- 17 Temmuz 2021
- 6.773
- 22.053
-
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
Yapmayın yapmayın,hiç gerek yok. Ne sütlaç ne çiğ köfte.Benim çiğ köfte biraz meşhurdur söylemesi ayıp özellikle.isterler arkadaşlar. Sanırım o yüzden yapmak istedim. Burdaha yapmayayım çayın yanına bunu o zaman
Anaam ee sütlaçı neyle ikram ediyorsunuz siz
Yom be canım 15 yıllık evliyimŞey de olabilir acaba yeni evli misiniz? Yeni evliyken erkeklerde eve alışveriş yapma bunalması geliyor. Lohusa depresyonu gibi vallahi yine mi bir şey lazım diye dertlenme durumu oluyor, genelde baba gidince markete filan alışmak zaman alıyor. Ondan mı acaba? Benim eşim bir kaç ay yaşadı sonra pandemi olunca zaten aylık yapmaya başladık alışverişi derken alıştı şimdi sorun kalmadı.
İçimi kan ağlatan şey 15 yıldır bu tartışmayı devam ettiriyor olmamız. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Kadin olarak tamamen kendi hazırladığım şeylerde bu kadar manipule ediliyor olmam. Yani ben cok yorulsam ondan yardım istesem vs Ok ama tamamen kendim yapıyorum onun bir etkisi yok yinede bu kadar konusması ve defalarca anlatmama rağmen hala herdefasinda Ayni şeyi yaşıyor olmak beni çok yoruyor.Gerçekten çayın yanında çiğköfte olmaz.
Kurabiye, kek filan tamam da.. Hem uyumlu değil, hem gereksiz.
Diğer yemeğe misafirlerinize biraz abartıyor olabilirsiniz ama, bu "içinizin kan ağlaması" için yeterli bi sebep mi sizce? Sanki yoktan biraz drama yaratıyorsunuz.
Belkide haklısınız dediginiz gibidir bilemedim.Canım çok fena çiğ köfte çekti yalnız. Sipariş vereceğim şimdi.
Ben sizin hazırlıklarınızda çok büyütülecek bir şey görmedim. Eğer maddi yönden bir sıkıntınız yoksa devam edin. Ne yazık ki gıda inanılmaz pahalı artık ülkemizde. Kimse kimseyi misafir etmek istemiyor.
Eşinizle büyük ihtimalle büyütülme şekli açısından farklılıklarınız var. Büyüdüğü evde misafir ağırlamak karı-koca arasında sıkıntı yaratıyordu belki. Eşiniz de farkında olmadan sürdürüyor bu durumu.
Asla dökülmez, israf edilmez ama umarım artık bir çözüm bulabilirim.Cigkofteye bayilirim ama cayin yaninda olmaz cidden
Cayin yanina kurabiye browni sigara boregi vs olur
Caydan sonra da sutlac ikram edersiniz tek basina
Daha da oturuluyorsa kahve ve soda yeterli olur
Eslerin boyle ne gerek var diye karismasina ayar oluyorum ama sonrasinda yenmiyor dokuluyor ise israf tabikide.
İşte kan ağlama durumu 15 yıldır bağırıp bağırıp bir sonuca varamadigim için inanın yok anlatamıyorum. Cimrilik olduğunu pek düşünmüyorum aslında çünkü gider en pahalı cerezi alır en pahalı çikolatayı alır kahve yanına mesela ama sürekli konuşuyor.Aksam yemeği menünüz, davetli misafir için gayet normal geldi.
Çiğ köfte çay yanına pek uygun değil bence de ama mesele bu değil.
Masadaki bardağa, bıçağa kadar karışıyormus esiniz, içecek bile almak istemiyor.
Cimri, gün görmemiş biri gibi geldi bana. Siz istediğinizi yapın yine, söylensin dursun. Ben bir iki bağırmayla son vermiştim bu karışma işine.
Kan ağlayacak bir durumda yok ama o kadar da degil.
