Yok canım böyle bir şey mümkün değil annesi bir kaç kere teşekkür etti çünkü ben konuşurken duymuştumAilesine para gönderip sizden habersiz biriktiriyor olabilir mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok canım böyle bir şey mümkün değil annesi bir kaç kere teşekkür etti çünkü ben konuşurken duymuştumAilesine para gönderip sizden habersiz biriktiriyor olabilir mi?
Tavırlarında devam edicem, kimseye ihtiyaç sahibi olmadığı taktirde para vermek veya bakmak için evlenmedim ben diye defalarca söyledim. Bakılacak durumda olduklarını düşünmek ancak benim için ya çok yaşandıklarında ya da gerçekten yetiremedikledini artık bunu net bi şekilde gördüğümde olur yani. Eşime de defalarca söyledim ama bilmiyorum evet tavrım devam edecek, şayet çalışırsam asla bu paraya güvenip de ailesine göndermeye kalkmamasını gerektiği de 2-3 gün önce tarstırısken söyledim. Direkt kendi paramı kendi hesabımda biriktirmeye başlarım yani kesinlikle ortak olarak kullanmam bile.Zamanını bulmuş diş geçirmeye çalışıyor
Dik durmak ve o aynı şeyleri söyledikçe sizde kendi fikrinizde diretmekten başka ne yapılabilir bilemiyorum
Kabullenişe geçtiniz an ömür boyu sinir küpü olmayı kabul etmiş olursunuz
Sizinde giderleriniz böyle gitmeyecekya
Hiçmi borcun altına girmeyeceksiniz
Çocuğunuz olsa zaten gönderecek para kalmaz
Adam ben yemeyim babamgil yesin diyor resmen
Siz çalışmaya başladığınızda sıkı tutun kendi maaşınız adına ipleri
Size güvenip evin giderlerini size yükleyip babaya rahatça göndermeye devam edemesin
Hiçbi harcamanızdanda kısmayın bırakın hesap kitabı eşiniz yapsın kaygı etsin
Bugünlerde evde ne kadar dik durur kararınızı tavrinizada yansıtırsanız anladı anladı
Yoksa çok zor görünüyor önünüzdeki günler maalesef
Evet onlar beni bunca yasa kadar getirdi ve ben borçluyum düşüncesi.Bazı erkeklerde bu durum var emekli maaşı az olan babasına illa para gonderiyor her ay düzenli.. sebebi de onlar emekli maaşıyla nasıl geçinsinmis emekleri var üzerimde düşüncesi malesef
Bence böyle bir şey yapma. Eşinle oturup konuş, olmuyorsa Boşan. Ailesi der ne alaka? ki harbiden ne alakaAnneme anlattım normalde asla anlatmazdım herhangi bir olayı, benim de tavrım net , böyle giderse kayınvalidemi arayacak annem
BoşanEşim bu konuda Nuh diyor peygamber demiyor, yani babasının çalışmaması durumunda onları ihtiyaç sahibi olarak tanımlıyor. Dün aslında bunu demeye gelmiş konuşalım dedi. Yani suanda bak zaten göndermeyi kestik babam çalışıyor, çalışmaya da devam edecek. Belki daha iyi iş bulup uzun süre daha çalışacak. Ne zaman işten çıkar da ihtiyaç durumuna düşerler ozaman yollarız demek istedim ben demeye gelmiş yani. Zaten 200k mı kazanıyorum da babam çalışmasın ben yollayayım , sen olmayan bi parayı dert edindin vs gibi cümleler kurdu. Şimdi düşünüyorum eşim babası işten çıksa bugün veya 2-3 sene sonra eşimin maaşı gene çok oynanamayacak, ben çalışıyor olsam dahi senin Paranın bi alakası yok felan diyor yani en fazla göndereceği 5 bin veya 10 binmiş aylık. Bilmiyorum ben hala böyle ömür boyu gönderilmesini istemiyorum, ama ben buyum diyor adam. Ya tüm anneler babalar gücü hediyeleri vs kesicez bunun olması durumunda , ya da ben kabullenmeyip diretmeye devam edicem ve sonu boşanmaya da gitse sözümün arkasında durucam. Çünkü adam ben buyum ve değişmeyecek diye bastıra bastıra söylüyor, yok mu öneriniz benim tavrım devam ediyor ama ise yarar mı bilmiyorum. Konuşmuyorum, muhatap olmuyorum daha ne yapabilirim
Tüm mesajları okumadım ama okuduklarım hep emekli ise olmaz vs idi. Arkadaşlar emekli olsa ne şuan emekli maaşı 12,500 tl.
