmı diye. Ayrıca şuan ben çalışmıyorum 2.üniversite okuyorum önümüzdeki sene bitecek inşallah o işe başlayacağım. Birde bi duruö daha var sinirimi bozan sürekli kv bana çpcuk yap çocuk yap diyip duruyor eşimin erkek kardeşi var geçen sene onun çocuğu oldu sürekli onu anlatıo bana eltimide allah var hiç sevmiyorum oda bana bayılmıo zaten birbirimizi görünce konuşuyoruz sadece oda kv le aynı şehirde hatta geçen sene çocuğun doğum gününde bizim adımıza gediye almış 350liraya bize fotosunu attı 350liraya bunu aldım siz aldınız diye haveriniz olsun dedi bizim haberimiz yok eşim yine ay sonuydu zar zor parasını gönderdik onlara. Neyse bana çocuk yap diyip duruyor bende geçenlerde anne yap diyorsunda para yok biz o çocuğa nasıl bakacağız dedim bana dalga geçer gibi ben bez parasını gönderirim sen yap dedi ben sinirlendim yüzüne kapadım telefonu. Geçen haftada 2 rahmim olduğunu öğrendik onun için ameliyat olcam 1 kere düşük yaptım. Ben bunu öğrendikten sonra kv benim annemi arayıp ne zaman çocuk yapacaklar diye sormuş yine annemde nolur sorup durma vardır bi bildikleri gençler daha istedikleri zaman yaparlar demiş kv yine gülmüş. Uzun ve karışık oldu kızlar ama gerçekten eşimin ailesinde herkesi çok severdim ama artık nedense nefret ediyorum söyledikleri herşey batıyor hiç aramıyorum artık kimseyi arayınca sinirim bozuluyor. Kötü söz söyleyip kalpte kırmak istemiyorum tek çözümüm aramamak arayıncada soğuk konuşmak. 🤷🏼‍♀️

Kızlar emekli parasından hediye bekliyorsun demişsiniz bana ama aşşaya yazdım buraya yazayım diğer çocuğuna emekli olduk hediyesi diye kurutma makinası almışlar ben aylar sonra öğrendim iyi anne ne güzel hayırlı olsun dedim bende. Benim hediye beklediğim milyallar değil hatıra olsun diye küçük bir kahve fincanı gibi bişey ben parasında değilim düşüncesindeyim. Onlar ev yaptı babamda emekli oldu bahçede otursun diye sallanan sandalye aldık biz onlara. Bazı şeyler para değil düşünce gerektiriyor.
dolar altın degerı artar duser faız degıl o :) sadece bunu demeye geldım

Çeyiz dediğiniz nedir ? Gereksiz yazmalar patikler onlarca havlu vs vs mi ? Benim çeyiz anlayışım budur çünkü. Kendi ailemdende destek istemedik kendimiz alırız dedik eşimin ailesi birşeyşer alallım demediği için kendi ailemdende yardım istemedim
Çeyiz dediğim mutfak eşyaları,hani çatalı bile kendiniz alırsanız demişsiniz ya:) küçük ev aletleri vs.Sandık çeyizinden bahsetmiyorum.
O zaman başta nasıl iki ailedende beklentiye girmediyseniz,şimdi de eşit düşünün ya kendi ailenizde yardım etsin ya da eş ailesinden böyle adaletsiz beklentiye girmeyin.

Şuan ki durumumuzu anlatmıştım yukarıda 15binlira nakit ödememiz gerekiyor diye ve o kadar nakit paramız yok demiştim para olmayınca ailemizden isteyemeyecealsek ne yapalım çalalımmı ? Benim ailem yarısını vericek zaten yarısınıda sen annenden iste dedim eşime 3 yıldır hiç birşey istemeyip zorda kalınca para istememin çok büyük bir para gözlülük olduğunu düşünmüyorum.
İstediniz de veremeyiz mi dediler ben öyle birşey görmedim paylaşımınızda.. Eşiniz isterim ama onlarda var mı bilmiyorum demiş sadece.. bu Durumda ee eşinizin ailasinin haberinin olmadığı bir konudan suçlanılması ne kadar mantıklı peki ? Üstelik yapılan ve yapılmayan herşeyir.seceresi tutulup eltiye alınan doğum hediyesine bile laf yapılarak.. Ben anlamadım birşey 😏

ben her konuya yazıyorum da ama heves diyorlar

benim evimi görseler ağlayacaklar galiba

Heves çünkü gelenlere hava atacaklar eşyam çok diye.
Bende öyle fazla fazla olsun diye 8 tane yastık almışım.
4 tanesi hala paketinde :KK70:
Diyorum ya şimdiki aklım olsa yarısını almazdım, o kadar da borç ödeyip ağlamazdım.
Burayı evlendikten sonra keşfettim önce etseydim 40 bin kardaydım :KK70:

