Doktorasına devam ediyor. Öyle bir insan değil ayrıcadoktora yapmis akademik bir iste calisan bir insan maasimi bu gercekten
esiniz sizden para sakliyor olabilir mi ???
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kocam mi? Ev arkadaşım mı? Çocuğum mu?
- Konu Sahibi kizbasima
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Ekim 2014
- 31.845
- 142.588
- 798
O evi akademik işi dolayısıyla ordan oraya taşınırken, ev geçindiriken, doktorası dolayısıyla yurtdışına giderken vs nedenlerle harcadık. Üzerine belki ailesi de lütfedip destek olsaydı bir ev alabilirdik. Kafam çok karışık çok mutsuzum sadece bunu biliyorum.
Ev parasini akademik biseyine harcadiniz geri donusu oldu mu bari tum bunlarin? Hala tek basina ev gecindiremiyor. O ev satilmasa neyle yapacakti akademik seylerini? Tamamdn olmayacak zamanda gereksiz harcama yapilmis.
Insan kendi kendini nasil batirir orneksiniz resmen.
Hazir ev verilmis. Iki kisi calisirken borclari bitirseydiniz bi once. Borc nasil odenecek dusunmeden cocuk yapiliyor, yetmiyor ev satiliyor parasi car cur ediliyor simdi kiralarda coluk cocuk... Ne diyelim. Bu kafayla hic bisey sahibi olamazsiniz hazir veriyorlar onu da batiriyorsunuz. Siz de esinizden pek farkli degilsiniz. Mantikli bir yonlendirme yapsaniz dinlemese tamam da tum bunlar olurken ne yapiyordunuz?
Bunlar olurken ne yapıyordunuz? Gezip, tozup eğleniyordum. Be enteresan insanlarsınız. Bu soruyu eşime ve ailesine sormak lazım. Ben bunlar olurken elbetteki şöyle yapalım böyle yapalım diye yönlendirmeye çalıştım. Ama görevi dolayısıyla önce başka uzak bir şehire taşındık. Bu oldukça masraflı bir iş. E ben otuz yaşında evlendim otuz iki yaşımda anne oldum. Yaş dolayısıyla acele ettim belki. İkinci çocuk için beş sene bekledim. Elbette ki bişeyler hep yoluna girer diye bekledim. Ama hiç bişi yoluna girmedi.Ev parasini akademik biseyine harcadiniz geri donusu oldu mu bari tum bunlarin? Hala tek basina ev gecindiremiyor. O ev satilmasa neyle yapacakti akademik seylerini? Tamamdn olmayacak zamanda gereksiz harcama yapilmis.
Insan kendi kendini nasil batirir orneksiniz resmen.
Hazir ev verilmis. Iki kisi calisirken borclari bitirseydiniz bi once. Borc nasil odenecek dusunmeden cocuk yapiliyor, yetmiyor ev satiliyor parasi car cur ediliyor simdi kiralarda coluk cocuk... Ne diyelim. Bu kafayla hic bisey sahibi olamazsiniz hazir veriyorlar onu da batiriyorsunuz. Siz de esinizden pek farkli degilsiniz. Mantikli bir yonlendirme yapsaniz dinlemese tamam da tum bunlar olurken ne yapiyordunuz?
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.495
- 598
2500 le kira faturalar mutfak cocuk gercekten cok zor ya allah yardimciniz olsunDoktorasına devam ediyor. Öyle bir insan değil ayrıca
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Bir ömür geçirmek üzere evlendiğin adama inanmıyorsan diyecek lafım yok sana. Kendine bu kadar güveniyorsan bol şans sana.
Bu inanmamak degil ki, gercekci olmak, su an arabayi satip kredi cekip ev alalim diye gaza gelsek biz de batariz, siz bir evi satip, krediyle bir ev alip odeyemeyip onu da satmissiniz, bunu gormemek icin kör olmak lazim.