Neye kime yetiyor. Ama çözüm bu değil tabii.
Doğrudur ya da yanlıştır yaptığı diyemem.
İlk olarak babasının çalışmasını kabul etmesini sağlamak gerekir eşinizin.
Benim eşimde ailesinin faturalarını ödüyor yıllardır. Durumumuz da orta direk ucu ucuna..
Baktım ne desem yine yapacak bende umursamamaya başladım.
Sonra bende işe girdim ve bende aileme istediğimi alıyorum hiç bi şey demiyor.
Aylık ortaya ikimizde bi bütçe koyuyoruz ev için. Geri kalanı herkesin kendi tasarrufunda. Daha iyi oldu bence.
Bu dönemde her şey çok zor ama kendi paranızı kazanın. Mutlaka kazanın.
Sizin evlilik anlaşınız farklı olması başkasının ki yanlış olduğu anlamına gelmiyor.Iste buda bana asla evlilik olarak gelmiyor. O evin icinde yasayan cocuklar ne olacak? Ortak yatirim ev birikim ne olacak? Herkes istedigi gibi yasayacaksa evlilik sacma, sevgili olarak takil iste.
Ortaya koyduğumuz bütçe onu da kapsıyor. Bize kalan 3/4 bin falan öyle komple maaş değil tabii ki.Iste buda bana asla evlilik olarak gelmiyor. O evin icinde yasayan cocuklar ne olacak? Ortak yatirim ev birikim ne olacak? Herkes istedigi gibi yasayacaksa evlilik sacma, sevgili olarak takil iste.
Baska kardeşi yok mu. Mesel ailesine her ay 5bin verilecek ,diğer kardeslerle ortaklaşa gondersinEvet onlar beni bunca yasa kadar getirdi ve ben borçluyum düşüncesi.
Lakin kocasi çalışıyor .Tamam sende kendi babana gönder aynı miktarda. Ozaman kabul edecek mi
Diğer kardeşler kadın, beş kuruş göndermezler, göndermek gibi bi istekleri de yok. Çalışmıyorlar zaten evlilerBaska kardeşi yok mu. Mesel ailesine her ay 5bin verilecek ,diğer kardeslerle ortaklaşa gondersin
kaç yaşındasınız ? çok çoçukça bu davranış şekliAnneme anlattım normalde asla anlatmazdım herhangi bir olayı, benim de tavrım net , böyle giderse kayınvalidemi arayacak annem
Kök aileyi çekirdek aileden üstün tutma , eşten rizasiz aileye para gönderme boşanma sebebidir.bunu eşinize iyi belletin.evlilikte eş çalışmasa dahi eve giren para ortaktır.karsilikli rızaya dayanılarak tasarruf edilmelidir.bu forumda kaç kez duydum parayı sen mi kazaniyorsun hak sahibisin minvalinden.bir kadın hemcinsine destek cikacakken nasıl böyle söyleyebilir aklım almıyor.Valla arkadaşlar biraz önce konuşmak için geldi güya. Neler diyor ben çok çok aşırı zengin olsam yani 200k felan alsam babama 30 bim yollarım dedim sen daha olmayan paranın düşüncesine katlanamıyorsun felan diyor. Burdan giriyor yani konuya. Kaldı ki bu tartışmamızın sebebi veya küçük sebeplerinden bile değildi. Dedim bizim tartışmamızın sebebi senin babanın işini beğenmeyip keşke ben baksam çalışmasa demendi. Sen nesin de böyle bi insanlara bakmaya çalışıyorsun daha 55 yaşında gencecik babana müşkülmğs de biz bakmıyormuşuz gibi tavırlara giriyorsun diye konuştum. Baya bi konuştuk ama bi sonuca vardığımız söylenemez. Ben böyle düşünüyorum ve böyle düşüncem diyor fikrim değişmeyecek diyor, ben de gerçekten ihtiyaç sahibi olmadıkça kimseye bakmak için evlenmedim dedim. Evlilik bu değil dedim, sen benden habersiz beş kırus başkasına harcayamazsın dedim. Bana yolladığın parayı da lütufmus gibi