O kadar doğru ki dışarıya öyle davranamaz, zaten dışarda alttan aldığı kadar bana gelince de alttan alsaydı hiç tartışma yaşamazdık, gül gibi geçinirdik. Böyle bir şey söylemiştim ona ama hiçbir şey söylememişti. Ee tabi dışarıya gücü yetmiyor bana gücü yetiyor. İşte bunun olmayacağını göstermek gerek.Gına geldi , kötülük yapıp , iğrenç davranan adamların, aslında iyi bir adam olmasından. Kocanız iş yerinde küsebiliyor mu, kocanız patronuna küsebiliyor mu, kocanız amirime küsebiliyor mu, kocanız koarakola gidince küsebiliyor mu, kocanız mahkemeye çıkınca küsebiliyor mu? Demek ki gerekince, canı isteyince Altan almayı, küsmemeyi biliyor. Ama size gelince 3 hafta konuşmuyor. Kocanız iğrenç ve size saygısı olmayan bir insan , iyi falan da değil.
İnşallah teşekkür ederimTabii ki kolay değil ama bir ömür de öyle devam etmez ki. İlgisiz sevgisiz ilerlemek çok zor. Bence bir erkek haklı bile olsa eşini seviyorsa sırf eşi üzülmesin diye alttan almayı bilmesi gerek bu kadın için de böyle. Kaldı ki siz bunu yapmışsınız haklı olduğunuz halde adımlar atmışsınız. İnsanlar kolay kolay değişmezler ama taviz vermeyip o şekilde devam ederseniz inşallah umduğunuz karşılığı alırsınız hakkınızda hayırlısı olsun
Çok uzun ama 10 gün küs erkek mi olur yaHerkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
O gün eve geldiğinde ben normal konuşmayı düşündüm ama eşim yüzüme dahi bakmadı. Selam verdim anca aldı. Sadece konuşsam konuşuyordu. Bir de ramazan ayındayız. Sahura kaldırdım zorla da olsa kalktı. Baktım ki eşim aynı küs ben de kendimi yavaş yavaş geri çekmeye başladım. Ben de konuşmuyorum yemeklerimizi ayrı yiyoruz. O ise hala çamaşırlarını yerde biriktiriyor bu sefer bilerek yerden almadım kendisi alıp yıkıyor.
Aslında evliliğimiz boyunca eşim çok kez küstü hep alttan alan ben olmuştum, barışmaya çalışan peşinden koşan. Bunu farkettiğim gün bir kere 14 gün boyunca ben de konuşmadım o gün bariz ben haklıydım içimden konuşmak gelmedi nihayetinde eşim çiçek alıp barışmıştı. Sonraki sene yine bir küstükte sınırlarımı koyayım diye, her istediğini küstükle elde edemesin diye o konuşmayınca ben de konuşmadım ve 20 gün sürdü. Nihayet eşim konuştu. Sonrasında o kadar uzun sürmedi küstükler, benim sayemde ben adım atmıştım. Duruşumu hep koruyamamıştım eşimin küslüğünü beslemiştim. Şimdi ise canıma tak etti. Çünkü daha bu olaydan bir gün önce bir şeyden küsmüştü zorla barıştırmıştım biliyor musunuz? Kendi değerimi de düşürüp. Hemen ertesi günü de bu çamaşır olayı yaşandı. Yine küsmüş oldu ve barışalım diye yalvarmam boşunaymış diye anladım ve hiç adım atmadım. Nereye kadar sürecek bilmiyorum. Bu mübarek ayda böyle yapması eşimin, bir de bayram da geliyor hala böyle mi olacak?
