• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam kocam..

Ilk mesajinizda esinizin ablasina annesinin yardim ettigi anlasiliyor. Ha gorumcenizin kendi kvsi ise bu kisi o mesaji duzenleyin de benden baska yanlis anlayanlar olmasin:KK66:
Esime ailesi bir cop yapmadi valla. Babasi fabrikayi satti savdi yedi icti her sene umreye hacca gidiyorlar. Esim ailesinden bir sey almadan evlendi benimle. Ki inanin boylesi daha guzel ve onurlu. Benim birikmis param vardi esimin de ticaret zekasi. Bunlarla evlendik. Kimseye ihtiyacimiz olmadi inanin. Size de onu anlatiyorum zaten.belki faydam olur diye. Yoksa art niyetim yok kesinlikle. Siz kendi maasinizla ne yaparsaniz o. Anadan babadan bir sey gelmez.

Inanin ki derdim bambaşka. Tamam ailesi yardim etmiyo yapacak bisey yok zaten yardim etmek zorunda da değiller orasi apayri bi konu. Benim dert ettiğim şeyler bu adam her ay vermiş eve para her ay 200 tl verse 36000 eder. Gorumcemin para vermedigini söylerler. Şimdi bu çocuk evinin düzenli olmasını gerçekten haketmedi mi? Veya siz icerlemezmisiniz düğün salonunda paramız çıkışmadı ailesi kurus vermedi paramız yok diye 1 hafta sonra tatile gittiler. Daha mi önemliydi çocuklarından. Bakın düşündükçe insanin sinirleri bozuluyor.
Ben eşimden sadece beştaş istedim ne para ne pul hic bişey. Çalıştığım dönem kenara uc bes para atmistim parasız kaldigimda onu harcadim annem verdi ama eşimden istemedim adamin parasi yoktur mahcup olmasın diye.
Benim kendi annem abim için çabalıyor basinda kocasi yok borcsuz evlendireyim sıkıntı cekmesinler diyor gerçekten kayinvalidemle kayinpederim bunu yapamazmiydi ogullari icin?

Kızına araba alırken destek çıkmış arabayi kv almamış. O evlatta eşim evlat degil mi?
Hayır bakın zaten durumumuz ortada tam ev gecindiriyoruz bide dönmüş eşime sizde kredi çekin demiş. Biz bu krediyi öpücükle mi ödeyecez adamin aklina neler sokuyorlar.
Benim rahatsızlığım var şuan çocuk sahibi olamıyorum görümcem bir defa olsun arayip ya ne yaptiniz demeyen insan araba alinca niye hemen eşimi arıyor?
Normal şartlarda evet bu durumlarda bişey yok birisi araba alıyor diğeri seviniyor. Ama bu insanlar bizim en guzel günlerimizi zehir etti. O yuzden sevemiyorum unutamiyorum yaptıklarını cok bi onlar hakkinda konuşmayı sevmiyorum. Esim de gelip buyuk bi heycanla ablam araba almis diye anlatinca bi düşündüm. Kendin alsaydin da vakti zamaninda kendin icin sevinseydin. Sen ablana deseydin kredi cek diye

Şekerim herkesin geliri farklı. Erkek kardeşim benden daha az kazanıyor ben daha iyi araba alıyorum, çocuk karısına anlatmayacak onun yanında sevinmeyecek de ne yapacak. Erkekler o kadar ayrıntılı düşünmez vaaay karımla ablamın arası iyi değil şimdi yanında sevinirsem nispet yaptığımı düşünür demez sen triplenince bile anlam veremez. Ayrıca eşin ne kadar kazanıyor ki 40 yaşında birikimi olsun memlekette maaşların durumu ortada. Benle eşim ülke standardında iyi kazanıyoruz gene de bi ev bi araba olması neredeyse 40 yaşımızı buldu. Ki siz şimdiye kadar tek maaşmışsınız. Sen böyle sinir stres yapınca görümcenin keyfinde azalma olmayacak kendine yapıyorsun kendi canını sıkıyorsun ne gerek var

ama böyle insanlar çok fazla var.
yada benim tanıdığım çok fazla varo_O
kendi ailesinde olanı ballandıra ballandıra anlatır ama başkası veya sizinle ilgili bir durum olsa duymamazlıktan gelir.
hemde çok güzel duymamazlıktan gelir:işsiz:
örnek: yaa benim oğlan evine yeni bir mutfak dolabı yaptırdı.bakmalara kiyaman:KK45:
aa oyle mi aynisindan benim oğlanın evinde de var.
:ıslık:
:KK70::KK70:

ama böyle insanlar çok fazla var.
yada benim tanıdığım çok fazla varo_O
kendi ailesinde olanı ballandıra ballandıra anlatır ama başkası veya sizinle ilgili bir durum olsa duymamazlıktan gelir.
hemde çok güzel duymamazlıktan gelir:işsiz:
örnek: yaa benim oğlan evine yeni bir mutfak dolabı yaptırdı.bakmalara kiyaman:KK45:
aa oyle mi aynisindan benim oğlanın evinde de var.
:ıslık:
:KK70::KK70:

Ya vallaha alsın en güzelini alsın gözüm yok cok şükür arabam var. Sorun benim kocamin biseyleri görmemesi. Ya ablası beni insan yerine koymaz. Bi tepkini koy ortaya bana bi deger ver. Ee ablası araba almış ne güzel, bizim araba bozulsa bi yere gitmek istesek kiz asla arabasini vermez. Arabamiz yokty surekli annemlerden aliyorduk bunları cok çabuk unuttu

Ya vallaha alsın en güzelini alsın gözüm yok cok şükür arabam var. Sorun benim kocamin biseyleri görmemesi. Ya ablası beni insan yerine koymaz. Bi tepkini koy ortaya bana bi deger ver. Ee ablası araba almış ne güzel, bizim araba bozulsa bi yere gitmek istesek kiz asla arabasini vermez. Arabamiz yokty surekli annemlerden aliyorduk bunları cok çabuk unuttu
hayırlı oldu deyin geçin sizde.
üzerinde durdukça kıskanç durumuna düşersiniz.
sorununuzu onun arabası üzerinden değil kendi arabanız üzerinden anlatin.
yoksa yanlış anlaşılmaya müsait bir durum.

Inanin ki derdim bambaşka. Tamam ailesi yardim etmiyo yapacak bisey yok zaten yardim etmek zorunda da değiller orasi apayri bi konu. Benim dert ettiğim şeyler bu adam her ay vermiş eve para her ay 200 tl verse 36000 eder. Gorumcemin para vermedigini söylerler. Şimdi bu çocuk evinin düzenli olmasını gerçekten haketmedi mi? Veya siz icerlemezmisiniz düğün salonunda paramız çıkışmadı ailesi kurus vermedi paramız yok diye 1 hafta sonra tatile gittiler. Daha mi önemliydi çocuklarından. Bakın düşündükçe insanin sinirleri bozuluyor.
Ben eşimden sadece beştaş istedim ne para ne pul hic bişey. Çalıştığım dönem kenara uc bes para atmistim parasız kaldigimda onu harcadim annem verdi ama eşimden istemedim adamin parasi yoktur mahcup olmasın diye.
Benim kendi annem abim için çabalıyor basinda kocasi yok borcsuz evlendireyim sıkıntı cekmesinler diyor gerçekten kayinvalidemle kayinpederim bunu yapamazmiydi ogullari icin?

Kızına araba alırken destek çıkmış arabayi kv almamış. O evlatta eşim evlat degil mi?
Hayır bakın zaten durumumuz ortada tam ev gecindiriyoruz bide dönmüş eşime sizde kredi çekin demiş. Biz bu krediyi öpücükle mi ödeyecez adamin aklina neler sokuyorlar.
Benim rahatsızlığım var şuan çocuk sahibi olamıyorum görümcem bir defa olsun arayip ya ne yaptiniz demeyen insan araba alinca niye hemen eşimi arıyor?
Normal şartlarda evet bu durumlarda bişey yok birisi araba alıyor diğeri seviniyor. Ama bu insanlar bizim en guzel günlerimizi zehir etti. O yuzden sevemiyorum unutamiyorum yaptıklarını cok bi onlar hakkinda konuşmayı sevmiyorum. Esim de gelip buyuk bi heycanla ablam araba almis diye anlatinca bi düşündüm. Kendin alsaydin da vakti zamaninda kendin icin sevinseydin. Sen ablana deseydin kredi cek diye
Ama olmus bitmis seyler icin bos yere kendi zihninizi yoruyorsunuz. Bizim yasadiklarimizi kimse yasamamistir inanin ama ben takmam hic. Bana ne esimin ailevi durumlarindan,gorumcemden,kaynanamdan. Esim de asla minnet etmez. Bekarken onca hayri gecmistir illa ki evine ama evlenirken yine kendi gucuyle evlendi bu adam. Oturup gecmise dovunsek nolur ne gecer elimize? Esiniz hesabini duzgun yapmamis kendi eline para birakmamis simdi o dert etmiyor bakin ablasini anlatiyor adam sevine sevine. Ama siz dert ediyorsunuz. Yapmayin bunu kendinize yazik ya hayat o kadar kisa ki.