Son olarak, sizin asil sorununuz ne biliyor musunuz, hatayi hic kendinizde aramiyorsunuz, hep baskalarini suclama egiliminiz var ve farkli fikirlere cok kapalisiniz. Oysa goruyorsunuz sizin dogru bildikleriniz ise yaramamis, demek ki bir yerde yanlis yapmissiniz, once durup o yanlisi nerde yaptiginizi sorgulamak yerine, herkes akil veriyor, herkes cok biliyor, esimin ailesi de yardim etmiyor diye baskalarini sorguluyorsunuz, halbuki su an yasadiginiz hicbir sey o sucladiginiz insanlarin hatasi degildi.
Mantıklı eleştiri yapsanız benim için değerli olur. Ama burda resmen yapılan şey ne biliyor musunuz? Ben çok akıllıyım , ben çok çalışkanım benim şöyleyim ben böyleyim diye kendi egonuzu tatmin etmek. Amaç sorunu anlamak ya da bir derdi paylaşmak değil. Ben kendimce çok fedakarlık yaptığımı ve bunun karşılığında maddi manevi bir şey görmediğimi ve mutsuz olduğumu paylaştım. Yok yıllarca çalışmışsınızda çocuk sonra yapmışsınızda yok ne kadar akıllıymışsınız da bilmem ne. Aferin mi bekliyorsunuz anlamadım? Ben de mesleği olan (özel sektör de) bir insanım. Belki siz daha erken evlilik yapıp çocuk için uygun zamanı kollamış olabilirsiniz. Daha iyi maaş ve istikrarlı bir kocanız da olabilir. Bravo sizi alkışlıyorum! Egonuzu rahatlattiysaniz artik huzur verin.Bu inanmamak degil ki, gercekci olmak, su an arabayi satip kredi cekip ev alalim diye gaza gelsek biz de batariz, siz bir evi satip, krediyle bir ev alip odeyemeyip onu da satmissiniz, bunu gormemek icin kör olmak lazim.
Son olarak, sizin asil sorununuz ne biliyor musunuz, hatayi hic kendinizde aramiyorsunuz, hep baskalarini suclama egiliminiz var ve farkli fikirlere cok kapalisiniz. Oysa goruyorsunuz sizin dogru bildikleriniz ise yaramamis, demek ki bir yerde yanlis yapmissiniz, once durup o yanlisi nerde yaptiginizi sorgulamak yerine, herkes akil veriyor, herkes cok biliyor, esimin ailesi de yardim etmiyor diye baskalarini sorguluyorsunuz, halbuki su an yasadiginiz hicbir sey o sucladiginiz insanlarin hatasi degildi.
O kadar iyi anlıyorum ki sizi...
Sizin derdiniz eşinizle tamamen.
Ailesinden gerekli desteği talep etmemesinde.
Bende aynı şeyleri yaşadım, yaşıyorum (farklı versiyonuyla)
Benim ailem herşey destek, bende kendi imkanlarım ile evlenen bir insanım.
Eşim sağolsun işinde gücünde, evine bağlı bir adam, ancak gün geliyor insan sorguluyor yapılamayanları...
Ben de sizinle aynı görüşteyim.
Hiç kimse ağaç kavuğundan çıkmadı.
Nasıl benim ailem ben onların evladı olduğum için, her şekilde bana ve eşime yeri geldiğinde destek oluyorsa,
Neden karşı tarafın da ailesi bu şekilde destek olmasın?
Onların ayrıcalığı nedir? Erkek evladın anne babası olmak mı?
Çocuk bakmak gerçekten çalışmaktan çok daha zor ve insanı ciddi anlamda yıpratıyor.
Annelik dünyanın en kutsal vazifesi ve çocuklar da tarif edilemeyecek değerdeler,
Ancak, insan destek arıyor, benim de 2 evladım var, ve çalışan bir anneyim.
Size vereceğim tek tavsiye, eğer ailesi gerçekten bu kadar umarsızsa, sizin de onlara karşı umarsız olmanız.
Eşinizin daha düzenli bir hayat yaşayabilmeniz için, daha düzenli bir iş edinmesidir en mantıklı olan.
