• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam mi? Ev arkadaşım mı? Çocuğum mu?

Ne ise yaradi doktorasi bilmem nesi. Su an ney doc dr falan mi? Maaslari unvan yukseldikce yukseliyor diye biliyorum baya da cabalamis hala mi yetersiz kaliyor maasi..
Ben de yuksek lisans yapiyorum ve hic bi halta yaramiycagini bile bile bitirmeye calisiyorum iste.
Okumayip sanayiye girip kendi isini kuranlar bizden iyi valla...
Vallahi ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bu ülke de hatta eğer bölümün süper değilse ve alanında eşi bulunmaz bir insan değilsen akademik hayat çok zor ve hakettiği değeri görmüyor. Ne diyeyim size, yüreklendirmek isterdim ama

eşinin ailesi ev borcu araba borcu öderken öyle büyük yardımlar edemezler. onu geç bir kere. kolay değil. lüks diye söylemişsin sanki onların hakkı yok gibi ama senin babanın aldığı evi satıp daha lüks eve geçmişsin. kendine gelince oluyor lüks. ozaman otursaydınız babanın aldığı evde madem geçinemiceksin.
eşin yettiremiyorsa tabiki çalışmanı isticek. ben oğlum 2 yaşına kadar durdum şimdi çalışıyorum. hem ev işi hem çocuk hem iş.
ayrıca kimsenin ailesi yardım etmek zorunda değil. ne benim ailem ne eşimin ailesi yardım etmedi. biz eşimle yaptık ne yaptıysak ama lafını etmedik. durumlar yoksa edemez kimse. karşıdan bakınca durumlar iyi denir ama içine girince bilemezsin.
kendini değiştir. insanlardan bişey bekleme. cinsellik olarak eşini tedaviye ikna et tek sorunun bu. başka sorunun yok senin

Eşinizin mesleği ne? Neden gece- gündüz çalışıp bu kadar az kazanıyor? Asgari ücretten iki işte çalışsa 3200 kazanır? Tam net anlatsanız.

eşinin ailesi ev borcu araba borcu öderken öyle büyük yardımlar edemezler. onu geç bir kere. kolay değil. lüks diye söylemişsin sanki onların hakkı yok gibi ama senin babanın aldığı evi satıp daha lüks eve geçmişsin. kendine gelince oluyor lüks. ozaman otursaydınız babanın aldığı evde madem geçinemiceksin.
eşin yettiremiyorsa tabiki çalışmanı isticek. ben oğlum 2 yaşına kadar durdum şimdi çalışıyorum. hem ev işi hem çocuk hem iş.
ayrıca kimsenin ailesi yardım etmek zorunda değil. ne benim ailem ne eşimin ailesi yardım etmedi. biz eşimle yaptık ne yaptıysak ama lafını etmedik. durumlar yoksa edemez kimse. karşıdan bakınca durumlar iyi denir ama içine girince bilemezsin.
kendini değiştir. insanlardan bişey bekleme. cinsellik olarak eşini tedaviye ikna et tek sorunun bu. başka sorunun yok senin
O zaman şöyle söyleyim size hanımefendi eşimin ailesin evi 700 000 civarında bizim alacağımız ev taş çatlasın 180.000 bilmem anlatabildim mi?

O zaman şöyle söyleyim size hanımefendi eşimin ailesin evi 700 000 civarında bizim alacağımız ev taş çatlasın 180.000 bilmem anlatabildim mi?

alsınlar ne var bunda. yıllardır çalışmışlar etmişler iyi evde oturmak isterler size ne. herkes ayağını yorganınna göre uzatacak. annesinin hayali vardır. bende çok hayal ediyorum ancak yaşlanınca olacak. ne diye hayalimden gelinin istekleri için vazgeçeyimki hayret bişey. ben gençlikte çekiyorsam yaşlılıkta yaşıcam. gençlerde öyle yapacak

Sizin gibi o kadar çok varki şu site de. Okuduğunuzu anlama problemi yaşıyorsunuz sanırım. Küçük egonuzu benim üzerimden tatmin etmeyin lütfen. Burda insanlar derdini paylaşıyor, fikir alıyor. Boş boş şeyler yazmayın.
Boş şeyler yazıp duran sensin cinsellik yok o yok bu yok ama 2 çocuk yapıp ailesi bize yardım etsin diyen sensin çok biliyorsan calış veya boşan koca ev parasını yemisler üstüne koysalardı diye diye bi hal oldun

Olabilir. Demek ki kendileri çalışıp kazanıp ödeyebiliyorlar ki o evde oturuyorlar. Gözünüz kalmasın evlerinde. Çalışın sizin de olur.

