• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam kocam..

Valla konu sahibi sende para kazanmasınıda tutmasınıda bilen bi adamla evlencektin o zaman.
30 yaşına gelmiş bi kuruşu yok diyosun bile bile evlenmişsin.
En güzel arabalara binen, kocasına her dediğini yaptıran kadınlarada helal olsun diyorum. Herkes yapamaz.

Eşiniz 2.200 TL maaş alıyor yazmışsınız.Adamcağız ne yapsın , bir dikili ağacı yok diye eleştirmek hiç hoş değil.Siz de çalışın o halde , iyi bir iş bulun.Çocuğu bahane ettiler diyorsunuz da çocuğunuz olmadan çalışsaydınız.

Yorumların hepsini okudum, konunun başında da yorum yapmıştım. Durum sizin kıskanç olmanızdan daha fena. Kuskanırsınız 5 dk da geçer gider. Siz eşinizin verdiği paraya takmışsınız kafayı. Vermiş, geçmiş bitmiş. Ailesi de inkar etmiş, yardım etmemiş. Bakın hepsi miş, muş. Olan olmuş. Geçmişi geçmişte bırakmanız lazım artık. Siz bunları takıyorsunuz kafaya, üzülüyorsunuz, sinirleniyorsunuz. Olan size oluyor kimsenin umrunda değil, eşinizin bile. Geçmişi değiştiremeyiz. Bundan sonrası için planlar yapıp eşinizin size destek olmasını sağlamaya çalışın
Benim eşimde öğrenciliğinden itibaren sürekli ailesine yardım etmiş. Biz evlenirken hiç parası yoktu ki çok iyi kazanıyor ülke koşullarına göre. Ablasının ülke değiştirip sıfırdan hayat kurmasını sağlamış. Diğer ablasının ailesine verdiği maddi zararı kapatmış ki B sınıf bir araba parası ediyormuş o zamanlar. Annesine babasına ev yaptırdı. Düğün yapmadık sevmeyiz öyle şeyleri, nikahımızda giydikleri kıyafetlerden, uçak paralarına herşeyi eşim karşıladı. Evlendikten sonra 1 yıl boyunca düzenli yardım yaptık.bunlara karşılık bana kaynanalığı dibine kadar yaptı sevgili kv. Mesafe koyunca biraz akıllandı ama geçmiş olsun. Hala memlekete gittiğimizde market vs ihtiyaçlarını karşılarız. Birikmiş fatura vs varsa öderiz. Yemek yemeye, gezmeye götürürğz mutlaka. Ve bunları eşim akıl etmez ben yaptırırım. Çünkü kendim için yapabileceğim en güzel, faydalı şey olanları unutmak ve affetmek. Nefret çok zehirli bir duygu, en çok onu içinde taşıyana zarar veriyor. Bizim durumumuz uygun yardım ediyoruz. Paylaştıkça duygularımın olumlu hale dönüştüğünü hissediyorum. Sizde kendinize göre unutmanın, affetmenin bir yolunu bulun. Bu durum sadece size zarar verir.

Öncelikle gerçekten önemseyip uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim.
Ben unutamıyorum yapılanları yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor e eşimde gelip ballandirarak anlatınca sinirlerim tepeme çıkıyor. Ben onlara da degil eşime kızıyorum bazi seyleri gormemekte o kadar ısrarcı ki.
Vallaha bende diyorum annenleri de cagiralim suraya gidelim bunu yapalım ama insanlar bunlari görmeyip ayni hareketlerine devam edince ve esim bu olaylara bi dur demeyince ben en başa dönüyorum.
Bu insanlar bizim bosanmamizi istediklerini her ne kadar dile getirmeselerde onlar yüzünden 2 defa annemin evine gittim. Boşanma aşamasına geldim bizi barıştıran benim arkadaşlarım oldu esim tarafindan kimse bir adım atmadı.
Kendi ailemde bizden önce abimin arabası oldu ama eşimin ailesinde esime bi deger yok.

