KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

çocuklar büyüyünce dertleride çığ gibi oluyor.
Mükemmel bi ailesiniz sizi tebrik ediyorum, ama bence sorun sizde değil sorun kızınızın arkadaş çevresi işler dahada büyümeden başı boş olmadan sıkı takipi haketmiş bence. aklınıza ne geliyosa yasak koyun bırakın babasına o gerekeni yapar bunun başka yolu yok malesef inş düzene girer. bide psikolğa gıdın 2nızde ıyıkı bılıyosunuz ya bılmeseydınız bunları metin olun hersey gecıcıdır.

benım yorumumu begenmemıs ve cocuk gelısımınden anlamadıgını soylemıssınız
benım arkadas cevremde uyusturucu kullanan bırılerı bıle olmadı haklısınız hıc anlamıyorum bu ıslerden
buyrun sız onden

bakın daha önce de yazdım,sorun bu ilişkilrein gerçekte ya da sanalda olduğu değil ki..sorun kızının neden böyle davrandığı.gerçekte yaşamış olsa ne olacak? bencilliği bırak artık..bu senin sorunun değil...evet tabi ki kahroldun üzülüyosun bir anne olarak.ama senin hissetiklerin değil sorun..kızının psikolojik sorunları ve bunların bir an önce çözülmesi...
gerçekte cinsellik yaşamadıüğını öğrendin ne oldu,için mi rahatladı?
okuyorum yazdıklarınızı diyosun,haklısınız diyosun ama yaptıkların hala aynı şeyler..
bence aile olarak kendi davranışlarınıza dönmelisiniz.nerede yanlış yaptım? hangi davranışlarım yanlıştı? gibi sorular başlamalısın..
mesela 15 yaşında bir gençkızı okuldan alıp okula bırakmak nedir yahu? kardeşi ile aynı okuldays aberaber gidip dönsünler..
diyosunuz ya ,dışarı arkadaşlaryıla bile çıkmaz,benim zorumla çıkar diye..bu da normal değil ki..
demek ki asıl sorun kendine güveni yok,özgüven sorunu var,bu yüzden kendini sanalda bir şekilde ifade etmeye kanıtlmaya çalışyıor..arkadaşları arasında gerçekte popüler olamayacığını düşndüğü için,sanalda bu şekilde davranıyor..

kontrolünüzü kaybetme noktasına gelmişsiniz sinirden öfkeden üzüntüden, anlıyorum sizi
ancak kızınıza verdiğiniz tahribatı siz göremiyorsunuz bari söylenmesine karşı çıkmayın lütfen.
uzmana gitmek için de haftasonunu beklemeyin
çoktan gitmiş olmanız lazımdı şimdiye kadar
bir an önce gidin ve uzmanla birlikte hareket edin

hala sınavları var diyor...bu da bencilllik işte..aman sınavlardan iyi not alsın,sınıfta kalmasın..
ya şu durumda sınav mı düşünülür?
h.sonu beklemeye ne gerek var doktor için?şu an o kız içinde neler yaşıyor kim bilir?nasıl bir suçluluk nasıl bir aşağılanma duygusu? istenmeyen olaylar yaşanmasın..bir an önce hemen bugün gitmeli psikoloğa..

kızı zaten bu günlerin bıraktığı psikolojiyi ömür boyu taşıyacak
duyduğumuz ergen intiharlarının, evden kaçmalarının gerisinde bu ve benzeri baskılar yatmıyor mu zaten?

kızı zaten bu günlerin bıraktığı psikolojiyi ömür boyu taşıyacak
duyduğumuz ergen intiharlarının, evden kaçmalarının gerisinde bu ve benzeri baskılar yatmıyor mu zaten?
evet ne yazık ki....şu an korku,gergi,nlik,utanç ,belirsizlik herşeyi yaşıyordur..ne oalcak şimdi durumları sıkıyordur kızı..
beklemeye ne gerek var? hadi korktuğu için kaçtı evden ne olacak? yani ne akdar cesur hareketler bunlar..
ancak duygu aşırılıkları yapıyor konu sahibi..mutlaka kahroluyordur ama dünya yansına varacak bir durum da değil..
asıl bir an önce müdahale etmezse dünya yanacak haberi yok..

