Kocam, Misafir ve İkram olayı

Bu forumda okudugum en tatli dert başligi ve icerigi bu olabilir...ilahi cok tatlisiniz..ya icinizden nasil geliyorsa oyle hazirlayin. Misafir umdugunu degil buldugunu yer bu yuzden misafir bazli cokta dusunmeyin.siz belliki mutfak ve sunumdan zevk aliyorsunuz.bazilari icin bu bir hobi e yapin o zaman kocaniza ne ' kadin isine karisma sen' diyin gecin:) keske bende de bu mutfak enerjisi olsa
Benide misafir edermisinn? Ama su hamileligimin bulantili kismini atlatinca

Herkese çiğköfte ikramı yapıyor musunuz? Benim açımdan sadece o gereksiz. Diğer konularda sizden yanayım.
Eşiniz saçmalamış. Ne demek ne gerek var?
Hataylılara çok misafir oldum, insanı severken öldüren, aşırı misafir seven insanlar. Bu yerleşmiş bir kültür, insan bazen eziliyor o ikram karşısında hatta.
Sizi anlıyorum, bence eşinize güzel güzel anlatın. Lütfen sevgili kocacığım, işime karışma yoksa o güzel kafanı kırmak zorunda kalacağım şeklinde tatlı bir dille.

Biraz mesajları okudum da ben çok tezat bir durum yasiyormusum Benim ailem batılı biz çok çeşit yemek yapıyoruz . ( Balkan göçmeni ) Esimin ailesi de güneydogulu iki maks üç çeşit bisiler gördüm . ( misafire denk gelmedim ) Genelde doyurucu şeyler yapıyorlar. Mesela geçenlerde eltimler geldi il dışından ilk defa .Yemek + pilav + ortaya zeytinyağlı+ yoğurtlu bir çeşit meze ve salata yaptım . Eşim ne bu kadar ugrastin iki çeşit yap geç dedi bana Normalde tatlı da yapardim madem öle uğraşmayayim dedim :) Yorumları okuyunca şaşırdım . Neyse , belki eşiniz yoruluyorsunuz diye istemiyordur çok çeşit yapmanızı diye düşündüm ben .

Öyle susup oturmuyor kavga mı ediyor yani hani söyleyip sysuyoraa bildiğini yap takma çaya gelene çiğ köfte sütlaç kurabiye saçma alakasız geldi yemek menüsün de abartılı bir şey yok normal bir menü karışacak bir şey yok

Misafire imkan dâhilin de ikram tabiki güzel,
yaptıklarınız bana hiç abartı gelmedi.
Eşiniz bana cimri gibi geldi.
Kendi fazla çeşit sevmiyor olabilir,ama bariz cimri,
sizi de kendine benzetmeye çalışıyor.

Biz her zaman bicak kullaniriz normal bir aileyiz esinizin boyle herseye karismasi normalmi? Cimri degil diyosunuz okey peki sizin isinize bukadar karismasina neden musade ediyosunuzki benim kocam masaya bicak koyma dese heralde cok kizardim ve bidaha lafini ettirmezdim ona neki yani istedigim gibi kurarim begenmiyosa kendisi hazirlasin ve kursun siz onun oara islerine bu derece mudahale etseniz mesela ne yapardi

Böyle her şeye karışan insanlar aşırı itici ya. Yiyecek yedireceksin. Ben Batı Karadenizliyim, bizde gelecek misafire bu saydıklarınızdan da daha fazlası tapılır. Mesela haberli yemek en az çorba, etli yemek, pilav, börek, zeytinyağlı, salata, tatlı, kurabiye, meyve, çay, pasta börek, kuruyemiş olur. Hadi bunlardan kurabiye olsun da ağdalı tatlı olmasın. Akşam oturmasına da yazdıklarınız zaten en minimumdan geldi bana. Poğaça, börek çörek olur yani bunlar. Ya da değişik salata türleri. İnsanlar çok tok gelmeyebilir. Tatlısız meyvesiz de ikram eksik kalıyor. Herkesin kültürü farklı ama ne verdiğiniz önemli değil, elbette kuru soğan yiyin mutlu olun ama eğer imkanınız varsa verirsiniz.
İmkanınız yoktur misafirle oturur bir poğaça ya da kek yersiniz, çay yanına gofret yersiniz ama önemli olan kalp kırmamak.

Eşinizle ciddi bir konuşma yapın, bu tarz davranışların bir faydası olmadığını ve zaten ikramın yapılacağını anlasın.

