Kocam 10 gündür küs, bir çözüme ihtiyacım var

Ayy di mii yolunun üstü, sadece bunda değil site ile ilgili aidatımız var mesela kendisi öder normalde dışarı çıktığında, hazır çıkmışken öde yani ama bir kere onu da çıkıp benim ödememi söyledi ama benim dışarda işim yok giyineceğim de çıkacağım da sen kendin öde diyorum. Neden yani iş yerinin bir sürü ıvır zıvır işlerine gönüllü olarak kendisi koşturuyor bizim evin işlerine gocunuyor ama. Bu durumda ne düşünmem lazım benim?!
Vala ne diyim canım Allah sana kolaylık versin ama yuvani bozma daha çok yenisiniz alıştırma böyle sen tavrını belli et illaki bir yerde pes edecek trip atan tarafın senin olman gerekiyo

Ölene kadar son 20 yıl küs kalan çift biliyorum. Annemlerin komşusuydu bu çift. Hiçbir zaman anlamadım, insan boşanmıyor ama aynı evde 20 yıl yabancı gibi yaşıyor. Aynı sofraya oturmuyor, hiç konuşmuyor. Böyle insanlar var ve düzelmiyorlar. Üzgünüm ama çok mutsuz olacaksın böyle devam ederse.

Olan boşu boşuna küslükle geçip giden ömre oluyor. Bizde küsme huyu yok ,aslında benim bazen küsesim gelir ama eşim duramaz asla,zorla barıştırır. 23 yılda inan 3 gün küsmemişizdir,o yüzden ne öğüt verilir bilemedim ama sen sürekli gidersen bu huyunu hiç bırakmaz.
İyi bir ders ver,öyle gelince hemen barışma,burnundan getir.Dışaruya gezmeye git,ona söyleme mesela,soramayıp çatlasın.Annem bir ay küsen babamın eşyalarını toplayıp valize koymuş,hemen gidiyorsun demişti, kararlılığını görünce kedi gibi oldu babam daha küsemez.
Eğer küsmesi 1 ayı bulursa evden gitmeyi düşünüyorum, küslüğünle başbaşa kal diye. Belirli mühlet verdim ona.

açık bir meydan okuma var ve bu sadece onu bunu sağa sola bırakarak ortaya çıkmış, mesele dağınıklık değil aslında sana karşı bi rekabet içinde anlamsızca
Çok garip değil mi, saçma bir şekilde kafaya takmış. Sanki o iş çıkarmasa hiç iş yapmayacakmışım gibi. Sinir bozucu bir durum. Eskiden beri dediğinde sadece kendimi açıklamaya çalışmıştım hep aslında lafına bozulup tepki göstermem gerekirdi.

Böyle bir tanıdığım var adam sürekli küsüyor. Çocuklar olunca daha zor.Mesela adam sırf o süre zarfında hanıma küs diye çocuğun düğününe gitmiyor oysaki hiç bir sebep yok.Böyle böyle büyüyor ve zamanlı ciddi bir sorun haline geliyor. Mesela çocuğun ihtiyacı olacak. Atıyorum çocuğun veli toplantısı olacak. O kadar kötü bir şey ki. Anladığım kadarıyla çalışmıyorsun o süre zarfında ihtiyacın olunca ne yapıyorsun? Eve para bırakıyor mu? Alışveriş yapıyor mu? Bunlar hepsi zamanla çığ gibi büyür. Ciddi bir konuşma yapın ya bu huyunu bırak ya da ben daha fazla sabretmem bir kaç seneye bardak taşar de. Ya ayağını denk alsın ya da boşan.
Tabi ki evin ihtiyaçlarını almıyor bu durumda, ben de muhatap olmak istemiyorum. Ama param var. Biterse atmasını isterdim vermek zorunda diye. Önce o adım atsın ondan sonra ciddi konuşmayı düşünüyorum.