Niye bu kadar annenin uzerine gelinmis anlayamadım?
Goren de her ergenlige giren boyle seyler yapiyor zannedecek.
Bazi kizlar fitrat olarak böyledir.
Ana-baba psikolog, ana-baba cerrah, ana-baba akademisyen maddi/manevi cocuklari için calisan insanlarin ilkokula giden kizlari kitapligin arkasinda oglanlarla cesitli atraksiyonlar yapardi. Ilkokul 5 dusunun artık...
Lan bunlar cok modern herhal ondandir dedim.
Ortaokulda imam-hatip lisesinde bu defa da kizlar tuvalette opusurlerdi, kiz kiza...
Ben bu olayların neresindeydim peki?
Coook uzağında..
Cunku sadece haftasonlari yumurta yiyebiliyorduk 7 kardes. Ona da annem un ve su katardi cok olsun yetsin. Karnimizi bol ekmek yiyerek doyururduk anasini satayim...
Neyse iste demem o ki bazi çocuklarin hormonları farkli calisiyor zannedersem.
Elli tane psikologa da goturseniz o durtuler normalin üstünde devam edecek.
Ha belki dizginlemeye yardimci olabilir psikolog...

hormon olayına katılıyorum. arif verimlide aynını demişti programda. bazı kızlarda libido fazla. aile kendini asla suçlamasın. ne yapsalar bunu yok edemezler.ps,ikolog şart bunda.

ikokul 5 te cinselliği böyle yorumlayan çocuklarda da ,kız kız tuvalette öpüşen çocuklarda da,mutlaka psikolojik bir sorun vardır.kimsenin fıtratında bu yoktur...evet bazı insan daha özgür ruhlu doğabilir.ama böyle davranış şekilleri doğumla değil,hayatla şekillenir.
anne baba eğitimli ailelerde de problem olabileceğini,yanlış davranış ve eğitim görülebilir.eğitim düzeyi ailedeki mutluluk huzur temsil etmez ne yazık ki..parasız olup da çocuğu ile daha çok ilgili sevgi dolu ve daha az problemli aileler var..
her çocuk sorunu sıkıntısını başka bir yolla ifade eder..ve bunlar da çözülebilecek sorunlardır..
mesela sizin de geçmişteki maddi sıkıntılarınınz,bu yaşınızda bile,farklı şekillerde ortaya çıkyıordur mutlaka..kendinizi gözleyin mutlaka göreceksiniz..

Şöyle bir durumda var malesef ve çokta tehlikeli kızınızın konuşmaları sebebiyle gerçek hayatta yüzyüze baktıklarından Allah esirgesin tacize veya tecavüze uğrama ihtimali de var
Bu durumu asla küçümsemeyin... Çünkü o beklentide olan pek çok doğru düşünemeyen ya da sonunda ne olacağını olayların hangi boyutlara varabileceğini kestiremeyen genç erkekler var
Çocuğunuzu siz getirip götürün lütfen

yazmadan edemeyeceğim anneye şunu söylemek istiyorum ki kızınız sizden ayrı bir dünya kurmuş.ne sizinle ne etrafla ciddi anlamda ilişkisi yok.buna siz izin vermişsiniz.koca yazı odasında geçiren biri ve elinin altında sadece sanal bir dünya var.kızınız çok yzlnız kalmış ve siz bu yalnızlığı hep iyiye yormuşsunuz.bellli ki psikolojik sorunları var.bu sorunları ergenliğe bağlamak ne kadar doğru bunu size uzman söyleyebilir.

Ya burda bi konu vardı kocam telefonunu tuvalete düşürmüş mü düşürmemiş mi kadın ona takıktı ne desek düştüğünü nasıl anlarım diyordu aynı o kadın gibisiniz. Bin tane şey yazılıyor hala nasıl anlarım gerçekten yapmış mı yapmamış mı diyorsunuz. Ya yapsa nolacak yapmasa nolacak? Bu kız sorunlu bir ergenlik geçiriyor belli ki yardıma ihtiyacı var annesi babası tek yakınları ve onlar çözüm üretmek yerine kızın hayatını daha da berbat ediyorlar. Ben öğretmenim bi lisede böyle bir olay mutlaka okulda duyulur ve sizin kızınız iyice bir girdabın içine girecek. Okuldaki erkekler zaten kızınızı biliyordur çocuğun okulunun değiştirilmesi lazım. Sizin kızınıza sarılıp annecim belki bugüne kadar seni anlayamadım ama bundan sonra yanındayım bugünleri beraber aşıcaz diyip ona güven vermeniz lazımken siz hala dedektifçilik oynuyorsunuz. Ne diyeyim yazık bu kıza