Valla ben sizde bir sorun göremedim. Özellikle bu kısım normal yani, misafir uzun oturuyorsa hiç değilse bir kahve verilir yemekten sonra. E hadi yediniz yemeğinizi kalkın gidin der gibi boş boş oturulmaz ki. Yani hiç olmadı bir çay demlenir.Bizdede normalde o şekildedir gece geç saatlere kadar oturulur. Meyve, kuruyemis, kahve soda devam eder. Ama bunlar çok gereksiz geliyor eşime. Bu muhabbetlere girmemek adına en azından biraz doyurucu birseyler olsun dedim. Arkadaşlar yemeğe gelmiyor ama akşam atıştırmalık şeklinde geçecek bu akşam onu belirtmeyi unutmuşum. Yani doyurucu birseylerde olsun istedim. Aslında bu sadece bu kimlik çiğ köfte problemi değil. Her zaman yaşadığımız olay. Peki siz yemek davetine ne yapıyorsunuz? @Patates Domates kusura bakma alintilamayi unuttum
15 senedir bıkmadan usanmadan bunu yapmadı çok tuhaf ya. Mesela kadınlar bakıyorlar desem de değişmiyor bırakıyorlar bir noktada. Adamdaki istikrar 15 senedir devam ediyor. Acaba kavga edecek başka konuları bu şekilde kamufle mi ediyor yoksa siz de karşılık olarak özen bekliyorsunuz diye mi böyle yapıyor? Ne olursa olsun 15 senedir aynı şeyler konuşulmaz artıkİşte kan ağlama durumu 15 yıldır bağırıp bağırıp bir sonuca varamadigim için inanın yok anlatamıyorum. Cimrilik olduğunu pek düşünmüyorum aslında çünkü gider en pahalı cerezi alır en pahalı çikolatayı alır kahve yanına mesela ama sürekli konuşuyor.
sert olacaksiniz, ben direk kadin isine karisma diyorum, basima kaynana kesildin diyorum, cok biliyorsan sen yap diyorum.Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Ben normalde sadece kendimize yemek,pilav yeşil salata ve yoğurtlu meze yapıyorum genelde çünkü çok seviyorum yemeği. O yüzden bana çok gelmedi, misafir geldiğinde ben çorba /ana yemek/pilav yanına ortaya bir zeytinyağlı, yeşil salata en az 2 çeşit meze yaparım. Bi tatlı yapmam ben nasılsa getiriyorlar diyeHerkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.
Mesela yeni evliyken inanılmaz güzel sofralar kurardım. Her defasında derdi ki, benim arkadaşlarım geldiğinde bu kadar yapma. İnsanlar kendilerini kötü hissediyor, biz gittiğimizde onlarda kendilerini mecbur hissediyor. Mesela masaya içecek ve su bardağını ayrı ayrı koymama karışıyor. Ne gerek var deyip geçiyor. Yada bicak koyunca kullanılmıyor ki ne gerek var diyor ama bir yere misafirliğe gitmiştik hiç unutmuyorum. Kadın çok güzel hazırlanmış sagolsun peceteleri ozenle katlamisti falan. Esim ooo yenge hanım şimdi bu sofraya kiyipta oturulmaz hayatımda böyle sofra görmedim demisti. Hala aklıma gelince üzülüyorum. Ben söyleyincede kadın uğraşmış teşekkür etmek anlamında söyledim diyor.
Ben kabul ediyorum. Önceden gerçekten çok abartıyordum hazırlığı. Belkide yeni evlilik vs derken mutlu oluyordum. Şimdi o kadar yapmıyorum ama hala eşimle anlaşamıyoruz. Mesela yemeğe misafir geldiğinde çorba, etli yada tavuklu bir yemek, yanına pilav ve kapanista tatli olarak klasik bir menüyü herzaman yapıyorum bunlar net. Ama yanına mutlaka 1 yoğurtlu meze ve 1 Yeşillik salatası yapıyorum. Birde cigkofte ekliyorum ortaya. Bu ekstralar eşime aşırı gereksiz israf geliyor. Bende şöyle düşünüyorum. Bunlar haberli misafir. Evdeki klasik akşam yemeklerinden farklı olmalı elbette ama yok her misafirde kavga illaki. Sizce gerçekten esim haklimi. Bu işin standartı nedir, ben abartıyor muyum?
Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Nööeeyyyyyy Fanta mıYapmayın yapmayın,hiç gerek yok. Ne sütlaç ne çiğ köfte.
Batıda çay menüsü kek,tatlı tuzlu kurabiye,kısır,makarna salatası,çerez ve türevleridir
Çok emek vermeyin, buralarda bilmezler. Eşim bana da söylemişti,iki çeşitten fazlası zarar ,sen uğraşırsın gelenler 2,5 litre fanta getirir diyordu. İlk davette aynısı olunca gülmekten yerlere yattık
O gün bu gündür o misafirlerin adı fantacılarNööeeyyyyyy Fanta mı
Midem gurul gurulken okudum?Herkese merhaba arkadaşlar. Gerçekten hayat enerjimi bitiren bir sorunum var. Kocam ve misafire yaptigim ikramlar. Yemekle pekte arası olmayan bir eşim var. Bende tam tersine tok olsam bile gece dürüm yemeğe gidecek potansiyele biriyim. Küçük yaşta evlenmeme rağmen her türlü yemeği yapabilecek kabiliyetteyimdir ayrıca. Memleketim Hatay, nasıl bir mutfak kültürümüz var bilenler bilir. Misafire yedirip icirmeyi severim ama eşimle bu konuda asla anlaşamıyoruz. Yemek konusunda herseye ne gerek var ya der geçer.ama asla cimrilikten değil sadece yemek yemeyi gereksiz görüyor.