KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Kızı hala öğrenmediyse annesinin ne yaptığını yarın öğrenecek.... ben yine söylüyorum bu okulda annenin bu kadar anlattığı kadar kötü şeyler dönüyorsa zaten merak etmeyin erkekler kendi aralarında hergün kızla ilgili neler yaptıklarını konuşuyorlardır.... kız o kadar ileri gitmemiş diycem anne feryat figan olanları yazıyor... kız ileri gitmiş diycem okulun bu zamana kadar olup bitenlerden bi b....ktan haberi yok... ama herşey okulda gerçekleşiyor yine söylüyorum nasıl bir okul bu yaaa... tam bir paradoks....

bişey yazmamak için tuttum kendimi ama kızınız bu yaptıklarınızı öğrendiğinde size saygısı kalacak mı hiç düşündünüz mü bunu? korkutmakla da arkadaş olmakla da bi yere varamamışsınız belki ama şunu düşündünüz mü hiç kızınız size saygı duyuyor mu?
zamanında benimde hatalarım oldu annem telefonumu aldı lise 1 ye gidiyordum bende ortak kullandık telefonu ama asla arkadaşlarıma benim adıma msj atmadı telefon çaldığında arayan benim arkadaşlarımdan biriyse bana getirirdi yanında yoksam banyoda vs gibi bahane bulurdu asla telefonu ortak kullandığımızı belli etmedi. ve bazı şeyler hep aramızda kaldı babam kardeşim ailenin herhangi bir ferdi dahi bilmedi. bu kadar büyük değildi problemlerim ama o bu şekilde uygun gördü. karşısına alıp saatlerce konuştu benimle sizse diyosunuz ki biri alsın konuşsun ben konuşmak istemiyorum.
evet birlikte sosyal aktivite yapmak hoş güzel de iletişiminiz ne alemde? yani kızınızla baş başa haftada kaç kez sohbet ediyorsunuz kahvenizi çayınızı elinize alıp? bende belli bi dönem bocaladım annemde bocaladı ilk çocuk ilk torundum iki taraftada. nasıl davranacaklarını bilemediler belki.. ama düşe kalka öğrendik birlikte aştık... siz ve kızınız birlikte aşmalısınız. kızınızı ayrı bi dünyadan görüyo gibi konuşuyosunuz öyle suçluyosunuz ki...

neyden korkuyosunuz ki? korktuğunuz ne yani daha ne kadar kaybedebilirsiniz kızınızı? zaten yeterince kaybetmişsiniz daha da berbat ediyosunuz farkında değilsiniz. Kucağınıza alıp konuşsanız o açılır zaten. Ama sizin istediğiniz düzeltmek değil düzelmesi. Siz konuşmadan siz bişeyler yapmadan kızınız mükemmel olsun istiyosunuz. Kimse mükemmel değil hepimizin herkesin bu yaşlarda bunun gibi hataları oldu...

okurken inanın çok çok üzüldüm. ilerde geçeceğini sizde biliyorsunuzdur ama geçene kadar sinirleriniz harap olacak yaa. kızınıza özel bir durum değil yani bu. evli değilim çocuğum yok ama etrafımdan görüyorum. tez zamanda çözersiniz şu durumu inşallah:KK61:

kizlar beni dinlediginiz icin coktesekkur ediyorum.sizlerin hic bir dediginekizmiyorum.bana kizanlarada.ve bunlara cevap bilevermiyorum.cunku hepiniz cidden beni dusundugunuz icin bunlari yazdiginizi biliyorum.
Ayakta duramiyorum.basim donuyor.esimde bende hastayiz..ne ilacimiz var ne doktorumuz gibi.dermansiz daliyoruz.bir bakiyoruz agliyoruz.

Ogretmenin koydugu teshis dogru cikti.benim birinci agizdan duyacagim seylere inamam lazimdi..asla inanamazdimmm..bu teshis te olsa.kizimin konustugu tum cocuklara ayni msj yazdim.

Bu gun okulda biri bana sordu,z yle bes kez birlikte oldun diyeee...neden bunu soyledin.biz kac kez birlikte oldukki.
Dedim.cevap.tum erkeklerden.

Ne birlikte olmasi yaa ..kim o manyak.biz senle birlikte olmadik kiiii..ne sacmaliyon.kafan iyimiii.