benim de erkek arkadaşımla mesajlarımı yakalamışlardı. babam telefonuma bakmazken dayım bakmıştı, o an nefret ettim. sanki her şey bana karşıymış ve herkes kötülüğümü istiyor gibiydi. şuan diyorum keşke erkek arkadaşım falan olmasaydı diye, kızınızın da böyle diyeceği zamanlar gelecek

o şuan sadece bekliyor ve işlerin nasıl buralara kadar geldiğini düşünüyordur, keşke babanın evden kovma tarzı söylemleri olmasaydı, kızınız duymuş muydu bunu?
çok acı hem anne- baba hem de çocuk için

değil mi? ayağımızdaki yırtık ayakkabıyı düşünmekten cevremizde olaylara pek bakma fırsatımız olmadı. hormonlarımızı dizginlemek zorunda kaldık. yada hormonlar zaten dingin miydi? demeliyim.

değil mi? ayağımızdaki yırtık ayakkabıyı düşünmekten cevremizde olaylara pek bakma fırsatımız olmadı. hormonlarımızı dizginlemek zorunda kaldık. yada hormonlar zaten dingin miydi? demeliyim.
Bazi erkeklerin de, bazi kadinlarin da sekse yaklaşımı farklıdır. Kimisi daha duskundur. Kimisi icin arada atistirdigi cerezdir. Kimisi orta karar.Ama hicbiri anormal değildir...
Mesela bir arkadasimin eski esi babasını defnettigi gun arkadasimla beraber olmuş :))
Burda geçenlerde bir yorumcu, erkeklerin yagmur, kar, çamur, üzüntü, yıkım dinlemeden karısıyla sevismesi gerektiğini yazmıştı... Demek onun kocasi oyleymis. Ama değeri en ufak moralsizlikte bile kafasini toplayip sevisemez...
Anlatmak istediğim sey tam olarak bu aslında.
Bu kizcagiz gibiler anormaldir demiyorum, sadece yapilmasi gereken sey baslarina is acmamasi icin bu duygulari dizginlemeye çalışmak...

Hala sınav derdindesiniz.
Hala telefonuyla onun ağzından birlikte olma,bi taraflara şaplak atma muhabbeti yapıyorsunuz.
Ne maksatla yapıyorsunuz bunu ? Merak etmeyin,şu şartlarda kızınızın zarı hala sağlam.
Siz gerçekten burada yazanları hiç önemsemiyorsunuz.
Tamam deyip gidip aksini yapıyor,sonra da burada anlatıyorsunuz.

Ama bence kızının yaşadığı durum libido yüksekliği falan değil.öyle olsaydı reelde birşeyler yaşamış olurdu.
okuldan eve,evden okula giden bir kız,hatta dışarı bile zorla çıkarılan bir kız var.demek ki özgüven sorunu var..reelde yakalayamadığı duyguları ,sanalda saçma muhabbetlerle yakalamaya çalışmış.
bu şekilde davranarak insanların ilgisini çekmek istemiş.en azından erkeklerin..yoksa cinsel istekleri fazla olsa mutlaka bişr yolunu bulur reele geçirirdi yazdıklarını..

hormon olayına katılıyorum. arif verimlide aynını demişti programda. bazı kızlarda libido fazla. aile kendini asla suçlamasın. ne yapsalar bunu yok edemezler.ps,ikolog şart bunda.
ben kendimde libidonun fazla oldugunu dusunuyorum
yanı ben genelde reddetmem mesela basım agrıyor numarası cekmem ama bana cekılır
ama dedıgım gıbı genede sanal seks yapmadım, tanımadıgım ınsanlarla bu sekılde konusmadım. bılmıyorum yanı ben tamamen normal karsılıyamıyorum bır cozumu varmıdır bılmıyorum

evet ben buna mutlaka katılıyorum
ben sokakta 25 yasındakı adamdan korkmuyorum valalhı arkamda yuruyen 15 yaslardakı delıkanlılardan urkuyorum
ben bu sebeble okul belkıde semt degıstırılmelı dıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…