Benim babamın iki evi, bir yazlığı, 3 arabası var. Kayınpederimin lüks bir evi bir yazlığı, lüks bir arabası var.

Ben tokide satsan 160-170 bin eden bir evde kirada oturuyorum.

Annem ben çalışırken çocuğuma bakıyor, 1000 lira ödüyorum anneme.

Gram beklentim olmadı mallarında da gözüm olmadı.

Siz de öyle yapın.

alsınlar ne var bunda. yıllardır çalışmışlar etmişler iyi evde oturmak isterler size ne. herkes ayağını yorganınna göre uzatacak. annesinin hayali vardır. bende çok hayal ediyorum ancak yaşlanınca olacak. ne diye hayalimden gelinin istekleri için vazgeçeyimki hayret bişey. ben gençlikte çekiyorsam yaşlılıkta yaşıcam. gençlerde öyle yapacak
Yani oğluna sırtını dönerdin, lüks yerde yaşayacağım diye? İlginç. Ben yapamazdım o yüzden bana garip geldi. Neyse tabiki herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.

Yoo tam sizin tarzınız :).. yazık size çok üzüldüm sizin problemleriniz benden daha büyük. Halime şükrettim sizi görünce. Teşekkür ederim. Ama artık taciz etmeyi bırakın. Şampiyon sizsiniz Pelin Hanım! Hadi rahatlayın, bakın bugün de ona buna kendinizi gösterdiniz. Klavye arkasından günlük nefretinizi dolaylı yönden kustunuz. Oh mis gibi kafanız efil efildir. Ben sizin gibi pasif agresif tiplerden çok irite oluyorum gerçekten. Rica etsem artık sayfamı terk eder misiniz daha fazla uzatmadan? Biliyorum zor olacak size ama.. son kez bol şans diliyorum.

Bana 5 dk da bu kadar analiz kasacaginiza, esinize kassaydiniz da bastan nasil biri oldugunu anlayip bu hallere dusmeseydiniz keske ;)

Ben sizinde çalışabilme gücünüz varken mücadele etmeyip "napayım ben çocuk doğurdum destek olsunlar baksınlar" kafasında olmanıza anlam veremedim. Bakın şöyle anlatayım kendimden birebir örnekle eşimin ailesinin trilyonlar eden kimbilir kaç arazisi vardır bilmiyorum çok iyi mal varlıkları var ama biz evlenirken her şeyi kendimiz aldık ödedik babası kredi çekti diye ben çalışıp onlara para verdim istediler çünkü şöyle diyeyim bir ara evimde kıyma yoktu onlar ne çeşit etler yediler ses etmedim eşime yüklenmedim şuan kirada oturuyoruz kiranızı vereceğiz iyi ev tutun dediler biz şuaanda ilçenin en iyi evine bir ton para veriyoruz kira en sonunda eşimde bende iki işte çalışmaya başladık şuan 5 aylık kızımız var 5 aydır eşim ben çalışamadığım için daha fazla çalışıyor yüzünü yemekte görüyorum bazen düğün doğum günü olursa gidiyoruz sadece en son ne zaman ilişkiye girdiğimizi hatırlamıyorum eşim çalışmamı talep etmiyor amaa ben yine kızımı bırakıp iki işte çalışacağım çünkü eşimle evlenirken destek olunsun bebeğimi doğururken destek olunsun diye beklenedim hayatımızda hiçbir şeyi eşimin ailesine güvenerek yapmadım bizi çok güzel aşırı lüks bir hayatta yaşatabilirler ama ben beklemiyorum çünkü bana göre mücadele etmediğim şey benim değil belki bu yüzden sizin şu yazdıklarınızı anlayamadım bir insanın birilerinden bir şey beklemesi gario geldi elinizde kazanabilmek gücü varken eşim çalışsın ailesi versin adam hem gece gündüz çalışsın bu yüzden ama benimle ilgilensin ihmal ediyor demenize anlam veremedim. He şunu da diyeyim eşinin çalış demesi de hoş değil ama ailede hep bir beklenti olmuş hep bu da mutsuzluk oluşturuyor işte ayrıca bana neden bilmiyorum ama eşinizi sevmiyorsunuz ama bahane bulup işte bak bu yüzden sevmiyorum demek istiyorsunuz gibi geldi

Olabilir. Demek ki kendileri çalışıp kazanıp ödeyebiliyorlar ki o evde oturuyorlar. Gözünüz kalmasın evlerinde. Çalışın sizin de olur.

