Kocam, Misafir ve İkram olayı

Benim çiğ köfte biraz meşhurdur söylemesi ayıp özellikle.isterler arkadaşlar. Sanırım o yüzden yapmak istedim. Burdaha yapmayayım çayın yanına bunu o zaman
Kadın yöresel yemeği diye çiğ köfte yapmak istemiş neden eleştirdiniz ki? Bence gelenlere de değişiklik olur güzel yapılırsa.

Asıl çayın yanına sütlaç olmaz bence
Anaam ee sütlaçı neyle ikram ediyorsunuz siz

İsraf olmuyorsa bukadar mızmızlanması çok saçma.
Bi

Tamamen yöre ve yetiştirilme tarzlarından dolayı ama bütçenizi zorlamıyorsa da karışmasın bir zahmet.Böyle mutfak işlerine karışan erkekler cidden sinir bozucu oluyor.Ben çeşit çeşit hazırlasam eminim ki eşim sürekli misafir davet ederdi.Hatay ve Antep mutfağı dedin mi orada bir duracaksın ayrıca, içinizden geliyorsa, sizi yormuyorsa istediğiniz kadar yapın.

Gereksiz müdahale ediyor eşiniz ben sinir olurum çig köfteye herkes ne alaka demiş ama geceler uzun artık erken yemek yeniyorsa neden olmasın birde konu sahibi öyle uygun görmüş misafirlerine belki çok beğeniyorlar ben makarna salatası falan yapıyorum böyle durumlarda yada tuzlu ve tatlı kurabiye çerez ..

Çocukluk travmam
Çay tabağında karpuz ikram edenler var. Bıçak koyar mı o adam şimdi,koymaz tabii. Çatalı batırırsın karğuz fırlar gider. Yemeyelim diye yaptıklarından eminim
Anvssnsb süper yani biz de evde bazen soğan cücüğü yeriz ama bir bıçağı da sofradan eksik etmeye gerek yok

Ya eşinizin dişil enerjisi tavan yapmış ya da siz yaptıktan sonra “yoruldum, bunaldım” vs diyorsanız ondan dolayı önlem alıyor. Çayın yanına bir tatlı bir tuzlu bir de salata türü yaparım ben genelde. Eğer haberli gelen misafirse tabi. Ailesinde görmedi mi acaba diyeceğim ama karışması anlamsız kadın sofrasını istediği şekilde kurar yani. Gerçekten bazen erkekler biraz ataerkil olsalar kadın işine karışmasalar diyesim geliyor.

bence kocanızın sözlerını boşvermeyı ögrenmelısınız fıkrınide sormayın yapacagınızı yapın yeter.. sonucta sız birsey soylemeden bıktırırcasına söylenıyor mu ... karışkan biri degılse kötü niyetınden değil yorulup zahmet etmeyın dıye söylüyordur .. herseyi kötü niyete yormamalı bence

Sütlaç bana da saçma geldi ama çiğ köfte şokundan ona gelemedim. Yemek davetinde tatlı olarak sütlaç yapılır ama çay davetinde ben de yapmam. Herkese ayrı tabak hazırlarım, o yüzden hepsinin bir tabakta olmasına dikkat ederim. Sadece bir kurabiye çeşidi tabakta zayıf durur. Bir tatlı, bir tuzlu kurabiye, börek ve böyle pastamsı bir şey yaparım. Ağlayan pasta, despacito, Kıbrıs tatlısı gibi. Dört olmasa bile üç çeşit olabilir.

Benim eşim de tam tersi. Neyi ne kadar çok yaparsam sevinir ben de bilakis daha sade sofralar severim. Ama sizin yaptıklarınızı abartı bulmadım, sade sayılacak derecede bana göre. Eşinize bu konuda karışmaması gerektiğini öğretin yahut siz duymamayi öğrenin.

Şey de olabilir acaba yeni evli misiniz? Yeni evliyken erkeklerde eve alışveriş yapma bunalması geliyor. Lohusa depresyonu gibi vallahi yine mi bir şey lazım diye dertlenme durumu oluyor, genelde baba gidince markete filan alışmak zaman alıyor. Ondan mı acaba? Benim eşim bir kaç ay yaşadı sonra pandemi olunca zaten aylık yapmaya başladık alışverişi derken alıştı şimdi sorun kalmadı.

