• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocalar boşandıktan sonra pişman olur mu?

Sizin konuşmalarınız üslubunuz neden bu kadar sert. Aynı şeyleri bana ve bir çok kişiye yazdınız. Kadının kadınına zulmü mü desek(Bu platformda günlük stresini burada atanlar var).pardon avukattınız .Azcık da psikoloji okuyun.Söyledikleriniz yanlış değil üslubunuź çok sert. Bazı insanlar iyidir. Sever güvenir evlenebilir. Hata da yapabilir.Bazılari da merhametsiz vicdansız kötü olabilir. Tanıyamamış yanilmisizdir. Bu kendine saygısızlık değildir. Konu sahibi büyük umutlarla evlenmiş velev ki birileri herkes gibi çok tecrübeli değil. Belki bilmediği baglanma stilinde sorun var. Bunu konusmak üstün akıl vermek bize düşmez. Yaşanılan her bir şeyden bir şeyler öğreniriz. Öğrenmek de tecrübe etmek de yaşamın bize sundugudur. İnsanız netice de. Sizi çok iyi anlıyorum konu sahibi . Üzgünsünuz büyük umutlarla evlenmişsiniz. Böyle olmamalıydı diye düşünüp kötü bir rüyadan uyanmak istiyorsunuz. Yine de düzelsin istiyorsunuz. Tek taraflı çabayla olmuyor maalesef. Daha çok yıpratıcı olur. Şu anki duygu durumunuz karışık normal olarak. Zihniniz kalbiniz... Gerekirse bir psikologdan yardım alın. Kişisel gelişim kitapları okuyun. İnsanın başına her şey gelebilir.
Boşanmak sert değil, eşin değer vermemesi , insan yerine koymama sert değil, ama benim tamamen gerçekçi bir bakış açısıyla yazdığım sert öyle mi? Bazen gerçeklerin insanların suratına tokat gibi çarpılması gerekir. Yoksa koca kişisi şu an sosyal medyada , çevresinde güzel kadın var mı diye bakarken , kadın konu açar; neden özür dilemedi , benim hayallerimi nasıl yıkar, ben onun karısıydım nasıl terkeder, anasına uydu beni boşadı diye.
Siz onca zaman zulmüne katladınız kocanızın konu sahibi gibi, hala neden pişman değil , neden bana dönmedi diye sorular soruyor aynı sizin gibi.
Aslında psikoloji diyorsunuz ya , ben çok gördüm muvekkillerimde sizde ve konu sahibinde kendi mutluluğunu, kendi kişiliğini, hayattaki başarısını, kendine saygısını bir erkeğe bağlayınca, tabiki boşanma ve ayrılık süreci çok yıkıcı oluyor. O yüzden önce insanın kendini değiştirmesi lazım, ya da bu psikolojik yetersizlik hissinin neden kaynaklandığını bulmak lazım.
Gerçekler acıdır hanımefendi, alışın. Yoksa hayatta çok erkek eşiniz gibi terkeder , bırakır, sonra sorarsınız kendine ama ben çok iyi bir estim , herseye katlandım neden olmadı diye.
Sorun baştan sizi kullanacağı, kötü davranacağını belli olan erkeklerin aynen öyle davranmaları değil. Kadınların kendilerini baştan belli eden bu erkeklere bu kadar tavizde ( bence bunun adı taviz veya hoşgörülü olmak değil bildiğin ezilmeye ses cıkarmamak) bulunmanın sorun olduğunu kabullenmek.
Sizinde dediğinizi gibi söylediklerimin hepsi doğru, ama doğruları eğip büküp, yamultamazsınız, o yüzden size üslup sertmiş gibi geliyor , çünkü gerçekler ve doğrular serttir.

