sormuşsunuz kendi adıma yanıtlıyım. ben dışarda da bu kadar komiğim gerçekten. konuyu geyiğe sarmakta üstüme yoktur. kahkaha atarak yeteeerr disembirrr diye çığırır etrafımdakiler. (gülmekten göbeemiz çatladı, ya da baydın artık tamam manasında)bişeyi fazla ciddiye alsam da dışarıya göstermem, olayların üstesinden böyle geliyorum. e buraya da yansıyo haliyle.
kusura bakmayin ama size katilmiyorum
dedikodu yapmak ta cok gunah, yalan soylemek te, icki icmek te, bir insanin ayiplarini kapatmak yerine ortaya dokup canini acitmak ta, bir insanin kalbini kirmak ta cok gunah...
bu gunahlar yapilinca bunlara kisisel tercih meselesi deyip geciyoruz
ama isin icine cinsellik girdi mi diyemiyoruz
ve insanlari hakkimiz olmadan yargiliyoruz bu konu hakkinda.
dinimizde ister gunah olsun ister olmasin, karsimizdaki insan zaten bunu bile bile yapiyorsa
ya da yapmissa bizim hic bir sey soylemeye hakkimiz yoktur
cunku bu o insanin kisisel secimidir.
ulkemizde yalan, rusvet, calip cirpip zengin olma, sokak ortasinda kadina kiza sulanma, mini etek ya da acik kiyafetler giyene hemen afedersiniz yollu damgasi vurulmasi falan hersey kabul, bunlar gunah degil ama cinsellik dedin mi hooooppp bir dur orada bakalim, cok gunah haram.
bu dusunce tarzini kirmaliyiz bana gore.
cinsellik tecrubesi hakkinda acilan konulara dikkat edin hatta boyle olupta kapanmayan konu varsa(buyuk cogunlugu kapaniyor cunku sayfalarca bu tarz hakaretvari yazilar iceriyor resmen) okuyup ne demek istedigimi belki anlayabilirsiniz.
bu tarz konularda kk bayanlari ''genel olarak'' konu sahibine yol gostermiyor.
kizcagizim yapma etme sana yazik olur demiyor, diyen var yok degil ama azinlikta...
cogunlugu bu kizlarin uzerine saldiriyor, bir ton laf soyluyor...
iste buna siddetle karsiyim...
bu bir çeşit linç yahu. kadının kadına yaptığı psikolojik şiddet. böyle birine hakaret etmeye aşağılamaya kimsenin hakkı yok.
bence bu tür konuları açan bayanların yaşadığı her neyse bilincine varıp varsa bir bedeli (buradaki bedelden kastım toplumsal dışlanma vs değil kişisel bedeller) ödemeye hazır olması gerek. toplumun bilinç altındaki kin ve öfke ile savaşmak çok güç. bu yüzden bu çeşit özel meseleleri bu tür ortamlara hiç dökmemesi daha yerinde olur.
iç dökecekse de gitsin dağa taşa döksün daha iyi.
yaşam en iyi dersleri kendisi veriyor zaten. kimsenin ahlak budalası namus bekçisi kesilmesine gerek yok.
asagilayanlar kendi asagilik komplekslerinden asagiliyorlardir
yargilayanlar klavye basinda yargilamanin kolayligini kullaniyorlardir
empati yapmaya calismak yada yapmak
teselli etmek usluplu yazmak
iyilik melekleri diye dalga gecilir
kimse melek olamaz sadece
abla dost kardes yada kadini onemseyen bir birey olabilir
Evet aynen bu şekilde dalga geçiliyor , ayıp valla... İnş onlarda birgün "iyilik meleklerine" muhtaç olmazlar
Yani bu konuyu da dine getirip "o haram, bu günah" diye kategorize etmiş ya bazı kadınlar...
Artık önlerinde eğilip alkışlıyorum...Ne diyim!
Yahu;bahsettiğiniz insanlar belli bir yaşa gelmiş insanlar.