Ay çok teşekkür ederim
Çay olayını bende azaltacagim bundan sonra teşekkür ederim yorumunuz için.
Yapmak için yapmıyorum tabiiki ama yurtdisindayiz burda biber salçası vs biraz zor bulunuyor ve Türk arkadaşlar farklı memleketten olunca yap ayı bilmiyorlar. Genellikle benden çiğ köfte istiyorlar. O yüzden ekliyorum.
Çay+sütlaç+kurabiye üçlemesinin yanında çiğköfte ne alaka bende bağdaştıramadım.
Arkadaşlar özellikle istiyorlardı çiğ köfteyi o kısmı atlamışım kusura bakmayın.
Çiğ köfte zaafınıza anlam veremedim. Çaya gelene ne alaka çiğ köfte? Eşiniz karışıyor diye niye içiniz kan ağlıyor ki? Koca bir SANA NE deyin geçin yahu.
Ah sana demekten anlasa. Beni buraya koni açmaya zorlayana kadar getirdiğine göre anlayın neler çekiyorum. Konuşan erkek çok zor maalesef.
Bence konu sahibi de bu hazırlıklar esnasında çok telaşlı hareketler ediyorsa daralıyodur adam ya...
İnanın çok sakin bir insanım. Eşimin ruhu duymaz yaptığım hazırlığı. 2 saatte 20 çeşit menüyü hazırlar ortaya koyarımda ne ara yaptın der soka girerler cevremdekiler
Ay birde o durum var. Bana gelince ne gerek var millete gelince ooooo yenge hanım yenge hanım
Bak gene sinirlendim
Bağdaşmak zorunda değiller ki iyi yapabildiği şeylerk ikram etmek istemiş olabilir. Prosedürü olmasın bunun da ya.

Burdaki koca benim galiba ya çok savundum
Ay birde bu prosedürler
Darısı başıma ins
Çorba, sarma, su böreği, tavuk/et yemeği, pilav, salata, mezeler, içecekler ve en son tatlı şeklinde genelde
Oyy sizinde baya fazlaymış ama hepsi inanılmaz lezzetli emeklj ellerinize sağlık.
Ay bende aynı mutlu oluyorum işte ama sanırım kültür meselesi.
Ben

Hayatımda masaya bıçak koyulmadigini ya da kullanilmadigini görmedim. Çevrenizde bu kadar yaygın olmasına şaşırdım.
Evet gerçekten pek konulmuyor

Çok sevimsiz bence mutfağa girip hazırlamayan biriyse şayet bunlara karışması.
Beraber hazırlasaniz,ikramdan temizliğe herşeye yardım ediyor olsa desin ne gerek var (yapmaya üşenip)diye ama şu durumda ne alaka anlamadım.
İnsan kendine de özenli sofra kurabilir ,bıçaga da laf etmezsin yani,kullanmıyorsan kullanma gec.
Eşiniz kaynana misali maşallah.
Allah sabır versin.

Valla akşam çaya gittiğim evde çiğ köfte ikram edilse mutluluktan bayılırım :) Yetiştiği ortam ve kültürle alakalı bir durum. Bizde misafir geldiğinde bahsettiğiniz şekilde 4 / 5 çeşit yemek hazırlarız. Gayet normal geliyor bana. Eşim niye yapıyorsun diye karışsa hevesim kaçar benimde. Siz bildiğiniz yoldan devam edin, oda zamanla alışacaktır.

Gerçekten çayın yanında çiğköfte olmaz.
Kurabiye, kek filan tamam da.. Hem uyumlu değil, hem gereksiz.

Diğer yemeğe misafirlerinize biraz abartıyor olabilirsiniz ama, bu "içinizin kan ağlaması" için yeterli bi sebep mi sizce? Sanki yoktan biraz drama yaratıyorsunuz.

Canım çok fena çiğ köfte çekti yalnız. Sipariş vereceğim şimdi.

Ben sizin hazırlıklarınızda çok büyütülecek bir şey görmedim. Eğer maddi yönden bir sıkıntınız yoksa devam edin. Ne yazık ki gıda inanılmaz pahalı artık ülkemizde. Kimse kimseyi misafir etmek istemiyor.

Eşinizle büyük ihtimalle büyütülme şekli açısından farklılıklarınız var. Büyüdüğü evde misafir ağırlamak karı-koca arasında sıkıntı yaratıyordu belki. Eşiniz de farkında olmadan sürdürüyor bu durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…