Eşiniz 2.200 TL maaş alıyor yazmışsınız.Adamcağız ne yapsın , bir dikili ağacı yok diye eleştirmek hiç hoş değil.Siz de çalışın o halde , iyi bir iş bulun.Çocuğu bahane ettiler diyorsunuz da çocuğunuz olmadan çalışsaydınız.

Çalışıyorum hanımefendi sakin olun :) ben evlenmeden once 2 yıl çalıştım yani uni ye giderken de calisiyordum ama onları saymıyoruz. Yine de birkimim vardı. Biz 15 yıldır çalışan birisinden bahsediyoruz

Çalışıyorum hanımefendi sakin olun :) ben evlenmeden once 2 yıl çalıştım yani uni ye giderken de calisiyordum ama onları saymıyoruz. Yine de birkimim vardı. Biz 15 yıldır çalışan birisinden bahsediyoruz
Eşinizi bir dikili ağacı yok diye küçük görür gibi yazmanız beni çok rahatsız etti.Çalışıyorsanız arabayı kendiniz alın o halde.Herkesin hayatı farklıdır.İnsanlarla kendinizi kıyaslamak sadece sizi yorar.Çünkü her şeyin hep daha iyisi var.Kıyaslama huyundan vazgeçmelisiniz kendi huzurunuz için.

Ne kadar bencil ve kiskancsiniz ne var yani adam heves edip anlatmis

Size sevmediğiniz insanlardan bahsedildiğinde ne yapıyorsunuz? Oturup büyük bi heycanla dinliyormusunuz? Muhtemelen dinlemiyorsunuz veya dedikodusunu yapıyorsunuz bu durumda sizde kıskanç ve bencilsiniz.

Eşinizi bir dikili ağacı yok diye küçük görür gibi yazmanız beni çok rahatsız etti.Çalışıyorsanız arabayı kendiniz alın o halde.Herkesin hayatı farklıdır.İnsanlarla kendinizi kıyaslamak sadece sizi yorar.Çünkü her şeyin hep daha iyisi var.Kıyaslama huyundan vazgeçmelisiniz kendi huzurunuz için.

Dikili ağacı yok bir deyim biliyorsunuz demi? Uzum üzüme baka baka kararır gibi..
Duruma uyan şeyleri günlük hayatımızda kullanıyoruz. Kimseyi küçük görmüyorum yani yanlış anlaşılmasın. Zaten altınlarımı satıp aldık. Bakın 30 yaşına kadar araba almayan adam ben alalım dediğim zaman benim üstüme olsun millet ne der diye bi tepki verdi. Bütün seyler birikince bi patlama oluyor

Dikili ağacı yok bir deyim biliyorsunuz demi? Uzum üzüme baka baka kararır gibi..
Duruma uyan şeyleri günlük hayatımızda kullanıyoruz. Kimseyi küçük görmüyorum yani yanlış anlaşılmasın. Zaten altınlarımı satıp aldık. Bakın 30 yaşına kadar araba almayan adam ben alalım dediğim zaman benim üstüme olsun millet ne der diye bi tepki verdi. Bütün seyler birikince bi patlama oluyor
"Dikili ağacı yok" deyimdir evet "Üzüm üzüme baka baka kararır." ise atasözüdür. :)) Sadece o tabiriniz değil diğer cümlelerinizde de eşinizi küçük görüyor ve kazancını beğenmiyor gibi bir hava var sizde.Ondan öyle yazdım.Allah gönlünüze göre versin.

"Dikili ağacı yok" deyimdir evet "Üzüm üzüme baka baka kararır." ise atasözüdür. :)) Sadece o tabiriniz değil diğer cümlelerinizde de eşinizi küçük görüyor ve kazancını beğenmiyor gibi bir hava var sizde.Ondan öyle yazdım.Allah gönlünüze göre versin.

