yeni doktordan geldim 2 ay klomen tedavisi gördüm olmadı. bu ay birşey kullanmadım kistim olmuş doğum kontrol hapı verdi artık klomen değil iğne kullanacağız dedi kızlar benim moralim çok bozuk Allah'ın izniyle hamile kalırım inşallah şuan moralim çok bozukkkk bu pko nasıl bir belaymış ya tek avantajım sanırım kilom olmaması
eyibar moral bozmaya gerek yok. Bende de geçen ay kist vardı. Doktora doğum kontrol hapı kullanmak istemediğimi söyledim ve yine bu gruptan bir arkadaşın tavsiyesiyle soğan kürü yaptım. 15 gün boyunca her gece yatmadan önce 1 soğanı haşlayıp suyunu içtim. Kist 31 cm idi. Diğer ay kontrole gittiğimde kistten eser yoktu. Doktora da soğan kürü yaptığımı söyleyince, soğan kürü yaptığını söyleyen tüm hastalarımda sonuç verdi demek ki gerçekten bir faydası var dedi. Sen de mutlaka dene. Moral bozmana gerek yok bence öbür ay yok olacak o kist inş.
adetin kaçıncı günü başladın canım su için belli bir miktar var mı
Canım ben adet biter bitmez başladım ve 2 hafta boyunca devam ettim sonra bıraktım. Ama İbrahim Saraçoğlunun tavsiye ettiği soğan küründe adet bitiminden 7 gün sonra başlanmasının iyi olacağı yazıyor. Bir de ben sadece akşam yatarken içtim onun dediğine göre günde 2 kez içmek gerekiyormuş. İbrahim Saraç' ın kürünü internetten bi araştır istersen.
Kızlar merhaba ben 8 9 ay denemden sonra klomene başladım ve çatlatma iğnesine, yumurtlamada hormonlarda sorun yoktu sadece prolaktin 26 idi biraz yüksekti, ben dayanamadım klomen kullandım ilk kullandığım ay 2 yumurtam oluştu 20 mm lik ve çatladı fakat biz değerlendirmedik o günleri 2. Ay yine kullandım ama artık umudu kesmiştim, kis oluşacak diye düşünürken, 5 yumurtam oluşmuş 2 si kist olmuştu, 3 tanesi de yumurtlama dönemimde çok küçüktü kalitesiz diye bakıldı ve doktor bu ay olmaz dedi bizde zaten olmayacak diye rahat rahat çocuk düşünmeden ilişkiye girdik, fakat adetime 10 gün kala acayip kasık ağrilarim başladı, kendimde tuhaflığı hissediyordum bir taraftan da klomenden ağri olmuştur dedim , doktora gittiğimde kistim olduğunu öğrendim tahmin ettiğim gibi ve, doktor tedaviye başlamadan formalite için test yapti ve ben kistim oldu diye ağlarken hamile olduğumu öğrendim değerim 63 dü ben düşük olduğunu düşünsemde doktor normal dedi 2 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi,,, ve ben kendimi hamile ilan ettim öğrendiğimde çok mutlu oldum fakat sonraki 15 günlük süreçte hep kabus gördüm, kanamam olmadan önceki gün de rüyamda düşük yaptim, insan hisseder ya o gidecekti biliyordum, sonra 6 haftalıkkken bıçak saplandı resmen sancilarim başladı ve kanamahastaneye gittiğim doktor ultrasonda bakti sen hamile değilsin dedi inanmadık başka hastanelerin dolaştık bebek kesesi yoktu, test yaptirdim tekrar normaldi değerlerim,ama ben küsmaya başladım artık gidiyordu eşim kabul etmek istemediği için eve gitmek istedi ve o anda bayıldı ultrasonda tekrarı baktığımızda iç kanama başlamıştı bile ve dış grbelik açık ameliyat sol tüpüm gitti bebeğim de gitti, klomen çok etkili bir ilaç ama kesinlikle yumurtlama probleminiz yoksa ve 11 12 aylık süreç olmadan kullanmayın, bunun yerine yunurta takibi ve doğal bitkileri deneyin, klomen çok tehlıkelı bir ilaç,doktorum klomenin sebep olmadığını söylese de klomenin dış gebeliğe sebep olduğu açık, kimisi normal hamilelik Yaşar bu hapla o da kısmet fakat eğer kullanıyorsanız bile mutlaka dış gebeliği araştirin ve en ufak belirtide adet gününüz gelmese bile test yapın kontrol altinda olun,
çok geçmiş olsun,benim doktorum birkaç tane yumruta olduğunda asla izin vermiyor aşılama yapmadı daha önce yine yapmam diyor. ve 4-5 tane yumruta oluşuyor. bir kez daha deneyelim aşılama,çoğul yumurtlama olursa yine aşılama yapmam dedi. aşı tutmazsa da tüp bebeğe yönlendiricem dedi. bakıyorum diğer doktorlar böyle olduğu halde aşılama yapıyorlar. doktorum bunun için çok seminere katılıp eğitim aldığını ve bu sonuca vardığını söyledi. östrojen hormonun aşırı salgı yapar ve akciğerlerinde su toplanmasına kadar birçok hastalığa sebep olur,ne seni ne de olacak bebeği tehlikeye atamam dedi... yumurtlama sorunu olmayan bayanlar için özellile kullanılmaması gerekilen bir ilaçmış zaten. artık anladı ki ilaç bana fazla,çok etkiliyor. Allah beterinden korusun...