Ve iclerinden biride ben seniiki senedir dersaneden beri gormuyorum.kicina tokat atiyoduuum.gecerken yani.o kadar..kim soyledibunu yaa.manyakmiii...ben bir tek busrayla birlikte oldum ooobaska da yokk..

Kizlar.sadece sanal ortamda konusuyor..buna eminim.ama bu beni rahatlattimi.hayir.cunku o kosmalarii hic bir sey temizliyemezzz...hic bir sey.tek kelimesini bile.

Hafta sonu icin randevu ayarliyacagiz.pisikologa.sinavlari var.konusmuyorum bu yuzden...esim cok kotu.ve o ustun koru biliyor her seyi.dusunun telefonu burada tamortada.esim bir kez bileeline almadi.bakmadi.

Bizide boyle sinadi rabbim.elim kolum bagli sadece uzaniyorum.bazen firlayip basimi tutarak,bu bizim basimizami geldi rabbimmm...gercekten bunlar i biz mi yasiyoruz..

Bu gun oglen okuldan geldik.gelirken onun utanmasiii,benden korkmasiii,mahcubiyeti,beni mahvettiii.icim yaniyor kizlar.

Sizin yanlış ebeveynlik yapmanızdan ya da kızınızın karakter sorunlarından kaynaklanan problemler değil bu yaşananlar. İnanın çoğu aile benzer durumlar yaşıyor. Düşünün en geç 3 kuşak önce hepimizin akrabaları 16 yaşlarında evlenmiş hatta çocuk bakıyor oluyordu. Yüzyıllar, binyıllar boyunca toplumların normları böyleydi. Regl olalı bir kaç yıl geçmiş genç kızların, 18 yaşına girmemiş oğlanların evlilik kurumu içinde cinsellik yaşanmasına sıcak bakıyordu toplumlar. Son iki-üç kuşakta bu değişti, aile olmanın belli sorumluluklar getirdiğine, kızların-oğlanların aile olmak için biraz daha olgunlaşmaları gerektiğine karar verildi. Gençler daha uzun süre evin çocuğu olarak kaldı, ama bu sırada, bedenleri, güdüleri yine binyıllardır olduğu gibi gelişti. Buyüzden 16 yaş çocuğunu bebekler gibi büyütmeniz, ya da gözünüzde körpecik çocuklar sayılmaları birşeyi değiştirmiyor, hepsi az-çok cinsel deneyime ve bolca cinsel bilgiye sahip oluyor o yaşta.

Bir de Amanda Todd olayını bende çok iyi hatırlıyorum. Hakkında yapılan bir belgeseli izlemiştim. -ASlında Türkçe altyazılı bulabilirseniz, belki hem kızınız hem siz izleyebilirsiniz.- O da aynı sizin kızınız gibi ev dışında çok zaman geçirmeyen boş vakitlerinin çoğunu internet başında geçiren bir genç kızdı, -şimdiki çocukların çoğu öyle zaten- ABD'de uzakdoğulu bir annenin çocuğuydu, uzakdoğulu aileler çok daha sıkıdır. Belgeseli izledikten sonra düşünmüştüm, benim çocuğum böyle bir durumda kalsa ne yapardım diye, bir kere bilgisayarını odasından alıp toplu yaşam alanlarından birine koyardım. Gece yatarken, ders çalışmak için odasına giderken vs. telefonunu bana vermesini sağlardım. Mutlaka sosyal ağlardan farklı bir isimle takip ederdim, hatta belki casus programlarla bilgisayarı ve telefonu izlerdim ama ileride zarar görebileceği birşey yapmadığı sürece müdahale etmezdim. Ev içinde daha fazla sosyalleştirmeye çalışırdım. Tek başına odasında çalışacağına gelip mutfakta yanımda çalışmasını isterdim mesela, boş vakitlerini ev içinde hep beraber yapabileceğimiz aktivitelerle doldururdum, internette beraber zaman geçirmek, birlikte dizi film programı yapıp hep beraber izlemek, birlikte kutu oyunları oynamak vs.

bu konu güncellendikçe benimde sinirim güncelleniyor
ergen bir genç kızın psikolojisini anlamaktan ne kadar uzaksınız
keşke biraz kendi tarafınızdan bakmaya ara verip kızınızın tarafından bakabilseniz, bakmak isteseniz
kızınızın sizi değil sizin kızınızı anlamanız gerekli
Ya siz iyimisiniz....sizin boyle bir sorununuz olsaaa diyorum.ama asla yerime kendinizi koyamazsiniz.tok acin halinden anlamaz.

