Kesinlikle benim de anlatmaya çalıştığım bu. Bazı arkadaşlar benim kocamın ailesinden beklentiye girdiğimi yazmışlar. Son zamanlarda bu tarz yazıları çok görüyorum. Vay efendim evlenmeseydiniz o zaman, yok kocanın ailesi bir şey yapmak zorunda değil gibi. Muhtemelen hayatında bir çok şeyi kendi başına göğüslemek zorunda kalmamış. Hali hazırda kocasının kendinin iyi bir işi olan veya çocuğunu gönül rahatlığıyla bırakabileceği bir aile ferdi olan veya hiç çocuğu olmayan. Kısaca benim derdimi şöyle izah edeyim; ben evlendiğimden beri gerek çocuk olmadan önce çalışarak, olduktan sonra evde çalışarak üzerime düşen herşeyi fazlasıyla yaptım. Benim ailem de yaptı. Gerek eşime saygı sevgi ve evliliğe gerekli mesafeyi göstererek. Ve elbette ki bunu yapması bana göre çok normal çünkü ben onların evladıyım. Yarın bir dertleri olduğunda koşacak kişi benim. Aile diyoruz değil mi? Aile olmanın gereği Burdur. O sizin vay efendim yapmak zorundalar mı? Şeklindeki postmodern bakış açınıza istinaden yurtdışında yaşamış bir insan olarak o çok modern ama aile ilişkileri çok kötü ya diye beğenmediğiniz insanlar bile çocuklarına evlenirken destek oluyorlar. Ha olmayan yok mu? Var. Bazılarının umrumda bile olmuyor. Tamamen bu aile ilişkisi ile alakalı. Hal böyleyken ben eşimin ailesine güvenerek elbette evlenmedim. Ama eşime yaptığı işe istinaden verilecek destek maddi manevi ne varsa yaptım. Sonuç? Ben çocuk okutur gibi kocamanın peşinde ordan oraya sürüklenirken bir de boş beleş akıl verme tacizlerine maruz kaldım. Evliliğin bir motivasyonu olur değil mi? Ben hem adam işinde başarılı olsun diye her türlü arkasında durucam. Yalnız bir evlilik yaşıycam. Hadi adam hiç yoktan çalışıyor kazanıyor desem maddi bir motivasyonum olur o da yok. Ailesi çok iyi maddi olmadı manevi destek oluyor desem o da yok. Aşk yok, seks yok, para yok..Kocaniz maddi manevi sirtini size dayamis. Bir ev bitkisinin bile daha cok faydasi vardir herhalde. Kendi gorevlerini de kadinin ustune yikip bir de calismiyor diye laf etmiyorlar mi! Siz evde tek basiniza yaptiginiz isleri parayla yaptirmaya kalksaniz maasi yetecek mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?