• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam mi? Ev arkadaşım mı? Çocuğum mu?

Eşimi severek evlendim, sevdiğim için çocuk yaptım. Doğum kontrolü nedir biliyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Çocuğunuz var mı? Varsa eğer göğüs göğüse mücadele verirken nereye bıraktınız? Bıraktıysanız eğer para verdiyseniz bu kazandığınız paraya yakın mıydı?

Peki eşin sana farklı bir tablo çizseydi? Çok güzel akıl veriyorsun kendince. Ama benden sana tavsiye hiç bir zaman fazla büyük konuşma. Hayat bazen hiç hesap etmediğin şeyleri yaşatır sana, hiç aklına gelmeyecek şekilde sınanırsın.

Kocanıza allah sabır versin. Musallat oldunuz kurtulamadım. Üslubunuz çok irite edici. Bu kadar kendini beğenmişliğin altında ciddi ruhsal hezeyanlarınız olduğunu düşünüyorum. Zira burdan kendinizi tatmin etmeye bu kadar ihtiyaç duymazdınız. Profil sayfanıza ve yorumlarınıza baktım. Dediğim gibi bol şans..

Siz sordunuz ben anlattim, cevaplari begenmeyince uvvv hakaret...
Bakin ben hala siz diye hitap ediyorum.
Ayrica benim kocami niye karistiriyorsunuz? İste boyle kendi derdini birakip saga sola saldirmaktan parayi da aski da yemis bitirmis hala doymamissiniz.
Esiniz de bu tavrinizdan bikmis olmali ki gece gunduz eve de yataginiza da girmiyor (son cumle hic tarzim degildi ama oyle usluba boyle uslupla yanit verilir.)

anladığım kadarıyla akademik personel eşiniz asistan ya da bir üstü. evet bu mevkidekiler çok çalışır ama az kazanır. zaten kitaptı o kütüphaneydi bu kütüphaneydi o fotokopi bu fotokopi derken kazancın bir kısmı gider.bölümüne göre değişir. maddi sıkıntılarınız bundan kaynaklanıyor olabilir.yalnız hazır evi hem de babanızın verdiği evi niye sattınız ne gerek vardı başka ev almaya? önce borçlarınızı bir kapatmalı sonra yeni şeyler alma derdine düşmeliydiniz.eşiniz de yoğun çalışma hayatı ve geçim derdinden dolayı depresyona girmiş olabilir eşinizi seviyorsanız evliliğinizin devamını istiyorsanız bence de çalışmalısınız.yoksa böyle kıt kanaat geçinirsiniz. çalışın hem evinize katkınız olsun hem rahat harcayın hem adam bi rahatlasın sana da vakit ayırabilsin hem de sosyal olarak da siz rahatlarsınız. (büyük bir borçla harçla düğün yapılacaksa gerek yok sade nikah ufak yemek yeter.eşya da az öz almalı bu kadar borca girmeye ne gerek var)

Cok tesekkur ederim. Empati sahibi olmak, kadin olmak, anne olmak böyle bir şey işte. Çok yıpratıcı evet. Bunları anlayabilmek için aynısını yaşamak gerekmez, insan olabilmek kafi.. Elim bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini söylüyor ama ben çok yıprandım. Heyecanımı, gözlerimdeki ışıltıyı kaybettim. Umursamazlıklar beni çok kırdı çok yaraladı. Allah biliyor benim yaptıklarımı ve karşılığında yaşadıklarımı, kalbimi de biliyor. İkinci çocuğum çok küçük ama karşılayacak yani iyi bir yere verip üstüne para kalacak bir iş bulursam çalışıcam bakıyorum. Beni rahatsız eden şey benim çalışmam değil zira ben çok genç yaşta çalışmaya başlamış bir insanım. Beni rahatsız eden çok açık fikirli bir insan olmama rağmen erkeğin kadından beklentiye girmesi.
Peki napsin adam bana soylermisin yetmiyor para adam hem calisiyor hem okuyor esinden calismasini istemesinden daha dogal ne olabilir en yakini sizsiniz sizden istiycek tabi.bu arada maddi sorunlar ozel hayati da etkiler sorunlariniz asilsa duzelir.hala siz benden calismami bekliyor adamdir evi gecindiren diye dar dusuncelere sahipsiniz hicte acik fikirli degil yani.

