Sen de küs. Terapiye gitsinm hiç sevmem küden insan. Hakdsız üstelik bir zahmet sepete atdın. Evde başka iş de verin. İş yapmamaktan bunlara üşenme hep.Herkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
O gün eve geldiğinde ben normal konuşmayı düşündüm ama eşim yüzüme dahi bakmadı. Selam verdim anca aldı. Sadece konuşsam konuşuyordu. Bir de ramazan ayındayız. Sahura kaldırdım zorla da olsa kalktı. Baktım ki eşim aynı küs ben de kendimi yavaş yavaş geri çekmeye başladım. Ben de konuşmuyorum yemeklerimizi ayrı yiyoruz. O ise hala çamaşırlarını yerde biriktiriyor bu sefer bilerek yerden almadım kendisi alıp yıkıyor.
Aslında evliliğimiz boyunca eşim çok kez küstü hep alttan alan ben olmuştum, barışmaya çalışan peşinden koşan. Bunu farkettiğim gün bir kere 14 gün boyunca ben de konuşmadım o gün bariz ben haklıydım içimden konuşmak gelmedi nihayetinde eşim çiçek alıp barışmıştı. Sonraki sene yine bir küstükte sınırlarımı koyayım diye, her istediğini küstükle elde edemesin diye o konuşmayınca ben de konuşmadım ve 20 gün sürdü. Nihayet eşim konuştu. Sonrasında o kadar uzun sürmedi küstükler, benim sayemde ben adım atmıştım. Duruşumu hep koruyamamıştım eşimin küslüğünü beslemiştim. Şimdi ise canıma tak etti. Çünkü daha bu olaydan bir gün önce bir şeyden küsmüştü zorla barıştırmıştım biliyor musunuz? Kendi değerimi de düşürüp. Hemen ertesi günü de bu çamaşır olayı yaşandı. Yine küsmüş oldu ve barışalım diye yalvarmam boşunaymış diye anladım ve hiç adım atmadım. Nereye kadar sürecek bilmiyorum. Bu mübarek ayda böyle yapması eşimin, bir de bayram da geliyor hala böyle mi olacak?
Siz hiç yaşadınız mı küslükler, eşi benim gibi olan var mı? Eşinizin küslüğünü bitirmek için kesin çözüm ne olabilir? Alışmasın istiyorum küslüğe. Ha bir de 2 tartışma öncesinde eşimle ben açıkça konuşmuştum küslük hakkında. Hep ben adım atan taraf olmaktan yoruldum, ilişkinin yükünü tek başına yüklenmek istemiyorum sen de adım atmalısın, her küstükte aramızdaki bağın gittikte koptuğunu hissediyorum bir gün tamamen kopabilir. Eğer gerçekten geçinmeye gönlün varsa sen de adım at demiştim ve tamam demişti. Yani ciddi konuşma dahi yaptım. Şu an küslük 10 gündür devam ediyor, siz olsanız nasıl yapardınız?
Terapi konusu geçen sene gündeme gelmişti kesinlikle götüremedim. Saçma geliyor ona. Kargo paketi için o evin bakıcısı var, ayrıca o insanların eşi uzakta diye sürekli kocamdan bir şey istiyor adam yani arkadaşı ve onların bir şeyini benim vermem gerekiyormuş gibi davranması hep hoşuma gitmiyordu yoksa daha önce verdiğim zamanlar oldu. Ama artık eşim kendisi halletsin istiyorum.Sen de küs. Terapiye gitsinm hiç sevmem küden insan. Hakdsız üstelik bir zahmet sepete atdın. Evde başka iş de verin. İş yapmamaktan bunlara üşenme hep.
Kargo bırakma konusunda evde kadın tekse bence sizin vermeniz daha uygun olurdu. Birşey olacagından değil tabiki ama bu durumlarda bu bir nezakettir bence . Kapıya bırakılacaksa ayrı. Ama çalınıp elden verilecekse sonuçta ev hali rahatsız olabilir kadın ben verirdim yani.