Sizin kiziniz konusuyor bir kac kisiylee.ve bu hangi boyutta.bunu iki kisiden ogrenebilirsiniz.sadece gercekleri.birinci kizim.ikinci o erkekler.

Ve kizim inkar ediyor.ben direk o erkekler siz benim.kizimla ne yasdiniz diye sorsam,evet yasdik mi diyecekler...bunu onun her gece igrencce yazdigi bir yazinin onun agzindan sordum kii.bileyimm.olay ne.bu gercekten sanal mi..yoksa iliski varmi.bunun cevabini ancak onalr verebilir.

Bu cocuklar kizinin her dakika gorustugu cocuklar olmasa tamam diyecegim ama her dakika gorustugu cocuklar bunlar. Ne yaptiginin farkinda degilsin. Kizini cok daha zor durumda birakmissin bence.

Birak kalsin derslerinden ya, sen her seyi daha da mahvetmeden acilen psikologa gidin lutfen. Ya da kizin sinavlarina girerken once sen git. Nasil davranman gerektigini ogren.

yani sonuc olarak kızınız bu tarz seyler yasamamıs mı emın mısınız yani bu kadar konusmalar fotolar varsa bunları yasamak icin fırsat kollayacgını dusunurum gunduz neler yaptıgını bılıyosunuz pekı gece evden kacıyor olabılır mı cunku ben cok duyardım gece kacardı bazı arkadaslarım aılelerının ruhu bıle duymazdı

do
Evet yanlış.Fazlasıyla.Farz edin yaşadı.Ne yapacaksınız ? Bu sefer de dikim için doktor mu arayacaksınız ?
Acilen toparlanın.O sizin çocuğunuz.
Sokağa attınız,hepten kötüye sürüklendi diye düşünün.O zaman soğuyacak mı içiniz ?
Yapmayın.[/QUOTE bakın katılıyorum arkadasa doktora götürme fikri cok cok yanlıs ömrü boyunca sizden nefret etmesi icin cok yeterli bir sebep bu rencide olur ve bunu asla unutmaz ama öğrenmek istemenizde cok normal :( napmak lazım bilemedım

Ya siz iyimisiniz....sizin boyle bir sorununuz olsaaa diyorum.ama asla yerime kendinizi koyamazsiniz.tok acin halinden anlamaz.

Sizin kiziniz konusuyor bir kac kisiylee.ve bu hangi boyutta.bunu iki kisiden ogrenebilirsiniz.sadece gercekleri.birinci kizim.ikinci o erkekler.

Ve kizim inkar ediyor.ben direk o erkekler siz benim.kizimla ne yasdiniz diye sorsam,evet yasdik mi diyecekler...bunu onun her gece igrencce yazdigi bir yazinin onun agzindan sordum kii.bileyimm.olay ne.bu gercekten sanal mi..yoksa iliski varmi.bunun cevabini ancak onalr verebilir.

nice1985,
kızınızın ne yaşadığının veya ne yaşamadığının üstüne gitmeyin artık, kızınıza bunla ilgili sorular sormayın, telefonundan yaptığı konuşmaları araştırmaktanda vazgeçmelisiniz, şu anda önemli olan bunlar değil çünkü.

Daha büyük bir sorun var, kızınız epey ağır bir ergenlik dönemi yaşıyor, konunuzu biraz daha detaylı okudum, evladınız ortaokul döneminde başlamış aslında imdat çığlıkları atmaya, o yüzden lütfen ama lütfen telefon, pc vb araştırmalarına girmek, kızınızı ilişki yaşadın mı? Kimlerle birlikte oluyorsun, kaç erkekle görüştün gibi sorularla kendinizden uzaklaştırmak yerine hemen bu hafta bir uzmandan randevu alıp gidin, önce birebir siz görüşseniz iyi olur, lütfen bu tavsiyeleri yabana atmayın, uzman desteği şart zira burdan biz ne kadar öneride bulunursak bulunalım, çocuğunuza en doğru yaklaşım şekline yönlendiremeyiz sizi, sağlıklı olmaz, kaş yapalım derken göz çıkartmış oluruz.

