- 25 Nisan 2022
- 1.592
- 1.903
-
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Ben deKadınlar kulübünü kapatacaksın sandım
Aynı bende siz gibiyimHanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Limit kaç ?Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Yaa onu da düşünüyorum arada, burada geçirdiğim zamanla dersime çalışsam mezun olmuştumKadınlar kulübünü kapatacaksın sandım
165 bin limit vermişler sağ olsunlar 45,e düşürdüm. Maaşımın kaç katı limit mi olur? Taksit bile yapmıyorlarLimit kaç ?
Yaa şöyle sanırım, bakıyorum geçen yıl aldıklarım şimdikinin 4te bir fiyatına, bende ne alırsam kar diyorum sanırım.Ben kart limitimi düşürdüm 5 bine. O da çok mecbur kalırsam kullanmak için. Ama sizde alısveriş takıntısı olmus. Hangi düşüncelerle mücadele etmekten kaçmak için alışveris yapıyorsunuz önce bunu bulun bence..
Aynen 45’e düşürmüştüm ama daha da düşürmem gerekiyor. Bu çözüm olabilir en azından az harcarım.kart limitini düşersen?
20 bin olmasin 5 bin olsun mesela
bence tam maasin kadar olsun. zorda kalırsan o ay asgarisini odersin:)Aynen 45’e düşürmüştüm ama daha da düşürmem gerekiyor. Bu çözüm olabilir en azından az harcarım.
Bence daha derin başka bir durum var. O uygulamaya bakmaya açmaya iten şey ne sizi? Hiç birşey ihtiyacınız yokken neden girip fiyatlara ürünlere bakıyorsunuz?Yaa şöyle sanırım, bakıyorum geçen yıl aldıklarım şimdikinin 4te bir fiyatına, bende ne alırsam kar diyorum sanırım.
İşte onu yapamıyorum, yapabilsem zaten sorun kalmayacakBişey alırken, gerçekten ihtiyacınız var mı diye 1 kere daha düşünün.
Kredi kartını da bedava gibi görmeyin,biz ödüyoruz sonuçta.