Bu yaştan sonra tercihlerini size mi sorcaklar "günah mı" diye...
Mübarek dinayet sitesi sanki burası...Bir dini siz biliyorsunuz değil mi...Bir siz namuslusunuz!
Kusura bakmayın ama dedikodu yapmanın "bir ölü eti yendiği" kadar günah olduğunu biliyorsunuz.
Şehitlerin bile bir tek "kul hakkı" bağışlanmadığını biliyorsunuz...
Peki söylermisiniz; cinsellik bunun neresinde??? Ne kadar günahında! Bırakın Allah aşkına ya...
Bir arkadaşında dediği gibi... Dedikodunu yap;her türlü fitneliğini yap,fesatlık yap, eltine hasetlen, devlet işlerinde her türlü rüşvet yürüsün; hakkıyla bileğiyle değil,dayısı olan bir yerlere gelsin (tabi bunlar kul hakkı değil(!) di mi...)
Tüm bunlar namus,ar,insanlık,ahlak meselesi değil;kadının cinsel tercihi günah,ahlak dışı...Öyle mi?
Hakkaten çok sığ düşünüyorsunuz. Bir de bu konuyu bile harama,günaha vuruyorsunuz...
Kimsenin hakkı değildir bir insanın günahlarını yargılamak! Kimsiniz siz, tanrı mı?
Önce siz bu günahınızdan ve egolarınızdan arının önce,insanlara onca ahlak peşkeş çekeceğinize...
Kaldı ki, bu ülkede bir tek müslamanlar yaşamıyor...
Bu forumda da ermenisi,yahudisi,katoliği,hristiyanı var...Yeri gelir ateistide olur!
Herkesin herkes kadar akli melekesi yerinde, kalkıpta millete kendinizce din-ahlak dersi vermeyin.
Ben hakkaten çok kızıyorum bu forumda bu tarz yorumlar görünce.
Geçenlerde de birisi çıkmış; namaz kılın diye fetva veriyor kendileri...
Efendim sitenin eksiği bir din köşesi olmamasıymış!!!
Yahu git o zaman dini forumlara istediğin paylaşımı orada yap...
Sen buraya islam başlığı açarsan; hristiyanında kendi inançlarını yazma hakkı var o zaman! Bir sen mi kulsun?
Kusura bakmayın uzun oldu...Ama hakketen sinirleniyorum!
Yani bu konuyu da dine getirip "o haram, bu günah" diye kategorize etmiş ya bazı kadınlar...
Artık önlerinde eğilip alkışlıyorum...Ne diyim!
Yahu;bahsettiğiniz insanlar belli bir yaşa gelmiş insanlar.
Bu yaştan sonra tercihlerini size mi sorcaklar "günah mı" diye...
Mübarek dinayet sitesi sanki burası...Bir dini siz biliyorsunuz değil mi...Bir siz namuslusunuz!
Kusura bakmayın ama dedikodu yapmanın "bir ölü eti yendiği" kadar günah olduğunu biliyorsunuz.
Şehitlerin bile bir tek "kul hakkı" bağışlanmadığını biliyorsunuz...
Peki söylermisiniz; cinsellik bunun neresinde??? Ne kadar günahında! Bırakın Allah aşkına ya...
Bir arkadaşında dediği gibi... Dedikodunu yap;her türlü fitneliğini yap,fesatlık yap, eltine hasetlen, devlet işlerinde her türlü rüşvet yürüsün; hakkıyla bileğiyle değil,dayısı olan bir yerlere gelsin (tabi bunlar kul hakkı değil(!) di mi...)
Tüm bunlar namus,ar,insanlık,ahlak meselesi değil;kadının cinsel tercihi günah,ahlak dışı...Öyle mi?
Hakkaten çok sığ düşünüyorsunuz. Bir de bu konuyu bile harama,günaha vuruyorsunuz...
Kimsenin hakkı değildir bir insanın günahlarını yargılamak! Kimsiniz siz, tanrı mı?
Önce siz bu günahınızdan ve egolarınızdan arının önce,insanlara onca ahlak peşkeş çekeceğinize...