Ve haklısınız, sırf eşiniz evinizin ekonomisini idare edemiyor diye, sizin çalışmanızı talep etmesi mantıksızlık.
Kadınlar da çalışmalı elbette, fakat şartlar uygunsa.
Eğer çocuklarınızı gönül rahatlığı ile emanet edecek birisi yoksa etrafınızda bence de çalışmayın.
Aranızdaki eş ilişkisine gelince, tedavisi mümkün şeyler bunlar.
Bunu aranızda konuşarak aşmanız gerekir.
Aşk, cinsellik, güven ve saygı bir evliliğin temelidir.
Eğer eşinizin sizi görünce içi kıpırdamıyorsa, veya aynı şekilde sizin kıpırdanmalarınız olmuyorsa, o evlilik sorgulanır.
Kimse boşanmanızı tavsiye etmez, ben de etmiyorum.
Sağlam bir savaş verip "ben elimden geleni yaptım ama olmuyor" demeden, asla boşanma fikrini getirmeyin aklınıza.
Eşiniz ile bunları konuştunuz mu?
O ne diyor bu konularda?
Cinsellik konusundaki tutumu nedir?
Maddi durumunuz açısından kendini farklı bir alanda çalışmaya geliştiremez mi?
Eşim sağolsun işinde gücünde, evine bağlı bir adam, ancak gün geliyor insan sorguluyor yapılamayanları...
Nasıl benim ailem ben onların evladı olduğum için, her şekilde bana ve eşime yeri geldiğinde destek oluyorsa,
Çocuk bakmak gerçekten çalışmaktan çok daha zor ve insanı ciddi anlamda yıpratıyor.
Annelik dünyanın en kutsal vazifesi ve çocuklar da tarif edilemeyecek değerdeler,
Size vereceğim tek tavsiye, eğer ailesi gerçekten bu kadar umarsızsa, sizin de onlara karşı umarsız olmanız.
Eşinizin daha düzenli bir hayat yaşayabilmeniz için, daha düzenli bir iş edinmesidir en mantıklı olan.
Ve haklısınız, sırf eşiniz evinizin ekonomisini idare edemiyor diye, sizin çalışmanızı talep etmesi mantıksızlık.
Eğer çocuklarınızı gönül rahatlığı ile emanet edecek birisi yoksa etrafınızda bence de çalışmayın.
Eğer eşinizin sizi görünce içi kıpırdamıyorsa, veya aynı şekilde sizin kıpırdanmalarınız olmuyorsa, o evlilik sorgulanır.
Sağlam bir savaş verip "ben elimden geleni yaptım ama olmuyor" demeden, asla boşanma fikrini getirmeyin aklınıza.
O ne diyor bu konularda?
- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
- 158
Yazınızın basından son yorumlara kadar okuduğumda sürekli tekrar eden cümleniz şu olmus "eşim ve ailesi" "onlar üzerine ekleme yapmadı" vs tarzı sürekli hatayı karşı tarafa yükleme eğiliminiz var. Zamanında çalıştım, ailem ev verdi yeter deyip kenara çekilmişsiniz şimdi de kafanızda kurup kurup kinlenmişsiniz hiçbir yoruma da açık değilsiniz sürekli bir saldırı halindesiniz. Burada binlerce kadın var sizin gibi olan hatta ailesinden ev dahi almayıp dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelmeye çalışan yıllardır sabah akşam çalışıp çocuğunun yüzüne hasret kalan yani diyeceğim o ki bu durum bir tek sizin başınıza gelmiyor herkes bunlari yaşıyor ama kimse bir kenara çekilip başkası el atsın sorunlarımızı halletsin ben de oturayım demiyor. Bana sizin düşünce tarzınızda çok bencilce geldi kusura bakmayın zamanında çalıştım deyip yükü eşe bırakıp ailesinin de şimdiye kadar vermediği bir destegi beklemek bana cok ütopik geldi. Siz de çalışsanız hem yükünüz hafifler hem biraz nefes alırsınız bu kötü bir şey değil ki karı koca altından kalkmaniz gerekiyor. Sorununuzu sadece siz çözersiniz baska kimse degil. Cinsellik konusu da çok ayrı bir konu ve tamamen sizin bileceğiniz iş
- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Valla bir ev parasını bildiğin yemişsiniz. Yeri iyi de olmasa eski de olsa 150.000 eder en kötü. Ne düğün yaptınız ne eşya aldınız da yıllarca öde öde bitiremediniz.
