Kocam, Misafir ve İkram olayı

Evet işte bu bizim şanssızlığımızbende antepli birinin misafiri olmak istiyorum. Mana aramam ne konsa önüme yerim
Anam çok abartmasalar iyidir antepliler. Ama artık yemek çeşidinin ve sunumun cılkını çıkardılar. Kesme bardakta su götür içmezler misal çoğu. Kristal ister efenim seramik tabak fincan asla istemezler,anında dedikodu malzemesi olursun porselen kullanmıyorsan, tabi herkes öyle değildir ama benim bildiğim tanıdığım hepsi öyle. O da çok geriyor sıkıyor insanı.

Burnuma Antep’in yerlisi kokusu geliyor.

Ben de kesinlikle esiniz gibi dusunuyorum. Kocam da sizin gibi cok sever misafire oyle suslemeyi ozen gostermeyi. Madem o oyle seviyor, bana da saygi duymaktan baska bisey dusmez. Sen de bu tur seylerden mutlu oluyorsan yap, devam et. sevdigin seyleri yapmaktan vazgecme. Kotu bisey yapmiyorsun, aksine... aslinda soyle dusundugumde baskasina ilgi gostermem ozen gostermen cok guzel bisey.

Senin kisiligin bu ve o buna SAYGI duyacak, duymak zorunda! NET. Kendini ezdirme ve kendini de kaybetme bu evliligin icinde, sonra omrun hep ben kimim? ben kimdim? Demekle gecer..
Yagi almadi mi? Siparis ver getirsinler. Bir iki homurdanir daha sonra sizi oldugu gibi kabul eder.

Bu sene ramazan da bende sizin gibi çok çeşitli iftar hazırlamıştım. Cok sevdiğim bi abla ve eşi gelmişti. İşte tabaklar çorba yemek pilav falan ayrı ayrı üst üste koydum. Gelen ablanin eşi bana böyle demişti. Ne gerek var ayrı ayrı tabaga koy hepsini sırayla aynı tabaga yeriz biz demişti. Bide çok yemek yapmışsın kim yicek demişti. sizin kocanız acayip benim de misafirim

Bende eşiniz gibi düşünüyorum.
Eşimin kuzeninin evine gitmiştik. Neler neler yapmış masada en az 20 çeşit şey vardı çeşit çeşit salata, meze ana yemek tatlı tuzlu pasta yas pasta masada boşluk yoktu o derece. Mesela böyle birini evime davet edemem çünkü beklentisi yüksek, karşılayamam yani memnun kalmaz. Zaten bende çok rahatsız oldum ne gerek vardı bu kadar şeye diyerek. Gelen sohbet etmeye gelsin, bende birinin evine onu görmeye gidiyorum yemek yemeye süse püse değil.

Bana sizinki gayet normal menüler gibi geldi.
Hatta çok hazırlıyorum dediniz ama bir ana yemek, bir pilav, salata, tatlı bir iki meze zaten çoğu kişinin yaptığı menüler
Sanırım eşinin ailesinde çok misafir ağırlama yok bu konuları bilmiyor.

Ailede görmemiş olması kendini geliştirmesine engel değil. Saygın mesleğimiz var demişsiniz hiç mi eş dost görmedi. Eşinizin huyu bu. Gereksiz görüyor. Cimri biraz da. Biz hatayli degiliz ama misafir yemek menümüz aşağı yukarı aynı. Çaya geleceğinde 3 cesit en az koyarız. Tatlısı tuzlusu salatası olur ben genelde 5 çeşit yaparim. Sonra bardak meselesi. Kola içtiği bardakla su mu ikram edecek eşiniz? Erkek erkeğe muhabbetlere tencerede pişirip kapağında yiyorlar da bu öyle bir şey değil ki.
Daha beteri 15 yıllık evlilikte hala bunun meselesinin olması. İnsan bir yerde bırakır. İyice inada bindirmis. Yas aldıkça da düzeleceğini sanmam.

Yok çok hazırlıyorum dediğim bu değil. Bu en aza indirmiş halim. Önceden mutlaka bir zeytinyağlı ve bir börek eklerdim bunun yanına. Ana yemektede mutlaka hem tavuk hem et yapardım. Belki tavuk yemeyen olur etle doysun et yemeyen varsa tavuk yesin diye. Ortada en az 5 çeşit meze olurdu. Ama bu 10 sene öncesi yeni evlendiğimde ilk birkaç yıl. Bunun aşırı abartı olduğunu anladım. Şimdi normal insani ölçülerde birseyler yapıyorum. Ama ben şunu anladım bu gerçekten yöresel kültürel birseymis. Burda bizim taraftan arkadaşların yazdığı gibi böyle görüp büyümüşüz. Değişmek zor ama orta yolu bulmak lazım.

Fanta'yı da öyle bir sevmem ki, namı diğer "sarı kula" Standart kolanın suyu mu çıktı arkadaş?
Kesinlikle nefret ederim,eve sokmam ama davet sofrasına ille gelir o sarı şey. Kendi getirdiklerini kendileri içip gitseler memnun olurum hatta. Sonuçta bana getireceği herhangi bir şey için vermemişim o daveti sarı kulacılaaaa

Siz nasıl değişmiyorsanız o da bu konuda değişmeyecek. En güzeli duymamayı öğrenmek. Nasılsa bu huyunuzdan vazgeçmeyeceksiniz. O da vazgeçmeyecek. İçiniz kan ağlamasın. Allah başka dert vermesin. En büyük derdiniz çayın yanına yapılan çiğ köfte olsun

Ayyy ben illa götüreceksem de siyah kola alırım ya. Yine onu evde en az bir kişi içiyordur diye düşünüyorum.
Ama Fanta'nın aroması hoşuma gitmiyor. Aslında münasip olanı tatlı götürmek bence.

Arkadaşlar hepinize cokntesekk8r ederim cevaplarınız için. Elimden geldiğince alintiladim cevaplamaya çalıştım. Bazı yorumlar ciddi sert bazı yorumlar gerçekten yardımcı oldu. Şimdi misafirleri bekliyorum artık cevap vermeyebilirim ama ilk fırsatta döneceğim mesajlara geri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…