- 16 Haziran 2011
- 15.640
- 67.531
- 798
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
-
Yapı meselesi heralde yemek yapmak beni dinlendiriyor. Bende öğretmenim akşama kadar cocuk sesiyle kafam şişiyor. Eve gelincede kendi çocuklarımın koaturmacasi ama yemek yapmak benim hobim. Çok seviyorum. Yemek yaparken dinleniyorum. Bende böyle bir insanım işte. Çok teşekkür ederim güzel mesajıniz için
Konu kapatılsın istemiş belki yorumlara bakmaz, ben yazayım size. Çalışma izni ayrı alınmıyor. Oturum izni aynı zamanda çalışma iznidir.Siz yakın zamanda İsviçre'ye yerleşmiştiniz değil mi ? Eşinizle çalışma izinlerinizi alabildiniz mi ? Kendi mesleklerinizi yapabiliyor musunuz İsviçre'de ? Umarım kızlarınız da alışmıştır tamamen.
Konu kapatılsın istemiş belki yorumlara bakmaz, ben yazayım size. Çalışma izni ayrı alınmıyor. Oturum izni aynı zamanda çalışma iznidir.
İsviçre'de Almanca bilmeden çalışamazsınız. Yani en basit fast food cafede bile iletişim kurabilmesi için dil şart. Diploma denkliği için de yine Almanca şart. Sonuçta o ülkede çalışacaksan yerel halkın dilini bilmek gerek. Devlet desteği bir anda kesmez, bakın başınızın çaresine demez.Aralık 2021 de dil kursuna devam ettiklerini ve kurs bitince çalışmaya başlayabileceklerini, o zamana kadar devlet desteğiyle yaşadıklarını yazmıştı eski konusunda. İlgili ülke şartları nedir, diploma denkliği var mı meslekleri için bilmiyorum. O yüzden üyeyi görünce herşey yoluna girdi mi diye sormak istedim. Umarım çocukları ve kendileri alışmışlardır.
Çok teşekkür ederim. Çok şükür hersey yolunda 2.5 yıl oldu yerleşeli. Zaten oturumunu ve çalışma izniniz vardı. Diploma denkliği için çalışamıyorduk ama çok şükür hepsi halloldu.Siz yakın zamanda İsviçre'ye yerleşmiştiniz değil mi ? Eşinizle çalışma izinlerinizi alabildiniz mi ? Kendi mesleklerinizi yapabiliyor musunuz İsviçre'de ? Umarım kızlarınız da alışmıştır tamamen.
Evet aynı şekilde teşekkür ederim cevabınız için.Konu kapatılsın istemiş belki yorumlara bakmaz, ben yazayım size. Çalışma izni ayrı alınmıyor. Oturum izni aynı zamanda çalışma iznidir.
Bizim için herseyin çok hızlı geliştiği bir süreçti. Hep intensiv kurslara gittik. Haftanın 5 günü dil kursundaydik. Tabiri caizse canımızı disimize takip çalıştık. Şükürler olsun hem dili hallettik hem işlerimize başladık.Aralık 2021 de dil kursuna devam ettiklerini ve kurs bitince çalışmaya başlayabileceklerini, o zamana kadar devlet desteğiyle yaşadıklarını yazmıştı eski konusunda. İlgili ülke şartları nedir, diploma denkliği var mı meslekleri için bilmiyorum. O yüzden üyeyi görünce herşey yoluna girdi mi diye sormak istedim. Umarım çocukları ve kendileri alışmışlardır.
Teşekkür ederim yorumunuz icin sukurler olsun hersey yoluna girdi bazen zorlandığımiz zamanlar tabiiki oluyor ama herseye sıfırdan başlamak tabiiki kolay olmayacaktı.İsviçre'de Almanca bilmeden çalışamazsınız. Yani en basit fast food cafede bile iletişim kurabilmesi için dil şart. Diploma denkliği için de yine Almanca şart. Sonuçta o ülkede çalışacaksan yerel halkın dilini bilmek gerek. Devlet desteği bir anda kesmez, bakın başınızın çaresine demez.
Bence de umarım üye için her şey yolundadır.
Ahahaha bu çok iyiydi aynen öyle1 Antepli bir Hataylıya ne demiş?
Gel beraber çatlayana kadar yiyelim demiş puhaha
Biz de 1000 çeşit yaparızisraf da olmaz 1 hafta yeriz komşuya veririz. Giderken misafire kaplara koyar veriri. Ben sana hak verdim. Eşin kendi işine baksın
Yaptikca pratiklesiyorsunuz aslında. Benim neredeyse 10 yıl oldu artik zor gelmiyor. Meze yaptıktan sonra 4 saat dinlenmek iyiymiş amaMezeleri çocuklarımın doğum günlerinde yapıp sonrasında 4 saat yoruldum diye ayaklarımı uzatıyorum.
Ben tembellikte çığır açmışım da farkında değilmişim. Allah'tan kocam okumuyor buraları.
Herkesin zevki farklıdır, biz ayran tercih ederiz ama gelen misafirler genellikle aasitli tercih eder, onun için 2-3 çeşit içecek bulunur sofradaGerçekten artık en minimumda tutmaya çalışıyorum ama o kadar yoruldum ki. Mesela yemeğe içecek al diyorum. Asitli içecek sağlıklı değil ayran yapalım diyor. Yahu nor alde evimize girmez zaten asitli içecek ama misafir geldigindede aliverelim şunu. Bunun bile tartışmasını yapmak inanılmaz yoruyor beni
denemeni tavsiye ederim , oldukça lezetlidir,cig kofteyi cigere banmak mı? Ilk oez duydum. Nasil oluyor? Cok merak ettim.
Misafiriniz olabilir miyim☺?Ben öyle yapmayı çok az buluyorum haberli misafire en az 5,6 çeşit yapıyorum. Ayıp olur , gibi geliyor
Misafiriniz olabilir miyim☺?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?