Cinsel ihtiyacınız da mı olmuyor arkadaş? 20 gün küslük nedir? Açıkçası 15,20 gün aynı evin içinde, dipdibeyken küs kalabilen insanların sevgisinden şüphe ederim.insan sevdiğim kişi daha fazla üzülmesin, günü harap olmasın diye hiç mi düşünmez ya.Herkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
O gün eve geldiğinde ben normal konuşmayı düşündüm ama eşim yüzüme dahi bakmadı. Selam verdim anca aldı. Sadece konuşsam konuşuyordu. Bir de ramazan ayındayız. Sahura kaldırdım zorla da olsa kalktı. Baktım ki eşim aynı küs ben de kendimi yavaş yavaş geri çekmeye başladım. Ben de konuşmuyorum yemeklerimizi ayrı yiyoruz. O ise hala çamaşırlarını yerde biriktiriyor bu sefer bilerek yerden almadım kendisi alıp yıkıyor.
Aslında evliliğimiz boyunca eşim çok kez küstü hep alttan alan ben olmuştum, barışmaya çalışan peşinden koşan. Bunu farkettiğim gün bir kere 14 gün boyunca ben de konuşmadım o gün bariz ben haklıydım içimden konuşmak gelmedi nihayetinde eşim çiçek alıp barışmıştı. Sonraki sene yine bir küstükte sınırlarımı koyayım diye, her istediğini küstükle elde edemesin diye o konuşmayınca ben de konuşmadım ve 20 gün sürdü. Nihayet eşim konuştu. Sonrasında o kadar uzun sürmedi küstükler, benim sayemde ben adım atmıştım. Duruşumu hep koruyamamıştım eşimin küslüğünü beslemiştim. Şimdi ise canıma tak etti. Çünkü daha bu olaydan bir gün önce bir şeyden küsmüştü zorla barıştırmıştım biliyor musunuz? Kendi değerimi de düşürüp. Hemen ertesi günü de bu çamaşır olayı yaşandı. Yine küsmüş oldu ve barışalım diye yalvarmam boşunaymış diye anladım ve hiç adım atmadım. Nereye kadar sürecek bilmiyorum. Bu mübarek ayda böyle yapması eşimin, bir de bayram da geliyor hala böyle mi olacak?
Siz hiç yaşadınız mı küslükler, eşi benim gibi olan var mı? Eşinizin küslüğünü bitirmek için kesin çözüm ne olabilir? Alışmasın istiyorum küslüğe. Ha bir de 2 tartışma öncesinde eşimle ben açıkça konuşmuştum küslük hakkında. Hep ben adım atan taraf olmaktan yoruldum, ilişkinin yükünü tek başına yüklenmek istemiyorum sen de adım atmalısın, her küstükte aramızdaki bağın gittikte koptuğunu hissediyorum bir gün tamamen kopabilir. Eğer gerçekten geçinmeye gönlün varsa sen de adım at demiştim ve tamam demişti. Yani ciddi konuşma dahi yaptım. Şu an küslük 10 gündür devam ediyor, siz olsanız nasıl yapardınız?