Halaların habersiz gelmesi ve çocuk yap baskıları dışında haklı değilsiniz maalesef.
Herkes yazmış zaten kimin parasını nereye harcadığı kimseyi ilgilendirmez. Çatala kadar kendimiz aldık gibi bir şey demişsiniz demek ki sizin aileniz de pek bir şey yapmadı evlenirken neden şimdi eş ailesi günah keçisi oldu. Biz de eşimle erkek tarafının alması gerekenleri birlikte aldık hatta benim kp hem yurt dışından hem türkiyeden emekli üstelik kaynım evlenirken her şeyini yapmış ee napalım bize yapmadılar kendileri bilir. Beklentim yok diyorsunuz ama bal gibi var yani.

dolar altın degerı artar duser faız degıl o :) sadece bunu demeye geldım
Evet bir de konu var.. Parayı değerlendirmek icin dolara, altına veya borsaya yatırılması faiz olmuyor.. bunu söylediği zaan.kayınpederi ne dio bu yeaaa diye düşünüp gülmüştür 😁

Çeyiz dediğim mutfak eşyaları,hani çatalı bile kendiniz alırsanız demişsiniz ya:) küçük ev aletleri vs.Sandık çeyizinden bahsetmiyorum.
O zaman başta nasıl iki ailedende beklentiye girmediyseniz,şimdi de eşit düşünün ya kendi ailenizde yardım etsin ya da eş ailesinden böyle adaletsiz beklentiye girmeyin.
Yarı yarısını benim ailem vericek zaten geri kalan yarısınıda onlardan isteyeceğiz oldumu ?

Geçinemiyorsanız çalışın yani bu nedir? kayın aile oğlunu evlendirmiş adam daha yeni emekli olmuş kendi evleri de yok ama hala oğullarına bakmaları bekleniyor maşallah. O standarda sahip değilseniz 2.üni okumasaydınız bu durumda kyk borcunu onlardan beklemek çok garip geldi bana. gereksiz beklentiniz sizi yok kere insanlara karşı soğutmuş halaların gelmesi ve çocuk mevzusu dışında elle tutulur yanınız yok

Evet bir de konu var.. Parayı değerlendirmek icin dolara, altına veya borsaya yatırılması faiz olmuyor.. bunu söylediği zaan.kayınpederi ne dio bu yeaaa diye düşünüp gülmüştür 😁

30 yıl çalışıp emekli olacağım, emekli parasını yerken bırak gelinime eşime bile sormam :KK70:
Çatır çatır yerim :KK70:
Kime neyse :KK70:

Emekli oldu diye zaten köye ev yaptığı için bahçede rahat rahat otursum diye sallanan sandalye aldık ona 👍🏼

sallanan sandalyeni geri iste allahaşkına.
hediye ya hediye, hiç mi kendinizi ayıpsamıyorsunuz? ya ben nasıl böyle duşunurum bana yakışıyor mu, ben bu karakterde miyim demiyosunuz?
nefretten ziyade hisler beslediğim bir aile bireyimiz var çocuğuna altın takmıştım, kendimi kendime sinir olurken buluyorum bazen neden taktım diye, sonrasında kendimden utanıyorum.
emekli parasıyla kahve fincanı alsa, ala ala bunu mu almış derdiniz...
saçma saçma işler.
sakıp sabancı bile parasını göturemedi biliyosunuz değil mi?
ne paraymış arkadaş.
maddiyat aşırı önemli ama böyle milletin cebinden medet umacak kadar değil.

Geçinemiyorsanız çalışın yani bu nedir? kayın aile oğlunu evlendirmiş adam daha yeni emekli olmuş kendi evleri de yok ama hala oğullarına bakmaları bekleniyor maşallah. O standarda sahip değilseniz 2.üni okumasaydınız bu durumda kyk borcunu onlardan beklemek çok garip geldi bana. gereksiz beklentiniz sizi yok kere insanlara karşı soğutmuş halaların gelmesi ve çocuk mevzusu dışında elle tutulur yanınız yok
Son 1 yıldır işsizim zaten 15yaşından beri çalışıyorum ben kimse bana çalışın diyemez. İlk okuduğum bölümden yaşadığım şehirde iş bulamadığım için 2. Üniversiteye başladım iş bulabilmek adına. Şuan yaşadığımız dönemde milyonlarca işsiz var görüşmeye gittiğiniz her yer sizi direk işe almıyor malesef. Ben keyfim için değil iş buşamadığım için çalışmıyorum anlatabildim mi ?