Şimdi burda yeri geliyor çocuga iyi bi gelecek sunulamıyorsa çocuk yapılmasın deniyor demem o ki bi evlat dünyaya geliyorsa onun tüm hayatının sorumlulugunu alarak getiriyoruz dünyaya bende ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden mal mülk görmüyorum açıkçası bi beklentimde yok herkez kendine anca yetiyor zaten ama bi evladım var onun tüm hayatından sorumluyum ilerde maddi manevi herşeyine yetişmek benim ve eşimin görevi biz böyle düşünüyoruz
Ben de ayni şeyi düşün
Şimdi burda yeri geliyor çocuga iyi bi gelecek sunulamıyorsa çocuk yapılmasın deniyor demem o ki bi evlat dünyaya geliyorsa onun tüm hayatının sorumlulugunu alarak getiriyoruz dünyaya bende ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden mal mülk görmüyorum açıkçası bi beklentimde yok herkez kendine anca yetiyor zaten ama bi evladım var onun tüm hayatından sorumluyum ilerde maddi manevi herşeyine yetişmek benim ve eşimin görevi biz böyle düşünüyoruz. O yüzden konu sahibi destek beklerken pekte haksız degil açıkcası ailelerde bi yerde destek olmalı diye dusunuyorum
aynı şeyi ben de düşünüyorum. Benim de evladım var, bir sıkıntı çekerse o benim sıkıntım olur. Bu kadar gamsız olamam. O yüzden bana çok garip geliyor bu umursamazlık.

Peki napsin adam bana soylermisin yetmiyor para adam hem calisiyor hem okuyor esinden calismasini istemesinden daha dogal ne olabilir en yakini sizsiniz sizden istiycek tabi.bu arada maddi sorunlar ozel hayati da etkiler sorunlariniz asilsa duzelir.hala siz benden calismami bekliyor adamdir evi gecindiren diye dar dusuncelere sahipsiniz hicte acik fikirli degil yani.
Ben daha ne yapıcam hanımefendi? Oldu olacak ben nüfusuma alayım. En başından beri çalıştığımı altını çize çize belirtim. Bir ev parasını verdim. Çocuk verdim bak aile sahibi oldu. Çalıştı, öğrenci gibi gelip gitti tek adam çok çalışıyor diye her işi ben yaptım. Daha ne yapmalıyım?????????

Ben daha ne yapıcam hanımefendi? Oldu olacak ben nüfusuma alayım. En başından beri çalıştığımı altını çize çize belirtim. Bir ev parasını verdim. Çocuk verdim bak aile sahibi oldu. Çalıştı, öğrenci gibi gelip gitti tek adam çok çalışıyor diye her işi ben yaptım. Daha ne yapmalıyım?????????

Tekrar çalış. Zamanında çalıştım çocuk verdim demekle olmuyor ki? Para yetmiyorsa çalışın. Adam da belki biraz maddiolarak rahatlar, kafası rahatlayınca cinsel hayatınız güzelleşir.

Çocuk verdim derken, adam da çocuk verdi, tek başına mı yaptın?

Ev verdim derken peki, evi baban verdi.

Anliyorum sizi fedakarlik yapmissiniz elbet bizde eslerimizi baba yapmaya vesile olduk hayalimiz evde oturup isten donen esimizi beklemek cocuk bakmak gezmelere gitmekti ama durum onu gostermedi calismak zorundayiz