Ama olmus bitmis seyler icin bos yere kendi zihninizi yoruyorsunuz. Bizim yasadiklarimizi kimse yasamamistir inanin ama ben takmam hic. Bana ne esimin ailevi durumlarindan,gorumcemden,kaynanamdan. Esim de asla minnet etmez. Bekarken onca hayri gecmistir illa ki evine ama evlenirken yine kendi gucuyle evlendi bu adam. Oturup gecmise dovunsek nolur ne gecer elimize? Esiniz hesabini duzgun yapmamis kendi eline para birakmamis simdi o dert etmiyor bakin ablasini anlatiyor adam sevine sevine. Ama siz dert ediyorsunuz. Yapmayin bunu kendinize yazik ya hayat o kadar kisa ki.

Ama sizin eşiniz sizi savunuyodur kimse size laf soz edemez. Ben musade etsem laf sayarlar ve benim eşim ben demesem tepki dahi vermez. Ama lafa gelince ben senin tarafindayim der

hayırlı oldu deyin geçin sizde.
üzerinde durdukça kıskanç durumuna düşersiniz.
sorununuzu onun arabası üzerinden değil kendi arabanız üzerinden anlatin.
yoksa yanlış anlaşılmaya müsait bir durum.

Kesinlikle zaten herkes ne kiskanmissin diye yorum yapiyo ama anlamadilar asil derdimin gorumcemin bisey almasi olmadığını. Neyse artik :)

Ama sizin eşiniz sizi savunuyodur kimse size laf soz edemez. Ben musade etsem laf sayarlar ve benim eşim ben demesem tepki dahi vermez. Ama lafa gelince ben senin tarafindayim der
Bilemiyorum oyle bir durum olmadi ama, olacagi gunler de gelir belki tabii,kimse bilemez. Ben de esim de ailesinin ne oldugunu biliriz ama birbirimize karsi dile getirmeyiz hic. Mesela gorumcemle okudugunuz dogum gunu meselesinden beridir konusmuyorum cunku kendisi kustu gitti. Benim oglumla ilgili kararima saygi gostermeyen de kendisi,ben tepki gosterince kusen de kendisi. Esimle alti ayda bir telefon mesajiyla gorusuyorlar. Esim akrabalar vasitasiyla duydugu seyleri gelir bana anlatir guler eder, asla mudahale etmem ben de gulerim. Halbuki ben ondan once duymusumdur ayni muhabbetleri ama o soyleyene kadar anlatip da gulmem yani.

Ya isin asli insanlar bir garip. Gorumceme bakarak anlayabiliyorum ben bunu. Bayramda esimi aramaz sormaz,gerekce olarak dark kendisine laf soyledi cunku. Bunu kullanir. Ama evine fayans yaptirir esimi arar. Araba alinca arar,cep telefonu alinca arar, yatak odasina stor yaptirirken arar ;) komik degil mi? Ben de komik buluyorum ama sallamamak lazim. Laf edecekse esim etsin bana ne deyip geciyorum. Yasim olmus 34. Bana da yazik ayol yaslanicam elalem yuzunden

Bilemiyorum oyle bir durum olmadi ama, olacagi gunler de gelir belki tabii,kimse bilemez. Ben de esim de ailesinin ne oldugunu biliriz ama birbirimize karsi dile getirmeyiz hic. Mesela gorumcemle okudugunuz dogum gunu meselesinden beridir konusmuyorum cunku kendisi kustu gitti. Benim oglumla ilgili kararima saygi gostermeyen de kendisi,ben tepki gosterince kusen de kendisi. Esimle alti ayda bir telefon mesajiyla gorusuyorlar. Esim akrabalar vasitasiyla duydugu seyleri gelir bana anlatir guler eder, asla mudahale etmem ben de gulerim. Halbuki ben ondan once duymusumdur ayni muhabbetleri ama o soyleyene kadar anlatip da gulmem yani.