Ortada bir evlat söz konusu, yavrunuz için vakit kaybetmeden toparlanıp uzman görüşü ve desteği için kolları sıvamanız gerekiyor.

bende babaya soylenmesını hıc hos karsılamadım bır sure sonra sız unutur eskısı gbı olursunuz kızınızla ama ya baba? hep uzak duracak kızından eskısı gbı asla olamayacak cok buyuk yanlıs yapmıssınız :(

Oncelikle merhaba. Lutfen bu yazdiklarimi kulak arkasi etmeyin. Neden mi ? Bende ergenligi normal seyrinde yasamadim. Bu nedenle kizinizi anlayabiliyorum ve yardimci olmak isterim. Burdaki bi uyenin dedigine hic onay vermiyorum ve cok sacma buluyorum. Evinizi kizinizin okulunu degistirmenizi soylemis. Ve bu soyledigi ne kadar cocuk gelisiminden anlamadigini gosteriyo bana gore. Sizin kiziniz adam oldurmedi hirsizlik yapmadi once bi bunun farkina varin. Neden evinizi degistirceksiniz ki ? Kiziniz sizden nefret etsin istiyosaniz buyrun degistirin. Yada onun okulunu. Siz bunlari yaptiginiz zaman sizin kiziniz sizden daha da uzaklascak. Annem beni sevmiyo ama benim sevdigim cocuk beni cok seviyo diyip daha buyuk hatalar yapcak. Sizden sevgi gormedigini dusundukce erkeklere yada arkadaslarina dahada yakinlascak. Bunu istemezsiniz eminim ki. Ayrica kiziniz sizden habersiz bi yere gitmiyomus evden disari cikmiyomus bu guzel bisey bunun farkina varin. O uyenin dedigi gibi kiziniz uyusturucuda kullanmiyo iciniz rahat olsun. Uyusturucu kullaniyo olsa bu kadar sakin evden cikmayan bi insan olmazdi. Yada sevgilisi olmazdi cunku uyusturucu bunlarin hic birine izin vermez. Bide kizinizin ustune bu sekilde gidip onu uzaklastirmayin kendinizden

aksıne uyusturu
Oncelikle merhaba. Lutfen bu yazdiklarimi kulak arkasi etmeyin. Neden mi ? Bende ergenligi normal seyrinde yasamadim. Bu nedenle kizinizi anlayabiliyorum ve yardimci olmak isterim. Burdaki bi uyenin dedigine hic onay vermiyorum ve cok sacma buluyorum. Evinizi kizinizin okulunu degistirmenizi soylemis. Ve bu soyledigi ne kadar cocuk gelisiminden anlamadigini gosteriyo bana gore. Sizin kiziniz adam oldurmedi hirsizlik yapmadi once bi bunun farkina varin. Neden evinizi degistirceksiniz ki ? Kiziniz sizden nefret etsin istiyosaniz buyrun degistirin. Yada onun okulunu. Siz bunlari yaptiginiz zaman sizin kiziniz sizden daha da uzaklascak. Annem beni sevmiyo ama benim sevdigim cocuk beni cok seviyo diyip daha buyuk hatalar yapcak. Sizden sevgi gormedigini dusundukce erkeklere yada arkadaslarina dahada yakinlascak. Bunu istemezsiniz eminim ki. Ayrica kiziniz sizden habersiz bi yere gitmiyomus evden disari cikmiyomus bu guzel bisey bunun farkina varin. O uyenin dedigi gibi kiziniz uyusturucuda kullanmiyo iciniz rahat olsun. Uyusturucu kullaniyo olsa bu kadar sakin evden cikmayan bi insan olmazdi. Yada sevgilisi olmazdi cunku uyusturucu bunlarin hic birine izin vermez. Bide kizinizin ustune bu sekilde gidip onu uzaklastirmayin kendinizden
soyledıklerınızın coguna katılıyorum fakat uyusturucu kullanan cogu ınsan evden cıkmaz sakın ve yalnz takılır orada yanlısınız var kısıden kısıye degısebılır ama ben oyle gördum

