- 7 Kasım 2023
- 1.694
- 2.825
- 40
-
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Kendiniz de bulursunuz neye aç olduğunuzu. Kılık kıyafet değil o açlık...Ayy çok geçmiş olsun
Önce dedim ki psikoloğa verecek para mı kaldı? Sonra da dedim ki, ona verene kadar kendim harcarım
Bunu düşüneceğimKendiniz de bulursunuz neye aç olduğunuzu. Kılık kıyafet değil o açlık...
Bende kapatabilirim inşallah.Selam ben geçen ay baya yüksek limiti olan kartımı tamamen kapattım. Eşim de kapattı kartlarımızın hepsini kapattık. Bankamatik kartıyla takılıyoruz artık. Biz o gereksiz harcamalar yerine direk yatırıma aktarıyoruz çocuklar için. Kredi kartı cidden sıkıntıymış bunu anladık.
neden? merakımdan soruyorumKart limiti de dusurmeyin, kartta kapatmayin. Bir sekilde hakim olmanin yoluna alisin kart limiti dusurenler sonra cok pisman olacak
yani diyelim ki düşürdük yükseltmiyor mu banka?Fiyatlar malum, nakit kullanim yasak. Acil durumda yuzde yuz nakit cikarabilecek cok az insan vardir. Limit arttirimi da eskiye gore cok az, dusurenlerin ztn hic sansi yok.
yani diyelim ki düşürdük yükseltmiyor mu banka?
teşekkür ediyorum bilgilendirme içinHayir.
Uygulamadan düşürdüm şimdi biraz, istediğim an hemen tekrar çıkarabilirim limiti, neden pişman olsunlar? AnlamadımKart limiti de dusurmeyin, kartta kapatmayin. Bir sekilde hakim olmanin yoluna alisin kart limiti dusurenler sonra cok pisman olacak
Ama hemen yükseltebiliyorum, emin misiniz?Hayir.
Yükseltiyor. Biz kartı kapattıktan sonra başka banka 500k limitli kart göndermeyi teklif etti. Kabul etmedik. Yani öyle bi şey yokHayir.
Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Evet, bende öyle biliyorum.Yükseltiyor. Biz kartı kapattıktan sonra başka banka 500k limitli kart göndermeyi teklif etti. Kabul etmedik. Yani öyle bi şey yok
Yaa bayılıyorum böyle tutumlu kadınlaraTürkiye'deyken banka maaş kartım vardı. Hiç kredi kartı kullanmadım. Gıda alışverişi dışında harcama yapmazdım. Kuaföre gitmeme gerek yoktu çünkü kendi işimi kendim hallettim hep saçlarımı bile kendim keserim halâ. Kıyafetlerimi zaten annem babam alırdı. Gereksiz şeylere asla para harcamayız. Burada eşim yapıyor market alışverişimizi evden çıkamıyorum hamileliğim zorlu geçiyor maalesef. Eşim de tutumlu benim gibi ama ben ona karışmıyorum çünkü kazanmadığım paranın hesabını sorma hadsizliğinde bulunamam. Gerçekten ihtiyacım olmayan hiçbir şeyi almam. Birikim yaparım hep. Stokçuluğu da sevmiyorum. Bittikçe alırım ne gereği var yani..
Herkes sakin olsun kk asla kapanmazAy kadınlar kulübünü kapatcan sandım
Sincaplara olan aşkım bu yüzden mi acababuda bri hastalık oluyor benım eski sevgilimde vardı 150 yakın gömlek 100 çift spor ayakkabı sincap gibi doldururdu yardım al falan dedim ama asla eger kendınızı durdurmakta zorluk çekiyorsanız yardım alın cidden her mutsuz oldugunuzda alacaksınız çünkü
ahahha bence ilgini başka şeylere yönlendirsen belki durum değişir hangı durumlarda telefon elinden düşmüyor bi bak bakalımSincaplara olan aşkım bu yüzden mi acaba
Off limiti düşürdüm az önce, netten alışverişe de kapattım kartımı, ama bunları eskiye çevirmek birkaç saniye, haklısınız sanırım, buna artık ciddi önlem almam gerekiyor.
1- kkahahha bence ilgini başka şeylere yönlendirsen belki durum değişir hangı durumlarda telefon elinden düşmüyor bi bak bakalım