Erkekler neden bu kadar kalpsiz , merhametsiz. Bazen kendime kızıyorum bana yaşattıklarından sonra niye hala onu düşünüp özlüyorum diye. Gerçekten bana çok eziyet etti psikolojik olarak gün yüzü göstermedi. Severek de evlenmiştim şimdi boşanma sürecindeyiz aylardır da sessiz. Dava bile açılmadı. Saçmasapan davranışları yüzünden beni yıldırdı annesiyle birlik olup benim psikolojimi bozdular neyse ki şimdi iyi gibiyim sadece ara sıra eski günlerimizi özlüyorum. Ama o kadar sabit fikirli biri ki ben asla pişman olacağını sanmıyorum. Ve bu beni çok üzüyor. Belki eski konumu okuyanlar vardır maaş kartıma el koymak istediği gibi direnmiştim sonra da tamam maaş kartını vermezsen bu iş olmaz diyip ayrılmıştı. Bence çok geçerli bir sebep yani insan biricik sevgilisi karısını bu yüzden harcar mı. Anne bağımlılığı ve paragözlüğü yüzünden beni harcadı. Tek istediğim hatasını bir gün anlaması ama anlamaz diye ümitsizim. Sadece içimi dökmek istedim hanımlar….
Para ve annesini sizden daha çok seven biri var karşınızda
Ya da sizi hiç sevmeyen .

Her iki durumda da pişman olması ne fayda ?
Sevgiyle yüklenip dönecek değil ki
Ki sevgi olmayan bı ilişkiden kurtuldugun için şükredilse yeridir
Sevgisiz olur mu ?

Erkekler neden bu kadar kalpsiz , merhametsiz. Bazen kendime kızıyorum bana yaşattıklarından sonra niye hala onu düşünüp özlüyorum diye. Gerçekten bana çok eziyet etti psikolojik olarak gün yüzü göstermedi. Severek de evlenmiştim şimdi boşanma sürecindeyiz aylardır da sessiz. Dava bile açılmadı. Saçmasapan davranışları yüzünden beni yıldırdı annesiyle birlik olup benim psikolojimi bozdular neyse ki şimdi iyi gibiyim sadece ara sıra eski günlerimizi özlüyorum. Ama o kadar sabit fikirli biri ki ben asla pişman olacağını sanmıyorum. Ve bu beni çok üzüyor. Belki eski konumu okuyanlar vardır maaş kartıma el koymak istediği gibi direnmiştim sonra da tamam maaş kartını vermezsen bu iş olmaz diyip ayrılmıştı. Bence çok geçerli bir sebep yani insan biricik sevgilisi karısını bu yüzden harcar mı. Anne bağımlılığı ve paragözlüğü yüzünden beni harcadı. Tek istediğim hatasını bir gün anlaması ama anlamaz diye ümitsizim. Sadece içimi dökmek istedim hanımlar….
senin sevdigin kadar sevmemis seni korumamis annesi vs seninde hala o kalpsizi araman hala ona karsi hislerinin bitmemesinden degermi degmez üzülmeye sende salla gitsin seni sevmeyen adami .

Son düzenleme:
Hayır cocuk yok evli kalmadık sayılır nikahtan hemen sonra aramız bozuldu iki ay sonra da evleri ayıracak hale geldik
Bir hayır yap sevgili konu sahibi, sen çok ucuz kurtulmuşsun. Birinin hayır duasını almışsın zamanında. Seneler sonra ne demek istediğimi anlarsın. Acaba kimin ömrünü ziyan edecek eski kocan. Böyleleri hiç değişmez, ondan çocuk yapacak kadının Allah yardımcısı olsun.

Bir hayır yap sevgili konu sahibi, sen çok ucuz kurtulmuşsun. Birinin hayır duasını almışsın zamanında. Seneler sonra ne demek istediğimi anlarsın. Acaba kimin ömrünü ziyan edecek eski kocan. Böyleleri hiç değişmez, ondan çocuk yapacak kadının Allah yardımcısı olsun.
inanamazsınız o kadar taş kalpli o kadar laftan anlamazlardı ki. baktım yolun sonu görünüyor hemen döndüm. bana herkes boşver kızım o ve annesi kimle evlenirse evlensin aynılarını yapar huylu huyundan vazgeçmez diyor. ben kurtuldum evet bakalım hayat kime cilve yapacak bu saaten sonra . ben kendimden çok eminim vicdanım da çok rahat...

