- 19 Aralık 2007
- 2.060
- 3.386
-
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
Öyle susup oturmuyor kavga mı ediyor yani hani söyleyip sysuyoraa bildiğini yap takma çaya gelene çiğ köfte sütlaç kurabiye saçma alakasız geldi yemek menüsün de abartılı bir şey yok normal bir menü karışacak bir şey yokHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Misafire imkan dâhilin de ikram tabiki güzel,Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
34 yıllık Bursalıyım, hiç denk gelmedim. Hasta ziyaretine Fanta götüren teyzeler var bi.Evet Bursa.
7 yıldır içlerindeyim. Gerçek gümüş gondolu olmayanı kınıyorlar burada.Ta kendisi
Biz her zaman bicak kullaniriz normal bir aileyiz esinizin boyle herseye karismasi normalmi? Cimri degil diyosunuz okey peki sizin isinize bukadar karismasina neden musade ediyosunuzki benim kocam masaya bicak koyma dese heralde cok kizardim ve bidaha lafini ettirmezdim ona neki yani istedigim gibi kurarim begenmiyosa kendisi hazirlasin ve kursun siz onun oara islerine bu derece mudahale etseniz mesela ne yapardiAslında çevremizde gerçekten masaya bıçak koyan pek kimse yok. Evet esiminde benimde ailelerimiz köyde yetismis ama ben sizin yorumunuzu biraz kaba buldum. Gayet saygın mesleklere sahip insanlarız. Çevremizdeki insanlarda öyle ama gerçekten bizim çevremizde Yani ev ziyaretlerinde akşam yemeklerinde pek bıçak kullanılmıyor. Tabiiki restorana gittiğimizde veya ortam gerektiriyorsa kullanıyoruz ama benim hoşuma gittiği için masaya koyuyorum. Arkadaşlarda bazen kullanıyor bazen bicaksız devam ediyor. Cimrilik olmadigina eminim çünkü mesela çerez alayım diyor. Aldığı çerezler falan inanılmaz pahalı olanlardan.
Evet aileside böyle. Mesela 3.4 cesitten kastınız nedir akşam yemeğinde çorba ana yemek tatlı salata mi bunlar bile 3 4 çeşidi aşıyor zaten. Gerçekten yanlış anlamayın ben öğrenmek için soruyorum. Bu şekilde yeterli oluyor degilmi. Artık bunu problem etmek istemiyorum çünkü.
Ah inanın ki onluk bir durum yok. Ben hallediyorum, zevk alıyorum hatta.
Hic sanmıyorum
Ayy kuzum keşke yakın olsak
Kesinlikle eminim.
Esiniz abartmış.Siz haklısınız.Ben ilk başta eşinize hak veririm diye düşündüm.Cunku babam böyle bir eve misafirliğe gitmiş Adanalilarmis.Kadin o kadar çok çeşit yapmış ki.Sadece biber dolmasından 3 çeşit hazırlamış.Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Bizim evde de genelde öyleyiz.Misafir yedirilir içirilir.Böyle her şeye karışan insanlar aşırı itici ya. Yiyecek yedireceksin. Ben Batı Karadenizliyim, bizde gelecek misafire bu saydıklarınızdan da daha fazlası tapılır. Mesela haberli yemek en az çorba, etli yemek, pilav, börek, zeytinyağlı, salata, tatlı, kurabiye, meyve, çay, pasta börek, kuruyemiş olur. Hadi bunlardan kurabiye olsun da ağdalı tatlı olmasın. Akşam oturmasına da yazdıklarınız zaten en minimumdan geldi bana. Poğaça, börek çörek olur yani bunlar. Ya da değişik salata türleri. İnsanlar çok tok gelmeyebilir. Tatlısız meyvesiz de ikram eksik kalıyor. Herkesin kültürü farklı ama ne verdiğiniz önemli değil, elbette kuru soğan yiyin mutlu olun ama eğer imkanınız varsa verirsiniz.
İmkanınız yoktur misafirle oturur bir poğaça ya da kek yersiniz, çay yanına gofret yersiniz ama önemli olan kalp kırmamak.
Eşinizle ciddi bir konuşma yapın, bu tarz davranışların bir faydası olmadığını ve zaten ikramın yapılacağını anlasın.
Samimi olduğunuz biriyse eliniz boş bile gidilir bence. Ama daha mesafeli biriyse tatlı daha uygun tabiAyyy ben illa götüreceksem de siyah kola alırım ya.Yine onu evde en az bir kişi içiyordur diye düşünüyorum.
Ama Fanta'nın aroması hoşuma gitmiyor. Aslında münasip olanı tatlı götürmek bence.
Hah işte benim misafir portföyüm o teyzeler ayol34 yıllık Bursalıyım, hiç denk gelmedim. Hasta ziyaretine Fanta götüren teyzeler var bi.
7 yıldır içlerindeyim. Gerçek gümüş gondolu olmayanı kınıyorlar burada.
Övgü almayı sevmekle ne alakası var? Geçenlerde bir arkadaşlar ikindin kahveye gelecekti ona göre tabak hazırlamak için ikram yaptık. Gelemediler akşama sarktı; akşam gelen insana yemek verilir diye iki dakkada bir yemek de ayarladık. Gelen insana ve kendine saygıdan da bir şeyler yediriyor olabilir.Yaptığınız yiyecekler ile övgü almayı seven ve ayrıca bunlar ile karşı tarafa bir üstünlük kurmayı seven tiplerden olduğunuzu düşünüyorum. Bu bahsettiklerinizin misafirperverlik ile alakası yok çünkü, eşiniz haklı. Bu misafir olmayı zorlastirmadir.
Vardı böyle bir arkadaşım sofrası ile hava atmayı seven, yemeklerin tadı ise yok söylesek olmayacak bıktık bu en hamarat oymuş tavirlarindan da gitmeyi bıraktık.
O nedenle bi çerez, meyve, tatlı yapmayı sorun görüyorsanız eğer siz bence de bir dusunmelisiniz, hayatta başka daha iyi yaptığınız bir şey olduğunu düşünmüyor musunuz da bunu sürekli gösterme ve burdan övgü alma pesindesiniz diye.
Corba, ana yemek, pilav, salata ile en fazla gecilebilecek bir şey üstüne mezeler, üstüne el yapımı tatlılar ile geciliyorsa basit bir çay oturmasına çiğ köfte yapılıyorsa elbette bunu ne kadar da hamaratsiniz siz böyle övgüsü için yapıyorsunuz demektir.Övgü almayı sevmekle ne alakası var? Geçenlerde bir arkadaşlar ikindin kahveye gelecekti ona göre tabak hazırlamak için ikram yaptık. Gelemediler akşama sarktı; akşam gelen insana yemek verilir diye iki dakkada bir yemek de ayarladık. Gelen insana ve kendine saygıdan da bir şeyler yediriyor olabilir.
Gittiğim evde 5 saat oturup sadece su veya kahve içtiğim yerler oldu. Hatta giderken böyle abur cubur falan götürmüştük film vs yanına gidebilecek. Hamileydim açlıktan cips yemiştim. Gene de dur ya bari makarna yapalım falan diye düşünmemişlerdi. Bir kişi yemek yemeği düşünmüyor diye insanlar doymuyor. İnanın böyle bir boşvermişlik bana ters.
Yaparsın yapmazsın ama yok beğendirme çabası falan ne alaka?