Burnunuz havada olsun siz yeltenmeyin artık 10 gündür küslük nedir be suçunuz yokken üstelik bir evde ayrı yemek yemek küslük çok zor babamdan bilirim Allah yardımcınız olsun çocuk olmadan iyice düşünün taşının

Bir erkek nasıl günlerce küs durabilir çocuk mu bu canım. Hem günlerce küs durabilen erkek sevmiyordur seven insan duramaz. Bir değil iki değil sürekli tekrarlanan günlerce süren bir durum alışkanlık haline gelmiş bu sizi çok yıpratır. Yaşınızı bilmiyorum ama çocuk mu eğleyeceksiniz o yaştan sonra boşayın gitsin günlerce küs duran adama dokunmaz. Kadın şefkat ister sevgi ilgi ister sizin içiniz içinizi yiyor ama karşınızdakinin umrunda değil boşversenize değer mi kahrını çekmeye.

Burada birisinden duymuştum onun yaş sklaasına göre konuşun diye aklıma o geldi. Mesela prenses gibi davranıyorsa bişey dediği zaman tamam prensesim falan deseniz🤣 erkeklerin gururu olduğu için tahminimce sinir olacaktır ve bir süre sonra anlar herhalde o şekilde davrandığını, erkek gibi davranmadığını. Hatta o yazıda abla şey diyodu "elinden tutup gel dedim. Nereye dedi(kocası) beraber tuvaletini yapcaz) demiş. Çok gülmüştüm.:KK70::KK70:
Uygulayacağım bunu beğendim 😂😂

Siz eşinizin annesi değil eşisiniz. Yani eş’ siniz. Rakip değil ya da hizmetçi değilsiniz . Küsme konusuna gelince, Benim eşimde aşırı küserdi. Ben de bir yıllık evliyim canıma tak etmişti artık ve benim eşim küs olunca bana sinirlenip eve geç gelirdi. Birgün karşıma aldım dedim ki “ bu evde ben varım diye rahatça takılıyorsun ama birgün beni bıraktığın yerde bulamayacaksın “ dedim. Cevap dahi vermedi hareketlerine de dikkat ediyor artık. Birde, küs kalıyorsa sizde kalın erkeklerde bu bi süre sonra alışkanlık okuyor. O yokmuş gibi takılın duşunuzu alıp parfümlerinizi sıkın kendinize güzel bi kahve yapın, takmayın. Şuna inanırım. Enerjimi ne zaman kendime odaklasam eşim barışmaya çalışır. Size de verebileceğim tavsiye gerçekten takmayın. Kendinizi bi şekilde meşgul edin. Adım atmayın. Bi süre sonra göreviniz haline gelir..
Kesinlikle öyle. Geçmişte ben de enerjimi kendime odakladığımda adım atmıştı. Dediğin gibi sen alttan aldıkça görevin oluyormuş...
Ayrıca Şimdi eşim yatakta yatıyor ama sahurlardan sonra salonda koktukta uyuyor. Önceden böyle yoktu tabi. Beni sinir etmeye çalışıyor muhtemelen ama takmayacağım onu.

Ölene kadar son 20 yıl küs kalan çift biliyorum. Annemlerin komşusuydu bu çift. Hiçbir zaman anlamadım, insan boşanmıyor ama aynı evde 20 yıl yabancı gibi yaşıyor. Aynı sofraya oturmuyor, hiç konuşmuyor. Böyle insanlar var ve düzelmiyorlar. Üzgünüm ama çok mutsuz olacaksın böyle devam ederse.
Küslüğün sonsuza kadar sürmesine izin vermeyeceğim tabi hala adım atmazsa kapıyı gösteririm ona.

Bir erkek nasıl günlerce küs durabilir çocuk mu bu canım. Hem günlerce küs durabilen erkek sevmiyordur seven insan duramaz. Bir değil iki değil sürekli tekrarlanan günlerce süren bir durum alışkanlık haline gelmiş bu sizi çok yıpratır. Yaşınızı bilmiyorum ama çocuk mu eğleyeceksiniz o yaştan sonra boşayın gitsin günlerce küs duran adama dokunmaz. Kadın şefkat ister sevgi ilgi ister sizin içiniz içinizi yiyor ama karşınızdakinin umrunda değil boşversenize değer mi kahrını çekmeye.
Haklısınız bu yaştan sonra koca adamla uğraşılmaz ama yuvayı yıkmak kolay değil canım. Kadın olarak ilgi sevgi alamamak zor gerçekten o erkek olarak o yüzden inat edebiliyor ama sınırlarımı koruyacağım sonuna kadar bu sefer. O da emek versin istiyorum.