Yumurtlama sorunu olmayanlar aşırı tepki veriyor ilaçlara benimki aşılama değildi sadece şansı artttırmaktı,kaliteli 1 yada çok nadir de olsa 2 yumurtamız oluyor, 10 mm lik 8 mm lik yumurtaya kalitesız gözüyle bakılıyor fakat adetin 14. Günü 20 mm lik yumurta çatlıyor ya da çatlamayanılıyor, daha sonra 4 5 gün sonrada zaten 10 mm lik yumurta büyümüş oluyor o da çatlayabılıyor,ben kaliteli yumurtamdan değil küçük diye bakılan yumurtamdan hamile kaldim, ben 10 16. Günler arasına çok dikkat ediyorum, fakat adetten sonra diğer adete kadar gün aşırı ilşki şansı arttırabilir, ben zaten şuan yurtdışındayım, Türkiye aşilama ve tüp bebek konusunda çok gelişmiş, burada aşılama ve tüp bilinmiyor, ilaçlar da kalıtesiz ki zaten her kadın evlendiği ay hamile kalıyor, Türkiye'de maalesef bebek sahibi olamayan çift sayısı her gecen gün artiyor,,,ve bu ülkede herkesin elinde sokakta yeşil çay ta da havuç:) kesinlikle ben buna bağlıyorum :) ben de korunma sürecin bittikten sonra birkaç ay deneyip aşılama düşünüyorum ama şans başarısı ne kadar yüksek bilmiyorum
ev çok yaygın sadece ben değil çevremde de çok var,yani dertleşsem bulacağım çok arkadaş felan var. katkı maddeleri felan deniyor ama Avrupa da yiyor sonuçta katkı maddesi aşılar... başka bir şey olmalı :/ anlamadım yeşil çay ve havuç mu tüketiyorlar :/[/QUOTE
Evet manavlarda pazarlarda bile herkesin demliği yanında yeşil çay şekersiz ve havuç ve burada klomeni kullanan sadece Türk bayanlar, çünkü onlar zaten hemen hamile kalıyor, ve bana da tedaviden önce doktor bol bol meyve ye yeşil çay iç eşin de ayrıca yeşil biber yesin demişti, ben eşime havuç yedirdim kendim yeşil çay içtim o ay hamile kalmiştim,
Bilmiyorum belki denemişsindir ama ben soğan kürünü sadece 5 gün denedim 2 büyük kistim gitti, ve şuanda siyah cayı hayatımdan çıkardım papatya adaçayı yeşil çay içiyorum.
ev çok yaygın sadece ben değil çevremde de çok var,yani dertleşsem bulacağım çok arkadaş felan var. katkı maddeleri felan deniyor ama Avrupa da yiyor sonuçta katkı maddesi aşılar... başka bir şey olmalı :/ anlamadım yeşil çay ve havuç mu tüketiyorlar :/
Bu arada ben afganistandayım, burada doktorlar aşılama ve tüp bebek yöntemini bilmiyorlar
ooo Afganistan oralara henüz katkı maddeleri ulaşmamış olabilir. tam anlamıyla nasıl tv den gördüğümüz gibi mi desem,endüstrinin gelişmemeiş olmasından insnalar doğal besleniyorlar,hemen hamile kalmaları doğrudur.
soğan kürü denemedim,ateş ölçme ovulason testleri felan,çok şükür kist de yok,benlik bişi yok :/
Tv de gçsterildiği gibi değil güzel yerleri de var, tabi ki çok gelişmiş değil ama insanlar doğal besinlerle besleniyorlar, benimde kisti klomen yapmişti, ama soğan kürü iltihaplar içinde iyi ve rahmi gebeliğe hazırlıyor mikropları öldürüyor diye biliyorum, sen ne zamandan beri deniyorsun
Ben bişi merak ediyorum.bana doktor um bu ay çatlatma iğnesi yapabilirim dedi.sizce yaptırmalımıyım? Bi zararı oluyormu bu iğnenin
son iki senede 2 kez klomen kullandım. 4-5 yumurta oluştuğu için aşılama yapmadı doktor. sonra kendi tek yumurtam ile aşılama yapıldı bir kez,o da olmadı :/
şimdi bir kez daha deneyelim aşılama olmazsa tüpbebek dedi. yine yumurtlama çok olursa aşılama yapmam dedi :/
Zor bir süreç, Rabbim isteyen herkese versin inşallah