Ya isin asli insanlar bir garip. Gorumceme bakarak anlayabiliyorum ben bunu. Bayramda esimi aramaz sormaz,gerekce olarak dark kendisine laf soyledi cunku. Bunu kullanir. Ama evine fayans yaptirir esimi arar. Araba alinca arar,cep telefonu alinca arar, yatak odasina stor yaptirirken arar :KK66: komik degil mi? Ben de komik buluyorum ama sallamamak lazim. Laf edecekse esim etsin bana ne deyip geciyorum. Yasim olmus 34. Bana da yazik ayol yaslanicam elalem yuzunden

Ben dayanamıyorum böyle şeylere belki de esim yüzünden bu kadar agresif oldum o biraz savunmayı bilse bende koyvercem. Bakın ben size bi kötü niyetini söyleyeyim, hikaye paylaşmış ablasiyla arkadaslariyla arabanın kuyruğunu düzelttim diye peki bunu neden dün eşimi aradığında ona da söylemedi? Ya ben arami düzeltmek için saçımı boyatacagimda sirf konusmak için mesaj attım bu sac bana yakisir mi ne diyosun diye

30 yaşında kenarda ne parası olacak acaba?
Çok merak ettim sizin kenarınızda kaç paranız var ?

Ben dayanamıyorum böyle şeylere belki de esim yüzünden bu kadar agresif oldum o biraz savunmayı bilse bende koyvercem. Bakın ben size bi kötü niyetini söyleyeyim, hikaye paylaşmış ablasiyla arkadaslariyla arabanın kuyruğunu düzelttim diye peki bunu neden dün eşimi aradığında ona da söylemedi? Ya ben arami düzeltmek için saçımı boyatacagimda sirf konusmak için mesaj attım bu sac bana yakisir mi ne diyosun diye
Siz aranizi duzeltmek istiyor musunuz onemli olan o. Eger istiyorsaniz bunun icin sac boyanizi sormayin. Bir yerde bulusma teklif edin. Oturtun karsiniza anlatin. Bak x sen boyle boyle yaptin ben cok alindim deyin mesela. Sen de bana soyle neyime alindin diye sorun. Guzelce anlatin,guzelce de dinleyin. Sonucu da baglayin,deyin ki ben normal iliskiler kurmak istiyorum seninle, hadi gel guzelce yeniden baslayalim,abla kardes olalim,iyi anlasalim. Birbirimizin damarini biliyoruz artik bak ne guzel konustuk,hah iste o damara basmayalim deyin. Belki ikinize de iyi gelecek olan davranis budur. Ben kendi gorumceme aynen bunu yapmak istiyorum su siralar. Hatta konu acasim bile var buraya ;)

Bazen takmamak en iyisi sizde takmayin kafaniza kimsenin hakki kimsede kalmaz bunun rahatligiyla hayatinizda mutlu olmaya calisin

Siz aranizi duzeltmek istiyor musunuz onemli olan o. Eger istiyorsaniz bunun icin sac boyanizi sormayin. Bir yerde bulusma teklif edin. Oturtun karsiniza anlatin. Bak x sen boyle boyle yaptin ben cok alindim deyin mesela. Sen de bana soyle neyime alindin diye sorun. Guzelce anlatin,guzelce de dinleyin. Sonucu da baglayin,deyin ki ben normal iliskiler kurmak istiyorum seninle, hadi gel guzelce yeniden baslayalim,abla kardes olalim,iyi anlasalim. Birbirimizin damarini biliyoruz artik bak ne guzel konustuk,hah iste o damara basmayalim deyin. Belki ikinize de iyi gelecek olan davranis budur. Ben kendi gorumceme aynen bunu yapmak istiyorum su siralar. Hatta konu acasim bile var buraya :KK66:

Ahhh ahhh ne güzel normal arkadaşlarımızla olan şeyleri söylemişsiniz. En son bi yerde oturalım dediğimizde gecenin sonunda görümcem beni dövmeye kalkmıştı ve annemin evine gitmiştim.
Iki gün once bi arkadaşımla bu konuşmayı yaptık neden aramız soğudu şu bu konuştuk ve daha sık görüşmemiz gerektiğine karar verdik.
Ben evlerine gidiyorum ya kız benimle konuşmuyor eşimle konuşuyor ben dahil olmaya çalışıyorum. Hem ablasigil hem biz gittigimizde ablasi varken oturuyo onlar gidince bu da odasına gidiyor. Beni instagram hikayesinden engelliyor ablasıyla fotoğraf atınca engelimi kaldırıyor, gerçekten bunları yapan birisi konusmaktan anlayacak mı? Ben çok uğraştım inanın ki yaptıkları herseye ragmen gittim geldim. Kv her defasında bi laf soktu. Is bulamadim kp senin çalışmaya niyetin yok dedi.. daha bunlar küçücük seyler

Benim ablasıyla bi alakam yokken neden anlatiyor? Sohbet edecek bi çok konumuz var ablasiyla ilgilenmiyorum
O zaman esinize diyeceksiniz ki;
Canim senin ablan olabilir anliyorum ama ablan beni hicbir sekilde ilgilendirmiyor bana ablanin hayatiyla ilgili birsey anlatmani istemiyorum..