Benim babamın iki evi, bir yazlığı, 3 arabası var. Kayınpederimin lüks bir evi bir yazlığı, lüks bir arabası var.

Ben tokide satsan 160-170 bin eden bir evde kirada oturuyorum.

Annem ben çalışırken çocuğuma bakıyor, 1000 lira ödüyorum anneme.

Gram beklentim olmadı mallarında da gözüm olmadı.

Siz de öyle yapın.
Bu gerçekse sizi sabrınızı takdir ettim. Ama ben sizinle ayni düşünmüyorum. Anneye para ödemek eğer annenizin zor bir durumu yoksa garip geldi. Netice de siz hayatınızı kuruyorsunuz ve bahsi gecen çocuk onun torunu. O para kenara ileri de çocuğun eğitimine harcamak üzere atılabilir.

Eşiniz özelde mi akademik personel?
Çünkü devlet üniversitelerinde asistan maaşı dediğiniz kadar az değil. Neredeyse iki katı.
Bir de bana da saldırmanızı istemem ama bazı yorumlara kötü bir üslupla cevap vermişsiniz kusura bakmayın. Beni çok irrite etti açıkçası. Sanırım herkesin sizinle aynı fikirde olup eşinize ve ailesine laflar söylemesini bekliyordunuz.

Çocu evlilik böyle boşansan önce ekonomik özgürlüğünü ele al cocugunu kreşe ver sonra baktın olmu yallah dersin öle kocayı napcan:sopa:

Ben sizinde çalışabilme gücünüz varken mücadele etmeyip "napayım ben çocuk doğurdum destek olsunlar baksınlar" kafasında olmanıza anlam veremedim. Bakın şöyle anlatayım kendimden birebir örnekle eşimin ailesinin trilyonlar eden kimbilir kaç arazisi vardır bilmiyorum çok iyi mal varlıkları var ama biz evlenirken her şeyi kendimiz aldık ödedik babası kredi çekti diye ben çalışıp onlara para verdim istediler çünkü şöyle diyeyim bir ara evimde kıyma yoktu onlar ne çeşit etler yediler ses etmedim eşime yüklenmedim şuan kirada oturuyoruz kiranızı vereceğiz iyi ev tutun dediler biz şuaanda ilçenin en iyi evine bir ton para veriyoruz kira en sonunda eşimde bende iki işte çalışmaya başladık şuan 5 aylık kızımız var 5 aydır eşim ben çalışamadığım için daha fazla çalışıyor yüzünü yemekte görüyorum bazen düğün doğum günü olursa gidiyoruz sadece en son ne zaman ilişkiye girdiğimizi hatırlamıyorum eşim çalışmamı talep etmiyor amaa ben yine kızımı bırakıp iki işte çalışacağım çünkü eşimle evlenirken destek olunsun bebeğimi doğururken destek olunsun diye beklenedim hayatımızda hiçbir şeyi eşimin ailesine güvenerek yapmadım bizi çok güzel aşırı lüks bir hayatta yaşatabilirler ama ben beklemiyorum çünkü bana göre mücadele etmediğim şey benim değil belki bu yüzden sizin şu yazdıklarınızı anlayamadım bir insanın birilerinden bir şey beklemesi gario geldi elinizde kazanabilmek gücü varken eşim çalışsın ailesi versin adam hem gece gündüz çalışsın bu yüzden ama benimle ilgilensin ihmal ediyor demenize anlam veremedim. He şunu da diyeyim eşinin çalış demesi de hoş değil ama ailede hep bir beklenti olmuş hep bu da mutsuzluk oluşturuyor işte ayrıca bana neden bilmiyorum ama eşinizi sevmiyorsunuz ama bahane bulup işte bak bu yüzden sevmiyorum demek istiyorsunuz gibi geldi
Yanlış gelmiş size. Bu kadar çalışmaya para kaxaılamaması problem ve ailenin gamsızlığı bence problem sizce olmayabilir saygı duyuyorum.

