- 25 Nisan 2022
- 1.594
- 1.913
-
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Ay yok biz aç yaşarız kk olmadan yaşayamayız.Ben de KKyi kadinlar kulubu sandim. Niye kapatcak linç mi yedi diye okuyorum
Ben KKsız yaşayamammmm.
Evet bu ay ödemeyi yapıp düşüreyim limiti iyice. Yoksa elime üç kuruş kalmayacak.bence tam maasin kadar olsun. zorda kalırsan o ay asgarisini odersin:)
En azından düşürmüşsün,ben kredi kartı kullanmıyorum eşim de aynı sekilde. Cebimde varsa alırım yoksa susarım. Ama siz asgarisini ödeyip donduruyoruz derseniz çok da yüksek bir limit değil. Maasinizin altına dusurebilirseniz daha iyi olur hem birikim yaparsınız belki.165 bin limit vermişler sağ olsunlar 45,e düşürdüm. Maaşımın kaç katı limit mi olur? Taksit bile yapmıyorlar
Yok genelde asgari değil, tüm maaşımı karta yatırıyorumEn azından düşürmüşsün,ben kredi kartı kullanmıyorum eşim de aynı sekilde. Cebimde varsa alırım yoksa susarım. Ama siz asgarisini ödeyip donduruyoruz derseniz çok da yüksek bir limit değil. Maasinizin altına dusurebilirseniz daha iyi olur hem birikim yaparsınız belki.
Ben de kadınlar kulübünü kapatacaksın sandımHanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Bu da çok riskli bana göre. Bütün maaşı ona verdin ,bir gazla da kapattın kartı 1 ay ne yapacaksinYok genelde asgari değil, tüm maaşımı karta yatırıyorumkapatırım bi daha harcama yapmam diyorum ama uygulamaya gelince yapamıyorum
O zaman istediğim gibi alışveriş yapamam gibi geliyorduKredi karti kullanmak zorunda degilsiniz nakit taşimamak icin. Banka kartini kullanabilirsiniz. Ben kredi karti kullanmiyorum ama nakitte cok miktar tasimiyorum.
Ay evet ya bankalar kafayı yemiş benim de yapmışlar o civarda hemen aradım indirdim 2 hafta sonra mesaj atıyorlar genel merkez uygun görürse arıtılacak limit diye uygulamadan hemen girdim kapattım limit artışının165 bin limit vermişler sağ olsunlar 45,e düşürdüm. Maaşımın kaç katı limit mi olur? Taksit bile yapmıyorlar
Asgari ödeme oranı yüzde yirmi. Ancak faiz oranı yüksek. Taksitlendirme olmuyor eskisi gibi. Bende hep bütün maaşı çektiğim araç kredisi ve karta veriyorum ama hiç birikim yapamıyorum. Limiti düşüreceğim evet, bu ay ödemesini yapayım ilk iş limiti düşürmek. Sonra bu kadar açılmam umarım.Bu da çok riskli bana göre. Bütün maaşı ona verdin ,bir gazla da kapattın kartı 1 ay ne yapacaksinsen en iyisi limiti maaşının altına çek hem ödemesi kolay olur hem harcarken iki kere düşünürsün.
Bu arada bilmediğimden soruyorum asgari ödeme devri de bitti mi ,en son abim de sizin gibi taksit yapılmıyor vs dedi ona da söyledim taksit imkanı yoksa benim kredi kartı kullanma amacım ne ?
Hadi inşallahAsgari ödeme oranı yüzde yirmi. Ancak faiz oranı yüksek. Taksitlendirme olmuyor eskisi gibi. Bende hep bütün maaşı çektiğim araç kredisi ve karta veriyorum ama hiç birikim yapamıyorum. Limiti düşüreceğim evet, bu ay ödemesini yapayım ilk iş limiti düşürmek. Sonra bu kadar açılmam umarım.
İşte o Kasım indirimleri! Sayesinde açtım konuyuBen alış veriş yapıyorum, akşamına eşim hesabıma girip yatırıyor. Hal böyle olunca benim para azalıyor ve fazladan alamıyorumyoksa sürekli alış veriş isteği var. Psikolojik birşey, Şimdi arada yurt dışından alıyorum. Gelene kadar süre geçiyor, limitte olunca çok alamamış oluyorum...
Size tavsiye taksit yapmayın, aldığınızı eşim gibi akşamına ödeyin. Kasım indirimlerine de kanmayın. Bindirip indirdiler.
Aaa evet bunu düşünmemiştim. Hemen yapıyorum.Kart limiti mi düşürüyorum ben gerçekten ihtiyacım varsa alırım ama stok filan bana göre değil insan tutamıyor kendini gerçekten anlayabiliyorum .
uygulamadan kartınızı alışverişe kapatın :) böylelikle almamış olursunuz 20 bin oluyor 30 bin
şöyle yapsan maasi aldigin gibi seni yormayacak, maasinin 4te 1i edecek rakamla 2 gram altin+kalaniyla dolar alin. sonra kalan maasi sanki sizin maasiniz o kadarmis gibi yine gönlünüzce harcayin.Asgari ödeme oranı yüzde yirmi. Ancak faiz oranı yüksek. Taksitlendirme olmuyor eskisi gibi. Bende hep bütün maaşı çektiğim araç kredisi ve karta veriyorum ama hiç birikim yapamıyorum. Limiti düşüreceğim evet, bu ay ödemesini yapayım ilk iş limiti düşürmek. Sonra bu kadar açılmam umarım.
Ben de çok alışveriş yapıyorum ama stokçu değilim.Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?