Demelisin

30 yaşında kenarda ne parası olacak acaba?
Çok merak ettim sizin kenarınızda kaç paranız var ?

2- 3 yıllık bi çalışma hayatı yok 15 yıldır çalışıyor eger geçtiğimiz 15 senede biseyi yoksa demek ko önümüzde ki 15 senede de bişeyi olmayacak. Ben hala birikim yapabiliyorum zor zamanlarimiz icin çıkarabileceğim param var ama bişey olsa eşim pat diye bi para çıkaramaz anlatabildim mi

Ahhh ahhh ne güzel normal arkadaşlarımızla olan şeyleri söylemişsiniz. En son bi yerde oturalım dediğimizde gecenin sonunda görümcem beni dövmeye kalkmıştı ve annemin evine gitmiştim.
Iki gün once bi arkadaşımla bu konuşmayı yaptık neden aramız soğudu şu bu konuştuk ve daha sık görüşmemiz gerektiğine karar verdik.
Ben evlerine gidiyorum ya kız benimle konuşmuyor eşimle konuşuyor ben dahil olmaya çalışıyorum. Hem ablasigil hem biz gittigimizde ablasi varken oturuyo onlar gidince bu da odasına gidiyor. Beni instagram hikayesinden engelliyor ablasıyla fotoğraf atınca engelimi kaldırıyor, gerçekten bunları yapan birisi konusmaktan anlayacak mı? Ben çok uğraştım inanın ki yaptıkları herseye ragmen gittim geldim. Kv her defasında bi laf soktu. Is bulamadim kp senin çalışmaya niyetin yok dedi.. daha bunlar küçücük seyler
Konusmaktan anlamiyorsa hic konusmayin o zaman. Ama gorusmeyin de. Veya sadece esinizin yaninda gorusun. Ben sizi anliyorum ama napalim iste bazi insanlar boyle garip davraniyor.

Yorumların hepsini okudum, konunun başında da yorum yapmıştım. Durum sizin kıskanç olmanızdan daha fena. Kuskanırsınız 5 dk da geçer gider. Siz eşinizin verdiği paraya takmışsınız kafayı. Vermiş, geçmiş bitmiş. Ailesi de inkar etmiş, yardım etmemiş. Bakın hepsi miş, muş. Olan olmuş. Geçmişi geçmişte bırakmanız lazım artık. Siz bunları takıyorsunuz kafaya, üzülüyorsunuz, sinirleniyorsunuz. Olan size oluyor kimsenin umrunda değil, eşinizin bile. Geçmişi değiştiremeyiz. Bundan sonrası için planlar yapıp eşinizin size destek olmasını sağlamaya çalışın
Benim eşimde öğrenciliğinden itibaren sürekli ailesine yardım etmiş. Biz evlenirken hiç parası yoktu ki çok iyi kazanıyor ülke koşullarına göre. Ablasının ülke değiştirip sıfırdan hayat kurmasını sağlamış. Diğer ablasının ailesine verdiği maddi zararı kapatmış ki B sınıf bir araba parası ediyormuş o zamanlar. Annesine babasına ev yaptırdı. Düğün yapmadık sevmeyiz öyle şeyleri, nikahımızda giydikleri kıyafetlerden, uçak paralarına herşeyi eşim karşıladı. Evlendikten sonra 1 yıl boyunca düzenli yardım yaptık.bunlara karşılık bana kaynanalığı dibine kadar yaptı sevgili kv. Mesafe koyunca biraz akıllandı ama geçmiş olsun. Hala memlekete gittiğimizde market vs ihtiyaçlarını karşılarız. Birikmiş fatura vs varsa öderiz. Yemek yemeye, gezmeye götürürğz mutlaka. Ve bunları eşim akıl etmez ben yaptırırım. Çünkü kendim için yapabileceğim en güzel, faydalı şey olanları unutmak ve affetmek. Nefret çok zehirli bir duygu, en çok onu içinde taşıyana zarar veriyor. Bizim durumumuz uygun yardım ediyoruz. Paylaştıkça duygularımın olumlu hale dönüştüğünü hissediyorum. Sizde kendinize göre unutmanın, affetmenin bir yolunu bulun. Bu durum sadece size zarar verir.

Back