Ahh ne güzel yanlış bişey söylemişim bunu gogsunuzu gere gere yazdığınız için teşekkür ederim. Allah sizin de gönlünüze göre versin

valla haklısınız..kıskanclık degil bu..benımkıde diyelım ben eve dolap yaptıralım derim..ımkanımız olcusunde...ne yapacaksın ne gerek var der...ablası diyelım bir dolap yaptırcak onu yapılan yerlere goturur sura ucuzmus..git yaptır der.cok guzel oldu ablam cok zevklı felan der buseferde:))))

Görümcenizle aranızın açık olduğu durumunu düşünmeden hevesle paylaşmış eşiniz üstünde durmayın

Dogru mu söylemiş:) eşimin aldığı 2.200 maas nasil bi kafayla kredi cek diyebiliyor? Evimizde kira :)
Görümce bilmiyormu durumunuzu da akıl veriyor eşiniz hevesle anlatmış ama kötü niyetle olduğunu düşünmüyorum sadece paylaşmış sizle

Son düzenleme:
Kendi hayatınıza bakın canım boşverin inanın gerilmeye gerek yok

Hayırlı cumalar hanımlar.

Cok büyük bi dert sorun değilde benim gerilmeme sebep olan bi konu.
Benim eşim beyfendi 30 yaşında, ne kenarda 1 lirası var nede baska bişeyi. Düğünü de benim ailem onun ailesi ve esimle ben ortak yaptık evliliğimizin ilk 1 senesi borç ödedik su 1 yıldır rahatız.
Şimdi eşim hep diyo ki eve para verdim ondan biriktiremedim ama kv kişisi de diyor ki hayır eve hiç para vermedi (ben burda eşime inanıyorum çünkü kv bir cok yalan söylüyor)
Neyse ben araba istediğimi söyledim ve geçen yaz altınlarımı satıp araba aldık. Ilk once benim zeki kocam araba benim üstüme olacak dedi ( biliyorum evlilikte mallar ortak oluyo) sonra anne babasi oğlumuzun arabası diye gezecek ve ben takacam kafaya.
Neyse dün aksam isten eve gittim gayet neşeliyim. Döndü bana iste ablam arabasini satip ustune para koyup kendine 120 bine bi tane araba almis şöyle yapmış böyle yapmış ama bi görün nasıl hevesle anlatıyor. Ablasi da bizi takmayan bi tip beni de hic sevmeZ sağolsun. Kv de yardım etmis bi de arabayi almasına. (Buda beni ilgilendirmez tek takıldıgım nokta kizlarina yaptığını esime yapmamasi)
Benim sinirlendiğim nokta 30 yaşına gelmiş bi dikili ağacı yok benim gayretimle biseyler oluyorsa oluyor. Ablası almış araba allah güle güle binmek nasip etsin gözüm yok ama ne dememi bekliyor?
Diger ablasina kocasi cok guzel araba aldi. Bu ablasi araba aldi simdi dönüp sen bana alamiyorsun desem kırıcı olacam ama cokta sinirleniyorum gelip böyle ballandıra ballandıra anlatmasına.
Hanımlar olayı farklı yönlere çekiyorsunuz evet arabam olmasa bi ihtimal kıskanırdım ama arabam var. Sorun eşimin başkalarının yaptığı şeylerle övünmesi
Inanin ki derdim bambaşka. Tamam ailesi yardim etmiyo yapacak bisey yok zaten yardim etmek zorunda da değiller orasi apayri bi konu. Benim dert ettiğim şeyler bu adam her ay vermiş eve para her ay 200 tl verse 36000 eder. Gorumcemin para vermedigini söylerler. Şimdi bu çocuk evinin düzenli olmasını gerçekten haketmedi mi? Veya siz icerlemezmisiniz düğün salonunda paramız çıkışmadı ailesi kurus vermedi paramız yok diye 1 hafta sonra tatile gittiler. Daha mi önemliydi çocuklarından. Bakın düşündükçe insanin sinirleri bozuluyor.
Ben eşimden sadece beştaş istedim ne para ne pul hic bişey. Çalıştığım dönem kenara uc bes para atmistim parasız kaldigimda onu harcadim annem verdi ama eşimden istemedim adamin parasi yoktur mahcup olmasın diye.
Benim kendi annem abim için çabalıyor basinda kocasi yok borcsuz evlendireyim sıkıntı cekmesinler diyor gerçekten kayinvalidemle kayinpederim bunu yapamazmiydi ogullari icin?