Pişman olsalar da belli etmeyebilir. Olan olmuş biten bitmiş. Ben zannediyordum Kİ acaba dank mı etmiyor yani jetonları mı düşmüyor diyordum???
Şuursuzluktan bence dikkat edin ilk baslarda kadin uzgundur erkek onemsemez sonra kadin toparlanir erkek eksiklik hisseder ,kimi hemen pisman olur kimi yillar sonra ama o arada kadinlar kendilerini toparlamis oluyor mutlaka

Yani soylemesi kolay yasayan bilir ama hayati bir erkek etrafinda dondurmemek lazim, bosanma kacinilmazsa yasandi bitti der ve hayatina devam edersin insanlar sevdiklerini gomuyor agir hastaliklar atlatiyorlar o zaman anliyorlar kendi hayatlarinin kiymetini ,dunu dusunmeden ileriye bakmak lazim daha iyisi gelir daha buyuk sevincler yasanir

Boşanmak sert değil, eşin değer vermemesi , insan yerine koymama sert değil, ama benim tamamen gerçekçi bir bakış açısıyla yazdığım sert öyle mi? Bazen gerçeklerin insanların suratına tokat gibi çarpılması gerekir. Yoksa koca kişisi şu an sosyal medyada , çevresinde güzel kadın var mı diye bakarken , kadın konu açar; neden özür dilemedi , benim hayallerimi nasıl yıkar, ben onun karısıydım nasıl terkeder, anasına uydu beni boşadı diye.
Siz onca zaman zulmüne katladınız kocanızın konu sahibi gibi, hala neden pişman değil , neden bana dönmedi diye sorular soruyor aynı sizin gibi.
Aslında psikoloji diyorsunuz ya , ben çok gördüm muvekkillerimde sizde ve konu sahibinde kendi mutluluğunu, kendi kişiliğini, hayattaki başarısını, kendine saygısını bir erkeğe bağlayınca, tabiki boşanma ve ayrılık süreci çok yıkıcı oluyor. O yüzden önce insanın kendini değiştirmesi lazım, ya da bu psikolojik yetersizlik hissinin neden kaynaklandığını bulmak lazım.
Gerçekler acıdır hanımefendi, alışın. Yoksa hayatta çok erkek eşiniz gibi terkeder , bırakır, sonra sorarsınız kendine ama ben çok iyi bir estim , herseye katlandım neden olmadı diye.
Sorun baştan sizi kullanacağı, kötü davranacağını belli olan erkeklerin aynen öyle davranmaları değil. Kadınların kendilerini baştan belli eden bu erkeklere bu kadar tavizde ( bence bunun adı taviz veya hoşgörülü olmak değil bildiğin ezilmeye ses cıkarmamak) bulunmanın sorun olduğunu kabullenmek.
Sizinde dediğinizi gibi söylediklerimin hepsi doğru, ama doğruları eğip büküp, yamultamazsınız, o yüzden size üslup sertmiş gibi geliyor , çünkü gerçekler ve doğrular serttir.
Konu sahibi zaten adamın hareketlerini nikahin hemen sonrası görmüş yanlışı farketmis eyvallah etmemiş evden gitmiş tepki göstermiş ezdirmemis. Siz hala kafanızda bir kadın kalıbı size hep aynı türler geliyor ya meslek konusturuyorsunuz. Yok boşanmak zor değil de eşin değer vermemesi sert değil de benim konuşmam mi sert. Onlar çok sert kimsenin itirazı yok konu sahibi de bunun farkında . Ne gereksiz cümleler. Kafanızdaki her bosanan her üzülen kadına aynı cümleleri kalıp kalıp yazıyorsunuz. Günlük stres atma yeri değil burası. Yok sizin biricik sevgiliniz( nasıl incitici)olmadı yok hiç sevmedi sizin için bir peri masaliydi. Bunu kaç kişiye yazdınız?? :)) Öyle de olabilir. Sizdeki bu anlamsız sertlik de bir tuhaf yani.. insanız tamam mı? Adam kadın araştırıyor sosyal medyadan kadın ağlıyor dogru:) bu fıtrat meselesi. Olaylara erkek psikolojisi kadın psikolojisi insan psikolojisi farklı karakterler gözüyle de bakılmalı. Hepsi bir süreç.üzülmek kırılmak hayal kırıklığı. İnsanız...Misal Kadın 20 yıllık evli. Mutlu yıllar geçirilmiş. Bitmiş bir şeyler son evrede.Herhangi bir konu ile boşanıyor. Zil takıp oynasın mı? :) Elbet üzülür ya. Siz bekarsınız heralde .bekara karı boşanmak kolaydır deyimini size gönderiyorum. :)Tabii ki mutluluğunu başarısını hayallerini kimseye ipotek etmemeli insan çok doğru söylediniz. Bunda sıkıntı yok. Yok bundan sonra akıllı olun türünden laflarını, hoş değil. Herkes baştan bilseydi sonunu bakın sizin mesleğiniz ortadan kalkardı. :) Bak akıllı maaş kartını vermemiş adama tepkisini de koymuş. Hani demek istediğim insanlar üzüntüluyken gereksiz sertlik. Onu diyorum.. siz bir evlenin de yaşayın da inşallah sonuç böyle olmaz da yine de gram üzülmeyin. Çünkü siz insanüstü bir avukatsiniz. Sağlıcakla:)

