- 2 Kasım 2021
- 240
- 794
- 37
-
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
Benim çiğ köfte biraz meşhurdur söylemesi ayıp özellikle.isterler arkadaşlar. Sanırım o yüzden yapmak istedim. Burdaha yapmayayım çayın yanına bunu o zamanEşinizle farklı kültürlerden geldiğiniz için böyle. Güneydoğu ikramı sever,davet sofralarına çok özenir ama batı öyle değildir. Siz de sofrayı kim için hazırlıyorsanız ona göre yapın çünkü batıda görgüsüzlük olarak adlandırılabilir hazırlıklarınız. Benim de ailem güneydoğulu,eşim batılı. İkramlarımı batıya göre yapıyorum çünkü evimize gelenler batılı.
Çiğ köfte de çay sofrasında olmaz ama onu da söyleyeyim. Çiğ köfte özellikle gece yarısı yapılır, yanında sadece yeşillik ve ayran olur. Çayın yanına yakışmaz.
Anaam ee sütlaçı neyle ikram ediyorsunuz sizKadın yöresel yemeği diye çiğ köfte yapmak istemiş neden eleştirdiniz ki? Bence gelenlere de değişiklik olur güzel yapılırsa.
Asıl çayın yanına sütlaç olmaz bence
Asla olmaz evde yenir mutlaka.
Bende böyle düşünüyorum. Evet misafir takımlarım ayrı. Çünkü ben takım kullanmayı seviyorum. Tek tek tabak kullanmak hoşuma gitmiyor. Günlük kullandığım takımlar daha kolay kırılıyor, takım bozuluyor. Sürekli misafir için tabak çanak satin alamam. Bu yuzden ayrı ama o takimlarim asla sadece misafir için değil. Haftasonlari mesela kızlarım içinde inanılmaz güzel sofralar hazırlıyorum bu takımları kullanıyorum. Veya sunumluklarimi kendimizede kullanıyorum. Deli gibi misafir takintim yok ama evime geleni güzel ağırlamak istiyorum. Belki yanlış düşünüyorum diye sizlere danışmak istedim ama bu fikri beğendim. Bunu deneyeceğim.
Anvssnsb süperÇocukluk travmam
Çay tabağında karpuz ikram edenler var. Bıçak koyar mı o adam şimdi,koymaz tabii. Çatalı batırırsın karğuz fırlar gider. Yemeyelim diye yaptıklarından eminim
Sütlaç bana da saçma geldi ama çiğ köfte şokundan ona gelemedim. Yemek davetinde tatlı olarak sütlaç yapılır ama çay davetinde ben de yapmam. Herkese ayrı tabak hazırlarım, o yüzden hepsinin bir tabakta olmasına dikkat ederim. Sadece bir kurabiye çeşidi tabakta zayıf durur. Bir tatlı, bir tuzlu kurabiye, börek ve böyle pastamsı bir şey yaparım. Ağlayan pasta, despacito, Kıbrıs tatlısı gibi.Benim çiğ köfte biraz meşhurdur söylemesi ayıp özellikle.isterler arkadaşlar. Sanırım o yüzden yapmak istedim. Burdaha yapmayayım çayın yanına bunu o zaman
Anaam ee sütlaçı neyle ikram ediyorsunuz siz
Ay çok teşekkür ederimBir Adanalı olarak sizi, misafirperverliğinizi çok iyi anlıyorum. Eşiniz gerçekten garipmiş. Müsade etmeyin..
Yaşlı amcalar gibi davranmasın. Otursun misafiriyle yesin içsin.
Ve sizin gibi biriyle, becerikli biriyle evli olduğuna şükretsin.
Çay olayını bende azaltacagim bundan sonra teşekkür ederim yorumunuz için.Ben neden sürekli bir cigköfte var menüde anlamadım. Çaya gelene cigkofte ikramı bence de olmaz. Akşam yemeğine meze olarak iyidir. Bence yemeklerde salata ve bir meze olarak eşinizi ikna edin iyidir. Ama çaya gelene bir kek yeter abartmayın derim.
Yapmak için yapmıyorum tabiiki ama yurtdisindayiz burda biber salçası vs biraz zor bulunuyor ve Türk arkadaşlar farklı memleketten olunca yap ayı bilmiyorlar. Genellikle benden çiğ köfte istiyorlar. O yüzden ekliyorum.çiğ köfte ne mânâ? sırf yapmak için yapmayın, meyve,tatlı veya kuruyemiş ikram etmek daha mantıklı. ayrıca misafir olmasa da ben kendime her akşam 2 çeşit yemek + meze veya salata yaparım, bence normal olan da bu zaten.
Arkadaşlar özellikle istiyorlardı çiğ köfteyi o kısmı atlamışım kusura bakmayın.Çay+sütlaç+kurabiye üçlemesinin yanında çiğköfte ne alaka bende bağdaştıramadım.
