Kocam asla ve asla 2.cocuk istemiyor

derya2423

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
109
-21
96
34
Selam arkadaşlar,

ben 35 yaşındayım eşim 37. Bizim 7 yaşinda bir oğlumuz var.
Benim hamilelik çok iyi gecdi ama doğum sonrası baya bi uzun süre 4 yila yakin lohusalik, depresyon,rahatsızlıklar yaşadım ve bu süreçte eşim oğlumuzu büyütdü.
Ben ancak toparlandım ve iyleşdim. Sağ olsun baba gibi babalik yapdi, el bebek gül bebek büyütdü oğlumuzu, bende elimden geldince annelik yapmaya çalışdım. Zaten bir yaşında kreşe verdik ve tam zamanlı çalışmaya başladım .Ben ama o zamanlarda oğlumla alakali herseyi kaçırdım, çünkü iyleşmeye odaklandim ve hic bi zaman o ilk adımlarıni,ilk konuşmasını , anne-oğul ilişkisini yaşiyamadim. Şimdi şükür çok iyiyim ve oğlumlada iyi bir ilişkimiz var.
Şimdi 2. çocuk istiyorum ama eşim ölürüm de olmaz diyor. Çocuk yok, bir tane yeter diyor. Bir kızımız olsun istiyorum . Ama eşim tam rahta erdik, çocuk büyüdü, bir daha o ses, uykusuz geceleri kaldıramam diyor . Ama ben okadar istiyorum ki, çünkü ilk çocuğumdan herseyi kaçırdım . Hamile kadin görünce, bide kızı olduğunu duyunca icim parçalaniyor. Okadar çok istiyorum ki, ama eşim asla ve asla olmaz diyor. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldıramam diyor. Bi oğlumuz var ona şükür et mutlu ol diyor. Haklı, biliyorum ama o isteyi, o içimdeki boşluğu, hasreti kapatamıyorum. Artik her gün çocuk konuyu açınca eşim yeter artık sinirleniyorum diyor . Okadar istiyorsan boşan, başka birinden yap diyor. İkinciye hamile kalanlarda üzülior, artik onların hayatı bitdi diyor . Ne bi süre gezebilirler nede rahat uyku alicaklar diyor .
Ben hergün allaha dua ediyorum, lütfen sağlıklı , hayırlı bir kiz evlat nasip et diye ama artık umudumu kaybetdim. İçimdeki isteyi nasıl yok edebilirim ?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim .

Bende mesela istemiyorum ikinci çocuk, eşim de istemez. Adam istemek zorunda değil ki. Sizin isteğinizi anladım ama yazdıklarınıza göre tek başına büyütmüş oğlanı sanki, bunalmış ve yorulmuş olabilir.
Ya yine aynı şeyler olursa diye korkuyor olabilir çok normal

Ben eşinizi hakli buldum nerdeyse cocuksuz gibi bişeysiniz şuan tekrar lohusalık tekrar uykusuz geceleri elbette kaldıramaz.. istemeye istemeye bi cocuk dünyaya getirirseniz de bu evliliğinizi kurtarmaz birbirnizin fikrine saygı duymalısınız. Eğer bidaha konu açılırsa her gebeliğin aynı olmadığını belki dile getirebilirsiniz.. 35-37 yaş gerçekten çok değil 43-45 yaşında dünyaya cocuk getirenler var yaşa takılmayın.benim ailemde var o yüzden böyle diyorum.. şükür bir evladınız varmış zaten allah hayırlısını versin vakti zamanı vardır belkide..

İçinizdeki isteği nasıl yok edebilirsiniz bilmiyorum ama adam haklı duruyor açıkçası. Onu suçlayamam. Doğru düzgün babalık yapmış ve yorucu olduğunu görmüş.

Eşinizin istememesi gayet anlaşılır.
Sizin de 4 yıl süren zor bir süreçten sonra yeniden çocuk istemeniz büyük cesaret. Bu ilk doğum gibi de olmaz. 7 yaşinda bir çocuğunuz var. Onun bakımı, ihtiyaçlarınin yanında yine bir uzun lohusalık süreci evliliğinizi de kötü noktalara götürür. Oğlunuzla düzelen bağlar hasar görebilir en önemlisi. Bunları göze almak kolay iş değil. Eşinizi haklı buldum. Ayrıca kızınız da olmayabilir, cinsiyet üzerinden hayal kurmaya da gerek yok. Biraz mantıklı düşünmeye ihtiyacınız var.

Bence eşiniz haklı
Hatta çok anlayışlı biri olmalı ki ,sizin cocuk isteğinize karşılık
"Hangi cesaretle bebek istiyorsun " gibi sizi kıran cümleler kullanmamış
Ne güzel bir çocuğunuz da olmuş,pişmanlığınız da varmış, 7yasindaki çocuğunuzun bundan sonraki güzel anılarını kaçırmayın

2. Gebeliktede aynı şeyleri yaşarsanız ne olacak? Bebeğin bakımı 4 sene yine babada mı olacak? Eşiniz çok haklı. Size kırıcı cevap vermemiş yine, ne cesaret istiyosun ilkinde ne olduğunu ne yaşadığımızı bilmiyosun sanki dememiş. Ayrıca kız olacağının garantisi mi var? Erkek olursa ne olacak sizin hayaller suya düşecek. Yaşınıza göre mantıksız buldum sizi

Eşinize hak veriyorum. Önceden bende derdim bi kız bi oğlan iki çocuk istiyorum diye. Şimdi bi oğlum oldu bir aylık. Asla birdaha istemiyorum. Psikolojim kaldırmaz çünkü. Eşinizi zorlamayın.

Yani çocuğu büyütenin eşiniz olduğunu düşününce insan ister istemez hak veriyor adama, ya yine aynı şeyler olursa.

Adamcağıza çok üzüldüm. Bir baba olarak sorumluluklarından ziyade, evliliğinde yalnız kalmış. Anlaşılamamış. İnşallah 4 sene koğuşa depresyonu yaşarken psikolojik destek almışsındır. Çocuk yapmak tek taraflı bir karar olamaz. İki kişinin ortak kararı olmak zorundadır. Bugüne kadar psikolojik destek almadıysan da artık almaya başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…