- 4 Ekim 2012
- 16.272
- 31.760
-
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
eşine söyle her evin bir tane hanımı vardır ve mutfak hanıma aittir. Çok biliyorsa kendisi yapsın.Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Abartma değil,bende öyle yapıyorum normal . Çünkü haberli gelen insanlarHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Evet işte bu bizim şanssızlığımızBatıda çay menüsü kek,tatlı tuzlu kurabiye,kısır,makarna salatası,çerez ve türevleridir
Çaya gelene çiğköfte ne alaka ya hajaja ama çok mantıklı ben gelebilir miyim yerim isterse çayın yanina ciğer olsun hahahahahahHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
cig kofteyi cigere banmak mı? Ilk oez duydum. Nasil oluyor? Cok merak ettim.asıl o çiğ köfteni yanına köfteyi banacak kadar ciğer kavursaydın ohhhh mis gibi ,
hatay lı olmayanın anlamasını beklemek çok zor ,
ama kocan biraz cimri onu söyleyim
Yada gorumcesinBağdaşmak zorunda değiller ki iyi yapabildiği şeylerk ikram etmek istemiş olabilir. Prosedürü olmasın bunun da ya.
Burdaki koca benim galiba ya çok savundum
Ben öyle yapmayı çok az buluyorum haberli misafire en az 5,6 çeşit yapıyorum. Ayıp olur , gibi geliyorÇaya misafir gelince sadece kek ve tuzlu kurabiye yapan ben şok
Geldim gittim bir şöyle kadın olamadım
Biz de gelebilir miyiz sizeHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Benim misafir anlayışım farklı ya, gelenler yemeye içmeye gelmiyor ki, hoş sohbete misafirperverliğe geliyor bence.Ben öyle yapmayı çok az buluyorum haberli misafire en az 5,6 çeşit yapıyorum. Ayıp olur , gibi geliyor
Haklısın, çokta kasmamak lazım ,nasil alistirrsan öyle gidiyorBenim misafir anlayışım farklı ya, gelenler yemeye içmeye gelmiyor ki, hoş sohbete misafirperverliğe geliyor bence.
Tabi keşke bende 6 çeşit yapabilsem, ertesi gün oturur kendim de yerim ama gel gör ki benden bu kadar
Ben öyle yapmayı çok az buluyorum haberli misafire en az 5,6 çeşit yapıyorum. Ayıp olur , gibi geliyor