Kocam 10 gündür küs, bir çözüme ihtiyacım var

Aslında demek istediğim tam öyle değil, şimdiye kadar sınır koyamadığım için, bana istediği gibi davranabileceğini düşündü çünkü hep değerimi düşürdüm, ne istese tamam dedim. Amacım onu korkuyla yönetmek değil, benim de değerli olduğumu ve sınırlarım olduğunu göstermek.

Hiçbir zaman cesaretle istemediğim bir şeye onun gibi tepki vermemişim. Sizin kocanız yalvardı yakardı ikna etti demişsiniz ya hiçbir zaman eşimin bana yalvardığını bilmem konuşmam için. En fazla tribimi çekmiştir. Hep kolaylaştırmışım ilişkimizi onun için. Oysaki benim ona yalvardığım zamanlar oldu barışması için asla ödün vermedi ama. Şu an düşünemiyorum eşim bana yalvarır mı ya o nasıl bir şey acaba? her insan o noktaya gelir ve bu kendime bağlı aslında. Dediğin gibi kendi alanımı korumam gerek. Şu an zaten hiçbir işini yapmıyorum eşimin. O kendisi yapıyor.

İşte tam demek istediğiniz bu , size saygı duyması için sizin değerinizi kanıtlamaya ihtiyacınız olmamalı. O sizinle zaten sizi değerli gördüğü için evlenmeli ve birlikte bir hayat kurmuş olmalıydı . Siz bunu evlendikten sonra değiştirmezsiniz. Ayrıca neden evliliğin sürmesi için Altan aldınız ve değerinizi düşürdünüz çünkü evliliğin başka türlü yürümeyeceğini biliyordunuz. Sizin insan olarak değer görülüp, saygı duyulduğunuz bir ilişki bu evliliğin içinde mümkün değil. Şimdi eşinizin sizi ne kadar değersiz gördüğünü ve siz alttan konusunun artarak devam ettiği sürece evliliğin yürüyeceğini farketmeniz lazım.
Eşiniz size değer vermiyor ve saygı duymuyor , eğer boşanmayı göze alamayacaksanız susun oturun , ağzınızı kapayıp kocanıza her zamanki gibi kul köle olun. Çünkü diklenmeye başlarsanız size saygı duymaya başlamayacak. Size saygı duymadığı için ve artık işe de yaramadığınız için saygı duymadığı bir kadınla yapmış olduğu ve kendi işe yaramayan evliliğini bitirecek. Ama ben siz de bari çocuklar yüzünden boşanamasın diye iki çocuk yapacak potansiyel görüyorum , çünkü kocanız çok ama çok çoook iyi bir insan.

Bol bol psikolojik ve kişisel gelişim kitapları okuyun , siz sınırlarınızı güzel çizersiniz ve dişil enerjinizi muhafaza ederseniz eşiniz düzelmek zorunda hissedebilir ancak , bu kadar fedakar ve verici olmayın, biraz bencil olmak iyidir , siz hep kendinizden vermişsiniz ve eşiniz de dişilleşmiş erip enerjisi sönmüş bu yüzden de kadın gibi küsüp trip atmayı öğrenmiş, siz sürekli alttan alarak onun dengesini bozmuşsunuz, siz eşinizin annesi değilsiniz, bir eş gibi davranın ve kendi alanınıza sahip çıkın...

Bence esas sorununuz eşinize sonsuz bir güven vermeniz, eşiniz sizin ondan boşanacağınızı asla düşünmüyor, küçük bir çocuk gibi davranıyor . Önce eşinize onu çatır çatır boşayabileceğinizi göstermeniz gerekiyor. Böyle karşılıklı küsmek sadece sizi yıpratır, gününüzü mahveder. Eşinizi karşınıza alıp güzelce konuşacaksınız, ya bu küslüğü bırakırsın ya da boşanırız diye, küsmeye devam ederse dilekçenizi yazıp vereceksiniz. Ha buna cesaretiniz yoksa bu kısır döngüde yaşamaya devam edeceksiniz, seçim sizin.

Off hiç sevmiyorum küslük evin içinde beni emiyor resmen ve benim eşimde küsüyor arada. Bence anne babası küçükken bırbrııne küsüyormuş. Kesınlıkle böyle bu olay. Sonra bunu eşimle konuştum. Babası da cok uzun süreler küsüyormuş kv me. Böyle bişey olabılır mı? Onu öğrenmişler farkında olmadan uyguluyorlar

BEn de küsüp biraz kafami dinlemek isterim aslinda ama esim hemen konuyu konusup cozumlemek ister

Evet kök ailesinde oluyor genelde küslük. Sonra öğreniyorlar. Ben bu sorunu yaşadıktan sonra farkettim ki çok fazla çift bu durumdan muzdaripmiiş

Sen haklısın ama maalesef can çıkar huy çıkmaz erkeğin triplisi hiç çekilmiyor.koca insanlar küslük nedir yani?sen evdesin diye seni küçük görüyor ben olsam bir iş bulur çalışırdım.

Benim eşim de küser ara sıra ben ona küsmek kadınsı bir eylem kendini iletişime kapatma gibi şeyler söylüyorum işe yarıyor bence

Benim hiç katlanamadığım insan tipi ciddi konuşamazsın dinlemez üstüne küser 30 lu yaşlara yaklaşmış bi insana bu saatten sonra ne öğretebilirsin ki? Yüksek ihtimal her işini yapan bardağını kaldıran çamaşırını yerden kaldıran bi anneyle büyüdü siz de belki evliliğin ilk pembe aylarında üstüne düştünüz her işi sırtlandınız gözünüze batmadı ve şuan bu halde. Eğer iki tarafta evliliği sürdürme yanlısı ise arada sevgi aşk varsa mecbur değişecek çünkü siz onun annesi değilsiniz. Hizmetçisi değilsiniz. Görev dağılımı olacak kişisel şeylerini herkes kendi yapacak ne demek yani ben atacaksam sen neden varsın ben hizmetçi değilim ki senin hayat arkadaşınım keskin bir çizgi koyun ivedilikle ve bırakın o barışsın konunun ciddiyetinin farkına varsın.

Ne güzel çözümlediniz. Bence de annesi böyle düşüyordu üzerinde diye düşünüyorum. Ve evet alıştırmışım ben de gocunmadan yaparak. Son 1 yılda beni rahatsız etmeye başlamıştı bu konular ve dile getiriyordum ama sadece dile getirmekle kalıyordum keskin çizgimi koymamıştım. Şimdi bunu yapmaya çalışıyorum

Benim eski eş de sürekli kuserdi prenses erkkk modeli yani hepp bn gönlünü alır dayanamazdim evliliğimin son bir ayın da yine küstü konuşmuyor bana. İnat değişik hareketler yapıyıordu. Çok sorguladim düşündüm gerçekten gönülden sevenn bnce. Dayanamaz gönül alır bişi yapar ya

Siz neden ayrılmıştınız, küsmesinden dolayı mı

Siz neden ayrılmıştınız, küsmesinden dolayı mı
Yok başka şeylerde vardı ama birinci sebeplerden biri de bu cok inatciydi anneciydi fln en son boşanmak istediğim de bile düşünün o da istedi sonra boşanmamk için onu ikna etmemizi bekledi o derece

Konuyu sonuna kadar okuyamadım. Tavsiyem sen keyfine bak hiç bir şey olmamış gibi takıl. Barışma adımı elbet atacaktır kocan atınca da burnundan getir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…