Kk kapatmak yada kapatamamak?

İşte o Kasım indirimleri! Sayesinde açtım konuyu
İndirime girecek diye bazı ürünlerin fotosunu çektim. Yalan dolan resmen. İlk kasım gelmeden attırdılar, sonra indirdik dediler.

Telefon alacağım ben. İndirim kovalıyorum. İstediğim gibi indi. Satıcıya soru sordum. Cevaptan sonra, bu enayi alacak herhalde telefonu diye 500 tl zam yaptı. Fırsatçılar

Evet önceden öyle yapıyordum. Bir senedir köşeye bir dolar bile atmadım acil kendimi silkelemem lazım

babama is icin kullandigi bir sey aliyorum. ederi 600-650 yakin gecmiste almistim bu kasim indirimleri başlamadan babam tekrar istedi, baktim 750-800 olmus. dedim "acelesi yoksa bekle, kasim ayi indiriminde dussun diye fiyati sisirmisler"
sonra kasim indirimi geldi yine 650 liraya aldim. sonra babam tekrar istedi bir baktim o flas indirim gunu bittigi gibi 750-800 yine yapmışlar ki alan insan mutlu olsun "oo indirimden aldik" desin. babama yine dedim acelesi yoksa bekle diye. tabii ki yine düşmüş fiyati dün aldim, kargo bekliyoruz
bu cakallarin oyununa gelmemek lazim

Yaa ben böyle hep kılık kıyafet pijama nevresim havlu çorap bilimum züccaciye ve tekstile gömüyorum parayı, son bir sene abarttım, önceden yine birikim yapıyordum az çok.
Bakıyorum indirime girmiş alayım diyorum, “sonuçta her zaman lazım olan şeyler” diye

Aldıkça alıyor insan, dur demezsen sonu yok ne yazık ki. Benim de borçlarım maaşımı aşmış durumda ama öyle göze görünür aldığım harcadığım bir şey yok. Ara ara çıkan, boyumu aşan ödemeleri halletmeye çalışıyorum. Sağlıktır, artan okul ücretidir vs. Onlar olmasa çok rahat. Ama bir yandan da almak istiyorum, sepetime atıyorum, birkaç gün düşünüyorum, eğer hevesim geçtiyse almıyorum. Sadece ihtiyaca yönelik hareket etmeye çalışıyorum. Bu ay iç çamaşırı ve pijama aldım p..ti markasından. Bayadır da ihtiyacım vardı. Onun dışında bir şey almadım mesela. Bazen kıyafet beğeniyorum, sepette bekletiyorum ve her seferinde vazgeçiyorum. Eğer hemen alırsam sonu yok, onu alınca başkasına geçiyorsun çünkü.

Bir de bu aralar (birkaç kişiden duydum) uygulama kullananlar var. Aldıkları tüm ıvır zıvır her şeyi kurulu kuruşuna kaydediyorlar. Böylelikle elleri gereksiz bir şey almaya gitmiyormuş. Tavsiye ederim.

Evet önceden öyle yapıyordum. Bir senedir köşeye bir dolar bile atmadım acil kendimi silkelemem lazım
Bir psikolog ile görüşün. Bi yerde eksik birşeyiniz var. Kargo gelince kısa bir mutluluk oluyor. Sonra ikinci kargoya geçiyor onu bekliyorsunuz.

Ben sorunumu buldum. Eşim az ilgilense alış veriş canım çekiyor. Ruh doyurma isteği gibi. Bendeki durumu hissedip adamdan ilgi talep ediyorum. Kenara çekilmiyorum artık.

Telefon işi başka. Elimdeki telefonu elime verip yenisini kendime alacağım onun telefon bozuldu. Ucuz da alırdım da. İş için diye kendimi kandırıyorum

Ben bazen şöyle yapıyorum. Mesela canım abur cubur isteyerek ama aynı zamanda evin ihtiyacı olan şeylerı de alacakken markete çıkıyorum. Fazla gereksiz şey almamak için eşimle bi limit belirliyoruz mesela 2 bin diyelim. alacağım şeyleri alıyorum. Fazla param kalırsa fuzuli şeyleri alıyorum. Kıyafet lazım oldukça almaya çalışıyorum öbür türlü depolamak sıkıntı, yazlık kışlık ayırmak sıkıntı. Olabildiğince minimal tutmaya çalışıyorum. Hem israf etmiyorum pek attığım şey olmuyo hem de fazla harcamıyorum. Limitsiz verseniz bende harcarım o yüzden kredi kartımı yanıma almıyorum mesela dışarı çıkarken. Çünkü nakitim bitince nasılsa kredi kartı var diyerek açılıyorum. Kıyafet alışverişi yaparken de kendime işte çocuğa 1 kıyafet kendime 1 pantolon gibi sınır koyuyorum bunu da aşmıyorum. zaten yanıma sadece ona göre para alıyorum. olmayınca da harcayamıyorum haliyle. Böyle böyle kendimi alıştırdım başta zor oluyordu ama baktım ki saklaması problem, maddi olarak 0 lirayla dönüyorum bu beni zora sokuyor. Bi de mesela 5 lirayla da dönsem onları tekrar kullanmayıp biriktiriyorum. 50-200 falan derken bi alışverişlik para biriktiriyorum. Böyle böyle kendime sınır koymayı öğrendim. Kredi kartının varlığını bildikçe rahatça harcamaya devam edeceksiniz kapstmasanız bile evde bırakın. Kullanıma kapatın. Reklam çıkıyosa karşınıza ilgilenmiyorumu seçin zamanla karşınıza çıkmıyor görmediğiniz için almamaya başlıyosunuz. Özellikle küçük çocuklarda kıyafetleri hiç giydiremeden küçülüp kaldırınca benim içime oturuyor

