- 20 Şubat 2010
- 32.891
- 6.249
- 448
bu konu boşuna açılmış bence herşey kaldığı yerden devam ediyor
ablacım neden buna zavallılık diyorsun... zavallı deme daha kibar daha anlayışlı kelimeler söyleyerek ikna etmeye çalış...
ayrıcada empati kur kimseyide kınama... Peygamber efendimizin bir lafı var... kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş...
ha sen şimdi bu lafada sinirlenip banada kızarsın ama iyiliğine söylüyorum... yaşım genç ama ben zamanında çok kınadım, kınadığım herşeyide yaşadım...
ben burada kimsenin acımasız olduğunu düşünmüyorum şahsen...
ama konu açan arkadaşlarımız bence hassas oluyorlar,yine de
eleştiriye _ tabi hakaret değil_ açık olmak lazım bence...insan ancak eleştirilerle gerçeği görebilir..
konu açan kişinin isteğine göre yorum yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi
Empati denilen duygu,yetenek vs. her neyse öyle kolay kolay herkesin sahip olabileceği bişiy değil bence..
Bende empati hiç yok mesela..
Ben sadece kendi yaşadığıma göre yazarım...
Hiç dayak yemedim hayatım boyunca o yüzden kocasından tokat yiyen birine "boşan" demekten başka bir fikir gelmez aklıma..
evet arkadaşlar bende laale arkadaşımı sizlere örnek göstermek istiyorum.öncelikle güzel bir konu açmışınız..kesşke herkes laale gibi yorum yapabilse..ilk başları bende çok konu acardım..ve beni sert bir usluplen sanki elinde sopası varmış gibi yererdi..ilk başta kızardım ..ama baktım ki dönüm dolaşıp onun dediklerine geliyorum..demek istediğim bazen gerçekleri söylemek sertte olsa gerekiyor..ama hava atmadan ama reklam yapmadan..
bazı bayan arkadaşlarımız mesela çok çok dikkat ettim diyor ki bir arkadaş tehdit ediliyorum eşime diyemiyorum falan biri demişkii ay sen nasıl kadınsın hoşuna gidiyor galiba bu durm..ben kocama aşığım çok mutluyum ve asla bunu ona yapmam..şunu demek istiyorum.resmen çoğu bayan kendi reklamını yapıyor..havasını basıyor..bence çok güzel yorum yapanlar var..sert dille dahil olsa..birkaç isim var..ama en çok laale arkadaşımınkine önem veriyorum..çünkü realist biri.duymak istediklerimizi duycağımız şekilde konuşmuyor.
O zaman empati yapamayanların fikrini ciddiye almaya gerek yok..
Kimse sinirlenmesin bundan sonra yapılan acımasız fikirsiz yorumlara empati yok çünkü
Bence konu açan insan her türlü yoruma açık olmalı.
Herkesin yapısı farklı, okuduğu konu karşısında tepkisi farklı.
Bu konuda herhangi bir ortak karara varmak mümkün değil bana göre.
Mesela ben gururunu ayaklar altına alıp kendisine ilgi göstermeyen erkeğe kul köle olan, terkedilmişse yalvar yakar geri dönmesini bekleyen bir kıza tahammül edemiyorum.
Bu bence zavallılık. Ve bunu aynen bu şekilde belirtip karşımdakinin bir nebze de olsa gözünün açılmasını istiyorum.
Ama açılıyor mu? Hayır. Herkes kendi bildiğini okumaya devam ediyor.
Burada kafa yorup yorum yazan pek çok insanın da yazdığı hiç oluryor.
Bu arada ben de farkettim çocuğu olmayan kadınların çocuk aldırmak isteyenlere aşırı tepkisini.
Kınıyorum öylelerini ama insanlar çeşit çeşit ne diyebiliriz ki?
İnsanlar kendi bildiği, yaşadığı şeylere dayanarak yorum yapmaya devam edecek, kimimiz o görüşe ortak olurken, kimimiz ayıplayacağız belki de.
Teşekkürler canım..
Biz sonradan yakınlaştık de mi ya?
Nasıl didişirdik he!!
SORMA YAA HEY GİBİ ESKİ GÜNLER..BÜYÜK AŞKLAR KAVGAYLAN BAŞLARMIŞ AMAA:)))
hayır zebani, gerçekten bununla ilgilenenler var. bunu diyen insan mesela, sizin kocişiniz tarafından ne kadar şımartıldığınızı merak ediyor. anlatabildimmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?