Geçim derdi sizi bu hale sokmuş cinselliğinizi de bitirmiş bence.
Kendi kendine ev geçindirmeyen para yönetemeyen insanlar evlenmesin ve çocuk yapmasın bi zahmet.
Annesi babası destek olmak zorunda mı ev almanız için?
Üstelik ben adamın babası olsam size para mara vermem, hazır evi yemiş insanlarsınız
Geçim derdi sizi bu hale sokmuş cinselliğinizi de bitirmiş bence.
Kendi kendine ev geçindirmeyen para yönetemeyen insanlar evlenmesin ve çocuk yapmasın bi zahmet.
Annesi babası destek olmak zorunda mı ev almanız için?
Üstelik ben adamın babası olsam size para mara vermem, hazır evi yemiş insanlarsınız
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Mantıklı eleştiri yapsanız benim için değerli olur. Ama burda resmen yapılan şey ne biliyor musunuz? Ben çok akıllıyım , ben çok çalışkanım benim şöyleyim ben böyleyim diye kendi egonuzu tatmin etmek. Amaç sorunu anlamak ya da bir derdi paylaşmak değil. Ben kendimce çok fedakarlık yaptığımı ve bunun karşılığında maddi manevi bir şey görmediğimi ve mutsuz olduğumu paylaştım. Yok yıllarca çalışmışsınızda çocuk sonra yapmışsınızda yok ne kadar akıllıymışsınız da bilmem ne. Aferin mi bekliyorsunuz anlamadım? Ben de mesleği olan (özel sektör de) bir insanım. Belki siz daha erken evlilik yapıp çocuk için uygun zamanı kollamış olabilirsiniz. Daha iyi maaş ve istikrarlı bir kocanız da olabilir. Bravo sizi alkışlıyorum! Egonuzu rahatlattiysaniz artik huzur verin.
Hmmm tek mantikli sizsiniz, kimsenin aklina ihtiyaciniz yok peki, aynen boyle devam edin, ama yine de hatirlatayim, bana siz sordugunuz icin anlattim cocugumu da, calisma hayatimi da, hem ornek isteyip hem de durduk yere kendimi anlatmisim gibi beni ego kasmakla suclamaniz enteresan olmus.
Dogru bildiginiz ve hakettiniginiz hayati yasamaya devam edin o halde, mutluluklar :)
Son düzenleme:
- 10 Ekim 2014
- 31.845
- 142.588
- 798
Bunlar olurken ne yapıyordunuz? Gezip, tozup eğleniyordum. Be enteresan insanlarsınız. Bu soruyu eşime ve ailesine sormak lazım. Ben bunlar olurken elbetteki şöyle yapalım böyle yapalım diye yönlendirmeye çalıştım. Ama görevi dolayısıyla önce başka uzak bir şehire taşındık. Bu oldukça masraflı bir iş. E ben otuz yaşında evlendim otuz iki yaşımda anne oldum. Yaş dolayısıyla acele ettim belki. İkinci çocuk için beş sene bekledim. Elbette ki bişeyler hep yoluna girer diye bekledim. Ama hiç bişi yoluna girmedi.
Tasinmak ev satmanin sebebi degil. Tasiniyoruz diye ev mi satilir yenisini odeyip odemeyecegini bile hesaplamadan. Kiraya verseydiniz en azindan cikarken. O ev olmasa ne yapacaktiniz yani? Akademik egitimi vs tamamen gereksiz harcamalar olmuş sizin durumunuz için.
Herseyi bir mantiga oturtmussunuz kendinizce ama yapilan sey tamamen car cur etmek. Esinizin ailesi de destek olsa yine olmazdi bence.