Hah işte aynen öyle. Akşam kıza ve kendime suwende indirim var diye iç çamaşır pijama aldım. İkişer tane aldım mesela üst çamaşırları, iki ona iki bana e iki de pijama hoopp etti 4 bin
öyle böyle derken bir bakmışım kart almış başını gitmiş

Ben de kadınlar kulübünü kapatmak sandım ben de Ocak ayında kredi kartımı kapatmayı planlıyorum kesinlikle zarar he taksitli bir şeyler almak için iyi de

Aynen şaka gibiler. Bizde safız ya anlamıyoruz. Çoğu ürün de kalitesiz. Bilindik markadan jean pantolon getirttim. Markanın kendisi satıcısı. Mağazada denediğim ile alakası yoktu. İadeye gönderdim.

Şimdi ben bu yorumu okuyunca ne düşündüm biliyor musunuz?

Öyle oluyor ne yazık ki. 4000 de para değil artık. Daha doğrusu kazanması zor ama harcaması çok kolay bir miktar. Ben de işte hafta sonu iç çamaşırı hediye vs derken 6000 kadar harcadım. Üstüne de 50000e yakın tedavi ücretim çıktı. Üstüne de bir araç bize çarptı derken psikolojik olarak çöktüm resmen.

Ay önce kadınlar kulübü sandım ne hesap kesimi felan diyorum
Valla biz geçen ay o illetten kurtulduk. 60 bin borç vardı komple sıktık kendimizi kapattık. Şu an kart var ama harcamıyoruz kartı kırdık sadece faturalar oraya bağlı otomatik ödeme yapılıyor. Bu ay hiçe yakın alışveriş ettik valla çok kara geçtik. Kesinlikle tavsiye ederim

bence de acil silkelenmek lazim..insanin kenarda kosede parasi olmali. son is yerimde maasim oldukca guzeldi ama.bjr projeydi yani devam edip etmeyecegi belli degildi (ki malesef 9. ayda bitti) ben de işten ayrilirsam param olsun diye 9 ay geri ödemeli verebilecekleri en yuksek krediyi cektim tamamiyla birikim yaptim. aldigim maasin cogu onun taksidine gidiyordu:) sonra bu sifir faizli kredileri kesfettim tum bankalardan aldim o parayla altinlari dovizleri biriktirip sifir faizli az az odedim. bu arada da o 9 ayda 4 ulke - yurticinde 6 sehir gezdim düşük bütçeli olarak.
sonuc olarak malesef isten ayrildim bayagidir da çalışmıyorum ama hala guvendigim bir param var. sifirdan ev diziyoruz eksik cok, hala biseye güvenip alabiliyorum.
ama kenarda güvendiğim param olmasa issiz issiz ailemden harçlık alacaktim, muhtemelen depresyona girecektim.
o yuzden bugünün yarini da var..mutlaka birikim yapın.
ayrica çorap - camasir yuzbin tane alinacak sey degil ki. evinde makina calisiyor zaten. pislendikce yikiyorsun. hergun cesit cesit giymek gereken şeyler degil. herseyi "lazim" gozuyle gormemek lazim. cogu sey o kadar da lazim degil. ben yıllardır neredeyse hic alisveris yapmıyorum, yine de gayet guzel giyinip saliniyorum. hep kilo alip veren birj değilsek zaten 30lu yaslarda dolap tiklim tiklim oluyor. biraz detoksa girseniz de sorun olmaz.
kapsul gardolapi arastirin hence

Ayy çok geçmiş olsun

Ayy çok geçmiş olsun
Merak ettim ne ki
Önce dedim ki psikoloğa verecek para mı kaldı? Sonra da dedim ki, ona verene kadar kendim harcarım

Ayy çok geçmiş olsun
Merak ettim ne ki
Önce dedim ki psikoloğa verecek para mı kaldı? Sonra da dedim ki, ona verene kadar kendim harcarım
sizin durumunuzda sorun kredi kartı veya kredi kartı limiti değil yalnız.
cidden psikolojik mi diyorsunuz? Ben enflasyon bizi bu hale getirdi sanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…