Kaldı ki, bu ülkede bir tek müslamanlar yaşamıyor...
Bu forumda da ermenisi,yahudisi,katoliği,hristiyanı var...Yeri gelir ateistide olur!
Herkesin herkes kadar akli melekesi yerinde, kalkıpta millete kendinizce din-ahlak dersi vermeyin.
Ben hakkaten çok kızıyorum bu forumda bu tarz yorumlar görünce.
Geçenlerde de birisi çıkmış; namaz kılın diye fetva veriyor kendileri...
Efendim sitenin eksiği bir din köşesi olmamasıymış!!!
Yahu git o zaman dini forumlara istediğin paylaşımı orada yap...
Sen buraya islam başlığı açarsan; hristiyanında kendi inançlarını yazma hakkı var o zaman! Bir sen mi kulsun?
Kusura bakmayın uzun oldu...Ama hakketen sinirleniyorum!
simdi bakin soyle izah edeyim,
ben yanlis yapan bir insani yanlistan dondurmeyin hic bir sey yapmayin demiyorum.
sadece buraya gelip cinsel munasebette bulunmus bir insan konu actiginda soyle cevaplari verilmemeli ve ''yargilanmamali'' cunku buna kimsenin asla ama asla hakki yok:
-ailenin yuzune nasil bakiyorsun
-suna bak sanki bir marifetmis gibi gelip buraya yaziyor
-yapmis yapmis, bir erkekle ''o haltleri'' yemissin sonra dert yaniyorsun
-senin gibi kizlari gorunce kadinligimdan utaniyorum, senin gibi insan olmaz olsun ne kadar gunah bilmiyor musun
-yap yap sonra uzul
bunlar size verebilecegim orneklerden sadece 3-5 tanesi ve suan agzima almayacagim ya da hatirlamadigim hakaret tarzindan bir cok sey yaziliyor...
cinsellik tecrubesi hakkinda acilan konulara dikkat edin hatta boyle olupta kapanmayan konu varsa(buyuk cogunlugu kapaniyor cunku sayfalarca bu tarz hakaretvari yazilar iceriyor resmen) okuyup ne demek istedigimi belki anlayabilirsiniz.
bu tarz konularda kk bayanlari ''genel olarak'' konu sahibine yol gostermiyor.
kizcagizim yapma etme sana yazik olur demiyor, diyen var yok degil ama azinlikta...
cogunlugu bu kizlarin uzerine saldiriyor, bir ton laf soyluyor...
iste buna siddetle karsiyim...
bravo arkadaşım yaa...valla bizlere tercüman oldun.okurken içimden alkışladım seni.bu kadar güzel ifade edilir..........
Gnoti seavton herkesi ayni diine mensup sanip
itici yorumlar yapanlarda var
ve oyleki "diinsizsin" diye hakaret etmeyi kendinde hak gorenler bile cikiyor
oysa ateizmi, deizmi, anyostiki var ve hakaret etme sebebi degildir
muslim olmamak!!
uzun yada sert değil...benim düşündüklerimi çok güzel ifade etmişsin
ama şunu eklemek istiyorum eğer burada rahatça dinden konuşacak olursa ayaklanma çıkar,
gereksiz yere insanlar kalplerini kırar birbirlerinin...
bırakın,herkesin dini imanı,günahı sevabı kendine kalsın...
her koyun kendi bacağından yahuuuu
bu bir çeşit linç yahu. kadının kadına yaptığı psikolojik şiddet. böyle birine hakaret etmeye aşağılamaya kimsenin hakkı yok.
bence bu tür konuları açan bayanların yaşadığı her neyse bilincine varıp varsa bir bedeli (buradaki bedelden kastım toplumsal dışlanma vs değil kişisel bedeller) ödemeye hazır olması gerek. toplumun bilinç altındaki kin ve öfke ile savaşmak çok güç. bu yüzden bu çeşit özel meseleleri bu tür ortamlara hiç dökmemesi daha yerinde olur.
iç dökecekse de gitsin dağa taşa döksün daha iyi.
yaşam en iyi dersleri kendisi veriyor zaten. kimsenin ahlak budalası namus bekçisi kesilmesine gerek yok.