Siz sordunuz ben anlattim, cevaplari begenmeyince uvvv hakaret...
Bakin ben hala siz diye hitap ediyorum.
Ayrica benim kocami niye karistiriyorsunuz? İste boyle kendi derdini birakip saga sola saldirmaktan parayi da aski da yemis bitirmis hala doymamissiniz.
Esiniz de bu tavrinizdan bikmis olmali ki gece gunduz eve de yataginiza da girmiyor (son cumle hic tarzim degildi ama oyle usluba boyle uslupla yanit verilir.)
Yoo tam sizin tarzınız :).. yazık size çok üzüldüm sizin problemleriniz benden daha büyük. Halime şükrettim sizi görünce. Teşekkür ederim. Ama artık taciz etmeyi bırakın. Şampiyon sizsiniz Pelin Hanım! Hadi rahatlayın, bakın bugün de ona buna kendinizi gösterdiniz. Klavye arkasından günlük nefretinizi dolaylı yönden kustunuz. Oh mis gibi kafanız efil efildir. Ben sizin gibi pasif agresif tiplerden çok irite oluyorum gerçekten. Rica etsem artık sayfamı terk eder misiniz daha fazla uzatmadan? Biliyorum zor olacak size ama.. son kez bol şans diliyorum.

Yine okuduğunu anlayamayan birisi daha. İmkanları vardı zaten isteselerdi yapabilirlerdi diye yazdım. Durup duruken beklenilen bişey değil bu. Benim babam imkanı olduğu için değil yapmak istediği için yaptı. Bak sizin eşyalarınızı almışlar en azından. Onun ailesi ona bile lütfetmedi. Bir insan niye çalışır? Para kazanmak için değil mi? Ortada bu kadar çalışmaya para yok diyorum. Ben bu kadar destek olurken benim ailem bu kadar destek olmuşken insan en azından bimahçubiyet duyar. Ben böyle rahatlık görmedim.

Dunyanin en iyi universitelerinden birinden mezun biri olarak okuduğumu anlamakta sıkıntı yasadigimi hic sanmiyorum hanimefendi rahat olun. Begenmediginiz yorumlara karsi ne kadar da saldirgan bir uslup takiniyorsunuz. Altini cize cize tek kurus yardim etmediler dediginiz ailesi size tek cop dahi vermeye mecbur degil. Siz de annesiniz, evlat yetiştirmenin bile basli basina ne zor oldugunu bilirsiniz. Okutup buyutup bu yasa getirmisler ogullarini. Esiniz ve siz bir zahmet kendinizi gecindirmeyi becerin. Ailenizin size ev vermesi sizin şansınız olmus. O da babanizin sorumlulugu degil, jestiymis. Ama kıymeti bilinmemis o ayri.
Surekli ben ona iki cocuk verdim ailem ev verdi ama o hicbir sey yapmadi kafasindasiniz ve surekli esinizi sucluyorsunuz. Işinde gucunde calisan adam daha nasil evine katkida bulunacak ailesi destek olmadiktan sonra? Olmuyorlar diye omur boyu size karsi boynu bükük mu olmak zorunda? Yanlis anlamayin bunlari sizi suclamak icin filan söylemiyorum ama bazi beklentileriniz gerçekçi degil gercekten. Cinsellik yonunu isin icine katmadan konusuyorum yoksa cok fazla yıpranmışliklariniz var belli. Surekli adami mahcup etme tavri icindeyseniz de sizden uzaklasmis olabilir bunu da dusunun. Bence çocuklarınizi buyuttuyseniz sizin de çalışmaniz faydali olur. Yoksa 2500tl ile 4 kişilik ailenin bu devirde gecinmesi mumkun degil. Suçlamaktan baska seyler yapmalisiniz bu evliliği kurtarmak istiyorsaniz.