Ne yapabilceginize gelince oncelikle kizinizdan tiksinmeyin. O sizden tiksinse ve siz bunu anlasaydiniz nasil hissederdiniz kendinizi ? Bunu bi dusunun. O bunu anlar cunku. Kizinizi kendi icinizde bi affedin once. Onun yaptiklari sadece hormonlardan. O yavas yavas kendi varliginin farkinda ve buna gore davraniyo aslinda. Ben kizim guzelim populerim vs vs. Oyle dusunuyo ve daha fazlasini istiyo. Ondan dolayi once kizinizi sevin. Mesela simdi gidin yanina ve sarılıp opun onu sevdiginizi soyleyin. Haftasonu guzel bi kahvalti hazirlayin operek uyandirin. Beraber guzelde gule eglene kahvaltinizi yapin. Sonra hadi hazirlan guzelce giyin makyaj yap ama bak abartmadan diyin bunu espirili bi sekilde soyleyin sizde hazirlanin ve ona danisin sence bunu mu giyim bunu mu vs diye . O hazirlandiginda aa cok guzel olmussun diye iltifat edin ve beraber alisverise cikin. Bi cafeye gidin oturun sohbet edin. Sohbet arasinda agzindan laf almaya calisabilirsiniz. Ama arkadasca. Once boyle bi adim atin sonrasi gelir zaten. Ona degerli oldugunu ve sizin onu cok sevdiginizi eger onu uzcek bisey yaparsa sizin ondan cok daha uzulceginizi soyleyin. Degerini bilmesini saglayin. Emin olun ise yaricaktir.

aksıne uyusturu

soyledıklerınızın coguna katılıyorum fakat uyusturucu kullanan cogu ınsan evden cıkmaz sakın ve yalnz takılır orada yanlısınız var kısıden kısıye degısebılır ama ben oyle gördum

Evet kisiden kisiye degisir haklisiniz ama benim bi ara arkadas ortamimda madde bagimlisi insanlar vardi malesef onlara dayanarak soyledim. Genel olarak kullnilan bi uyusturucunun etkisinden bahsettim. Ama tabikide kisiden kisiye degisir haklisiniz.ama benim asil demek istedigim kizin yaptiklarinin uyusturucuya kadar dayandirilmasi. Bunlari yapiyosa aa uyusturucuda kullaniyo olabilir gibi bi mantik kabul etmiyorum. Uyusturucu nerde kizin yaptikalri nerde. Asil anlatmak istedigim buydu aslinda :)

Nice , Allah kullarının büyük günahlarını bile pişman olunca affederken , sen kendi canına biraz daha merhametli davran lütfen . Yaşadıkların cok zor tahmin edebiliyorum ama artık kendinle kızını kıyaslamayı bırakmalısın . O senin kızın , Sen degil .
Her zaman armut dibine düşmüyor.

Tavsiyeler bolca verilmiş zaten dikkate al lütfen .
Madem bu imtihan diyorsun o zaman oturup ağıtlar yakmak yerine , dua edecek , çözüm icin harekete gececeksin .
Kızının cok utandığını tahmin ediyorum ama senin davranışların sebebiyle fırsatı olsa aynı seyleri yapar gibi geliyor . Çünkü sen kızının ayıbını kimse duymadan kapatıp , gerekenleri yapmak , ne büyük zararlarla karşılaşabileceğini öğretmek ,doğruyu kanıksatmak yerine , bilmeyenlere de duyurdun . Artık çekineceği kimse kalmadı . Her bakıştan şüphelenecek , her sözün altında ima arayacak .Kimbilir ne saçma fikirler geçiyordur şimdi kafasından . Sık sık odasında kontrol edersen iyi olur bence kızın kendine birşey yapmasın .

Bundan kaçışın yok kızını kaybetmek istemiyorsan , konuşmalısın . Ne konuşacağını bilmiyorsan yarın ilk fırsatta iyi bir uzmana git ve tavsiyeleri doğrultusunda konuşmanı gerçekleştir. Bu sessizlik iyi degil .
Net , kararlı bir sekilde konuş ama sakın rencide etme . Olacağı kadar oldu zaten .