Özellikle bu konuda hemfikir olanları görünce seviniyorum...Sağol canım!
Dilerim bu konularda toplumca sağduyuyu aşarız. Bu yüzyılda halen peşkeş çekilmesi hiç hoş değil!
Haklısın canım...
Ne yazık ki bu tavırlarının bile ne kadar ahlak ve din dışı olduklarının farkında bile değiller.
Ama eller belde nasılda ahkam keserler...Sinirlerim zıplıyor böylelerine!
Ellerinde asaları ve ak sakalları eksik...Ama onu da aba altından sopa göstererek yapıyorlar bir türlü!
Aynı şeyi düşünüyorum...
Bir ayakkabı önerisinden bile tartışma çıkıyor burada.
Konu dini yerlere gelirse olacakları tahmin etmek güç değil.
Kaldı ki ben bu tür konuları bu tarz sosyal forumlarda tartışmayı yanlış buluyorum!
Hani bunu söyleyen belli bir din alimi olur,belli bir eğitim,ilim,fen mensubu olur hadi neyse...
Ama tüm bu sıfatlardan uzak yarım porsiyonluk aklıyla,yalan yanlış bilgilerle,tuhaf hurafelerle
ona buna fikir aşılamalarını doğru bulmuyorum.
Bu sitenin yöneticilerinin bu konudaki tavırlarını ve tutumlarını da tebrik ediyorum...
kirmizi ile isaretlediklerime katilmiyorum cunku neden hayatin bir parcasi olmasi gerek bu "dini" hayatin disina koyuyoruz. Tabiattaki yaratilmsi doga'ya inaniyoruz, genlerin mukemmel olmasina inaniyoruz neden dini inanclari gormezden geliyoruz? Bu mesajim yanlis anlasilmasin herkes inancli olmali veya emir gibi bir ifade de bulunmuyorum. kadinlarin KK forumun'da bazi konularda dini acisindan bakmasi da gayet normal, cunku din yasamamizda ve dolayisiyla attgimiz adimlarda dini haykiri olmamali, Bu sebepten dolayi her konuda dinsel kelimeler gecmektedir. Nasil bir ateist kendi inancina gore yorum yaparsa, islam dinine veya baska bir dine inanlanlar da oyle yapmaktadir.
kimse dini hayatın dışına itmekten bahsetmiyor yada hayatın dışına atmaya çalışmıyor ki..
dini inançları da görmezden gelmiyoruz...
ama kimsenin kimseye dini dayatması,şunu yap bunu yap demeye hakkı olmadığını düşünüyorum..
yeri geliyor burada bu yapılıyor işte...
kapan ne olacak,namaz kıl ne olcak gibi ifadeler kullanılabiliyor...
bizim dinimiz hoşgörü dini değil mi??
bizim dinimizde baskı,dayatma var mı???
ben yok diye biliyorum......
forum yöneticilerinin bu konudaki davranışlarını bende tebrik ediyor,yerinde buluyorum...
din yüzünden çıkan savaşlara,tartışmalar bakın,bu sadece müslüman ülkelerde de değil
dünyanın her yerinde mevcut..
peki niye???
çünkü çok seviyoruz başkalarının hayatlarına müdahale etmeyi,onlara işaret parmağımızı sallamayı.....
din bezirganı olmayı çok seviyoruz....
forum yöneticilerinin bu konudaki davranışlarını bende tebrik ediyor,yerinde buluyorum...
din yüzünden çıkan savaşlara,tartışmalar bakın,bu sadece müslüman ülkelerde de değil
dünyanın her yerinde mevcut..
peki niye???
çünkü çok seviyoruz başkalarının hayatlarına müdahale etmeyi,onlara işaret parmağımızı sallamayı.....
din bezirganı olmayı çok seviyoruz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?