Eşimle flört ettik ve severek evlendik. 7 yıldır evliyiz iki çocuğumuz var. Evlenirken ailesinden sağa sola kapora vermesi dışında her hangi bir destek görmedik. Maddi durumları elveriyor muydu? derseniz evet isteseler elbette birşeyler yapabilecek durumdaydılar ama onlar kendi lüks daire ve arabalarının taksitlerini ödemekle meşgullerdi. Babacığım sağolsun, kiralarda sürünmeyin diye lokasyonu iyi olmasa da bize bir ev verdi hem de üzerimize. Kendisi de ortalama öyle bir evde oturuyor. Karı koca çalışıyor evimizi çeviriyorduk. Velhasıl gel zaman git zaman çocuklar oldu ben çalışamadım. Elimizdeki paralar eridi. borç ödedik sürekli çünkü düğündü, eşyaydı. Gelen takılar hep borca girdi. Ev alacak olduk borcumuz var dediler sırtlarını döndüler. Umursamaz tavırlarını tek tek anlatmıyorum bile. Evi sattık kredi çekerek aldığımız evi ödeyemedik aldığımız evi de sattık. Elimizdeki para eridi bitti, yok oldu. Eşin çalışmıyor muydu derseniz işte esas mesele orada. Eşim gece gündüz çalışan biri. Yani deyim değil gerçekten gece gündüz. Sabah gider işine, akşam yemeğe gelir sonra yine gider gece yarısı ya da sabaha karşı gelir. Akademik araştırma işinde olan biri. Hatta hafta sonları da gider birkaç saatte olsa yine gider. Böyle bir iş hayatı ve ortada kazanılan kayda değer bir para yok. Aldığı zaten kiraydı şuydu buydu gidiyor. Bana sürekli benim de çalışmam gerektiğini ancak bu kadar olduğunu söylüyor. Hayır yani yanlış anlaşılmasın sırtımı kocama dayayım da yaşayayım derdinde biri değilim. Ama ister istemez düşünüyorum; Bir kadın olarak bugünün parasıyla bir evle gelin geldim. Çocuklar olana kadar çalışıp para kazandım. Düğündür eşyadır ödemelerine çocuk olana kadar destek oldum. Çocuklarıma kendim baktım, büyüttüm. Annem sağlık problemleri olan bir insan, eşimin annesi deseniz kendi işinde gücünde. Yani tek başıma büyüttüm. Evde eşofmanı çekip elimde kumanda keyif yapmadım. Çocuk büyüttüm. Evin herişini ben yaptım. Çalışıyor yoruluyor diye hiç bir iş yaptırmadım. Eşim hep çalıştı, yapayalnızdım. Şimdi bunları düşününce ben ne yaptım diyorum. Para herşey değil elbette ama mal canın yorgasıdır demişler. Bir erkek olarak eşim çok zayıf bir hale geldi gözümde. Hala ona yaptığım onca şeye rağmen benim çalışmamdan medet umması. Bir gün ordan bir gün buradan esmesi. Bencil ailesi ve onlara acıması “ onlar hiç kendi oğullarının hayatına dair hiç kaygı duymadılar ama” Eşimin garip iş hayatı. Hayatımda hiç bu kadar saçma bir iş görmedim. Yani insan pazarda elma satsa şu harcadığı zamanı oraya harcasa daha çok kazanırdı sanırım. Ve cinsel hayatımız. Cinsel hayatımız hiç yok yani gerçekten yok. Evlendiğimiz zamandan beri erken boşalma problemi var dolayısıyla bir cinsel hayat yok. Bu konuda da hiç tedavi olmadı, gerek görmedi sanırım. Evde ev arkadaşı gibiyiz. Cinsellik artık benim için hiç birşey ifade etmiyor. Bende de istek kalmadı. Evde hiçbir şeye elini atmaz, işten geç geldiği için sürekli orda burda uyuklar. Haftasonları yataktan yalvar yakar kalkar. Kendimi bazen onun annesi gibi hissediyorum sanki okula gidecek geç kalma diye tepesinde sürekli söyleniyorum. Yemek yapmaktan anlamaz öyle bir merakı yok. Hasta olsam bir çorba yapamaz. Baba olarak sürekli bana akıl verir. İki dakika çocuğuyla yalnız kalsın birbirlerine girerler. Bunların dışında insan olarak iyi biridir. Ama o kadar sıkıldım ki. Bıktım artık. İşinden gücünden bıktım, fakirlikten bıktım, çocuğum mu?, ev arkadaşım mı?, kocam mı? Artık tanımlayamamaktan bıktım. Çok mutsuzum, geleceğe dair çok kaygılıyım. Sanki bitmek bilmeyen, çıkışı asla bulamayacağım bir labirentte sıkışmış gibiyim. Ben mantıksız mı düşünüyorum. Mantıksız bir beklenti içersinde miyim? Siz benim yerimde olsanız bu şartlarda ne düşünür ne yapardınız?
K.bakmayin ama 7 yila 2 cocuk sigdrmak mantikli gelmedi bana ne ev isi biter ne cocuklarin istekleri ve esinizle birbrnze zaten vakit ayiramazsininzki