O ciddi konuşmayı önceki küslüklerde çok yaptım, o kadar güzel konuştuğum zamanlar vardı ki yeri geldi biz diye konuştum. İyi olduğumuz bir zamanda tamam der ama kötü olduk mu, eşimin hoşuna gitmediği bir şey olunca, bir şeyler istediği gibi gitmeyince küsüyor, kapatıyor kendini. Kendiliğinden adım attığı anlar oldu ama çok nadir, kaybetme korkusu yaşadığında oldu. Ama genel olarak barışmaya çalışan taraf ben oldum. Onun isteklerine boyun eğdim. Ben bir şeyi sorun ettiğimde ise asla küsmedim sorunumu dile getirerek anlaşmaya çalıştım o da tabi dikkat etti. Ama eşimin sorunu olduğunda böyle. Canım sıkkın bu duruma en iyisi artık adım atmayayım dedim ama ne zaman konuşur kim bilir...Öf bu ne ya. İletişim kurmaktan aciz, pasif erkek. "Gel hayatım ne sorunumuz varsa konuşalım. Bak bende sana geçen böyle demiştim, şunu rica etmiştim sende onu yapmamıştın demek ki tam anlamıyoruz birbirimizi çözelim" diye konuşmak yerine böyle içine kapanıp susup, kadın ayağıma gelsin diye günlerce bekleyen erkek nedir ya. Aranız iyiyken bu konu ile alakalı ciddi bir konuşma yapın. Konuşma diliniz "Sen" değil "Biz" olsun. Bak böyle böyle yaparsak BİZ daha iyi oluruz. Bir şey olduğunda küsüp, günlerce iki yabancı gibi yaşamamız BİZE zarar. Yani biraz makul, biraz olgun bir insan ise eğer güzelce konuştuğunuzda dikkat etmesi gerek biraz olsun. Huy zor değişir ama törpüleyebilir.
Eşim o kadar inatçı ve gururlu bir insan ki sırf bu yüzden o isteklerine de sabreder. Yok sevgiyi ben de sorguluyorum ve üzülüyorum ama eşim haklılık savaşına öyle bir girmiş ki sadece haklı olmak istiyor.Cinsel ihtiyacınız da mı olmuyor arkadaş? 20 gün küslük nedir? Açıkçası 15,20 gün aynı evin içinde, dipdibeyken küs kalabilen insanların sevgisinden şüphe ederim.insan sevdiğim kişi daha fazla üzülmesin, günü harap olmasın diye hiç mi düşünmez ya.
Nihayet o adım attı diyelim benim tutumum nasıl olsun peki?Adım falan atma sen de küs. Her küstüğünde de zehir et O adım attı diyelim tutumum nasıl olsun
Ne kadar güzel. Keşke benim eşim de anlasa. Benim eşim çok gurur yapıyor. Bekar zamanında bir yakın arkadaşıyla 3 ay boyunca konuşmamış diğeri adım atınca konuşmuş. Herlade böyle alıştırılmış küçüklüğünden beri. Cinsel hayat olmuyor aynı yataktayız ama ucunda yatıyoruz ikimiz de. İnatçılığını görebiliyorsunuz değil mi?12 senelik evlilikte bir kere küstük. Ben hatalıydım 3 gün sürdü.
Başka da küs kalmadık. Hiç sevmem küslüğü. Ağzımız var dilimiz var konuşalım anlaşalım.
Ne o öyle 10-15 gün küslük. Cinsel hayat ne oluyor o zaman küs küs mü yapıyorsunuz
Küsen adamdan nefrettt allahın pasif agresifi ya. Ben de sizin gibiyim küslük beni çok huzursuz eder dayanamam adam bunu kullanmıs işte.Herkese merhaba. Ben 2 buçuk yıldır evliyim. Çocuğumuz yok. En son çok küçük bir şeye küstü eşim. Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış. O adamın eşiyle de biz arada görüşüyoruz. İşte eşim bugün çıkıp o paketi vermemi söyledi ben de sen zaten işe gideceksin geçerken vermesini söyledim. Hem oruç oruç çıkmak istemedim çünkü dışarda işim de yoktu. Eşim bir şey demedi. Sonra eşimin hep kötü bir alışkanlığı vardı. Çıkardığı kıyafetlerini çamaşır sepetine atmak yerine yere atardı, koyardı. O gün kafama takıldı bu durum, hepsini ortalığa bırakmıştı oysaki hemen yanda çamaşır sepeti vardı. Oraya koymasını söyledim. Hayır dedi yerden alıp yıkarsın dedi. Ciddi ciddi baktım o ise gülüyordu. Beni dinlemeyecek misin, dikkate almayacak mısın dedim, o da durdu hayır dedi. Sen beni dinliyor musun dedi. Ben de ikisi aynı konu değil, bu çamaşır konusu bir sorumluluklar dedim. O da öyle mi diyip sinirle çıktı. Ben kapıyı kapatırken büyütüyorsun konuyu dedim. Çamaşır sepetimiz geçen seneye kadar yoktu. Ben de benimkileri yere koymak zorunda kalıyordum sonra çirkin görüntü oluşuyor diye aldım eşim de sevinmişti ama son bir senedir bir türlü koymadı sadece ben koydum. Eşimin bu davranışı ne kadar doğru? Yerden almasını söylediğimde ben alırsam sen ne iş yapacaksın derdi? İçtiği bardakları dahi masasında bırakır kaldırmaz. Hayır yani benim bir işim olmayabilir ama bu demek değil ki onun bilerek bıraktığı dağınığıklığını toplayayım. Evdeki sorumluluklarımı biliyorum zaten.