Siz hiç yaşadınız mı küslükler, eşi benim gibi olan var mı? Eşinizin küslüğünü bitirmek için kesin çözüm ne olabilir? Alışmasın istiyorum küslüğe. Ha bir de 2 tartışma öncesinde eşimle ben açıkça konuşmuştum küslük hakkında. Hep ben adım atan taraf olmaktan yoruldum, ilişkinin yükünü tek başına yüklenmek istemiyorum sen de adım atmalısın, her küstükte aramızdaki bağın gittikte koptuğunu hissediyorum bir gün tamamen kopabilir. Eğer gerçekten geçinmeye gönlün varsa sen de adım at demiştim ve tamam demişti. Yani ciddi konuşma dahi yaptım. Şu an küslük 10 gündür devam ediyor, siz olsanız nasıl yapardınız?
Evet bunun gibi bir şey. Ya da o bardağını kendisi kaldırırsa gibi.Çamaşırı yere atmaz da sepete atarsam sen ne iş yapacaksın demiş, doğru okudum değil mi?
Ne münasebet ya, o evde onun işlerini yapmak doğrudan sizin vazifeniz mi? Ortak ev, ortak sorumluluk, yeri gelir kadın eşine hizmet eder, yeri gelir erkek karısına hizmet eder, illa ki kadının sorumluluğu daha fazla oluyor ama "ben bunu yapacaksam senin işin ne" kafası korkunç.Evet bunun gibi bir şey. Ya da o bardağını kendisi kaldırırsa gibi.
Kendi kaldıracak ayrıca. Karısı yaparsa buna ancak teşekkür edebilir, zaten görevi gibi davranamaz.Evet bunun gibi bir şey. Ya da o bardağını kendisi kaldırırsa gibi.
Eğitim seviyesini falan bilmem ama evlilik kurumunu, bi hayatı paylaşmayı.. bilmeyen; çalışıp eve bakıyorum lütfediyorum, o da yiyio içip yatıyor.. diyen cahil bir adamla evlisiniz. Şu bakış açısına sahip biri küsse ne olur küsmese ne olur da..Herkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
O gün eve geldiğinde ben normal konuşmayı düşündüm ama eşim yüzüme dahi bakmadı. Selam verdim anca aldı. Sadece konuşsam konuşuyordu. Bir de ramazan ayındayız. Sahura kaldırdım zorla da olsa kalktı. Baktım ki eşim aynı küs ben de kendimi yavaş yavaş geri çekmeye başladım. Ben de konuşmuyorum yemeklerimizi ayrı yiyoruz. O ise hala çamaşırlarını yerde biriktiriyor bu sefer bilerek yerden almadım kendisi alıp yıkıyor.
Aslında evliliğimiz boyunca eşim çok kez küstü hep alttan alan ben olmuştum, barışmaya çalışan peşinden koşan. Bunu farkettiğim gün bir kere 14 gün boyunca ben de konuşmadım o gün bariz ben haklıydım içimden konuşmak gelmedi nihayetinde eşim çiçek alıp barışmıştı. Sonraki sene yine bir küstükte sınırlarımı koyayım diye, her istediğini küstükle elde edemesin diye o konuşmayınca ben de konuşmadım ve 20 gün sürdü. Nihayet eşim konuştu. Sonrasında o kadar uzun sürmedi küstükler, benim sayemde ben adım atmıştım. Duruşumu hep koruyamamıştım eşimin küslüğünü beslemiştim. Şimdi ise canıma tak etti. Çünkü daha bu olaydan bir gün önce bir şeyden küsmüştü zorla barıştırmıştım biliyor musunuz? Kendi değerimi de düşürüp. Hemen ertesi günü de bu çamaşır olayı yaşandı. Yine küsmüş oldu ve barışalım diye yalvarmam boşunaymış diye anladım ve hiç adım atmadım. Nereye kadar sürecek bilmiyorum. Bu mübarek ayda böyle yapması eşimin, bir de bayram da geliyor hala böyle mi olacak?