Tekrar çalış. Zamanında çalıştım çocuk verdim demekle olmuyor ki? Para yetmiyorsa çalışın. Adam da belki biraz maddiolarak rahatlar, kafası rahatlayınca cinsel hayatınız güzelleşir.

Çocuk verdim derken, adam da çocuk verdi, tek başına mı yaptın?

Ev verdim derken peki, evi baban verdi.
İş aradığımı yazdım ya sevgili hanımefendi. Atlaya atlaya okuyup yorum yapmayın lütfen. Çocuk verdi de kendimi doğurup büyüttü? Bir kadınla erkeğin arasındaki farkımı konuşalım? Söylediğiniz üzere evi benim babam bana verdi.

Eşimle flört ettik ve severek evlendik. 7 yıldır evliyiz iki çocuğumuz var. Evlenirken ailesinden sağa sola kapora vermesi dışında her hangi bir destek görmedik. Maddi durumları elveriyor muydu? derseniz evet isteseler elbette birşeyler yapabilecek durumdaydılar ama onlar kendi lüks daire ve arabalarının taksitlerini ödemekle meşgullerdi. Babacığım sağolsun, kiralarda sürünmeyin diye lokasyonu iyi olmasa da bize bir ev verdi hem de üzerimize. Kendisi de ortalama öyle bir evde oturuyor. Karı koca çalışıyor evimizi çeviriyorduk. Velhasıl gel zaman git zaman çocuklar oldu ben çalışamadım. Elimizdeki paralar eridi. borç ödedik sürekli çünkü düğündü, eşyaydı. Gelen takılar hep borca girdi. Ev alacak olduk borcumuz var dediler sırtlarını döndüler. Umursamaz tavırlarını tek tek anlatmıyorum bile. Evi sattık kredi çekerek aldığımız evi ödeyemedik aldığımız evi de sattık. Elimizdeki para eridi bitti, yok oldu. Eşin çalışmıyor muydu derseniz işte esas mesele orada. Eşim gece gündüz çalışan biri. Yani deyim değil gerçekten gece gündüz. Sabah gider işine, akşam yemeğe gelir sonra yine gider gece yarısı ya da sabaha karşı gelir. Akademik araştırma işinde olan biri. Hatta hafta sonları da gider birkaç saatte olsa yine gider. Böyle bir iş hayatı ve ortada kazanılan kayda değer bir para yok. Aldığı zaten kiraydı şuydu buydu gidiyor. Bana sürekli benim de çalışmam gerektiğini ancak bu kadar olduğunu söylüyor. Hayır yani yanlış anlaşılmasın sırtımı kocama dayayım da yaşayayım derdinde biri değilim. Ama ister istemez düşünüyorum; Bir kadın olarak bugünün parasıyla bir evle gelin geldim. Çocuklar olana kadar çalışıp para kazandım. Düğündür eşyadır ödemelerine çocuk olana kadar destek oldum. Çocuklarıma kendim baktım, büyüttüm. Annem sağlık problemleri olan bir insan, eşimin annesi deseniz kendi işinde gücünde. Yani tek başıma büyüttüm. Evde eşofmanı çekip elimde kumanda keyif yapmadım. Çocuk büyüttüm. Evin herişini ben yaptım. Çalışıyor yoruluyor diye hiç bir iş yaptırmadım. Eşim hep çalıştı, yapayalnızdım. Şimdi bunları düşününce ben ne yaptım diyorum. Para herşey değil elbette ama mal canın yorgasıdır demişler. Bir erkek olarak eşim çok zayıf bir hale geldi gözümde. Hala ona yaptığım onca şeye