Kaç sefer böyle davrandın ona yani kaç küslükte? Ne kadar zaman sonra kendine geldi? Her defasında tutarlı olmuş muydun yoksa yine senin yaklaştığın zamanlar oldu mu?Bak benimki de öyleydi sürekli küserdi bende kedi gibi sırnaşırdım haklı haksız her an küserdi. Sonra küstüğünde yemeğine kadar yapmadım bende muhatap olmadım ayağını denk aldı. Küsen erkek nefret
Annesi babası nasıl bilmiyorum ama herlade çocukluğundan beri istediklerini bu şekilde elde etti. Şu an o tavır içindeyim, o adım atana kadar kesinlikle adım atmayı düşünmüyorum. Boşanmak da kolay olmuyor şu an böyle bir karar almak istemem. Önce sonuna kadar tavrımı koymayı düşünüyorum değişecek mi değişmeyecek mi göreceğim? Eğer değişmezse o zaman boşanma işini konuşurum.Küsen adamdan nefrettt allahın pasif agresifi ya. Ben de sizin gibiyim küslük beni çok huzursuz eder dayanamam adam bunu kullanmıs işte.
Ya ilişki terapisti ya ayrılık. Aileden geçiyo küslük huyu anne babası öyle mi?
tavır yapacaksınız gemileri yakacaksınız konuşarak düzelmez ciddiyetiniz görmeli.
He siz hayatı habire küsen adamla paylaşmak ister misiniz? Asıl soru bu.
Artık yıldım küsmesinden o kadar yani çocuk gibi küsüyordu, dank etti yemeği yapmayı bile bıraktım ne zaman küserse bende muhatap olmayı bıraktım yavaş yavaş anladı karı koca çocuk küslüğü olmayacağınıKaç sefer böyle davrandın ona yani kaç küslükte? Ne kadar zaman sonra kendine geldi? Her defasında tutarlı olmuş muydun yoksa yine senin yaklaştığın zamanlar oldu mu?
İşin saçmalığı, paket sizin cikip verebileceginiz bir mesafedeyse, adam neden kendi adresine gondermiyor da size gönderiyor? Paketin çocuğuna gönderildiği söyleniyor ama içeriğinden emin olmadiginiz bir paket ve tekerrür eden bir durum.Başka sitede oturan bir komşu var o adam eşimin çok yakın arkadaşı kendisi burada olmadığı için çocuğunun paketini benim eşim adına yollamış.
Demek istediğim ne kadar süre içinde öğretebilirim ben de bunu, kaç ay kaç yıl? Şu an ben adım atmıyorum ama ne zaman işe yarayacak? Zor bir süreç o yüzden merak ediyorumArtık yıldım küsmesinden o kadar yani çocuk gibi küsüyordu, dank etti yemeği yapmayı bile bıraktım ne zaman küserse bende muhatap olmayı bıraktım yavaş yavaş anladı karı koca çocuk küslüğü olmayacağını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?