Cok tesekkur ederim. Empati sahibi olmak, kadin olmak, anne olmak böyle bir şey işte. Çok yıpratıcı evet. Bunları anlayabilmek için aynısını yaşamak gerekmez, insan olabilmek kafi.. Elim bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini söylüyor ama ben çok yıprandım. Heyecanımı, gözlerimdeki ışıltıyı kaybettim. Umursamazlıklar beni çok kırdı çok yaraladı. Allah biliyor benim yaptıklarımı ve karşılığında yaşadıklarımı, kalbimi de biliyor. İkinci çocuğum çok küçük ama karşılayacak yani iyi bir yere verip üstüne para kalacak bir iş bulursam çalışıcam bakıyorum. Beni rahatsız eden şey benim çalışmam değil zira ben çok genç yaşta çalışmaya başlamış bir insanım. Beni rahatsız eden çok açık fikirli bir insan olmama rağmen erkeğin kadından beklentiye girmesi.O kadar iyi anlıyorum ki sizi...
O ne diyor bu konularda?
- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Kocanıza allah sabır versin. Musallat oldunuz kurtulamadım. Üslubunuz çok irite edici. Bu kadar kendini beğenmişliğin altında ciddi ruhsal hezeyanlarınız olduğunu düşünüyorum. Zira burdan kendinizi tatmin etmeye bu kadar ihtiyaç duymazdınız. Profil sayfanıza ve yorumlarınıza baktım. Dediğim gibi bol şans..Hmmm tek mantikli sizsiniz, kimsenin aklina ihtiyaciniz yok peki, aynen boyle devam edin, ama yine de hatirlatayim, bana siz sordugunuz icin anlattim cocugumu da, calisma hayatimi da, hem ornek isteyip hem de durduk yere kendimi anlatmisim gibi beni ego kasmakla suclamaniz enteresan olmus.
Dogru bildiginiz ve hakettiniginiz hayati yasamaya devam edin o halde, mutluluklar :)
- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.717
- 198
- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
- 25 Eylül 2017
- 159
- 272
- 53
Şimdi burda yeri geliyor çocuga iyi bi gelecek sunulamıyorsa çocuk yapılmasın deniyor demem o ki bi evlat dünyaya geliyorsa onun tüm hayatının sorumlulugunu alarak getiriyoruz dünyaya bende ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden mal mülk görmüyorum açıkçası bi beklentimde yok herkez kendine anca yetiyor zaten ama bi evladım var onun tüm hayatından sorumluyum ilerde maddi manevi herşeyine yetişmek benim ve eşimin görevi biz böyle düşünüyoruz. O yüzden konu sahibi destek beklerken pekte haksız degil açıkcası ailelerde bi yerde destek olmalı diye dusunuyorum
Cok tesekkur ederim. Empati sahibi olmak, kadin olmak, anne olmak böyle bir şey işte. Çok yıpratıcı evet. Bunları anlayabilmek için aynısını yaşamak gerekmez, insan olabilmek kafi.. Elim bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini söylüyor ama ben çok yıprandım. Heyecanımı, gözlerimdeki ışıltıyı kaybettim. Umursamazlıklar beni çok kırdı çok yaraladı. Allah biliyor benim yaptıklarımı ve karşılığında yaşadıklarımı, kalbimi de biliyor. İkinci çocuğum çok küçük ama karşılayacak yani iyi bir yere verip üstüne para kalacak bir iş bulursam çalışıcam bakıyorum. Beni rahatsız eden şey benim çalışmam değil zira ben çok genç yaşta çalışmaya başlamış bir insanım. Beni rahatsız eden çok açık fikirli bir insan olmama rağmen erkeğin kadından beklentiye girmesi.
Benim anlamadığım bir nokta var.
Bunca sıkıntı içerisindeyken eşinizin tek dediği "elim bir süreç içinde olmak" mı?
Düzelmek için, hayatınızı düzene sokmak için herhangi bir çaba göstermiyor mu?
Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
2500 TL ile İstanbul'da yaşıyorsanız, saygı ile eğiliyorum önünüzde.
Çünkü İstanbul'da bu kadar maaş ile, 2 çocuk masrafları, kira ve giderlerin karşılanması çok zor.
Eminim yapan bir çok aile vardır, ancak zor zanaat.
Ben bir bakıcı buldum, daha önceden annem bakıyordu çocuklarıma.
Fakat annem rahatsızlık geçirince, bakıcıya yönelmek zorunda kaldık.
Karşıma tam bana göre bir bakıcı çıktı diyebilirim, çok memnunum.
Belki siz de bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz.
Eskiden eşimden bir gram saklamazdım, hiç bir alanda ve hiç bir şekilde.
Zaman bana öğretti ki, bir kadının kenarında parası olması gerek.
Her ay 100 - 200 (aya göre ne kadar arttırabildiysem) kenara koydum.
Birikim yaptım çocuklarım için diye.
Hoş ben yapımda hala eşinden birşey saklayamayan bir tip olduğum için, bu birikimi eşim de öğrendi bir süre sonra.
Destek oldu, kenarımızda olsun zor zamanımıza dedi.
Bende o da motive olduğumuz için, gerçekten bir birikim sağlayabildik.
Ben de kirada oturuyorum ve bazen keşke bir evim olsa, en azından kiraya verdiğimiz para cebimize kalacak gün geldiğinde düşüncesindeyim. Ancak bizim ev alabilmemiz, hele ki ülkenin son durumlarıyla beraber, iyice hayal oldu, hem de çok uzak bir hayal...
Hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıyor.
Bu zor şartlar eşleri de yıpratıyor.
Gerek çalışma hayatı, gerek evin düzeni, gerek gelecek kaygısı, gerek çocuklar için yapılabilen/yapılamayanlar...
Terapi denediniz mi?
Eşiniz böyle bir fikre nasıl bakar?
Siz kendinizi ifade edebilen birisiniz, ancak eşinize bunu anlatmak ve algılamasını sağlamakta faydası olabilir belki?
Sizin baktığınız açıdan bakamıyor belli ki.
Yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi eşinizin çok anladığını düşünmüyorum.
Son düzenleme:
Eşimin ailesi başta destek oluruz dediler sonra yan çizdiler. Oturduğumuz yer sıkıntılıydı, hergün apartmanda hır gür pek güvenli değildi. Taşınmak mantıklıydı. Bizde yeni bir ev alalım istedik.En buyuk hatayi ev almakla yapmissiniz.hala okuyan bir esin varken babaniz da size ev vermisken en azindan doktorasini tamamlayip kendinizi garantiye alana kadar ev almasaydiniz babanizin verdigi evde idare etseydiniz isabetli karar olurdu.hic mi oturup dusunmediniz.
- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.213
- 198
kendinizi yıpratmayın ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi hiç bir şekilde (Maddi anlamda) yardım etmek zorunda değil. evlenebilecek olgunlukta insanların geçinebilmeyi öğrenmeleri lazım insanlar zaten belli bir yaşa getirmiş okutmuş meslek sahibi yapmış neden hala bişeyler bekleniyor bu ailelerden hiç anlamıyorumEv verdi yani üzerimize verdi. Lokasyondan dolayı zorlanınca satın eşinin aileside biraz destek olsun daha iyi bir yerden alın dedi. Size bir ev parası versin demedi destek olsun dedi. Ayrıca niye bir beklenti içerisinde olmayayım hanımefendi? İkimizde okumuş insanlarız evet. Zaten okul bitti iş bulayım derken belli bir yaşa geliyorsunuz. Çocuk yapayım vs diyorsunuz. Hayata çok erken atılmıyorsunuz ki? Elbette ki destek beklerim. Ağaç kovuğundan mı çıktı bu adam? Çocukları bir hayat kurarken insan düşünmez mi bazı şeylere bizim de katkımız olsun hayatlarını kursunlar diye. Kimseye etvallahınız yok düğünü vs niye yapıyoruz toplum olarak?