rağmen benim çalışmamdan medet umması. Bir gün ordan bir gün buradan esmesi. Bencil ailesi ve onlara acıması “ onlar hiç kendi oğullarının hayatına dair hiç kaygı duymadılar ama” Eşimin garip iş hayatı. Hayatımda hiç bu kadar saçma bir iş görmedim. Yani insan pazarda elma satsa şu harcadığı zamanı oraya harcasa daha çok kazanırdı sanırım. Ve cinsel hayatımız. Cinsel hayatımız hiç yok yani gerçekten yok. Evlendiğimiz zamandan beri erken boşalma problemi var dolayısıyla bir cinsel hayat yok. Bu konuda da hiç tedavi olmadı, gerek görmedi sanırım. Evde ev arkadaşı gibiyiz. Cinsellik artık benim için hiç birşey ifade etmiyor. Bende de istek kalmadı. Evde hiçbir şeye elini atmaz, işten geç geldiği için sürekli orda burda uyuklar. Haftasonları yataktan yalvar yakar kalkar. Kendimi bazen onun annesi gibi hissediyorum sanki okula gidecek geç kalma diye tepesinde sürekli söyleniyorum. Yemek yapmaktan anlamaz öyle bir merakı yok. Hasta olsam bir çorba yapamaz. Baba olarak sürekli bana akıl verir. İki dakika çocuğuyla yalnız kalsın birbirlerine girerler. Bunların dışında insan olarak iyi biridir. Ama o kadar sıkıldım ki. Bıktım artık. İşinden gücünden bıktım, fakirlikten bıktım, çocuğum mu?, ev arkadaşım mı?, kocam mı? Artık tanımlayamamaktan bıktım. Çok mutsuzum, geleceğe dair çok kaygılıyım. Sanki bitmek bilmeyen, çıkışı asla bulamayacağım bir labirentte sıkışmış gibiyim. Ben mantıksız mı düşünüyorum. Mantıksız bir beklenti içersinde miyim? Siz benim yerimde olsanız bu şartlarda ne düşünür ne yapardınız?
Öncelikle Allah yardımcınız olsun,durumunuza gerçekten çok üzüldüm.cinsellik evliliğin ayakta durması için elzemdir.Evliliğinizin en başında eşinizin var olan problemine çözüm bulmalıydınız( hala geç kalmış sayılmazsınız).toplumumuzda kadının cinsel isteklerine genel olarak bi duyarsızlık olsada bence kadın da bu konuda mutlu olmalı ve istekleri göz ardı edilmemeli ve ayıplanmamalı.bu konuyu eşinizle konuşun mutlaka.öteki konuya gelince,bence siz de çalışıp eşinize destek olursanız belki onun bu kadar çok çalışmasına gerek kalmaz ve eşinizi evde daha çok görürsünüz.Hem siz de ev hayatından başka bir ortama girmiş olursunuz.çocuklar için bi bakıcı ayarlarsınız.Kanımca evliliğiniz için olmayacak çareler değil bunlar.Biraz zorlanırsınız ama böyle daha iyi olursunuz.

İş aradığımı yazdım ya sevgili hanımefendi. Atlaya atlaya okuyup yorum yapmayın lütfen. Çocuk verdi de kendimi doğurup büyüttü? Bir kadınla erkeğin arasındaki farkımı konuşalım? Söylediğiniz üzere evi benim babam bana verdi.

Ama sürekli bi ben eskiden çalıştım daha ne yapayım çok fedakarlık yaptım modundasın.

İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun da adam da para yetiştiremiyorum düşüncesinden biraz arınır.

