Kocam, Misafir ve İkram olayı

Cigkofteye bayilirim ama cayin yaninda olmaz cidden
Cayin yanina kurabiye browni sigara boregi vs olur
Caydan sonra da sutlac ikram edersiniz tek basina
Daha da oturuluyorsa kahve ve soda yeterli olur

Eslerin boyle ne gerek var diye karismasina ayar oluyorum ama sonrasinda yenmiyor dokuluyor ise israf tabikide.

Yapmayın yapmayın,hiç gerek yok. Ne sütlaç ne çiğ köfte.

Batıda çay menüsü kek,tatlı tuzlu kurabiye,kısır,makarna salatası,çerez ve türevleridir

Çok emek vermeyin, buralarda bilmezler. Eşim bana da söylemişti,iki çeşitten fazlası zarar ,sen uğraşırsın gelenler 2,5 litre fanta getirir diyordu. İlk davette aynısı olunca gülmekten yerlere yattık

Yom be canım 15 yıllık evliyim
İçimi kan ağlatan şey 15 yıldır bu tartışmayı devam ettiriyor olmamız. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Kadin olarak tamamen kendi hazırladığım şeylerde bu kadar manipule ediliyor olmam. Yani ben cok yorulsam ondan yardım istesem vs Ok ama tamamen kendim yapıyorum onun bir etkisi yok yinede bu kadar konusması ve defalarca anlatmama rağmen hala herdefasinda Ayni şeyi yaşıyor olmak beni çok yoruyor.
Belkide haklısınız dediginiz gibidir bilemedim.
Asla dökülmez, israf edilmez ama umarım artık bir çözüm bulabilirim.

Aksam yemeği menünüz davetli misafir için gayet normal geldi.
Çiğ köfte çay yanına pek uygun değil bence de ama mesele bu değil.
Masadaki bardağa, bıçağa kadar karışıyormus esiniz, içecek bile almak istemiyor.
Cimri, gün görmemiş biri gibi geldi bana. Siz istediğinizi yapın yine, söylensin dursun. Ben bir iki bağırmayla son vermiştim bu karışma işine.

Kan ağlayacak bir durumda yok ama o kadar da degil.

İşte kan ağlama durumu 15 yıldır bağırıp bağırıp bir sonuca varamadigim için inanın yok anlatamıyorum. Cimrilik olduğunu pek düşünmüyorum aslında çünkü gider en pahalı cerezi alır en pahalı çikolatayı alır kahve yanına mesela ama sürekli konuşuyor.

Masadaki bicaga vs karişmasi garip yani dursa ne zarari var kullanmak isteyen olabilir, kullanilir yani normalde.
Onun disinda corba, bir ana yemek l, salata ve 1 cesit meze yeterli geliyor bana.
Bizde yani ailemde çay daveti diye bir şey gormedim pek mesela. Yemek daveti degilse gelenlere kahve verilir yaninda da cikolata cerez olur.
Eşimin ailesi ise cok cok iciyor. Onlara eşim cay yapiyor, yanina da pastaneden kurabiye ve kek aliyor o kadar.

Hiç bu konuda tartişmadik bilemedim sizin ki cimriilikten de yqpiyor olabilor ya da cok fazla yapiyorsunuz da yenmiyor mu acaba?

Son düzenleme:
Sizde kendimi gördüm hazırladığınız menüler benim menülerimle çok benzer. Benim eşimde sizinki gibi sürekli yapma, ne gerek var, bu kadar yeter der tabi bende çok sinirlenirim karışma bana derim ben yapıyorum sana ne oluyor derim ama yine de bıtbıt konuşur . Tabi her yaptığımda yenir yani hatta ikinci tabaklarda alınır sonra da iyi ki yapmışsın der. Bence erkekler düz varlıklar oldukları için bu konuda da çok düz bakıyorlar tek çeşit onlar için yeterli ama ben bir kadın olarak misafir gelecekse çaya 4-5 çeşit normal olarak görüyorum. Gelen kişilerin de öyle düşündüğünü sandığımdan çeşiti çok tutuyorum. Bir nevi kendimi ağırlıyorum o sofrada ve içim bu şekilde rahat ediyor ne yapalım yani. Elimizden geliyor ki yapıyoruz

Valla ben sizde bir sorun göremedim. Özellikle bu kısım normal yani, misafir uzun oturuyorsa hiç değilse bir kahve verilir yemekten sonra. E hadi yediniz yemeğinizi kalkın gidin der gibi boş boş oturulmaz ki. Yani hiç olmadı bir çay demlenir.
Bizim burada ağır yemekler hep hamur içerir. Özellikle mantısı ünlüdür. Ama tek mantıyla ana yemek geçiştirilmez, mantı zaten ana yemek gibi değil de çorba gibi muamele görür. Bu biraz annemin tarzı. Bana kalırsa basit bir çorba, güzel baharatlandırılmış bir fırın yemeği, pilav, yeşil salata kafi. Tatlıyı genelde dışarıdan alırım, yalan yok.
Çaya geliniyorsa da buranın adeti 4-5 çeşidi öngörür. İşte 2 çeşit kurabiye, 1 kek, 1 patates salatası/kısır, bir de kete olur genelde. Ama bu gündüz oturması. Akşam çayı için yanına tatlı bir şeyler koyarız yine kek kurabiye tarzı ama gündüz oturması kadar ağır olmaz.