Siz hiç yaşadınız mı küslükler, eşi benim gibi olan var mı? Eşinizin küslüğünü bitirmek için kesin çözüm ne olabilir? Alışmasın istiyorum küslüğe. Ha bir de 2 tartışma öncesinde eşimle ben açıkça konuşmuştum küslük hakkında. Hep ben adım atan taraf olmaktan yoruldum, ilişkinin yükünü tek başına yüklenmek istemiyorum sen de adım atmalısın, her küstükte aramızdaki bağın gittikte koptuğunu hissediyorum bir gün tamamen kopabilir. Eğer gerçekten geçinmeye gönlün varsa sen de adım at demiştim ve tamam demişti. Yani ciddi konuşma dahi yaptım. Şu an küslük 10 gündür devam ediyor, siz olsanız nasıl yapardınız?
Kesinlikle doğru. Ortak bir hayat paylaşıyoruz, yaklaşımı çok yanlış. Böyle dersem sen neden çalışmıyorsun o zaman demez mi? O kadar çok kısasa kısas yapıyor ki, dümdüz beyni var.Ne münasebet ya, o evde onun işlerini yapmak doğrudan sizin vazifeniz mi? Ortak ev, ortak sorumluluk, yeri gelir kadın eşine hizmet eder, yeri gelir erkek karısına hizmet eder, illa ki kadının sorumluluğu daha fazla oluyor ama "ben bunu yapacaksam senin işin ne" kafası korkunç.
Neden evlendiniz?Kesinlikle doğru. Ortak bir hayat paylaşıyoruz, yaklaşımı çok yanlış. Böyle dersem sen neden çalışmıyorsun o zaman demez mi? O kadar çok kısasa kısas yapıyor ki, dümdüz beyni var.
Nihayet o adım attı diyelim benim tutumum nasıl olsun peki
Ya öyle tabiki. Annesi babası küsüyor diye evlat da öyle alışmamalı ama buna direnmek de bi güç istiyor. Çünkü insanlar örneğin 25-26 yaşına kadar küs anne babayla yaşıyorlar onlardan da bişeler kapıyor sonra değiştirmek zor oluyorBiz niye anne babamızdan bişeyler görüp öyle alışmıyoruz arkadaş? Kadınlar da kim bilir neler görüyor yani baba evinde.yetişkin olmak kendi aklını, mantığını kullanabilmek değil mi?
Daha ne kadar dayanabileceğinizi test etmek istiyor. Ama kendine yapıyor başka bişe değil. Gerçekten hiç takmayın dediğim gibi kendinize odaklanın. Geçenlerde güzelce süslenip püslenip tv izliyordum. Eşim yanıma gelip alnımdan öptü “ hayatım benim için bu kadar özenip süslenmene gerek yok ben seni pijamalı halinle de seviyorum” dedi. Ben ise “ canım ben senin için süslenmiyorum ki kendim için süsleniyorum “ dedim. Bunu kötü niyetle demedim ama eşim anladı ki ondan başka da bi hayatım var. O olmasa da kendime bakacağımın salmayacağının farkına varıyor bu olay küçük bişe olsa da güzel bi mesaj veriyor aslında..Kesinlikle öyle. Geçmişte ben de enerjimi kendime odakladığımda adım atmıştı. Dediğin gibi sen alttan aldıkça görevin oluyormuş...
Ayrıca Şimdi eşim yatakta yatıyor ama sahurlardan sonra salonda koktukta uyuyor. Önceden böyle yoktu tabi. Beni sinir etmeye çalışıyor muhtemelen ama takmayacağım onu.
