• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam kocam..

Ama sana tavsiyem eşini alıp karşına biraz biraz aç konuyu. Bunları bunları hazmedemiyorum diye. Ben en azından bunu yaptım içim soğudu biraz ve artık daha nadir gidiyoruz. Yine saf saf iyilik melekliği yapıyor mu evet, işleri düşünce ararlar ya da aldıkları bişeyi duyurmaya falan, telefonu kapatınca lafımı sokuyorum rahatlıyorum. Ki emin ol ben asla laf sokamayan biriyim biri bana bişey söylediğinde günlerce hasta yatarım cevap veremedim diye. Artık alıştım ama pat pat

30 yaşina gelmis diyince sanki 50 yasinda adam siz kac yasindasiniz sizin neyiniz vardi evlenmeden once ???

Tutarsiz anlatiyorsunuz ama. Hem diyorsunuz ki esimin bir cabasi yok dikili agaci yok,hem de diyorsunuz ki 2200 maasla nasil kredi cekelim. Mantikli olun biraz. Simdi siz de ise girmissiniz beraber calisir yaparsiniz caninizin istedigini.

Esiniz de kimi anlatirsa anlatsin ben kotu niyet hissetmedim. Size atilan bir laf yok orada. Ha ille var diyorsaniz gorumcenize annesi yardim etmis araba icin. Size de anneniz yardim etsin. Diger gorumcenize de kocasi almis arabayi,soyleyin kocaniza size de alsin. Ne diyelim ki baska :KK66:

Canım kredi çekilir ama nasıl çekilir. Arabanın modelini yükseltmek için değil.
Kiradan kurtulup ev almak için mesela.
Bu sefer dengelenmiş olur.

Buna kıskançlık denir mi denmez mi o kişiye kalmış ancak yazdıklarınızdan aldığım mesaj eşinizin övünmesine sinir olduğunuz değil. Aslında şu:

"Biz daha iyi durumda olabilecekken eşim yüzünden olamıyoruz ve eşim de ablalarının aldıklarını bana anlatırken bunun farkında değil. Biz onlardan daha iyi durumda olabilirdik, buna sinir oluyorum"

Olabilir, sinirlenebilirsiniz. Ancak eşiniz de böyle bir insan belli ki. Kimi insan birikim yapmayı sever, daha garanticidir. Kimisi değildir daha "anı yaşamayı" seven stildedir. Bunu evlenmeden önce anlamanız lazımdı. Eşinizle hayata bakış açılarınızın epey farklı olduğu düşüncesindeyim.

Canım eşinin hala bir dikili taşı olmaması seni rahatsız ediyordur.
Benimde rahatsız olduğum bir konu.

Genelde şu şöyle yapmış bu böyle yapmış diyen kişi kaynanam oluyor.
Bende iyi allah daha çok versin diyorum

Belkide mutluluğunu senle paylaşmak içinde anlatmış olabilir.
Keşke bizde bişey yapsak. Şöyle evim olsa veya şöyle arabam olsa vs demek

Yok yokkk öyle de demiyor bi ara saka yaptim ya trafikte benimle yarışıyorlar geçemiyorum daha bi araba istiyorum dedim. O zaman çalışmıyordum. Tamam çalış kredi cek sen öde ben sana arabayi alırım dedi adam ve gayet ciddiydi bide kendi istediği arabayi alırmış.
Ya anlamadığım nokta şu, hic mi dert etmedin kendine be adam ablamin arabasi var benim yok diye. Hata bende ki erkenden evlendim

Yok yokkk öyle de demiyor bi ara saka yaptim ya trafikte benimle yarışıyorlar geçemiyorum daha bi araba istiyorum dedim. O zaman çalışmıyordum. Tamam çalış kredi cek sen öde ben sana arabayi alırım dedi adam ve gayet ciddiydi bide kendi istediği arabayi alırmış.
Ya anlamadığım nokta şu, hic mi dert etmedin kendine be adam ablamin arabasi var benim yok diye. Hata bende ki erkenden evlendim

Kredi işine araba için kendin bulaşma.

Çalışıyorsan birikimine devam et..
Ilerde ev olur arşa olur alırsın.