Konu sahibi zaten adamın hareketlerini nikahin hemen sonrası görmüş yanlışı farketmis eyvallah etmemiş evden gitmiş tepki göstermiş ezdirmemis. Siz hala kafanızda bir kadın kalıbı size hep aynı türler geliyor ya meslek konusturuyorsunuz. Yok boşanmak zor değil de eşin değer vermemesi sert değil de benim konuşmam mi sert. Onlar çok sert kimsenin itirazı yok konu sahibi de bunun farkında . Ne gereksiz cümleler. Kafanızdaki her bosanan her üzülen kadına aynı cümleleri kalıp kalıp yazıyorsunuz. Günlük stres atma yeri değil burası. Yok sizin biricik sevgiliniz( nasıl incitici)olmadı yok hiç sevmedi sizin için bir peri masaliydi. Bunu kaç kişiye yazdınız?? :)) Öyle de olabilir. Sizdeki bu anlamsız sertlik de bir tuhaf yani.. insanız tamam mı? Adam kadın araştırıyor sosyal medyadan kadın ağlıyor dogru:) bu fıtrat meselesi. Olaylara erkek psikolojisi kadın psikolojisi insan psikolojisi farklı karakterler gözüyle de bakılmalı. Hepsi bir süreç.üzülmek kırılmak hayal kırıklığı. İnsanız...Misal Kadın 20 yıllık evli. Mutlu yıllar geçirilmiş. Bitmiş bir şeyler son evrede.Herhangi bir konu ile boşanıyor. Zil takıp oynasın mı? :) Elbet üzülür ya. Siz bekarsınız heralde .bekara karı boşanmak kolaydır deyimini size gönderiyorum. :)Tabii ki mutluluğunu başarısını hayallerini kimseye ipotek etmemeli insan çok doğru söylediniz. Bunda sıkıntı yok. Yok bundan sonra akıllı olun türünden laflarını, hoş değil. Herkes baştan bilseydi sonunu bakın sizin mesleğiniz ortadan kalkardı. :) Bak akıllı maaş kartını vermemiş adama tepkisini de koymuş. Hani demek istediğim insanlar üzüntüluyken gereksiz sertlik. Onu diyorum.. siz bir evlenin de yaşayın da inşallah sonuç böyle olmaz da yine de gram üzülmeyin. Çünkü siz insanüstü bir avukatsiniz. Sağlıcakla:)
👏👏👏👏👏👏👏👏 herkesin konusuna aynı şeyleri yazdığı için ben artık üstüme alınmıyordum duygularıma tercüman olmuşsunuz.