Herşeyimizi kendimiz yaptıktan sonra sırf çocuğum oldu diye bana 7binlik çocuk odası aldırmam ben kimseye benimde düşüncem bu.
ama bir kahve fincanının lafını yapıyorsunuz o ne olacak :KK43:
Kaç yaşında insanlar paralarını ister camdan dışarı atarlar, ister diğer oğluna kurutma makinası alırlar. Bunun hesabını siz yapamazsınız

30 yıl çalışıp emekli olacağım, emekli parasını yerken bırak gelinime eşime bile sormam :KK70:
Çatır çatır yerim :KK70:
Kime neyse :KK70:
Onca yıl çalışıp emekli olucam o çalıştığım didindiğim yıllarda hayatımın ucundan kıyısından bi yerinde olmayan gelin hanıma hediye almadığım için yaranamıcam :KK43: bugün de olmayan gelinime bilendim çok şükür

sallanan sandalyeni geri iste allahaşkına.
hediye ya hediye, hiç mi kendinizi ayıpsamıyorsunuz? ya ben nasıl böyle duşunurum bana yakışıyor mu, ben bu karakterde miyim demiyosunuz?
nefretten ziyade hisler beslediğim bir aile bireyimiz var çocuğuna altın takmıştım, kendimi kendime sinir olurken buluyorum bazen neden taktım diye, sonrasında kendimden utanıyorum.
emekli parasıyla kahve fincanı alsa, ala ala bunu mu almış derdiniz...
saçma saçma işler.
sakıp sabancı bile parasını göturemedi biliyosunuz değil mi?
ne paraymış arkadaş.
maddiyat aşırı önemli ama böyle milletin cebinden medet umacak kadar değil.
Ben sizin gibi abarta abarta biz ona bunu aldık diye yazmadım fark ettiyseniz birisi siz hediye aşdınızmı diye sordu ona cevap olarak yazdım dikkatli okuyun.

Ben yolunacak kaz gibi görüyorum ? 50liralık bir hediye isteyerek ? Şakamısınız siz şuan kyk kredisini ödemek zorundayız nakit bir şekilde ödersek faizi %90 a kadar siliniyor elimizde nakit para olmadığı için ödeyemiyoruz napalım çalalımmı para. Kendi ailemden bir beklentim yok çünkü benim ailem evimde eksik gördüğü herşeyi bize alır. Belkide benim ailem fazla düşünceli her özel şeyde buna alışmışım hepimiz düşünürüz hediye alırız yada kutlarız. Ben böyle büyüdüm onlar bunu bana karşı düşünmeyince garipsedim.

bir zahmet kyk krediniz bitmeden evlenmeyecektiniz..
tek çözum çalmak ya da milletten medet ummak değil, çok ilginç bir şey dicem size şaşıracaksınız ama çalışıyorum ben, para kazanıyorum biliyo musunuz, dunyada böyle mucizevi şeyler de yaşanıyor.

Ben yolunacak kaz gibi görüyorum ? 50liralık bir hediye isteyerek ? Şakamısınız siz şuan kyk kredisini ödemek zorundayız nakit bir şekilde ödersek faizi %90 a kadar siliniyor elimizde nakit para olmadığı için ödeyemiyoruz napalım çalalımmı para. Kendi ailemden bir beklentim yok çünkü benim ailem evimde eksik gördüğü herşeyi bize alır. Belkide benim ailem fazla düşünceli her özel şeyde buna alışmışım hepimiz düşünürüz hediye alırız yada kutlarız. Ben böyle büyüdüm onlar bunu bana karşı düşünmeyince garipsedim.
Allah aşkına konunun sonunda IBAN atma nolur.

Onca yıl çalışıp emekli olucam o çalıştığım didindiğim yıllarda hayatımın ucundan kıyısından bi yerinde olmayan gelin hanıma hediye almadığım için yaranamıcam :KK43: bugün de olmayan gelinime bilendim çok şükür

Bende bir an cinsiyet değiştirip kp oldum :KK70:

X