Tüm mesajları okumadım ,okumak istemedim çünkü.Toplum olarak ne kadar acımasız olduğumuuzn ve empati kurmayı tercih etmediğimizin bir örneği daha galiba burada yaşanan konuşmalar . Ben 29 yaşındayım, bekarım, annelik konularında ahkam kesmem ama şöyle bir gerçek var, nesil değişti, çünkü hayat değişti. Benim çocukluğumla bile dağlar kadar fark var yeni jenerasyon arasında . Yeni bilgiler, yaşanan olaylar , gelişmeler gerilemeler hepsi bizlerin de hayatlarını değiştirdi ;hem iyi hem kötü anlamda. O yüzden bence önemli olan tek tip ,kısıtlanmış robot gibi insanlar yetiştirmek yerine ;iyi ,mutlu, kendini bilen ,çevresine zararı olmayan insanlar yetiştirmek . Ve ben de inançlı biriyim ,yukarıda Allah var ve birini damgalamadan önce birkaç defa düşünmek gerekli.
Kadın erkek ilişkileri konusunda , elbette henuz cok genc ve ileride pişman olacagı seyler yapmasını istemem o ayrı ama ben de genç biriyim , bazen ortaokul liselilerin sohbetlerını duyunca ben bile sasırıyorum ya bızım dönemde böyle değildi diye.Bunun sebebi şu da olabilir , yani artık bu konular tv de sosyal medyada o kadar rahat konuşuluyor, kliplerde herkes yarı çıplak,ünlülerin özel hayatlarını herkes biliyor vs vs yani artık bize göre gizli saklı olan su an çok normal . Bu iyi oldu kötü oldu gibi bir yorum yapmıyorum ama olan bu, direnç göstermek yasaklamak kısıtlamak yerıne böyle bır ortamda dogru tercıhler nasıl yapılır o ögretilmeli. Mutlu, özgüvenli , cevresine zararı olmadan nasıl yetiştirilir o önemli.Ve sevginin birinci sırada olduğu ve önemi anlatılmalı.
Sevgilisi olması, dişiliğini keşfetmesi , ve hatta öpüşmesi bence normal . Bir süreç olabılır . Bu kızınızı ahlaksız biri yapmaz ki. İleride pişman olacagı şeyler elbette yapmasın ama siz de sağlıklı bir genç olarak yetişmesine daha fazla özen gösterin .
(Konuyla alakasız biraz aşırı bır ornek verıcem ama , son yıllarda ülkemizde tecavüz oranları ne kadar arttı, ve kadına şiddet? listelerde hep ilk sıralardayız.Ya da daha bir ay once İran 'da 26 yaşındaki kızcağız, tecavüzcüsünü öldürdü diye idam edildi değil mi? Ben Ankaralıyım, her yer pavyon dolu, gitmeyen kalmadı. Yabancı kızlar oralarda ne şartlarda çalıştırılıyor. Aynı şekilde pasaportlarına el konulup kaçak şekilde çalıştırılıp satılan onlarca yabancı uyruklu kız var.Sizin olayınızla alakası yok ama toplumun ahlak yapısını gösteren aşırı uç bir örnek verdim . Bence kendimizi ve çocuklarımız bunlara karşı eğitelim, erkeklere kadınlara saygı duymayı, kadınlara da kendılerıne saygı duymayı ve korumayı ögretelim . Ve eger asırı tepkıler vericeksek bu konulara verelim.)
Kızınızın ruj süremesini öpüşmesini mesele etmekten ziyade bunu sevdiği ve kızınızı seven ve kızınıza saygı duyan bır ınsanlanla yaşamasına önem verin bence.Sevgi bir ihtiyac ve hayattakı en guzel seylerden biri.Bunu kızınıza anlatın ki , dogru tercihler yapsın, onu kullanıcak adamlardan uzak dursun, üzülmesin .Zaten siz bu fikirleri ona yerleştirirseniz ne kendini ne sizi üzecek hatalar yapar .
ve lütfen insanları bu kadar kolay yargılamayalım.