Kızına araba alırken destek çıkmış arabayi kv almamış. O evlatta eşim evlat degil mi?
Hayır bakın zaten durumumuz ortada tam ev gecindiriyoruz bide dönmüş eşime sizde kredi çekin demiş. Biz bu krediyi öpücükle mi ödeyecez adamin aklina neler sokuyorlar.
Benim rahatsızlığım var şuan çocuk sahibi olamıyorum görümcem bir defa olsun arayip ya ne yaptiniz demeyen insan araba alinca niye hemen eşimi arıyor?
Normal şartlarda evet bu durumlarda bişey yok birisi araba alıyor diğeri seviniyor. Ama bu insanlar bizim en guzel günlerimizi zehir etti. O yuzden sevemiyorum unutamiyorum yaptıklarını cok bi onlar hakkinda konuşmayı sevmiyorum. Esim de gelip buyuk bi heycanla ablam araba almis diye anlatinca bi düşündüm. Kendin alsaydin da vakti zamaninda kendin icin sevinseydin. Sen ablana deseydin kredi cek diye
Seni çok ama çok iyi anladım. Sen dolmuşsun. Kıskandığın falan da yok kimseyi, eşin sana soğuk davranan insanlara melaike gibi davranınca, sizi bişey söylendiğinde savunmadıkça bu hale gelmiş durum. Ve bunları konuşamamışsın eşinle. Kim evine ne yaptırmış ne almış umrunda değil senin, kırgınsın sadece. Nerden mi biliyorum? Benzer bir durumu yaşıyorum da ondan canım.

Seni çok ama çok iyi anladım. Sen dolmuşsun. Kıskandığın falan da yok kimseyi, eşin sana soğuk davranan insanlara melaike gibi davranınca, sizi bişey söylendiğinde savunmadıkça bu hale gelmiş durum. Ve bunları konuşamamışsın eşinle. Kim evine ne yaptırmış ne almış umrunda değil senin, kırgınsın sadece. Nerden mi biliyorum? Benzer bir durumu yaşıyorum da ondan canım.

Kesinlikle öyle ya. Kıskansam eşim bana niye anlattı sinirim bozuldu demem, eşime tuttururum bende istiyorum ayarlayacaksın diye.
Esimle abim tartıştı da küstüm ben, neden aynısını o benim için yapmıyor? Neden bugüne kadar bişey başarmamış? Ya cok sinir bozucu degil mi ailesine bisey yaptırmamış ben araba alalim dediğimde benim üstüme olsun dedi, madem böyle bişey istiyordu neden vakti zamanında anne babasına ben araba alacam demedi?
Çocuk olsun diye incir kabak çekirdeği falan istedim yaaaa ne pahalıymış dedi uc bes incir almis gelmiş olabilir parasi yoktur, babasi o gün döndü bizim mutfaga 1500 tl gidiyor dedi eşim de bizim 200 300 anca gider dedi neden? Çünkü ben fazla aldıramıyorum parasi belki olmaz diye.
Yani anne babasını atmasını tabi ki istemiyorum ama biraz tepki koymalı insan