Seviyor mu sence bu adam seni? Şu kadar sayfa yazılmış hiç öyle bir enerji alamadım.
Küs olmayınca sevgisini çok güzel gösteren bir adam, yeri geldi mi şakalaşır, oynaşır sevgisini vermeye çalışır. Çok da düşüncelidir ama ta ki küsene kadar. Ondan sonra tamamen kapatır kendini.

Kesinlikle ebeveyn olayına çok katılıyorum. Eşimin babsı da çok küsermiş. Benim babam da tam tersi. Beş dk sürmez küslüğü. Eşim de böyle alışmış. Güzellikle anlatmak da lazım. Karşıdaki anlayacaksa zaten bi hareketten anlar da işte, bazıları zorluyor insanı ve sabrını
Biz niye anne babamızdan bişeyler görüp öyle alışmıyoruz arkadaş? Kadınlar da kim bilir neler görüyor yani baba evinde.yetişkin olmak kendi aklını, mantığını kullanabilmek değil mi?

Ne kadar güzel. Keşke benim eşim de anlasa. Benim eşim çok gurur yapıyor. Bekar zamanında bir yakın arkadaşıyla 3 ay boyunca konuşmamış diğeri adım atınca konuşmuş. Herlade böyle alıştırılmış küçüklüğünden beri. Cinsel hayat olmuyor aynı yataktayız ama ucunda yatıyoruz ikimiz de. İnatçılığını görebiliyorsunuz değil mi? 😞
Çamaşırı yere atmaz da sepete atarsam sen ne iş yapacaksın demiş, doğru okudum değil mi?

Haklısınız bu yaştan sonra koca adamla uğraşılmaz ama yuvayı yıkmak kolay değil canım. Kadın olarak ilgi sevgi alamamak zor gerçekten o erkek olarak o yüzden inat edebiliyor ama sınırlarımı koruyacağım sonuna kadar bu sefer. O da emek versin istiyorum.
Tabii ki kolay değil ama bir ömür de öyle devam etmez ki. İlgisiz sevgisiz ilerlemek çok zor. Bence bir erkek haklı bile olsa eşini seviyorsa sırf eşi üzülmesin diye alttan almayı bilmesi gerek bu kadın için de böyle. Kaldı ki siz bunu yapmışsınız haklı olduğunuz halde adımlar atmışsınız. İnsanlar kolay kolay değişmezler ama taviz vermeyip o şekilde devam ederseniz inşallah umduğunuz karşılığı alırsınız hakkınızda hayırlısı olsun🌸

Senin paranın bitip ondan birsey almasını istemeni bekliyor.
Bayramda genellikle ne yapıyorsunuz? Aile ziyareti mi?
Gitme. Hiç oralı olma. Paran bitse de idare et. Konuşmayı başlatan sen olma.

Evet haklısınız. Eşim iyiyken çok iyidir, beni düşünür ama kötüyken böyle birisi oluyor. Ve ev işleri konusunda onun kalıplaşmış düşünceleri var muhtemelen annesi de babasına böyle hizmet ediyordu ama ben o şekilde yetişmedim bu konuda tartışıyoruz. Aynen gittiği yere kadar gidicem yoksa başka türlü sınırlarımı koyamayacağım.
Gına geldi , kötülük yapıp , iğrenç davranan adamların, aslında iyi bir adam olmasından. Kocanız iş yerinde küsebiliyor mu, kocanız patronuna küsebiliyor mu, kocanız amirime küsebiliyor mu, kocanız koarakola gidince küsebiliyor mu, kocanız mahkemeye çıkınca küsebiliyor mu? Demek ki gerekince, canı isteyince Altan almayı, küsmemeyi biliyor. Ama size gelince 3 hafta konuşmuyor. Kocanız iğrenç ve size saygısı olmayan bir insan , iyi falan da değil.

Back
X