- 20 Ocak 2008
- 15.118
- 31.768
-
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Ben pijama kadınıyım
Pijama bir kültürdür,
Sen seversin, sevmezsin
Ama 3/4 ay önce indirimden 400’e aldığım takım şimdi 800 indirimli fiyatı üstelik. Bende işte daha hazla çıkmadan alıp kenara atayım diyorum
Banka kartı kullanın ben de nakit kullanmayı hiç sevmiyorum eşimden geçti bu tik sanırım. Çalışıyorsanız ekstra zor kendinizi tutmak ben mesela Calısmıyorum ve Ek kart kullanıyordum. Bazen bende abartıyordum Bu yüzden özel harcamalarım için kendi hesabıma havale ediyor her ay belli bir ücrette anlastık. Bunu Nakit de almıyorum çünkü neden kendi paramdan gitsin nakit lazm oluncaHanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
O zaman bence dolaplarınızı ayırın. Herkesin kendi eşyası olsun. İsterseniz yine birbirinizden giyinin. Belki bu dolaplarınızda kıyafet görürseniz almanızı durdurur. Bundan sonra bi pantolon ya da kazak yıpranmadan yenisini almamaya çalışın. Çalışıyorsunuz bi de bu kadar çok yıkanacak katlanacak kıyafet, düzenlenecek eşya sizi de zora sokar. YorulursunuzBundan sonra öyle yapmaya çalışacağım, benim kız benle aynı boy/ kiloda. Onun içinde rahat rahat ikimizde giyeriz diye bol bol alıyorum
Ama artık gerçekten suyunu çıkardım. Aylardır maaş aldığım gibi karta gidiyor.
Ben pijama kadınıyım
Pijama bir kültürdür,
Sen seversin, sevmezsin
Ama 3/4 ay önce indirimden 400’e aldığım takım şimdi 800 indirimli fiyatı üstelik. Bende işte daha hazla çıkmadan alıp kenara atayım diyorum
Etiket fiyatı olsa iyi indirimli fiyatı 800Bazen ihtiyaç olmadan da beğendiğin bluz, sweat, pantolon alırsın.İç çamaşırı ayrı tutuyorum dolapta hiç kullanılmamış tutarsın, olmalı da ama pijama stoğu bana anlamsız geldi
Bu arada standart pamuklu bir pijamanın zaten max.400 belki o bile değil.Etikette 800 yazdıklarına bakmayın. English home çok yapıyor bunu. Misal bir çerçevr en fazla ederi zaten 100 liradır. Onun etiket fiyatı 800- 900 yazarlar ve yaz kış durmadan yaptıkları %50+%50+%20 indirimle satarlar. Siz de aa bu fiyata düşmüşken kaçırmayayım der ihtiyaç yokken alırsınız. Bu tongaya düştükçe içinde bulunduğunuz girdaptan çıkamazsınız üzgünüm
Daha yılbaşı muhteşem indirimleri var kısa bir aradan sonra şubat indirimleri başlıyorEtiket fiyatı olsa iyi indirimli fiyatı 800
Benden çıkmadan alayım diyorum, o markanın ürünlerini seviyorum ama dediğinizde doğru. Bu ay o, sonra ki ay başka şeyler derken işin içinden çıkamıyorum artık, ipin ucunu kaçırdım
Hakkaten öyle. Bende saf gibi düşünüyorum bu tuzağaBence kredi kartını değil instagramı kapatın. Fenomenleri takip edip onlara para kazandırıyoruz onların verdiği linklerle bizim ekonomimiz bozuluyor
Ay gitti benim tatil parasıDaha yılbaşı muhteşem indirimleri var kısa bir aradan sonra şubat indirimleri başlıyor
Ben sıkışık olduğumda her ay asgariyi yuvarlayıp ödüyorum ve odedigim kadar limit düşüruyorum.Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Evet ödemeyi yapınca limiti minimumda tutmayı düşünüyorum, umarım 16/20 gün sonra limiti artırıp yine kendimi kaybetmemBen sıkışık olduğumda her ay asgariyi yuvarlayıp ödüyorum ve odedigim kadar limit düşüruyorum.
Kendinize aylık bir harcama limiti koyun,liste yapın ve liste dışı harcama yapmayın.
22 bine kadar olan limitlerde asgari yüzde 20 fakat 22 bin üzeri limitlerde yüzde 50 dir asgariAsgari ödeme oranı yüzde yirmi. Ancak faiz oranı yüksek. Taksitlendirme olmuyor eskisi gibi. Bende hep bütün maaşı çektiğim araç kredisi ve karta veriyorum ama hiç birikim yapamıyorum. Limiti düşüreceğim evet, bu ay ödemesini yapayım ilk iş limiti düşürmek. Sonra bu kadar açılmam umarım.
Ben zaten 50’sinden fazlasını ödüyorum. Dün limiti düşürdüm ama ödeme yapınca tekrar düşürüreceğim.22 bine kadar olan limitlerde asgari yüzde 20 fakat 22 bin üzeri limitlerde yüzde 50 dir asgari
Kontrollü kullanamıyorsanız tabi ki kapatın.Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Ben Allah'tan netten alışveriş sevmiyorum,dokunarak gezerek almayı seviyorum,onda da her zaman çıkamıyorum.Bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım, benim kız benle aynı boy/ kiloda. Onun içinde rahat rahat ikimizde giyeriz diye bol bol alıyorum
Ama artık gerçekten suyunu çıkardım. Aylardır maaş aldığım gibi karta gidiyor.
Evet onuda düşündüm yaa sanki bütün linklere girip almak zorundaymışım gibi, aman indirim kaçmasın diye diye iki ay önceden harcıyorum maaşıBen Allah'tan netten alışveriş sevmiyorum,dokunarak gezerek almayı seviyorum,onda da her zaman çıkamıyorum.
Takip ettiğiniz kişileri takibi bırakmayı da deneyebilirsiniz
Bende limiti iyice düşürdüm, birazdan bir iki ihtiyaç için gratise gideceğim, inşalah yolda limiti yükseltmemKredi karti sknti
Banka kartida ayni isi goruyor oldugu kadarini harcamak her zaman daha iyidir
Benim 72 bin esimin 65 bin kredi karti vardi eylul ayinda ikisinde kapattik 2 bin tl olan krdi karti kaldi onu da ellemiyoruz 2 bin icinde duruyor
Evet onuda düşündüm yaa sanki bütün linklere girip almak zorundaymışım gibi, aman indirim kaçmasın diye diye iki ay önceden harcıyorum maaşı
Ben sadece Cem Özkök ve CBB takip ediyorum. Onlara da güvenirim hani şimdiye kadar aldığım hiç bi şeyden pişman olmadım ama… cüzdanım için aynı şeyi söyleyemiyorumPaylastim Stoklar tukendi filan diye paylasim yapiyorlar ya ben de yalan atiyorlar herhalde herkeste onlari mi bekliyor girip aliyorlar mi cidden diye inanmiyordum ama cidden varsiniz demek.
Daha bi defa paylastiklari linklere dahi tiklamadim öyle sayfasi linkten gecilmeyen feno da takip etmiyorum zaten o ayri.