bana sunamazsın dedim yollamak zorundasın ben senin karınım. Yani bilmiyorum kızlar, ne olur ne biter ama pek güzel bir konuşma olduğunu söyleyemicem. Senin paran senin ve benim paramdır dedim annenin babanın değil sadece ikimizin. Bunu da o aklına sok dedim. Her zamanki gibi blöf felan yapıyor anneni ara dedi bana çok istersen kendi anneni arayabilirsin dedim. Bu şekilde saçma sapan bi konuşma oldu ben ama diyeceğim şeyleri dedim. Bi de bana diyor ki sen de bakılacak duruma düşersin de kimse bakmaz , neyin bedduasını ediyorsun ya sen dedim. Kim bakılacak durumda da biz bakmadık? Ayrıca sen nasıl böyle konuşabilirsin yani karşındaki karın ya
Benim gözlemledigim kadariyla bu aileden kopup birey olamama durumu daha çok erkeklerde var çevremde de sizin örneğinize benzer bircok örnek var göbek bagini ailesinden koparamamis evlendigi kisiyle de aile kavraminin önemini hissettiremiyorlar. Aile anne baba elbette önemli ki zaten siz durumlari olmasa destek olmasini basta ben söylerim demissiniz. Orta-iyi seviye geliri olmasina rağmen evinde huzursuzluk cikar mi demeden çocuğundan para alan ebeveynlerin de sorumsuzlugu bu maalesef bu tipler çocuklarini küçüklükten kendilerine minnet içinde yetistiriyorlar ve o çocuk büyüyünce de o borcu hiçbir sekilde ödeyemem sanip varini yoğunu ailesine adiyor..Öncelikle herkese merhaba , 1 senelik evliyim. Kendim çalışmıyorum , hem kendi ailemden hem eşimin ailesinden uzaktayız eşim memur. Eşimin ailesi de ortalama yaşayan bir aile diyeyim, evleri var, arabaları var ve kayınpeder yeni emekli oldu emekli maaşı var, biz evlendikten sonra 8 ay boyunca her ay eşimin ailesin aynı miktarda para yolladık ve faturalarını ödedik. Babası emekli olduğu için eşim bu şekilde geçinemeyeklerini söyledi ve biz de yolladık. Her neyse şimdi babası ise girdi ve eşim sürekli içim hiç rahat değil babamık çalışmasını istemiyorum modunda. Ne demek istiyorsun sen dediğimde resmen esimdekş düşünce su babam çalışmasın ben ona bakayım, ömür boyu ben ona maas yollayım o yeter ki çalışmasın. İste faturalarını ödeyim vs vs. İyi benim ailem eşek basımı da benim babam da emekli olmasına rağmen çalışıyor? Eşimle baya tartıştık babasının işini beğenmeyip burun kıvırtıyor sanıyordum ama aslında olay adamın çalışması veya zor durumda olmalarını düşünmesi de değil. Kaldı ki gerçekten zor durumda olsalar önce eşimden evvel ben söylerdim yardım edelim diye. Eşimin derdi babam artık yorulmasın. Babası 50li yaşlarda , hastalığı yok şükür bi şeyi yok. Ben anlamıyorum, madem böyle bir düşüncen vardı bana neden söylemedin dedim nişanlıyken. Bana diyor ki benim babamla aramızda senim benim param diye bir şey yok. Benim param babamım parası da . Öyle bir şey mi var ya? Arkadaşlar gerçekten bu konular beni zaman zaman zaten geriyordu, ama iki gündür ben artık ciddi ciddi boşanmayı düşünmeye başladım . Diyeceksiniz ki para meselesinden mi boşanıyorsun? Daha çok kazanmayı istemesinin tek nedeni ailesine para yollamakmıiş bu adamın. Ayrıca bizim kesemiz nasıl olur da babasının kesesi olur ya? Nerede yazıyor böyle şeyler, ben gerçekten çok bunaldım.