bunun bazen ergenlikle de alakası olmuyor. üniversitede ev arkadaşlarımın yaptıklarını anlatsam inanmazsınız. alkol komaları, 10 günlük ilişkiler (eve uğramıyorlar zaten), 1 kere bile gidilmeyen dersler... aileleriyle tanıştıklarım da oldu. inanamıyordum o kızların o ailelerden çıktıklarına.. ben ise amerikadayım şuan, yalnızım hesap vereceğim kimse yok, param var, ortam var ama hiç özenmedim öyle arkadaşlıklara da öyle bir yaşam tarzına da.. benim ailem neyi doğru yaptı diye düşünüyorum bazen. mesela annem disiplinli bir kadındı ama aynı zamanda arkadaş gibiydik de, babam bize karışmazdı ve çok güvenirdi. kimseye laf söyletmezdi. annem hep uyaran, cezalandıran olurdu. kız kardeşim ve ben annemle çok yakınız, attığımız adımı bilir ama artık karakteriniz oturdu diyor, karışmıyor. gece arkadaşlarımla dışarıda olduğum zamanlar babam iyi eğlenceler der kapatır telefonu. kimlesin,nerdesin,ne zaman eve gideceksn demez. ama ben daha sonra söylerim. bir şekilde karşılıklı oluyor bu güven ama bunun için ilk adımı ailenin atması lazım galiba. mesela annem bana her şeyini anlatır en özeline kadar, hatta yorumlarıma da önem verir. o öyle açık olduğu için sanırım ben de ona anlatıyorum her şeyi. bazen istemediği şeyler yapıyorum ama kızmıyor. kendi fikrini söyleyip geçer. bence kızına çok iyi bir dost ol, o da başka arkadaşlara (özellikle yanlış olanlarına) ihtiyaç duymasın.

Butun yorumlari okumamistim simdi okudum ve inanamadim. Kiziniza acik acik orspu demissiniz. Bunu belirtmemissiniz direk yazmissiniz yani gercekten inanamiyorum. Siz kizinizi boylemi goruyosunuz gercekten ? Yazik ya. O kiza yazik ama. Muayene ettircem demissiniz,butun hocalariyla konusmussunuz. Simdi o kiz hocalarinin yuzune arkadaslarinin yuzune nasil bakcak ? Babasi evden kovmus siz orspu demissiniz simdi o kiz kendini nasil hissediyo size karsi ne hissediyo hic mi dusunmezsiniz bunlari ? Benim kuzenimde suan 15 yasinda. Kizinizla yasit. Bi arkadasiyla aralarinda bi kavga oldu biraz buyudu ve aileler girdiler araya. Bende vardim yanlarinda benden yardim istediler. Kavga ettigi kizin bazi videolari varmis. Anladiniz ne tur videolar oldugunu. Oda daha 15 yasinda ama bisuru kisiyle beraber olmus. Bunu kizin ailesine benim dayim soyledi sinirle. Ve kiz intihar etti ogun biz sabaha kadar basinda bekledik bisey olmasin diye. Ama onun annesi babasi o kadar olayda bile gozyaslari doktuler kizin telefonu evde kalmis gidip onu getirdiler cani sıkılmasın hastanede diye. Niye biliyomusunuz ? Hic bisey onun canindan degerli degil. Siz bunu anlamamissiniz sanirim. Kiziniz bikac kisiyle bisey konustu diye vay yuvam yikildi vay olseydim vay orspu oldi benim kizim. Kimsenin anneligini elestirmek benim haddime degil ama benim annem sizin yaptiklarinizi yapsaydi yada bana belli etseydi asil ben annemden tiksinirdim heralde. Nefret ederdim. Beni doguran annem bana orspu dicek oyle mi ? Kendi evladina kendi kizina? Oldu canim baska ?

sevgili nice, dunya basina yikilmis ve altinda kalmis gibi hissediyorsun, kafandaki masum bebegini kaybetmis ve yerinde buldugun bu yeni insani taniyamiyor gibisin. panik halindesin evet seni anliyorum. ama bak bu konu seninle ilgili degil. bu kizinin sorunu. o yuzden haline yanmayi birak ve topla kendini.

daha once de yazdigim gibi, tepkilerin hep yanlis. ne yapacaksin kizinin ne yasadigini ogrenip? bu bilginin sorununu cozmeye ne gibi bir katkisi olacak? sen daha hala sorunun ne oldugunun farkinda degilsin. kizinin icinde bir sevgi boslugu, bir aclik var. bu boslugu bu sekilde doldurmaya calisiyor. uyusturucu da kullanabilir, rastgele sex de yapabilir, yeme bozukluklari da gosterebilir. bunlar hep asil sorunun semptomlari.

bak soyle dusun, nezle oldugunda kac defa hapsirdi, butun gece mi burnu tikaliydi yoksa sabaha karsi acildi mi vs gibi bilgilerle ilgilenmezsin. doktora gider nezleyi cozersin. yine yeniden soyluyorum, dogru davranamiyorsun, her hareketin sorununu daha da buyutecek. simdi lutfen DUR, aglama, konusma bile, bir uzmanla gorusmeden artik baska hicbirsey yapma.

okulaa getiripp goturmussunuuzzz, telefonunuy zorla elinden almissinizz, evire cevire dovmussunuzzz, gerçekten bayaa arkadas gibiymissiniizzz..