Dunyanin en iyi universitelerinden birinden mezun biri olarak okuduğumu anlamakta sıkıntı yasadigimi hic sanmiyorum hanimefendi rahat olun. Begenmediginiz yorumlara karsi ne kadar da saldirgan bir uslup takiniyorsunuz. Altini cize cize tek kurus yardim etmediler dediginiz ailesi size tek cop dahi vermeye mecbur degil. Siz de annesiniz, evlat yetiştirmenin bile basli basina ne zor oldugunu bilirsiniz. Okutup buyutup bu yasa getirmisler ogullarini. Esiniz ve siz bir zahmet kendinizi gecindirmeyi becerin. Ailenizin size ev vermesi sizin şansınız olmus. O da babanizin sorumlulugu degil, jestiymis. Ama kıymeti bilinmemis o ayri.
Surekli ben ona iki cocuk verdim ailem ev verdi ama o hicbir sey yapmadi kafasindasiniz ve surekli esinizi sucluyorsunuz. Işinde gucunde calisan adam daha nasil evine katkida bulunacak ailesi destek olmadiktan sonra? Olmuyorlar diye omur boyu size karsi boynu bükük mu olmak zorunda? Yanlis anlamayin bunlari sizi suclamak icin filan söylemiyorum ama bazi beklentileriniz gerçekçi degil gercekten. Cinsellik yonunu isin icine katmadan konusuyorum yoksa cok fazla yıpranmışliklariniz var belli. Surekli adami mahcup etme tavri icindeyseniz de sizden uzaklasmis olabilir bunu da dusunun. Bence çocuklarınizi buyuttuyseniz sizin de çalışmaniz faydali olur. Yoksa 2500tl ile 4 kişilik ailenin bu devirde gecinmesi mumkun degil. Suçlamaktan baska seyler yapmalisiniz bu evliliği kurtarmak istiyorsaniz.
Niye suçlamayım pardon? Tabiki çocuk verdim diyeceğim o çocuğun her sorumluluğu neredeyse bana aitse.

O evi akademik işi dolayısıyla ordan oraya taşınırken, ev geçindiriken, doktorası dolayısıyla yurtdışına giderken vs nedenlerle harcadık. Üzerine belki ailesi de lütfedip destek olsaydı bir ev alabilirdik. Kafam çok karışık çok mutsuzum sadece bunu biliyorum.
Ne ise yaradi doktorasi bilmem nesi. Su an ney doc dr falan mi? Maaslari unvan yukseldikce yukseliyor diye biliyorum baya da cabalamis hala mi yetersiz kaliyor maasi..
Ben de yuksek lisans yapiyorum ve hic bi halta yaramiycagini bile bile bitirmeye calisiyorum iste.
Okumayip sanayiye girip kendi isini kuranlar bizden iyi valla...

Ama sürekli bi ben eskiden çalıştım daha ne yapayım çok fedakarlık yaptım modundasın.

İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun da adam da para yetiştiremiyorum düşüncesinden biraz arınır.
Ben eskiden çalıştım modu değil o, ben çalıştım çocuk olunca çalışamadım. Arasında fark var. Durum dolayısıyla çalışamadım.

O evi akademik işi dolayısıyla ordan oraya taşınırken, ev geçindiriken, doktorası dolayısıyla yurtdışına giderken vs nedenlerle harcadık. Üzerine belki ailesi de lütfedip destek olsaydı bir ev alabilirdik. Kafam çok karışık çok mutsuzum sadece bunu biliyorum.
doktora yapmış akademik bir kariyere sahip bir insan nasıl ev geçindiremiyor anlamadım.

Nedense eşinizin o kadar çalışıp da az kazandığı kısmı bir garip geldi. Size doğru söylediğinden emin misiniz? Ben sanki daha fazla alıyor ama o para bi yerlere gidiyormuş hissine kapıldım. Ayrıca mutlu olmadığınız ve yükünü tek başınıza yüklendiğiniz bir evliliği neden devam ettiriryorsunuz? Hayata bir kere geliyoruz. Mutlu olmak hakkınız.

valla biz de akademik alanda çalışıyoruz ama böyle yoğun bi tempom yok
çalıştığı alan mı bunu gerektiriyor acaba?
ne yani bu kadar yüzünü göstermeyecek derecede akademik araştırma?

Back