Ne yapabilirim ki hala tavrımı koruyorum, muhatap olmuyorum. Ama ben böyleyim değişmeyeceğim, beni beğenmiyorsan gidebilirsin diyorBence , babası çalışmasa zaten göndersin , anlayışınızdan da vazgeçmeniz lazım, çalışmaması için bir sebep mi var, evinin geçiminden hala babası sorumlu değil mi, çalışsın bir zahmet.
Çalışmayan kadının nasıl ev de söz hakkı olmuyor , siz çalışsanız da veremez, çalışmasanız da. Siz çalışınca daha mı söz hakkınız olacak bu konuda, alakası yok, bu adamların yetiştirme tarzları, gördükleri vs vs etkili, bu kafayı değiştirmek büyük mücadele istiyor, zaten raya girerse giriyor, girmezse sonuç ya siz ona uyacaksınız herşeyi kabul edip ya da yollar ayrılacak.
Aynen öyle zaten bunu ailesinin önce sorup ya karının rızası var mı da sen bize para gönderiyorsun, gönderme siz birikim yapın gibi konuşmalar yaparak hem sorgulamalı hem de kestirmeliydi. Aksine şunu da öde, şunu da al, senin paran benim param zaten gibi konuşmalar yapıp durdular bir senedir. Sonuç boşanacak mıyız boşanmayacak mıyız muallakBenim gözlemledigim kadariyla bu aileden kopup birey olamama durumu daha çok erkeklerde var çevremde de sizin örneğinize benzer bircok örnek var göbek bagini ailesinden koparamamis evlendigi kisiyle de aile kavraminin önemini hissettiremiyorlar. Aile anne baba elbette önemli ki zaten siz durumlari olmasa destek olmasini basta ben söylerim demissiniz. Orta-iyi seviye geliri olmasina rağmen evinde huzursuzluk cikar mi demeden çocuğundan para alan ebeveynlerin de sorumsuzlugu bu maalesef bu tipler çocuklarini küçüklükten kendilerine minnet içinde yetistiriyorlar ve o çocuk büyüyünce de o borcu hiçbir sekilde ödeyemem sanip varini yoğunu ailesine adiyor..
Çocuğunu kendi uzantisini olarak gören ebeveynler onlarin her basarisini sahiplenirler şimdi sorsaniz kendilerine para yollanmasi gayet haklari çünkü bu yasa onlar getirdi büyüttü besledi vs. zaten yapilmasi gerekeni lütuf gibi sunup çocuklari sömürüyorlar eski erkek arkadaşımın ailesi de bu sekildeydi hatta ailesi istedigi istek yerine gelmezse hayirsiz evlat diye manipüle edip yaptiriyorlardi maddi manevi her islerini. Ayrica her ne kadar hakli olsaniz da bu boşanma konusunu agirdan almanizi tavsiye ederim bosanarak ailesine istedigini vereceksiniz aksine bi de kotu anacak herkes sizi karsi tarafi hakli bulacaklar maalesefAynen öyle zaten bunu ailesinin önce sorup ya karının rızası var mı da sen bize para gönderiyorsun, gönderme siz birikim yapın gibi konuşmalar yaparak hem sorgulamalı hem de kestirmeliydi. Aksine şunu da öde, şunu da al, senin paran benim param zaten gibi konuşmalar yapıp durdular bir senedir. Sonuç boşanacak mıyız boşanmayacak mıyız muallak