Kesinlikle öyle ya. Kıskansam eşim bana niye anlattı sinirim bozuldu demem, eşime tuttururum bende istiyorum ayarlayacaksın diye.
Esimle abim tartıştı da küstüm ben, neden aynısını o benim için yapmıyor? Neden bugüne kadar bişey başarmamış? Ya cok sinir bozucu degil mi ailesine bisey yaptırmamış ben araba alalim dediğimde benim üstüme olsun dedi, madem böyle bişey istiyordu neden vakti zamanında anne babasına ben araba alacam demedi?
Çocuk olsun diye incir kabak çekirdeği falan istedim yaaaa ne pahalıymış dedi uc bes incir almis gelmiş olabilir parasi yoktur, babasi o gün döndü bizim mutfaga 1500 tl gidiyor dedi eşim de bizim 200 300 anca gider dedi neden? Çünkü ben fazla aldıramıyorum parasi belki olmaz diye.
Yani anne babasını atmasını tabi ki istemiyorum ama biraz tepki koymalı insan
Sana bişey diyeyim mi arkadaşım, 3 senedir aynı şeyle boğuşuyorum. Bu aralar benim de sıkıntım had safhada. Eşler değişmiyor değişmez de. Anlamıyorlar çünkü kuzum, ya da anlamamazlıktan geliyolar bilmiyorum.

Hayırlı cumalar hanımlar.

Cok büyük bi dert sorun değilde benim gerilmeme sebep olan bi konu.
Benim eşim beyfendi 30 yaşında, ne kenarda 1 lirası var nede baska bişeyi. Düğünü de benim ailem onun ailesi ve esimle ben ortak yaptık evliliğimizin ilk 1 senesi borç ödedik su 1 yıldır rahatız.
Şimdi eşim hep diyo ki eve para verdim ondan biriktiremedim ama kv kişisi de diyor ki hayır eve hiç para vermedi (ben burda eşime inanıyorum çünkü kv bir cok yalan söylüyor)
Neyse ben araba istediğimi söyledim ve geçen yaz altınlarımı satıp araba aldık. Ilk once benim zeki kocam araba benim üstüme olacak dedi ( biliyorum evlilikte mallar ortak oluyo) sonra anne babasi oğlumuzun arabası diye gezecek ve ben takacam kafaya.
Neyse dün aksam isten eve gittim gayet neşeliyim. Döndü bana iste ablam arabasini satip ustune para koyup kendine 120 bine bi tane araba almis şöyle yapmış böyle yapmış ama bi görün nasıl hevesle anlatıyor. Ablasi da bizi takmayan bi tip beni de hic sevmeZ sağolsun. Kv de yardım etmis bi de arabayi almasına. (Buda beni ilgilendirmez tek takıldıgım nokta kizlarina yaptığını esime yapmamasi)
Benim sinirlendiğim nokta 30 yaşına gelmiş bi dikili ağacı yok benim gayretimle biseyler oluyorsa oluyor. Ablası almış araba allah güle güle binmek nasip etsin gözüm yok ama ne dememi bekliyor?
Diger ablasina kocasi cok guzel araba aldi. Bu ablasi araba aldi simdi dönüp sen bana alamiyorsun desem kırıcı olacam ama cokta sinirleniyorum gelip böyle ballandıra ballandıra anlatmasına.
Hanımlar olayı farklı yönlere çekiyorsunuz evet arabam olmasa bi ihtimal kıskanırdım ama arabam var. Sorun eşimin başkalarının yaptığı şeylerle övünmesi

Canım eşinin hala bir dikili taşı olmaması seni rahatsız ediyordur.
Benimde rahatsız olduğum bir konu.

Genelde şu şöyle yapmış bu böyle yapmış diyen kişi kaynanam oluyor.
Bende iyi allah daha çok versin diyorum

Belkide mutluluğunu senle paylaşmak içinde anlatmış olabilir.
Keşke bizde bişey yapsak. Şöyle evim olsa veya şöyle arabam olsa vs demek

Neden herseyin altinda art niyet ariyorsunuz insanin kardesini anlatmasi kadar dogal ne olabilir 1. Si kiskancsiniz
2. Si erkek ailelerinin yok olmasini istemeyin sizin kardeisniz nasil degerliyse onunkide oyle degerli

Back