👏👏👏👏👏👏👏👏 herkesin konusuna aynı şeyleri yazdığı için ben artık üstüme alınmıyordum duygularıma tercüman olmuşsunuz.
Aynen:)) burada kadınlara sert sert yazmayı kendine meslek edinmiş. Öyle canı rahat ediyor.:)Yoksa bu kadınlar hızalarini bilmiyorlar. :) Burada bu kişiye ehemmiyetli ihtiyaç var.Söyledikleri çoğunlukla doğru olsa da incitici.Sen bir insansın arkadaş avukatsin tamam. Tüm meslek gruplarının azcık insan psikolojisi azcık iletişim becerileri okuması gerekiyor.

Aynen:)) burada kadınlara sert sert yazmayı kendine meslek edinmiş. Öyle canı rahat ediyor.:)Yoksa bu kadınlar hızalarini bilmiyorlar. :) Burada bu kişiye ehemmiyetle htiyaç var.Söyledikleri çoğunlukla doğru olsa da incitici.Sen bir insansın arkadaş avukatsin tamam. Tüm meslek gruplarının azcık insan psikolojisi azcık iletişim becerileri okuması gerekiyor.

Ben zaten evliyim. Aynı cevapları yazıyorsunuz diyorsunuz da , zaten gerçek aynı. Yazdıklarımda bir hata, yanılma yok sizin dediğiniz gibi . Siz de bir acayipsiniz , sanki kadın bosandi diye yillarca ağlayıp, üzülmeli, çünkü bu dünyanın sonu. Sizin için hala öyle olabilir. Asıl sizin günlük kocam beni bosadi ay hadi hepbirlikte , beddua okuyalım yeri değil burası.
İnsanız diyorsunuz da , insan önce kendine değer vermeli, insan olduğunuz için sizi sevmeyen ve istemeyen bir adamın arkasından üzülüyorsunuz, siz kendinize gerekli değeri vermediğiniz için erkeğin size değer vermemesi bu kadar yıkıcı ve yıpratıcı oluyor. Umarım bir gün kendinizi erkeğin size verdiği değer üzerinden nitelendirmeyi bıraktınız yoksa hayatınız aynı bugün olduğu gibi , kocam beni niye sevmedi , neden terketti demekle geçer.
Dedim ya o sizi bosayan kocalar çoktan sallarlarina bindiler denize açıldılar, siz hala kıyıda neden beni terketti ama ben herseyi doğru yapmıştım diye ufka bakarsınız.

Komiksiniz gerçekten. Siz eğleniyorsunuz ya ben de sizinle.:)Kim dedi yıllarca üzül yiprat kendini. Sonsuza dek..(Sizde kalıp olmuş bunlar) Ne alaka bunları yazıyorsunuz.?? Ben bu platformda böyle diyeni hiç görmedim. Herkese boşan diyen çok da:)) İnsan evet önce kendine değer vermeli kendini sevmeli. Her bosanan kadın her ayrılan kadın kendini sevmiyor değil ama. Değersizdi de ondan boşandı değil. Bosanmak evlenmekten daha cesur bir adım.Degerli hisseden kadınlar da boşanabiliyor değersiz hissedenler de. Sonuçta mutlu olma hayaliyle kurulan yuvalar yıkıldığında değersiz hissettiren bir adam bile olsa böyle olmamalıydı diyor bazı İNSANLAR:) Ona da üzülmenin normalitesini ben değil tüm psikologlar söylüyor. Sizin gereksiz sertliğiniz insanları hizalamiyor. Atarlı konuşmaya gerek yok :)

Back