- 28 Kasım 2010
- 41.657
- 137.973
-
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
Anam çok abartmasalar iyidir antepliler. Ama artık yemek çeşidinin ve sunumun cılkını çıkardılar. Kesme bardakta su götür içmezler misal çoğu. Kristal ister efenimEvet işte bu bizim şanssızlığımızbende antepli birinin misafiri olmak istiyorum. Mana aramam ne konsa önüme yerim
Bursa’da mı gerçekleşiyor bu olay?O gün bu gündür o misafirlerin adı fantacılar
Burnuma Antep’in yerlisi kokusu geliyor.Anam çok abartmasalar iyidir antepliler. Ama artık yemek çeşidinin ve sunumun cılkını çıkardılar. Kesme bardakta su götür içmezler misal çoğu. Kristal ister efenimseramik tabak fincan asla istemezler,anında dedikodu malzemesi olursun porselen kullanmıyorsan, tabi herkes öyle değildir ama benim bildiğim tanıdığım hepsi öyle. O da çok geriyor sıkıyor insanı.
Ben de kesinlikle esiniz gibi dusunuyorum. Kocam da sizin gibi cok sever misafire oyle suslemeyi ozen gostermeyi. Madem o oyle seviyor, bana da saygi duymaktan baska bisey dusmez. Sen de bu tur seylerden mutlu oluyorsan yap, devam et. sevdigin seyleri yapmaktan vazgecme. Kotu bisey yapmiyorsun, aksine... aslinda soyle dusundugumde baskasina ilgi gostermem ozen gostermen cok guzel bisey.Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Bana sizinki gayet normal menüler gibi geldi.Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Fanta'yı da öyle bir sevmem ki, namı diğer "sarı kula"O gün bu gündür o misafirlerin adı fantacılar
+1Bana da 5-6 cesit yapmak ayip gibi geliyor, gelenlere şov yapmak oluyor. Sanki her aksam 5-6 cesit bir seylerle mi çay iciyolar ki. Insan 90 kilo olur öyle
İşte her akşam 6 çeşitle çay içmiyorlar. misafirliğe geldikleri belli olsun ,evdeki adetten bir farkı olsunBana da 5-6 cesit yapmak ayip gibi geliyor, gelenlere şov yapmak oluyor. Sanki her aksam 5-6 cesit bir seylerle mi çay iciyolar ki. Insan 90 kilo olur öyle
Evet Bursa.Bursa’da mı gerçekleşiyor bu olay?
Ta kendisiBurnuma Antep’in yerlisi kokusu geliyor.
Yok çok hazırlıyorum dediğim bu değil. Bu en aza indirmiş halim. Önceden mutlaka bir zeytinyağlı ve bir börek eklerdim bunun yanına. Ana yemektede mutlaka hem tavuk hem et yapardım. Belki tavuk yemeyen olur etle doysun et yemeyen varsa tavuk yesin diye. Ortada en az 5 çeşit meze olurdu. Ama bu 10 sene öncesi yeni evlendiğimde ilk birkaç yıl. Bunun aşırı abartı olduğunu anladım. Şimdi normal insani ölçülerde birseyler yapıyorum. Ama ben şunu anladım bu gerçekten yöresel kültürel birseymis. Burda bizim taraftan arkadaşların yazdığı gibi böyle görüp büyümüşüz. Değişmek zor ama orta yolu bulmak lazım.Bana sizinki gayet normal menüler gibi geldi.
Hatta çok hazırlıyorum dediniz ama bir ana yemek, bir pilav, salata, tatlı bir iki meze zaten çoğu kişinin yaptığı menüler
Sanırım eşinin ailesinde çok misafir ağırlama yok bu konuları bilmiyor.
Kesinlikle nefret ederim,eve sokmam ama davet sofrasına ille gelir o sarı şey. Kendi getirdiklerini kendileri içip gitseler memnun olurum hatta. Sonuçta bana getireceği herhangi bir şey için vermemişim o daveti sarı kulacılaaaaFanta'yı da öyle bir sevmem ki, namı diğer "sarı kula"Standart kolanın suyu mu çıktı arkadaş?
Siz nasıl değişmiyorsanız o da bu konuda değişmeyecek. En güzeli duymamayı öğrenmek. Nasılsa bu huyunuzdan vazgeçmeyeceksiniz. O da vazgeçmeyecek. İçiniz kan ağlamasın. Allah başka dert vermesin. En büyük derdiniz çayın yanına yapılan çiğ köfte olsunHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Ayyy ben illa götüreceksem de siyah kola alırım ya.Kesinlikle nefret ederim,eve sokmam ama davet sofrasına ille gelir o sarı şey. Kendi getirdiklerini kendileri içip gitseler memnun olurum hatta. Sonuçta bana getireceği herhangi bir şey için vermemişim o daveti sarı kulacılaaaa