Yani bence kadınlar erkeklerden çok daha gelişmiş canlılar.Ya öyle tabiki. Annesi babası küsüyor diye evlat da öyle alışmamalı ama buna direnmek de bi güç istiyor. Çünkü insanlar örneğin 25-26 yaşına kadar küs anne babayla yaşıyorlar onlardan da bişeler kapıyor sonra değiştirmek zor oluyor
Siz bir iş ilişkisi kurmadınız eşinizle. Patronunu , amirini sevmek zorunda değil ama saygılı olmak zorunda , sizden korktuğu ya da çekindiği için değil sizi sevdiği için saygı duymalı. İkisi tamamen farklı gerekçeler . Siz istiyorsunuz ki aynı patronundan korktuğu gibi benden korksun ve bu sayede bana saygılı olsun. Yok öyle bir dünya ve evlilik , çünkü eşiniz patronu düştüğü an saygı duymayı bırakacak, amiri işten atıldığı an saygı duymayı bırakacak. Siz evliliğinizde korku faktörünü ne kadar zaman ayakta tutabileceksiniz. Tüm evliliğiniz boyunca saygı görmek için kocanıza nasıl bir baskı ve korkutma taktiği uygulamayı düşünüyorsunuz?O kadar doğru ki dışarıya öyle davranamaz, zaten dışarda alttan aldığı kadar bana gelince de alttan alsaydı hiç tartışma yaşamazdık, gül gibi geçinirdik. Böyle bir şey söylemiştim ona ama hiçbir şey söylememişti. Ee tabi dışarıya gücü yetmiyor bana gücü yetiyor. İşte bunun olmayacağını göstermek gerek.
Bu adamın sana saygısı yok , seni hizmetçisi olarak görüyor , bu tür erkekler kendine bakıcı ararlar ve evlilik , eş sorumluluklarını kadına yüklerler ve içten içe kadınları aşağılamak hoşlarına gider ve ataerkil egolarını besler büyütürler, inan bana ömür törpüsü bu adam, ya çekeceksin böyle ya da çocuk olmadan tekmeyi vuracaksın kıçına, alttan alman da hic doğru değil, sürekli senin adım atman ve tek taraflı bir mücadele ile çok uzun sürmez bu evlilik , aklı varsa çocuk yapma, al karşına konuş baktın düzelmiyor boşan kurtul , bu adamların yetistirilme tarzları bu asla ama asla değişmez...Herkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
Kocanızın davranışı ortada , asıl soru siz neden buna katlanmaya devam ediyorsunuz? Siz neden size saygı duymayan bir insanla bir evlilik yürütmeye çalışıyorsunuz, siz neden size kötü davranan bir koca ile evli kalmaya devam ediyorsunuz? Bu soruları bi cevaplayın, bence cevabında asıl sorunun sizde olduğunu göreceksiniz , çünkü kocanız nasıl bir insan olursa olsun, size nasıl davranırsa davransın, bu kötü muamelesinin devam etmesinin tek nedeni var , sizin izin vermeye devam etmeniz. Siz izin verdiğiniz sürece bu düzen böyle gidecek.Kesinlikle doğru. Ortak bir hayat paylaşıyoruz, yaklaşımı çok yanlış. Böyle dersem sen neden çalışmıyorsun o zaman demez mi? O kadar çok kısasa kısas yapıyor ki, dümdüz beyni var.
Alttan almayı bırak...O ciddi konuşmayı önceki küslüklerde çok yaptım, o kadar güzel konuştuğum zamanlar vardı ki yeri geldi biz diye konuştum. İyi olduğumuz bir zamanda tamam der ama kötü olduk mu, eşimin hoşuna gitmediği bir şey olunca, bir şeyler istediği gibi gitmeyince küsüyor, kapatıyor kendini. Kendiliğinden adım attığı anlar oldu ama çok nadir, kaybetme korkusu yaşadığında oldu. Ama genel olarak barışmaya çalışan taraf ben oldum. Onun isteklerine boyun eğdim. Ben bir şeyi sorun ettiğimde ise asla küsmedim sorunumu dile getirerek anlaşmaya çalıştım o da tabi dikkat etti. Ama eşimin sorunu olduğunda böyle. Canım sıkkın bu duruma en iyisi artık adım atmayayım dedim ama ne zaman konuşur kim bilir...
80 yaşında nene tavsiyesi bu ama ise yaramazboşver küs kalma. evlilikte gurur olmaz. sen normal normal konuş. büyüklük sende kalsın. belli ki değişmeyecek. koca adam değişmez zaten. huyu o. yapacak bir şey yok. sen konuş. küs durma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?