Buna kıskançlık denir mi denmez mi o kişiye kalmış ancak yazdıklarınızdan aldığım mesaj eşinizin övünmesine sinir olduğunuz değil. Aslında şu:

"Biz daha iyi durumda olabilecekken eşim yüzünden olamıyoruz ve eşim de ablalarının aldıklarını bana anlatırken bunun farkında değil. Biz onlardan daha iyi durumda olabilirdik, buna sinir oluyorum"

Olabilir, sinirlenebilirsiniz. Ancak eşiniz de böyle bir insan belli ki. Kimi insan birikim yapmayı sever, daha garanticidir. Kimisi değildir daha "anı yaşamayı" seven stildedir. Bunu evlenmeden önce anlamanız lazımdı. Eşinizle hayata bakış açılarınızın epey farklı olduğu düşüncesindeyim.

Kesinlikle çok farklı şeylerimiz var. Ben bi cekete 300 tl asla veremem ama eşim düşünmeden veriyor mesela. Ben kenarda uc bes kurusumuz olsun derdindeyim daha kenarda bi 50 tl si yoktur.

3ündende bahaederken hep bi böyle sevgisizlik üslubu takınmışsınız. Herkes kötü sorunlu siz mükemmel gibi. Kayınvalide kişisi yada görümce tip diye bahsedeceğinize görümcem ve kayınvalidem diye bahsedebilirsiniz. Bi yerde anlatırken bile nefretle anlatmak garibime gidiyor. Tuhafıma gitti neyse. Bunda sinirlenecek birşey yok bence. Ablası sonuçta araba aldı diye sevinip anlatabilir olabilir
Değil mi ama..Tarz tavır çok önemli herkes kalbinin ekmeğini yer..:KK51:

30 yaşında olab kaç kişinin Dikili ağacı varm.hele evleneli az olmuş evlilik borcu yeni bitmiş birinin. Öyle bir anlatıyorsunuz ki gören de adam 60 yaşında sanır. Bir de evlenmeden önce harcadigi paraya bile laf yapmalar. Tabii adam yemeyin icmeyip biriktirecekti ki size bir ev alsın nişanlıyken....

Ben de gıcık oluyorum bazen eşimin abisinin karısına miras mı ne kalcakmış osmanlı padişahıymış dedesi de yok maaş baģlancakmış vakıftan bilmemne her seferinde kaynım bunları anlatır benim eşim de gerçekmiş de olmus gibi sanki onları över gibi konusur eder. Gıcık olurum. Anlıyorum seni. Bence çok tepki verme yoksa ters tepiyor daha çok konusuyorlar. Sallama sen boşver kendi hayatına bak.

30 yaşında olab kaç kişinin Dikili ağacı varm.hele evleneli az olmuş evlilik borcu yeni bitmiş birinin. Öyle bir anlatıyorsunuz ki gören de adam 60 yaşında sanır. Bir de evlenmeden önce harcadigi paraya bile laf yapmalar. Tabii adam yemeyin icmeyip biriktirecekti ki size bir ev alsın nişanlıyken....
Benim buyudugum ailede herkesin var. Yorumları okusaydiniz bi daha yazmam gerekmezdi ben burda 2-3 yıl çalışan birisinden bahsetmiyorum. Benden önce 15 yıl çalışmış. Ailesine vermiş, benim ablam da abim de anneme verir ama annem hic birimizi borçlu evlendirmedi hemde başında kocası yok. Daha da abim için para biriktiriyor onu da güzel bi düğünle borçsuz evlendirebilmek için.
Lafa soze gelince aslaa eşime kıyamayan bir aile ama iş paraya gelince borç yiğidin kamçısıdır diyen ama kendileri asla borca girmeyen bir aile.
Benim esim eve para verirken ablasi hepkenara attığı için birşeyler yapabiliyor, bizm ki yıllarını vermiş ama sonuç ortada.
Yorum yapmadan önce anlatılanı anlamanizi tavsiye ederim.
Ben şuan kendime eşya almayıp para biriktiriyorsam biseyler katabilmek için karşımdaki insandan da aynısını beklerim. Aynısını sizin eşiniz yapsın bakalim bu rahat konuşmalar devam edecek mi