Esiniz abartmış.Siz haklısınız.Ben ilk başta eşinize hak veririm diye düşündüm.Cunku babam böyle bir eve misafirliğe gitmiş Adanalilarmis.Kadin o kadar çok çeşit yapmış ki.Sadece biber dolmasından 3 çeşit hazırlamış.
Su ve İçecek bardağını ayırmanız güzel birşey isteyen su içtiği bardakta içer içeceğini.İsteyen bıçak kullanmaz.Bunlar normal herkesin yapacağı şeyler ama.
Ben bazen misafirliğe gidiyorum.Bende utanıyorum.Ayni insan benim evime gelse o kadar ağırlayamam.Mezeler salatalar sarma çorba ana yemek baya hazırlık yapıyorlar.

Bizim evde de genelde öyleyiz.Misafir yedirilir içirilir.

Samimi olduğunuz biriyse eliniz boş bile gidilir bence. Ama daha mesafeli biriyse tatlı daha uygun tabi

34 yıllık Bursalıyım, hiç denk gelmedim. Hasta ziyaretine Fanta götüren teyzeler var bi.

7 yıldır içlerindeyim. Gerçek gümüş gondolu olmayanı kınıyorlar burada.
Hah işte benim misafir portföyüm o teyzeler ayol canlarım benim.
Bize yemeğe çaya kim gelecek başka, anca Bursa nenesi dedesi teyzesi emmisi

Yaptığınız yiyecekler ile övgü almayı seven ve ayrıca bunlar ile karşı tarafa bir üstünlük kurmayı seven tiplerden olduğunuzu düşünüyorum. Bu bahsettiklerinizin misafirperverlik ile alakası yok çünkü, eşiniz haklı. Bu misafir olmayı zorlastirmadir.

Vardı böyle bir arkadaşım sofrası ile hava atmayı seven, yemeklerin tadı ise yok söylesek olmayacak bıktık bu en hamarat oymuş tavirlarindan da gitmeyi bıraktık.

O nedenle bi çerez, meyve, tatlı yapmayı sorun görüyorsanız eğer siz bence de bir dusunmelisiniz, hayatta başka daha iyi yaptığınız bir şey olduğunu düşünmüyor musunuz da bunu sürekli gösterme ve burdan övgü alma pesindesiniz diye.

Övgü almayı sevmekle ne alakası var? Geçenlerde bir arkadaşlar ikindin kahveye gelecekti ona göre tabak hazırlamak için ikram yaptık. Gelemediler akşama sarktı; akşam gelen insana yemek verilir diye iki dakkada bir yemek de ayarladık. Gelen insana ve kendine saygıdan da bir şeyler yediriyor olabilir.

Gittiğim evde 5 saat oturup sadece su veya kahve içtiğim yerler oldu. Hatta giderken böyle abur cubur falan götürmüştük film vs yanına gidebilecek. Hamileydim açlıktan cips yemiştim. Gene de dur ya bari makarna yapalım falan diye düşünmemişlerdi. Bir kişi yemek yemeği düşünmüyor diye insanlar doymuyor. İnanın böyle bir boşvermişlik bana ters.

Yaparsın yapmazsın ama yok beğendirme çabası falan ne alaka?

Corba, ana yemek, pilav, salata ile en fazla gecilebilecek bir şey üstüne mezeler, üstüne el yapımı tatlılar ile geciliyorsa basit bir çay oturmasına çiğ köfte yapılıyorsa elbette bunu ne kadar da hamaratsiniz siz böyle övgüsü için yapıyorsunuz demektir.

Çayın yanına çiğ köfte ne alaka?

Gittiğiniz evde 5 saat oturup da aç kaldıysanız pekala siz de bunu belirtip disardan bir şeyler mi söylesek diyebilirdiniz. Yorumunuzdan dahi insanları yermek ve kendinizi üstün hissetmek adına bunca şeyi yaptığınız çok belli. Böyle laf etmek için yapan kimseden hiç bir şey yemeyi sevmiyorum, bu gizli üstten bakışı gördüğüm anda bu tarz insanlara gitmeyi kesiyorum.

Eğer sevdiğiniz insanlara özenme, daha uzak olduğunuz insana disardan bir tatlı, kuruyemis ile geçiştirme normaline sahip değilseniz siz misafirperver değil siz bal gibi gösteriş seviyorsunuz demektir. Kendinizin farkında olmamaniz öyle biri olmadığınız anlamına gelmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…