Eşimle flört ettik ve severek evlendik. 7 yıldır evliyiz iki çocuğumuz var. Evlenirken ailesinden sağa sola kapora vermesi dışında her hangi bir destek görmedik. Maddi durumları elveriyor muydu? derseniz evet isteseler elbette birşeyler yapabilecek durumdaydılar ama onlar kendi lüks daire ve arabalarının taksitlerini ödemekle meşgullerdi. Babacığım sağolsun, kiralarda sürünmeyin diye lokasyonu iyi olmasa da bize bir ev verdi hem de üzerimize. Kendisi de ortalama öyle bir evde oturuyor. Karı koca çalışıyor evimizi çeviriyorduk. Velhasıl gel zaman git zaman çocuklar oldu ben çalışamadım. Elimizdeki paralar eridi. borç ödedik sürekli çünkü düğündü, eşyaydı. Gelen takılar hep borca girdi. Ev alacak olduk borcumuz var dediler sırtlarını döndüler. Umursamaz tavırlarını tek tek anlatmıyorum bile. Evi sattık kredi çekerek aldığımız evi ödeyemedik aldığımız evi de sattık. Elimizdeki para eridi bitti, yok oldu. Eşin çalışmıyor muydu derseniz işte esas mesele orada. Eşim gece gündüz çalışan biri. Yani deyim değil gerçekten gece gündüz. Sabah gider işine, akşam yemeğe gelir sonra yine gider gece yarısı ya da sabaha karşı gelir. Akademik araştırma işinde olan biri. Hatta hafta sonları da gider birkaç saatte olsa yine gider. Böyle bir iş hayatı ve ortada kazanılan kayda değer bir para yok. Aldığı zaten kiraydı şuydu buydu gidiyor. Bana sürekli benim de çalışmam gerektiğini ancak bu kadar olduğunu söylüyor. Hayır yani yanlış anlaşılmasın sırtımı kocama dayayım da yaşayayım derdinde biri değilim. Ama ister istemez düşünüyorum; Bir kadın olarak bugünün parasıyla bir evle gelin geldim. Çocuklar olana kadar çalışıp para kazandım. Düğündür eşyadır ödemelerine çocuk olana kadar destek oldum. Çocuklarıma kendim baktım, büyüttüm. Annem sağlık problemleri olan bir insan, eşimin annesi deseniz kendi işinde gücünde. Yani tek başıma büyüttüm. Evde eşofmanı çekip elimde kumanda keyif yapmadım. Çocuk büyüttüm. Evin herişini ben yaptım. Çalışıyor yoruluyor diye hiç bir iş yaptırmadım. Eşim hep çalıştı, yapayalnızdım. Şimdi bunları düşününce ben ne yaptım diyorum. Para herşey değil elbette ama mal canın yorgasıdır demişler. Bir erkek olarak eşim çok zayıf bir hale geldi gözümde. Hala ona yaptığım onca şeye rağmen benim çalışmamdan medet umması. Bir gün ordan bir gün buradan esmesi. Bencil ailesi ve onlara acıması “ onlar hiç kendi oğullarının hayatına dair hiç kaygı duymadılar ama” Eşimin garip iş hayatı. Hayatımda hiç bu kadar saçma bir iş görmedim. Yani insan pazarda elma satsa şu harcadığı zamanı oraya harcasa daha çok kazanırdı sanırım. Ve cinsel hayatımız. Cinsel hayatımız hiç yok yani gerçekten yok. Evlendiğimiz zamandan beri erken boşalma problemi var dolayısıyla bir cinsel hayat yok. Bu konuda da hiç tedavi olmadı, gerek görmedi sanırım. Evde ev arkadaşı gibiyiz. Cinsellik artık benim için hiç birşey ifade etmiyor. Bende de istek kalmadı. Evde hiçbir şeye elini atmaz, işten geç geldiği için sürekli orda burda uyuklar. Haftasonları yataktan yalvar yakar kalkar. Kendimi bazen onun annesi gibi hissediyorum sanki okula gidecek geç kalma diye tepesinde sürekli söyleniyorum. Yemek yapmaktan anlamaz öyle bir merakı yok. Hasta olsam bir çorba yapamaz. Baba olarak sürekli bana akıl verir. İki dakika çocuğuyla yalnız kalsın birbirlerine girerler. Bunların dışında insan olarak iyi biridir. Ama o kadar sıkıldım ki. Bıktım artık. İşinden gücünden bıktım, fakirlikten bıktım, çocuğum mu?, ev arkadaşım mı?, kocam mı? Artık tanımlayamamaktan bıktım. Çok mutsuzum, geleceğe dair çok kaygılıyım. Sanki bitmek bilmeyen, çıkışı asla bulamayacağım bir labirentte sıkışmış gibiyim. Ben mantıksız mı düşünüyorum. Mantıksız bir beklenti içersinde miyim? Siz benim yerimde olsanız bu şartlarda ne düşünür ne yapardınız?
en buyuk hatayı ıkı cocuk varken ve sız calısmıyorken tek maaşa guvenıp elınızdekı evı satmakla yapmısınız babanızın emegıne de yazık olmus...
cocuklar tahmınen maksımum 4-5 yaş grubundadır dıye dusunuyorum.
bence esınız ıçın degıl kendınız ve cocukların gelecegı ıcın bır işe gırın, çocukları da kreşe gönderin,araştırırsanız uygun fıyatlı guvenılır yerler bulabılırsınız bence.
zaten ev kıra ıken, evde 4 kişinin yemesi içmesi, faturası vs eşinizin maaşından birşey kalmaz. adama bu konuda yüklenmeyin ve gece gündüz çalışan birinin evde sürekli yatmak ve dinlenmek istemesi de çok normal..
sizin evde yaptığınız işler pek görülmez erkekler çocuk bakımından ve ev işinden pek anlamaz, sıkılırlar hemen, o nedenle onların gözünde iş değil bunlar.
bu nedenle işe girerseniz hem gelecek guvenceniz olur, hem sosyalleşirsiniz, hem kazancınız olur hemde evdeki işleri artık siz tek başınıza üstlenmek zorunda kalmazsınız ve böylece kendinize ve birbirinize ayıracak zamanınız olur.
bu arada cinsellik konusunda da siz yönlendirin eşinizi kırmadan konuşun..

