KK Bayanları Neden Acımasız ?

sizin huyunuzda bir güzellik arkadaşım,benimde bir arkadaşım vardır derdimden öldüğüm anda bile güldürür beni,ne güzel aslında hayatı çok ciddiye almamak lazım..insanlara neşe vermek güzel bir haslet eleştirecek yönü yok keşke bende öyle olsam..

arkadaş demişki,kendi yapamadığını başkası yapsın diye diretiyor iç dünyasında yapmak isteyipde yapamadıkları depreşiyor çok güzel bir yorum ve bakış açısı..

bazen şaşıyorum vaaayyy be diyorum türk hatunları ne kadarda dişliymiş boşa,at,git,seni sevmiyor vb eee benim hergün haberlerde izlediklerim ve etrafımdaki insanlar çok başkalar..ya benim bildiğimde bi yanlışlık var yada burda okuduklarımda bi problem..

haa buda polemik konusu olmasın kimse kadınlara boyun eğin demiyor ama yaşadığımız ülkenin şartlarıyla yorumlar çok çelişiyor işte..buda arkadaşın dediğine geliyor yapmak isteyip yapılamayanlar depreşiyor karşı tarafa sunuluyor yapılsın diye..

sanırım buna imzamı atabilirim.........

bu bir çeşit linç yahu. kadının kadına yaptığı psikolojik şiddet. böyle birine hakaret etmeye aşağılamaya kimsenin hakkı yok.
bence bu tür konuları açan bayanların yaşadığı her neyse bilincine varıp varsa bir bedeli (buradaki bedelden kastım toplumsal dışlanma vs değil kişisel bedeller) ödemeye hazır olması gerek. toplumun bilinç altındaki kin ve öfke ile savaşmak çok güç. bu yüzden bu çeşit özel meseleleri bu tür ortamlara hiç dökmemesi daha yerinde olur.
iç dökecekse de gitsin dağa taşa döksün daha iyi.
yaşam en iyi dersleri kendisi veriyor zaten. kimsenin ahlak budalası namus bekçisi kesilmesine gerek yok.

evet aynen linc.
Allah'tan sanal ortamdayiz, bu insanlar yan yana olsalar konu sahibi ya soylenenler karsisinda orada kendini vurur ya da bu bayanlar konu sahibini linc eder

asagilayanlar kendi asagilik komplekslerinden asagiliyorlardir
yargilayanlar klavye basinda yargilamanin kolayligini kullaniyorlardir

empati yapmaya calismak yada yapmak
teselli etmek usluplu yazmak
iyilik melekleri diye dalga gecilir
kimse melek olamaz sadece
abla dost kardes yada kadini onemseyen bir birey olabilir

Evet aynen bu şekilde dalga geçiliyor , ayıp valla... İnş onlarda birgün "iyilik meleklerine" muhtaç olmazlar

Yani bu konuyu da dine getirip "o haram, bu günah" diye kategorize etmiş ya bazı kadınlar...

Artık önlerinde eğilip alkışlıyorum...Ne diyim!

Yahu;bahsettiğiniz insanlar belli bir yaşa gelmiş insanlar.

Bu yaştan sonra tercihlerini size mi sorcaklar "günah mı" diye...

Mübarek dinayet sitesi sanki burası...Bir dini siz biliyorsunuz değil mi...Bir siz namuslusunuz!

Kusura bakmayın ama dedikodu yapmanın "bir ölü eti yendiği" kadar günah olduğunu biliyorsunuz.

Şehitlerin bile bir tek "kul hakkı" bağışlanmadığını biliyorsunuz...

Peki söylermisiniz; cinsellik bunun neresinde??? Ne kadar günahında! Bırakın Allah aşkına ya...

Bir arkadaşında dediği gibi... Dedikodunu yap;her türlü fitneliğini yap,fesatlık yap, eltine hasetlen, devlet işlerinde her türlü rüşvet yürüsün; hakkıyla bileğiyle değil,dayısı olan bir yerlere gelsin (tabi bunlar kul hakkı değil(!) di mi...)

Tüm bunlar namus,ar,insanlık,ahlak meselesi değil;kadının cinsel tercihi günah,ahlak dışı...Öyle mi?

Hakkaten çok sığ düşünüyorsunuz. Bir de bu konuyu bile harama,günaha vuruyorsunuz...

Kimsenin hakkı değildir bir insanın günahlarını yargılamak! Kimsiniz siz, tanrı mı?

Önce siz bu günahınızdan ve egolarınızdan arının önce,insanlara onca ahlak peşkeş çekeceğinize...

Kaldı ki, bu ülkede bir tek müslamanlar yaşamıyor...

Bu forumda da ermenisi,yahudisi,katoliği,hristiyanı var...Yeri gelir ateistide olur!

Herkesin herkes kadar akli melekesi yerinde, kalkıpta millete kendinizce din-ahlak dersi vermeyin.

Ben hakkaten çok kızıyorum bu forumda bu tarz yorumlar görünce.

Geçenlerde de birisi çıkmış; namaz kılın diye fetva veriyor kendileri...