Ben de gıcık oluyorum bazen eşimin abisinin karısına miras mı ne kalcakmış osmanlı padişahıymış dedesi de yok maaş baģlancakmış vakıftan bilmemne her seferinde kaynım bunları anlatır benim eşim de gerçekmiş de olmus gibi sanki onları över gibi konusur eder. Gıcık olurum. Anlıyorum seni. Bence çok tepki verme yoksa ters tepiyor daha çok konusuyorlar. Sallama sen boşver kendi hayatına bak.
Valla hala konuşmuyoruz eşimle kendisi bilir bana ailesi yüzünden tavır almamayı öğrenecek, ben nasıl her durumda onun yanında oluyorsam o da olmali diye düşünüyorum. Ama sadece düşünüyorum adam bunu anlamiyor

="Gelinlerce, post: 55319657, member: 864821"]Benim buyudugum ailede herkesin var. Yorumları okusaydiniz bi daha yazmam gerekmezdi ben burda 2-3 yıl çalışan birisinden bahsetmiyorum. Benden önce 15 yıl çalışmış. Ailesine vermiş, benim ablam da abim de anneme verir ama annem hic birimizi borçlu evlendirmedi hemde başında kocası yok. Daha da abim için para biriktiriyor onu da güzel bi düğünle borçsuz evlendirebilmek için.
Lafa soze gelince aslaa eşime kıyamayan bir aile ama iş paraya gelince borç yiğidin kamçısıdır diyen ama kendileri asla borca girmeyen bir aile.
Benim esim eve para verirken ablasi hepkenara attığı için birşeyler yapabiliyor, bizm ki yıllarını vermiş ama sonuç ortada.
Yorum yapmadan önce anlatılanı anlamanizi tavsiye ederim.
Ben şuan kendime eşya almayıp para biriktiriyorsam biseyler katabilmek için karşımdaki insandan da aynısını beklerim. Aynısını sizin eşiniz yapsın bakalim bu rahat konuşmalar devam edecek mi
Yani diyelim ki 8 sayfa yorum var ve hepsini okumaliyim ki yorum yapabilirsiniz diyorsunuz. Bu çok zaman alan bir şey ve kimsenin o kadar vakti yok. Yani bütün dertler yorumsuz kalır bu doğrultuda. Bence siz ilk mesajınızı daha geniş yapmalısınız. Ya da gelen cevaplar doğrultusunda ilk mesajınızı eklenti yapmalısiniz.

Evet sizin bu tarzınız tavrınız o kadar hos ki görende padişah torunu sanacak. Yaşadıklarımın yarısını yaşasaydınız acaba benim kadar olabilecekmiydiniz
Yaşamadığımızı nerden biliyorsunuz.?Tavrımızı tarzımızı nerden biliyorsunuz?
Yeri geldi neler gördük ,yaşadık ama eşimizi ezip küçümsemedik ,insanların mutluluğunu paylaştık.Eşimiz sevinince,mutlu olunca bizde sevindik.
Ama dedim ya herkes kalbinin ekmeğini yer.ama siz şanslısınız eşiniz sayesinde nasibiniz bol olur..

Yaşamadığımızı nerden biliyorsunuz.?Tavrımızı tarzımızı nerden biliyorsunuz?
Yeri geldi neler gördük ,yaşadık ama eşimizi ezip küçümsemedik ,insanların mutluluğunu paylaştık.Eşimiz sevinince,mutlu olunca bizde sevindik.
Ama dedim ya herkes kalbinin ekmeğini yer.ama siz şanslısınız eşiniz sayesinde nasibiniz bol olur..

Birazını yaşamış olsaydınız demek istediğim şeyleri çarpıtmak yerine anlardiniz. Nerede eşimi küçümsemişim ben ? Ben adamin yaptığı şeyler karşısında ailesinin hic bişey yapmayisina esime deger vermeyislerine sinir oluyorum. Esim onca yil çalışmış karşılığında annesi hala eve hic para vermedi diyebiliyor utanmadan. Sizde hala eşimi küçük gördüğümü empoze etmeye çalışıyosunuz. Küçük gördüğüm adamla niye evleneyim

Back