15 senedir bıkmadan usanmadan bunu yapmadı çok tuhaf ya. Mesela kadınlar bakıyorlar desem de değişmiyor bırakıyorlar bir noktada. Adamdaki istikrar 15 senedir devam ediyor. Acaba kavga edecek başka konuları bu şekilde kamufle mi ediyor yoksa siz de karşılık olarak özen bekliyorsunuz diye mi böyle yapıyor? Ne olursa olsun 15 senedir aynı şeyler konuşulmaz artık

Benim anneannem de aşçıydı
Oldum bittim bizde de misafir ağır karşılanır
Eşim de çok bişsy yapıp yorulma dışardan alalım derdi, laf olsun diye değil ciddi ciddi :)
İlk evliyken alışkanlık halil ibrahim sofrası ben de yapardım ama artık gücüm yok valla, 2 çeşit kendim yaparsam 2 dw dışardan alır eklerim yanına.
Amaaaan kimseyi memnun etmek için kendini yormayacaksın bacım.
Kocam haklı valla, seninki abartmasa o da haklı bence.
Aman işimiz gücümüz milleti doyurmak mı, hem en iyisini de yapsan bi eksik bulurlar, boşver al dışardan tatlıyı koy önlerine:)

Beni seven gelsin, yemeye gelen evinde yiyip gelsin bi zahmet :)

sert olacaksiniz, ben direk kadin isine karisma diyorum, basima kaynana kesildin diyorum, cok biliyorsan sen yap diyorum.

Ben normalde sadece kendimize yemek,pilav yeşil salata ve yoğurtlu meze yapıyorum genelde çünkü çok seviyorum yemeği. O yüzden bana çok gelmedi, misafir geldiğinde ben çorba /ana yemek/pilav yanına ortaya bir zeytinyağlı, yeşil salata en az 2 çeşit meze yaparım. Bi tatlı yapmam ben nasılsa getiriyorlar diye
Valla herkes çayın yanına niye çiğ köfte demiş ama bana yapsalar gayet mutlu olur hepsini yerim ki ben egeliyim şimdi okudum sütlacı da uygun görmemişler ama bence hepsi uygun, biz de sütlaç yapılır tatlı olarak nolacak ki.Herkes en iyi ve en kolay yaptığını hazırlıyor bence, valal eğer zorunda hisseetiğiniz için yorulduğunuz halde yapıyorsanız yapmayın ama onun dışında gönlünüzden geçeni yapın.

Son düzenleme:
Çayın yaninda çiğ kofte bir bana mi garip gelmedi? Genel olarak kültürlerini bilmiyorum ama Urfa'lı ve Maraş'lı arkadaşlarim da yemekten sonra çiğ kofteyi cayin yaninda çerez gibi ikram ediyorlar. Bana geldiklerinde de kendileri getiriyor çayla yeriz diye. Gayette güzel gidiyor valla

Benim eşim de karışıyor ama benimkinin cimrilikten görmemiştikten.
İnsanların önüne 1 bardak çay koyunca fakir olacakmis gibi davranır ailesi.
Ama tabi takıyor muyum hayır bizde misafir çok önemlidir donatiriz elimizden geldiğince fakir de olmadık kıtlıkta yaşamadık çok şükür..
Ben düzelttim biraz ama hala kanayan yaram, kendi ailesi bile gelince ne gerek var 1 çeşit yap koy önlerine diyen biriydi malesef..
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim ; çiğköfte çok alakasız

Misafire yaptığınız yemek menüsünde eksik buldum ama fazla bulmadım tamamen sizin gibi düşünüyorum. Çorba, ana yemek,pilav, patates graten tarzı bir yancı, yoğurtlu meze, zeytinyağlı yaparım en az olarak. Artar ama eksilmez. Çay menüsünde çiğköfte olur mu pek bilgim yok pek sevmem yemiyorum o sebeple çayla olur mu olmaz mı kısmına yorum yapamam ama diğer konularda size hak verdim kesinlikle.

Nööeeyyyyyy Fanta mı

Midem gurul gurulken okudum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…