Efendim sitenin eksiği bir din köşesi olmamasıymış!!!

Yahu git o zaman dini forumlara istediğin paylaşımı orada yap...

Sen buraya islam başlığı açarsan; hristiyanında kendi inançlarını yazma hakkı var o zaman! Bir sen mi kulsun?

Kusura bakmayın uzun oldu...Ama hakketen sinirleniyorum!

bravo arkadaşım yaa...valla bizlere tercüman oldun.okurken içimden alkışladım seni.bu kadar güzel ifade edilir..........

Gnoti seavton herkesi ayni diine mensup sanip
itici yorumlar yapanlarda var
ve oyleki "diinsizsin" diye hakaret etmeyi kendinde hak gorenler bile cikiyor
oysa ateizmi, deizmi, anyostiki var ve hakaret etme sebebi degildir
muslim olmamak!!

uzun yada sert değil...benim düşündüklerimi çok güzel ifade etmişsin

ama şunu eklemek istiyorum eğer burada rahatça dinden konuşacak olursa ayaklanma çıkar,

gereksiz yere insanlar kalplerini kırar birbirlerinin...

bırakın,herkesin dini imanı,günahı sevabı kendine kalsın...

her koyun kendi bacağından yahuuuu

Bu tarz cevaplara bende karsiyim tabiki. Evlilik disi cinselige karsiyim ama yapanida onyargi yapmak hos birsey degil. Kendimi yanlis ifade etti isem kusura bakmayin. yesil ile isaretlediklerime elbette bende sinir oluyorum. Olanlar olmus, bence olayi abartmadan sonuca veya cozumune yogunlasmak daha iyi bir fikir olur tabikide. Ama herkes bunu algilayamiyor ve "iyi" yapayim derken civiyi dahada batiriyor.
Ana fikirlerimiz bir olmasada sonuc olarak son cevaplarimiz birlesiyor.. tesekkur ederim demekki anlasmak mumkunmus

bravo arkadaşım yaa...valla bizlere tercüman oldun.okurken içimden alkışladım seni.bu kadar güzel ifade edilir..........

Özellikle bu konuda hemfikir olanları görünce seviniyorum...Sağol canım!

Dilerim bu konularda toplumca sağduyuyu aşarız. Bu yüzyılda halen peşkeş çekilmesi hiç hoş değil!

Gnoti seavton herkesi ayni diine mensup sanip
itici yorumlar yapanlarda var
ve oyleki "diinsizsin" diye hakaret etmeyi kendinde hak gorenler bile cikiyor
oysa ateizmi, deizmi, anyostiki var ve hakaret etme sebebi degildir
muslim olmamak!!

Haklısın canım...

Ne yazık ki bu tavırlarının bile ne kadar ahlak ve din dışı olduklarının farkında bile değiller.

Ama eller belde nasılda ahkam keserler...Sinirlerim zıplıyor böylelerine!

Ellerinde asaları ve ak sakalları eksik...Ama onu da aba altından sopa göstererek yapıyorlar bir türlü!

Aynı şeyi düşünüyorum...

Bir ayakkabı önerisinden bile tartışma çıkıyor burada.

Konu dini yerlere gelirse olacakları tahmin etmek güç değil.

Kaldı ki ben bu tür konuları bu tarz sosyal forumlarda tartışmayı yanlış buluyorum!

Hani bunu söyleyen belli bir din alimi olur,belli bir eğitim,ilim,fen mensubu olur hadi neyse...

Ama tüm bu sıfatlardan uzak yarım porsiyonluk aklıyla,yalan yanlış bilgilerle,tuhaf hurafelerle
ona buna fikir aşılamalarını doğru bulmuyorum.

Bu sitenin yöneticilerinin bu konudaki tavırlarını ve tutumlarını da tebrik ediyorum...

Aslinda bir taraftan bakilirsa, bu tur forum siteleri degil yardimlasma ama bir nevi "taslama" seviyesine kadar cikabiliyor. neden? cunku empati kurmayan, bencil, pesimist, ufku genis olmayan ama sadece bir capidan bakan bayanlarin gelip de snir bozucu yorumlar yazmasidir. Diger taraftan ise, baskalarin hikayelerini okuyup, akillica edilen yorumlari okuyum kadin kendisine de ders veriyor ve ibret aliyor. Belki ogreniyor, belki ogretiyor.Ben sahsen begendigim ve begenmedigim konulara cok rastladim ama begenmedigim diye hakaret veya karsimdakini kucumsetecek sozler etmem.. sonucta bende karsimdaki gibi bir kadinim ve inciltilmek istemem ama gelde bunu anlat...

kirmizi ile isaretlediklerime katilmiyorum cunku neden hayatin bir parcasi olmasi gerek bu "dini" hayatin disina koyuyoruz. Tabiattaki yaratilmsi doga'ya inaniyoruz, genlerin mukemmel olmasina inaniyoruz neden dini inanclari gormezden geliyoruz? Bu mesajim yanlis anlasilmasin herkes inancli olmali veya emir gibi bir ifade de bulunmuyorum. kadinlarin KK forumun'da bazi konularda dini acisindan bakmasi da gayet normal, cunku din yasamamizda ve dolayisiyla attgimiz adimlarda dini haykiri olmamali, Bu sebepten dolayi her konuda dinsel kelimeler gecmektedir. Nasil bir ateist kendi inancina gore yorum yaparsa, islam dinine veya baska bir dine inanlanlar da oyle yapmaktadir.