Okurken ağzim kaydi yahu.

Tüm mesajları okumadım ,okumak istemedim çünkü.Toplum olarak ne kadar acımasız olduğumuuzn ve empati kurmayı tercih etmediğimizin bir örneği daha galiba burada yaşanan konuşmalar . Ben 29 yaşındayım, bekarım, annelik konularında ahkam kesmem ama şöyle bir gerçek var, nesil değişti, çünkü hayat değişti. Benim çocukluğumla bile dağlar kadar fark var yeni jenerasyon arasında . Yeni bilgiler, yaşanan olaylar , gelişmeler gerilemeler hepsi bizlerin de hayatlarını değiştirdi ;hem iyi hem kötü anlamda. O yüzden bence önemli olan tek tip ,kısıtlanmış robot gibi insanlar yetiştirmek yerine ;iyi ,mutlu, kendini bilen ,çevresine zararı olmayan insanlar yetiştirmek . Ve ben de inançlı biriyim ,yukarıda Allah var ve birini damgalamadan önce birkaç defa düşünmek gerekli.
Kadın erkek ilişkileri konusunda , elbette henuz cok genc ve ileride pişman olacagı seyler yapmasını istemem o ayrı ama ben de genç biriyim , bazen ortaokul liselilerin sohbetlerını duyunca ben bile sasırıyorum ya bızım dönemde böyle değildi diye.Bunun sebebi şu da olabilir , yani artık bu konular tv de sosyal medyada o kadar rahat konuşuluyor, kliplerde herkes yarı çıplak,ünlülerin özel hayatlarını herkes biliyor vs vs yani artık bize göre gizli saklı olan su an çok normal . Bu iyi oldu kötü oldu gibi bir yorum yapmıyorum ama olan bu, direnç göstermek yasaklamak kısıtlamak yerıne böyle bır ortamda dogru tercıhler nasıl yapılır o ögretilmeli. Mutlu, özgüvenli , cevresine zararı olmadan nasıl yetiştirilir o önemli.Ve sevginin birinci sırada olduğu ve önemi anlatılmalı.
Sevgilisi olması, dişiliğini keşfetmesi , ve hatta öpüşmesi bence normal . Bir süreç olabılır . Bu kızınızı ahlaksız biri yapmaz ki. İleride pişman olacagı şeyler elbette yapmasın ama siz de sağlıklı bir genç olarak yetişmesine daha fazla özen gösterin .

(Konuyla alakasız biraz aşırı bır ornek verıcem ama , son yıllarda ülkemizde tecavüz oranları ne kadar arttı, ve kadına şiddet? listelerde hep ilk sıralardayız.Ya da daha bir ay once İran 'da 26 yaşındaki kızcağız, tecavüzcüsünü öldürdü diye idam edildi değil mi? Ben Ankaralıyım, her yer pavyon dolu, gitmeyen kalmadı. Yabancı kızlar oralarda ne şartlarda çalıştırılıyor. Aynı şekilde pasaportlarına el konulup kaçak şekilde çalıştırılıp satılan onlarca yabancı uyruklu kız var.Sizin olayınızla alakası yok ama toplumun ahlak yapısını gösteren aşırı uç bir örnek verdim . Bence kendimizi ve çocuklarımız bunlara karşı eğitelim, erkeklere kadınlara saygı duymayı, kadınlara da kendılerıne saygı duymayı ve korumayı ögretelim . Ve eger asırı tepkıler vericeksek bu konulara verelim.)

Kızınızın ruj süremesini öpüşmesini mesele etmekten ziyade bunu sevdiği ve kızınızı seven ve kızınıza saygı duyan bır ınsanlanla yaşamasına önem verin bence.Sevgi bir ihtiyac ve hayattakı en guzel seylerden biri.Bunu kızınıza anlatın ki , dogru tercihler yapsın, onu kullanıcak adamlardan uzak dursun, üzülmesin .Zaten siz bu fikirleri ona yerleştirirseniz ne kendini ne sizi üzecek hatalar yapar .
ve lütfen insanları bu kadar kolay yargılamayalım.

Back