Eşiniz özelde mi akademik personel?
Çünkü devlet üniversitelerinde asistan maaşı dediğiniz kadar az değil. Neredeyse iki katı.
Bir de bana da saldırmanızı istemem ama bazı yorumlara kötü bir üslupla cevap vermişsiniz kusura bakmayın. Beni çok irrite etti açıkçası. Sanırım herkesin sizinle aynı fikirde olup eşinize ve ailesine laflar söylemesini bekliyordunuz.
İrite etti kelimesini beni pasif agresif yorumlarıyla irite eden kişiye ben kullandım. Biraz kafanız karışmış. Bana katılmayan her yoruma değil, üslubu ego tatmini üzerine kurulu yorumlara belki çok sevecen bir cvp vermemiş olabilirim.

Ya eşinin ailesi tam cimri, ne demek 700.000 liralık evde oturmak. Ben olsam onların yerinde o evi satar iki adet 350.000 liralık ev alır, tekini size veririm. Ayrıca ayda 1000 lira da çocuk yardımı yollarım. Sonuçta onların torunu. Çalışmak zorunda da değilsin tatlım, sen yıllarca çalıştın çocuk doğurdun büyüttün baban da ev verdi, artık keyif yapma zamanın geldi, çok çile çektin.
Eşin de tam bir sümsük bence işten ayrılsın ayda 10.000 euro kazanabileceği işe girsin, çünkü öyle iş çok havada kaparlar.

Allah onun ailesini bildiği gibi yapsın, demek size yardım etmemek

İrite etti kelimesini beni pasif agresif yorumlarıyla irite eden kişiye ben kullandım. Biraz kafanız karışmış. Bana katılmayan her yoruma değil, üslubu ego tatmini üzerine kurulu yorumlara belki çok sevecen bir cvp vermemiş olabilirim.
Hayır kafam çok net. Ben size yapılmış "pasif agresif" bir yorum göremedim. İnsanlar objektif yorumlar yapmış. Agresif cevaplar veren tam tersi sizsiniz. Benim soruma dahi cevap vermeden direkt savunmaya geçmişsiniz.
Her şey yoluna girer ve mutlu olursunuz umarım.

Back