yesil ile isaretlediklerime de son derece katiliyorum cunku degil sadece kadinlar, genel olarak insanlar dogru sandiklari yanlis bilgileri, yarim bildigi ve kavradigi biligileri aktarmaktadirlar ve bu cok yanlis. Ister dinci olsun ister olmasin. Dusunun bir tip doktoru ve size diabet hastaliginda oldugunuz zaman seker almayi ihmal etmeyin dermis gibi. Eger bir dalda bilgilerim yeterli degilse veya eksikse, veya dogruluguna suphe ediyorsak, neden bu bilgileri aktaryiro insan? bende buna siddetle karsiyim

[/QUOTE]
kimse dini hayatın dışına itmekten bahsetmiyor yada hayatın dışına atmaya çalışmıyor ki..
dini inançları da görmezden gelmiyoruz...
ama kimsenin kimseye dini dayatması,şunu yap bunu yap demeye hakkı olmadığını düşünüyorum..
yeri geliyor burada bu yapılıyor işte...
kapan ne olacak,namaz kıl ne olcak gibi ifadeler kullanılabiliyor...
bizim dinimiz hoşgörü dini değil mi??
bizim dinimizde baskı,dayatma var mı???ben yok diye biliyorum......[/QUOTE]

tabiki zorlamara yer yoktur ama bir inancli kadinin burda birinin sorununa care bulayim derken dini acisindan bakmasi normal. "Sen bunu yaptin" ozaman "sen gunahkarsin sen soyle sen boyle" diye degil ama "bak arkadas, bizim dinimizde boyle.." gibi baslamak. Sorunu olan kisi inancli ise ozaman o kisi dinler yada fikir edinir. Inancli degilse ozaman kulak asmaz.

hakeretlere onaylamiyorum ama kendilerinin yaptiklarini unutum baskalarina tas atmalarina kiziyorum. tekrarlayacigimi biliyorum ama kadin karsisindakine cozum amaci ile dinsel ogutler vermektetir. Karsisindakinin o ogutleri yapmakta ozgur.

Bence KK yerkililerin tabiki tartismadan savasa cikaracak konullari engellemeli ama eger bir konu guzellikle az da olsa dini meselelerini iceriyorsa, o konulara mudahale etmek gerekmez.
Bir baslik vardi "iliskiye girmek gogus buyuturmu diye" o baslikta a'dan z'ye kadar yorumlar vardi hatta tartisma bile cikti, bence asil boyle konularda mudahele etmek lazim..

Burada en azından insanların içlerinden geçenleri görebiliyorsun, olumlu-olumsuz ama herkes şeffaf ve gayretli.
Normal hayatta birine anlattığında çok yakının değilse muhtemelen özetle "aman salla ya" diyecektir. Ya sallayabilsem anlatmam zaten. İnsanlar maskeleri olmadan fikir beyan edemiyorlar kolay kolay ya da uğraşmak istemiyorlar seninle. İşime geleni alırım gelmeyeni almam. Kötü olan insanı kırıcı olan insanı zorla iyi mi yapalım napalım :)

Bu tarz konular o kadar çok açıldı ki aslında.
Kimsenin sınırsız özgürlüğü yoktur, bütün sıkıntı burada bence.
Bazıları çıkıp konu açana , benim yorum yapma özgürlüğüm var, her istediğimi yazarım
gibi bir tavır takınabiliyor, ama konu açanın haklarını çiğnediği anda, saygı seviyesini aştığı anda,
yorum yapanın özgürlüğü bitmiştir bence.
Önemli olan yumuşak yorum yapmak değildir, kişi yeri geldiğinde sertte yorum yapar, buna da hakkı vardır, binlerce kişinin tek uslupta olması, tek tarzda ve tek düşünce de olması beklenemez, milyonlarca farklı düşünce yazılabilir, kimse de kimseyle aynı düşünmek zorunda değildir.
Konu açanda , yorum yapanda, karşıdakinin haklarını da düşünmek zorunda bence, sınırsız özgürlük diye birşey yok, ben her istediğimi yazarım konu açmasaydı o zaman tarzı yorumlarda çok, kimse konu açtı diye hakareti ya da saygısızlığı kaldırmak ve kabullenmek zorunda değil, herkes sınırını bilmek zorunda. Sonra da çıkıp eleştiri kaldıramıyorsan niye konu açıyorun deniliyor, eleştiri başka birşey, uslupsuzluk ve saygısızlık başka birşey.
Herkes saygı çerçevesinde, sert ya da yumuşak kendi uslubuyla istediği en uç fikri bile savunabilir, kişinin kendi fikridir saygı duymak lazım. Önemli olan kimin nereye kadar sınırı var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…