Ah sana demekten anlasa. Beni buraya koni açmaya zorlayana kadar getirdiğine göre anlayın neler çekiyorum. Konuşan erkek çok zor maalesef.Çiğ köfte zaafınıza anlam veremedim. Çaya gelene ne alaka çiğ köfte? Eşiniz karışıyor diye niye içiniz kan ağlıyor ki? Koca bir SANA NE deyin geçin yahu.
İnanın çok sakin bir insanım. Eşimin ruhu duymaz yaptığım hazırlığı. 2 saatte 20 çeşit menüyü hazırlar ortaya koyarımda ne ara yaptın der soka girerler cevremdekilerBence konu sahibi de bu hazırlıklar esnasında çok telaşlı hareketler ediyorsa daralıyodur adam ya...
Ay birde o durum var. Bana gelince ne gerek var millete gelince ooooo yenge hanım yenge hanımBence cimrilik ve bazi erkeklerde olan evdeki deterjanin markasina bile karisacak kadar herseye karisma gicikligi. Eve gelene ne ikram edecegine kadin karar verir yapan o isteyrek yapiyor adama ne oluyor millete gidince iltifat etmeyi biliyor ama en sevmedigim sey bazen esimde benim yaptigim biseyi baskasi yapinca over hemen kavga cikaririrm ovmeyeceksin bana demiyosan baskasinada deme diye
Ay birde bu prosedürlerBağdaşmak zorunda değiller ki iyi yapabildiği şeylerk ikram etmek istemiş olabilir. Prosedürü olmasın bunun da ya.
Burdaki koca benim galiba ya çok savundum
Darısı başıma insBiz esimle ikimizde ayni kültür ve sehirden olmamiza ragmen ben sizin gibiyim ama eşim benim gibi degil. Ayni sizin eşiniz gibi karisiyor ve gereksiz buluyordu ilk evlendigimizde. Bende her seferinde bunlar kadin işi, sen karisma, ben yapmaktan keyif aliyorum, stres atıyorum diye cevap veriyordum. 3 senedir evliyiz. Ayni bana döndü şimdi. Tatli da yapacak misin? Cig kofte mi yoğursak felan diyor
Oyy sizinde baya fazlaymış ama hepsi inanılmaz lezzetli emeklj ellerinize sağlık.Çorba, sarma, su böreği, tavuk/et yemeği, pilav, salata, mezeler, içecekler ve en son tatlı şeklinde genelde
Ay bende aynı mutlu oluyorum işte ama sanırım kültür meselesi.Ben yapmayı ikram etmeyi seviyorum deseniz. Hoş demişsinizdir de. Bu kadar müdahale etmesi anlamsız geldi. Şahsen ben bir yere gittiğimde donatılmış sofra görsem mutlu oluyorum hiç mahçup hissetmiyorum
Mesela eşimin arkadaşının evine gitmiştik çeşit çeşit yemek yapmıştı biz onları davet ettiğimizdeyse standart sayıda yemek yaptım çünkü o kadar çok yemek yapamam. Eşim de dile getirdi hatta sizin kadar yapamadık diye. Kendimi hiç mahçup hissetmedim.
İsraf mı derseniz fazla yenilen ve dökülen her şey israftır. Patlayana kadar yemiyor ya da yiyecek dökmüyorsanız bütçenizi de sarsmıyorsa sorun olmaz sanırım
Evet gerçekten pek konulmuyorBen
Hayatımda masaya bıçak koyulmadigini ya da kullanilmadigini görmedim. Çevrenizde bu kadar yaygın olmasına şaşırdım.
Ay birde o durum var. Bana gelince ne gerek var millete gelince ooooo yenge hanım yenge hanım
Bak gene sinirlendim
Sipariş etmenin eşiğindeyimBu arada çiğköfteyi de hiç garipsemedim. Olsa da yesem el yapımı çiğ köfte immm
Gerçekten çayın yanında çiğköfte olmaz.Mesela bu akşam çaya misafir gelecek karı koca 2 kişi. Bizden yas olarak büyük insanlar. Ben fırında sütlaç yaptım. Yaninada çiğ köfte ve kurabiye düşündüm. Daha kurabiyeden haberi yok. Zeytinyağı alirmisin cigkofte için dedim başladı ne gerek var çaya gelene niye çiğ köfte yapıyoruz. Tatlı yeter istersen kuruyemis alayım falan filan. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. İçim kan ağlıyor. Ya karışma işte al gel sus otur. Bunu kadın bilir, kadın düşünür. Yok olmuyor bende mi hata var acaba?
Hahah ben el yapımı seviyorum yaa o yüzden sipariş edebileceğim çok bir yer yok. E kendim de beceremem. Birileri beni misafirliğe çağırıp çiğköfte yoğursun lütfennSipariş etmenin eşiğindeyim